Boşanmış ve çocuklu kadının toplumdaki yeri

Diğer kadınlardan hiçbir farkı yoktur. Komşumuz boşandı, iki çocuğu var kendisi aldı çocukları. Sonra üniversite okumaya karar verdi, kazandı, çocuklarina dönüşümlü olarak baktık. Bitirdi, şimdi iş arıyor. Arkasından konuşanlar oldu mu? Oldu tabii. Helal olsun diyenler de oldu, iki çocukla üniversite mi okunurmus diyen de. Sonuncusunu söyleyenlere cevabımız "sizene?" oldu.
Toplumun her yerinde kültür/kesim farkı var bildiğiniz kadarıyla. İyisi de var kötüsü de. Bir insanın evlenmesi onu değerli kilmadigi gibi boşanması da değersiz yapıp dışlanmasina sebep olamaz.
İçinizi ferah tutun, siz güçlü oldukça diğerlerinin ne dedigi, nasıl baktığı, duvardaki sinek kadar alakadar eder..

Egede yasiyorum , bir kere bile dul diye yaftalanmadim , kimse rahatdiz etmedi , kimse esini kiskanmadi kimse bekar anneligimi sorgulamadi
Ben de burada duyuyorum bu dul muhabetini yani bdv'de , gercek hayatta kimseden duymadim boyle birsey
Burda bırakın kadını, erkek için bile dul adam kavramı varmış. Kaç senedir burdayım ben de yeni öğrendim :kahve:

Son düzenleme:
Allah yardımcın olsun canım. İstanbuldan başka yere taşınma imkanın var mı? 2500 ile kirada çocukla geçinmek çok zor belki daha küçük bi yerde daha rahat edersin maddi olarak.

Toplumdaki yere gelince, bu biraz da senin duruşunla alakalı. Başın dik olsun ne kendine acı ne insanların sana acımasına izin ver. O zaman saygı da görürsün sevgi de, evet toplumda yanlış değerler de var ama inan karamsar olacağın kadar değil. Yaşıyorum biliyorum.

İnsan insan dır...

Bırakın artık şu cahil düşünceleri

Üstelik kadınsınız...

Bunu nasıl sorguluyorsunuz ?
Doğru bu ülkede kadın cinayetleri katliyamları olmuyor.
Herkesin can güvenliği tam özellikle de kadınların!
Asıl en çok kadınların sorgulaması lazım sesini çıkarması lazım.

Norveç'te yaşayıp oradan ahkam kesmeyin bence. Türkiye yaşıyorsanız da evden çıkmamaya devam edin, zinhar dışarısı sizin için tehlikeli.

Canım öncelikle şunu söylemek isterim.Senin dul olmakla ılgili bir sorunun yok,bu hayatı secmişsin ve emek veriyorsun.Saygı duydum sana.Ama bizim toplumumuz da dul kadınları üzecek türden dedikodular yapanlar ,hakkinda her türlü düşünenler var.Nefret edilesi basit karaktersiz insanlar onlar.Bu konuda biri seni incitecek olursa lütfen "Benim dul olmakla ılgili bir sorunun yok ama senin benim dul olmamla ilgili sorunun var sanırım "de karsindaki kisiye veya duşunceni, bakış acıni bu şekilde değiştir.Bu insanlardan her yerde var o yüzden düşüncenin değişmesi gerektiğine inanıyorum.Şehir olarak da birgün bulunduğum yerden bu yüzden çıkarım diyorsan İzmir derim..

Doğru bu ülkede kadın cinayetleri katliyamları olmuyor.
Herkesin can güvenliği tam özellikle de kadınların!
Asıl en çok kadınların sorgulaması lazım sesini çıkarması lazım.

Norveç'te yaşayıp oradan ahkam kesmeyin bence. Türkiye yaşıyorsanız da evden çıkmamaya devam edin, zinhar dışarısı sizin için tehlikeli.

Yahu ne yazdığımı anlamadan nedir bu sert mesaj.

1'cisi Norveç te yaşamadım hiç,

2'cisi bu cümlemde cahil olan insanları eleştiriyorum,

3'cüsü benim için insan insandır ister kadın olsun, ister erkek, ister bekar, ister dul...,

4'cüsü bu ülkede böyle olaylar olduğunu biliyorum, cahil dolu bu memleket bu yüzden artık bu topraklarda yaşayan insanların bazı şeyleri aşması gerektiğini savundum,

5'cisi bu meseleri aşmak için Kadının rolü çok önemli çocuklarımızı doğru eğitmemiz gerekiyor, tıpkı benim annemin ve babamın bana, ablama ve abime davrandığı gibi : Kadın ve Erkeklerin eşit bireyler ve özgür olduklarının eğitimini vermemiz lazım,

6'cısı 18.nci yüzyıl da ve 19.ncu yüzyılda Avrupa da da Erkek egemenliği vardı fakat orada ki Kadınlar ayaklandı ve o kadınlar sayesinde artık 20.ci yüzyıldan bu yana o ülkelerde Kadın ve Erkek eşit ve bu tarz sorunlar olmuyor o ülkelerde.

Benim mesajımda aslında bunlar var ama bir çok kişi anlamamış.

Sorunu kaçmaklar, taşınmakla çözemeyiz.
Önce toplumu ve çevremizde ki insanlara öğretmeliyiz Insanın insan olduğunu ve Kadının Kadın olduğunu...

Bende istanbulun pek gelişmemiş bir semtinde oturuyorum, 26 yaşındayım ve yalnız yaşıyorum lakin kaçmıyorum.

