• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Boşanmış ve çocuklu kadının toplumdaki yeri

Türkiye de yaşıyorum...:)

Benim fikrimce bu tarz soruları sorgulamak cahilce çünkü Kadın Kadındır, insan insan dır...

21 yıl yurt dışında yaşadım ve orda bu tarz sorular akla bile gelmiyor... işte bizim toplumumuz da bunu aşması lazım.

Hele ki kadın olarak bu konuda kendinizi sorgulamanız çok çok yanlış.

Bekar olmak nasıl normalsa dul olmak ta normal..

Aşmak lazim.

İşte sen ben aşıyoruz da toplumun çoğu özellikle erkekler bu konuda minimum 50 sene geriden geliyor

Şimdi bu kız çocuklarını alıp sosyo ekonomik düzeyi ortadan altta olan bi mahalleye taşınsa kadın erkek demeden bi sürü dedikodu döner
İnsanlar o kadar kötü ki eve bi akrabası misafiri gelse dostu geldi olur
Millet kendi arasında konuşurken olmayacak şekilde yakıştırmalar yapar
Erkekler kadın boşandı diye kendilerine pay çıkarmaya çalışır sanki erkek ihtiyacı varmış gibi kadına yanaşmaya çalışır

O yüzden boşananlar baba evine dönüyor ya
İnsanları bi rahat bırakmadıkları için

Burası türkiye diye diye memleketi mahf ettiniz.

Evet türkiye de yaşıyorum ve insan ayrîmı yapmıyorum.
Anormal mî geldi size ?

Ne alakası var acaba? Doğdum dogali burda yaşıyorum, benim insan ayrımı yaptığımı nasıl anladın ayrıca bazı gerçekleri görmezden gelmek doğru değil

Önce siz kendi düşüncelerinizi bı oteleyin,onlar böyle dusundu,söyledi diye bulunduğunuz yeri terk etmek ne demek? Böyle yaparak bunlardan kaçarak bı nevi onları siz de haklı çıkarmış oluyorsunuz ayıp değil,günah değil. Sizden rahatsız olan var ise buyursun gitsin.

İşte sen ben aşıyoruz da toplumun çoğu özellikle erkekler bu konuda minimum 50 sene geriden geliyor

Şimdi bu kız çocuklarını alıp sosyo ekonomik düzeyi ortadan altta olan bi mahalleye taşınsa kadın erkek demeden bi sürü dedikodu döner
İnsanlar o kadar kötü ki eve bi akrabası misafiri gelse dostu geldi olur
Millet kendi arasında konuşurken olmayacak şekilde yakıştırmalar yapar
Erkekler kadın boşandı diye kendilerine pay çıkarmaya çalışır sanki erkek ihtiyacı varmış gibi kadına yanaşmaya çalışır

O yüzden boşananlar baba evine dönüyor ya
İnsanları bi rahat bırakmadıkları için

Ne alakası var acaba? Doğdum dogali burda yaşıyorum, benim insan ayrımı yaptığımı nasıl anladın ayrıca bazı gerçekleri görmezden gelmek doğru değil

Ben 21 yıl yurt dışında yaşadım evet
Ama 6 yıldır da Istanbuldayım.

Pek gelişmiş bir semt de de yaşamıyorum ve yalnız yaşıyorum...

Ama bugüne kadar hiç kimse den laf söz duymadım... bazen insanın duruşu ve konuşmaları çok önemlidir...

Dimdik duruyorsan kimseyle de muhatap olmaszan kimse kimseyi rahatsız etmez.
Buna inanıyorum çünkü bizzat yaşıyorum.

Neyse :)

Ben 21 yıl yurt dışında yaşadım evet
Ama 6 yıldır da Istanbuldayım.

Pek gelişmiş bir semt de de yaşamıyorum ve yalnız yaşıyorum...

Ama bugüne kadar hiç kimse den laf söz duymadım... bazen insanın duruşu ve konuşmaları çok önemlidir...

Dimdik duruyorsan kimseyle de muhatap olmaszan kimse kimseyi rahatsız etmez.
Buna inanıyorum çünkü bizzat yaşıyorum.

Neyse :)
1)istanbul büyük şehir
2)bekarlara bakış açısıyla bu durum tamamen farklı
3)ısrar etme işte bilmiyorsun neler olduğunu

Türkiye de yaşıyorum...:)

Benim fikrimce bu tarz soruları sorgulamak cahilce çünkü Kadın Kadındır, insan insan dır...

21 yıl yurt dışında yaşadım ve orda bu tarz sorular akla bile gelmiyor... işte bizim toplumumuz da bunu aşması lazım.

Hele ki kadın olarak bu konuda kendinizi sorgulamanız çok çok yanlış.

Bekar olmak nasıl normalsa dul olmak ta normal..

Aşmak lazim.
Başlıkta da konu içeriğinde de yazdığım gibi söz konusu olan toplum. Ben bunu aşalı epey oldu. Ben boşanmaktan korkan bir insan olsaydım bunu düşünmezdim bile. Hele ki böylesine muhafazakar, katı bir aileye mensupken. Ailemde tek bir boşanmış kadın yok. Bu kararı almakla tüm ailemi silmeyi de göze almış oldum. Ben bu kadar cesur davranmışken bir de boşanmış kadına potansiyel koca avcısı gözüyle bakan tiplerin arasında yaşamak istememem makul bir istek değil mi?
Sorunum kendimle değil, ister istemez iletişim kurmak zorunda olduğum toplumla ilgili. Kimseyi değiştiremem ama uzak durabilirim. Yapmaya çalıştığım şey de bu.

