- 2 Temmuz 2013
- 15.807
- 18.335
- 248
- Konu Sahibi Esrin mine
-
Türkiye de yaşıyorum...:)
Benim fikrimce bu tarz soruları sorgulamak cahilce çünkü Kadın Kadındır, insan insan dır...
21 yıl yurt dışında yaşadım ve orda bu tarz sorular akla bile gelmiyor... işte bizim toplumumuz da bunu aşması lazım.
Hele ki kadın olarak bu konuda kendinizi sorgulamanız çok çok yanlış.
Bekar olmak nasıl normalsa dul olmak ta normal..
Aşmak lazim.
Keşke birkaç yüzyıl sonra dünyaya gelmiş olsaydım. Hayalimi de kurduğuma göre yüzyılımıza dönebilirim.Evlenmek kadar boşanmakta doğal, umuyorum ki bir kaç yüz yıl içinde bu boşanan kadini yaftalama huyundan vazgececekler
Burası türkiye diye diye memleketi mahf ettiniz.
Evet türkiye de yaşıyorum ve insan ayrîmı yapmıyorum.
Anormal mî geldi size ?
İşte sen ben aşıyoruz da toplumun çoğu özellikle erkekler bu konuda minimum 50 sene geriden geliyor
Şimdi bu kız çocuklarını alıp sosyo ekonomik düzeyi ortadan altta olan bi mahalleye taşınsa kadın erkek demeden bi sürü dedikodu döner
İnsanlar o kadar kötü ki eve bi akrabası misafiri gelse dostu geldi olur
Millet kendi arasında konuşurken olmayacak şekilde yakıştırmalar yapar
Erkekler kadın boşandı diye kendilerine pay çıkarmaya çalışır sanki erkek ihtiyacı varmış gibi kadına yanaşmaya çalışır
O yüzden boşananlar baba evine dönüyor ya
İnsanları bi rahat bırakmadıkları için
Ne alakası var acaba? Doğdum dogali burda yaşıyorum, benim insan ayrımı yaptığımı nasıl anladın ayrıca bazı gerçekleri görmezden gelmek doğru değil
1)istanbul büyük şehirBen 21 yıl yurt dışında yaşadım evet
Ama 6 yıldır da Istanbuldayım.
Pek gelişmiş bir semt de de yaşamıyorum ve yalnız yaşıyorum...
Ama bugüne kadar hiç kimse den laf söz duymadım... bazen insanın duruşu ve konuşmaları çok önemlidir...
Dimdik duruyorsan kimseyle de muhatap olmaszan kimse kimseyi rahatsız etmez.
Buna inanıyorum çünkü bizzat yaşıyorum.
Neyse :)
Başlıkta da konu içeriğinde de yazdığım gibi söz konusu olan toplum. Ben bunu aşalı epey oldu. Ben boşanmaktan korkan bir insan olsaydım bunu düşünmezdim bile. Hele ki böylesine muhafazakar, katı bir aileye mensupken. Ailemde tek bir boşanmış kadın yok. Bu kararı almakla tüm ailemi silmeyi de göze almış oldum. Ben bu kadar cesur davranmışken bir de boşanmış kadına potansiyel koca avcısı gözüyle bakan tiplerin arasında yaşamak istememem makul bir istek değil mi?Türkiye de yaşıyorum...:)
Benim fikrimce bu tarz soruları sorgulamak cahilce çünkü Kadın Kadındır, insan insan dır...
21 yıl yurt dışında yaşadım ve orda bu tarz sorular akla bile gelmiyor... işte bizim toplumumuz da bunu aşması lazım.
Hele ki kadın olarak bu konuda kendinizi sorgulamanız çok çok yanlış.
Bekar olmak nasıl normalsa dul olmak ta normal..
Aşmak lazim.
Pek iç açıcı bir yer olmadığını tahmin edebiliyorum ama merak ettiğim, bunu görmezden gelmek çok mu zor? Ya da daha az hissedildiği bir yer var mı türkiyede? İnsanların dul diye yaftalamadığı, koca avcısı olarak görmediği, acımadığı bir şehir var mı? Kendim olarak, bir daha asla evlenmek istemeyen bir kadın olarak en rahat nerelerde kendi hayatımı kurabilirim?
O tür yerler daha çok ortalamanın üstünde kazanan insanların yaşayabileceği yerler malesef. Hele ki istanbulda kiralar çok yüksek. Benim alacağım para taş çatlasa 2500 tlMetropol şehirlerin elit semtlerinde böyle bi algı yok bence
Mesela bizim oturduğumuz yer elit de sayılmaz ama kalabalık bi bina sadece
150 civarı daire var kimse kimseyi bilmiyor evli mi bekar mı boşanmış mı kaç kişi yaşıyor haberimiz yok birbirimizden
Keza çevre de öyle markete cafeye gider gelirsin kimse kimseyi tanımaz bilmez
İmkanın varsa öyle bi yerde otur
Araban da varsa kimse sana karışmaz etmez
Çok beğendim bu yazıyı bu modu yüklemenin bir yolunu bulsam başka ne isterim.Bence baş üstüdür boşanmış çocuklu kadının yeri. Onca ezilmislige baş kaldirmis,sinmemis çocuğuna daha mutlu gelecek sunabilmek adına defetmis kadindir,candır bence boşanmış kadın. Ben bosandigimda hiç umirsamadim böyle dunenleri yaftalayanlari yaşayın gitsin gönlünüzce nerde,nasıl yaşamak istiyorsanız.Ben kendime özelim kime ne,sen bak güzelim işine sana ne,alem öyle böyle demiş bana ne,hayat güzel devam ediyor..: )
Allah kolaylık versin inşallahBaşlıkta da konu içeriğinde de yazdığım gibi söz konusu olan toplum. Ben bunu aşalı epey oldu. Ben boşanmaktan korkan bir insan olsaydım bunu düşünmezdim bile. Hele ki böylesine muhafazakar, katı bir aileye mensupken. Ailemde tek bir boşanmış kadın yok. Bu kararı almakla tüm ailemi silmeyi de göze almış oldum. Ben bu kadar cesur davranmışken bir de boşanmış kadına potansiyel koca avcısı gözüyle bakan tiplerin arasında yaşamak istememem makul bir istek değil mi?
Sorunum kendimle değil, ister istemez iletişim kurmak zorunda olduğum toplumla ilgili. Kimseyi değiştiremem ama uzak durabilirim. Yapmaya çalıştığım şey de bu.
Araç olsak aküleri bitince takviye yapılıyor ya aku kablosuyla,öyle yukleyebilirdik fakat şimdi sadece bilinç altiniza bu düşünceleri empoze edeceksiniz Eke Eke bu moda girecek.Çok beğendim bu yazıyı bu modu yüklemenin bir yolunu bulsam başka ne isterim.
ahh ahhh bukursan bizede söylePek iç açıcı bir yer olmadığını tahmin edebiliyorum ama merak ettiğim, bunu görmezden gelmek çok mu zor? Ya da daha az hissedildiği bir yer var mı türkiyede? İnsanların dul diye yaftalamadığı, koca avcısı olarak görmediği, acımadığı bir şehir var mı? Kendim olarak, bir daha asla evlenmek istemeyen bir kadın olarak en rahat nerelerde kendi hayatımı kurabilirim?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?