Doğru bu ülkede kadın cinayetleri katliyamları olmuyor.
Herkesin can güvenliği tam özellikle de kadınların!
Asıl en çok kadınların sorgulaması lazım sesini çıkarması lazım.
Norveç'te yaşayıp oradan ahkam kesmeyin bence. Türkiye yaşıyorsanız da evden çıkmamaya devam edin, zinhar dışarısı sizin için tehlikeli.
Yahu ne yazdığımı anlamadan nedir bu sert mesaj.
1'cisi Norveç te yaşamadım hiç,
2'cisi bu cümlemde cahil olan insanları eleştiriyorum,
3'cüsü benim için insan insandır ister kadın olsun, ister erkek, ister bekar, ister dul...,
4'cüsü bu ülkede böyle olaylar olduğunu biliyorum, cahil dolu bu memleket bu yüzden artık bu topraklarda yaşayan insanların bazı şeyleri aşması gerektiğini savundum,
5'cisi bu meseleri aşmak için Kadının rolü çok önemli çocuklarımızı doğru eğitmemiz gerekiyor, tıpkı benim annemin ve babamın bana, ablama ve abime davrandığı gibi : Kadın ve Erkeklerin eşit bireyler ve özgür olduklarının eğitimini vermemiz lazım,
6'cısı 18.nci yüzyıl da ve 19.ncu yüzyılda Avrupa da da Erkek egemenliği vardı fakat orada ki Kadınlar ayaklandı ve o kadınlar sayesinde artık 20.ci yüzyıldan bu yana o ülkelerde Kadın ve Erkek eşit ve bu tarz sorunlar olmuyor o ülkelerde.
Benim mesajımda aslında bunlar var ama bir çok kişi anlamamış.
Sorunu kaçmaklar, taşınmakla çözemeyiz.
Önce toplumu ve çevremizde ki insanlara öğretmeliyiz Insanın insan olduğunu ve Kadının Kadın olduğunu...
Bende istanbulun pek gelişmemiş bir semtinde oturuyorum, 26 yaşındayım ve yalnız yaşıyorum lakin kaçmıyorum.
Bana da laf edenler olmadı mı bugüne kadar tabikide oldu. Ama ben kaçmadım veya bdv de konu açmadım. Aksine çevremdeki insanları bilinçlendirdim. Ve artık sorun yaşamıyorum.
Işte mesele ağlamak sızlamak kaçmak değil.
Mesele sokağa çıkıp ve bu yobaz insanları bilinçlendirmek, eğitmek...
Ama bu topraklarda yaşayan bir çok Kadın ne çocuğunu eğitmesini bilmiş nede Kendi özgürlüģü için savaşmasını bilmiş...
Benim cümlemde insanları korumam bile, bu tarz düşünememiz yanlış demem bile hata ve yanlış anlaşılıyor.
Neyse,
Siz burası Türkiye demeye devam edin ve gelecek için çaba sarf etmemeye devam edin.
Benim içim rahat çünkü her zaman Kadın ve Hayvanların haklarını her yerde korurum, kurban olarak gitsem dahi buna değer.