Çocuğun yoksa kimseye söyleme boşanmış olduğunu. Nereden bilecekler? Çocuğun varsa da elit bir semtte güvenlikli bir sitede otur. Kimseyle de muhattap olma.

Pek iç açıcı bir yer olmadığını tahmin edebiliyorum ama merak ettiğim, bunu görmezden gelmek çok mu zor? Ya da daha az hissedildiği bir yer var mı türkiyede? İnsanların dul diye yaftalamadığı, koca avcısı olarak görmediği, acımadığı bir şehir var mı? Kendim olarak, bir daha asla evlenmek istemeyen bir kadın olarak en rahat nerelerde kendi hayatımı kurabilirim?

Bizim ülkemizde yaftalanmak için boşanmış olmak gerekmiyor
9 yıl ablamla yaşadım, iki yalnız kadın için her şey söyleniyor
1 yılda çok kozmopolit denen bir semtte yalnız yaşadım yine çok şey söylendi
Yaşadığım yerlerde insanlar beni bir kaç ay içinde anladılar
Düzgün, düzenli yaşayan insan takdir bile görüyor inanın
İlk zamanlar biraz duymamaya çalışacaksınız sonra çevre size, siz de onlara alışıyorsunuz
Artık eskisi kadar çok değil bu olaylar, boşanma oranı arttıkça, insanlar yalnız ya da çocuğuyla yaşayan kadınlara alışıyor
Boşanmış kadın, güçlü kadındır, ben yapabileceğinize inanıyorum

Metropol şehirlerin elit semtlerinde böyle bi algı yok bence

Mesela bizim oturduğumuz yer elit de sayılmaz ama kalabalık bi bina sadece
150 civarı daire var kimse kimseyi bilmiyor evli mi bekar mı boşanmış mı kaç kişi yaşıyor haberimiz yok birbirimizden
Keza çevre de öyle markete cafeye gider gelirsin kimse kimseyi tanımaz bilmez

İmkanın varsa öyle bi yerde otur
Araban da varsa kimse sana karışmaz etmez
O tür yerler daha çok ortalamanın üstünde kazanan insanların yaşayabileceği yerler malesef. Hele ki istanbulda kiralar çok yüksek. Benim alacağım para taş çatlasa 2500 tl

Bence baş üstüdür boşanmış çocuklu kadının yeri. Onca ezilmislige baş kaldirmis,sinmemis çocuğuna daha mutlu gelecek sunabilmek adına defetmis kadindir,candır bence boşanmış kadın. Ben bosandigimda hiç umirsamadim böyle dunenleri yaftalayanlari yaşayın gitsin gönlünüzce nerde,nasıl yaşamak istiyorsanız.Ben kendime özelim kime ne,sen bak güzelim işine sana ne,alem öyle böyle demiş bana ne,hayat güzel devam ediyor..: )
Çok beğendim bu yazıyı bu modu yüklemenin bir yolunu bulsam başka ne isterim.

Başlıkta da konu içeriğinde de yazdığım gibi söz konusu olan toplum. Ben bunu aşalı epey oldu. Ben boşanmaktan korkan bir insan olsaydım bunu düşünmezdim bile. Hele ki böylesine muhafazakar, katı bir aileye mensupken. Ailemde tek bir boşanmış kadın yok. Bu kararı almakla tüm ailemi silmeyi de göze almış oldum. Ben bu kadar cesur davranmışken bir de boşanmış kadına potansiyel koca avcısı gözüyle bakan tiplerin arasında yaşamak istememem makul bir istek değil mi?
Sorunum kendimle değil, ister istemez iletişim kurmak zorunda olduğum toplumla ilgili. Kimseyi değiştiremem ama uzak durabilirim. Yapmaya çalıştığım şey de bu.
Allah kolaylık versin inşallah
Gönlünü ferahlatsin...
Seni anlıyorum, ki şöyle bir foruma bakınca neyin ne olduğunu görüyoruz...
Ülkede resmen boşanmak bir tabu!
Verebilecek bir önerim, fikrim,düşüncem yok...
Sadece geçecek diyebilirim...
İnsanların başka konulari olacak ve seni unutacaklar...

Modern hayat zirvaligi içinde halen orman kanunları geçerli ne yazık ki.
Çalışma ortamından aile hayatına bu kurallar hüküm suruyor.
Demem o ki "dul" kadına değil de zayıf insana yer yok toplumda.

ahhh ahh bu
Pek iç açıcı bir yer olmadığını tahmin edebiliyorum ama merak ettiğim, bunu görmezden gelmek çok mu zor? Ya da daha az hissedildiği bir yer var mı türkiyede? İnsanların dul diye yaftalamadığı, koca avcısı olarak görmediği, acımadığı bir şehir var mı? Kendim olarak, bir daha asla evlenmek istemeyen bir kadın olarak en rahat nerelerde kendi hayatımı kurabilirim?
ahh ahhh bukursan bizede söyle

Insanin yeri mi olur allah aşkina insan olanin başina her is gelir bunlar gülunmez kinanmaz hayatiniza bakin boyle dusunecek insanlardan da uzak durun

dunyanın her yerınde var
canınızı sıkmıslar bellı
etrafı, ınsanların dedıklerını hayatda oncelık yapmayın

Nereye giderseniz gidin kendinizle gideceksiniz. En kalici cozum sizde yine, cevreyi takmamak. Siz ne yaptiginizi bilerek sahip cikarak yasayin. Insanlar her yerde konusur, etiketlemeye calisir. Olmayan yer yoktur bence, ha evet bazi yerlerde daha sessiz ve arkadan yaparlar.

Back
X