Bana da laf edenler olmadı mı bugüne kadar tabikide oldu. Ama ben kaçmadım veya bdv de konu açmadım. Aksine çevremdeki insanları bilinçlendirdim. Ve artık sorun yaşamıyorum.

Işte mesele ağlamak sızlamak kaçmak değil.
Mesele sokağa çıkıp ve bu yobaz insanları bilinçlendirmek, eğitmek...

Ama bu topraklarda yaşayan bir çok Kadın ne çocuğunu eğitmesini bilmiş nede Kendi özgürlüģü için savaşmasını bilmiş...

Benim cümlemde insanları korumam bile, bu tarz düşünememiz yanlış demem bile hata ve yanlış anlaşılıyor.

Neyse,
Siz burası Türkiye demeye devam edin ve gelecek için çaba sarf etmemeye devam edin.

Benim içim rahat çünkü her zaman Kadın ve Hayvanların haklarını her yerde korurum, kurban olarak gitsem dahi buna değer.

Bosanmis cocuklu bi kadin olaraktan banane toplum?
Etrafimdaki insanlarin ne dusundugu ne dedigi umrumda deil oylede olmali.
Baskalarinin tavrina dusuncelerine gore yasamaktan bi vazgecin.
Kendiniz ve cocuklariniz icin yasayin.

Pek iç açıcı bir yer olmadığını tahmin edebiliyorum ama merak ettiğim, bunu görmezden gelmek çok mu zor? Ya da daha az hissedildiği bir yer var mı türkiyede? İnsanların dul diye yaftalamadığı, koca avcısı olarak görmediği, acımadığı bir şehir var mı? Kendim olarak, bir daha asla evlenmek istemeyen bir kadın olarak en rahat nerelerde kendi hayatımı kurabilirim?

Başlığa istinaden, başımın üstünde yeriniz var :)
Her şeyden önce kadın olduğunuz için.
Anne olduğunuz için.
Çocuk yada çocuklarınıza hem anne hem baba olma cesaretini gösterdiğiniz için...

Siz çekingen olursanız insanlar cesaretlenir.
Yanlış bir şey yok ortada.
Ayıplayanın kendi ayıbı.

Pek iç açıcı bir yer olmadığını tahmin edebiliyorum ama merak ettiğim, bunu görmezden gelmek çok mu zor? Ya da daha az hissedildiği bir yer var mı türkiyede? İnsanların dul diye yaftalamadığı, koca avcısı olarak görmediği, acımadığı bir şehir var mı? Kendim olarak, bir daha asla evlenmek istemeyen bir kadın olarak en rahat nerelerde kendi hayatımı kurabilirim?

Yahu ne yazdığımı anlamadan nedir bu sert mesaj.

1'cisi Norveç te yaşamadım hiç,

2'cisi bu cümlemde cahil olan insanları eleştiriyorum,

3'cüsü benim için insan insandır ister kadın olsun, ister erkek, ister bekar, ister dul...,

4'cüsü bu ülkede böyle olaylar olduğunu biliyorum, cahil dolu bu memleket bu yüzden artık bu topraklarda yaşayan insanların bazı şeyleri aşması gerektiğini savundum,

5'cisi bu meseleri aşmak için Kadının rolü çok önemli çocuklarımızı doğru eğitmemiz gerekiyor, tıpkı benim annemin ve babamın bana, ablama ve abime davrandığı gibi : Kadın ve Erkeklerin eşit bireyler ve özgür olduklarının eğitimini vermemiz lazım,

6'cısı 18.nci yüzyıl da ve 19.ncu yüzyılda Avrupa da da Erkek egemenliği vardı fakat orada ki Kadınlar ayaklandı ve o kadınlar sayesinde artık 20.ci yüzyıldan bu yana o ülkelerde Kadın ve Erkek eşit ve bu tarz sorunlar olmuyor o ülkelerde.

Benim mesajımda aslında bunlar var ama bir çok kişi anlamamış.

Sorunu kaçmaklar, taşınmakla çözemeyiz.
Önce toplumu ve çevremizde ki insanlara öğretmeliyiz Insanın insan olduğunu ve Kadının Kadın olduğunu...

Bende istanbulun pek gelişmemiş bir semtinde oturuyorum, 26 yaşındayım ve yalnız yaşıyorum lakin kaçmıyorum.

Bana da laf edenler olmadı mı bugüne kadar tabikide oldu. Ama ben kaçmadım veya bdv de konu açmadım. Aksine çevremdeki insanları bilinçlendirdim. Ve artık sorun yaşamıyorum.

Işte mesele ağlamak sızlamak kaçmak değil.
Mesele sokağa çıkıp ve bu yobaz insanları bilinçlendirmek, eğitmek...

Ama bu topraklarda yaşayan bir çok Kadın ne çocuğunu eğitmesini bilmiş nede Kendi özgürlüģü için savaşmasını bilmiş...

Benim cümlemde insanları korumam bile, bu tarz düşünememiz yanlış demem bile hata ve yanlış anlaşılıyor.

Neyse,
Siz burası Türkiye demeye devam edin ve gelecek için çaba sarf etmemeye devam edin.

Benim içim rahat çünkü her zaman Kadın ve Hayvanların haklarını her yerde korurum, kurban olarak gitsem dahi buna değer.
Siz kimsenin anlamadığı Mesajlar yazarak aslında bunu anlatmak istedim diye üstüne uzuuunn uzadıya açıklama mesajları yazıp gelecek için fazlasıyla çaba gösterdiğinizi buradan gösterdiniz sonuçta lafla peynir gemisi yürüyor:super:

Kocam uzun yol şoförü deyip bir mahalle arasında değilde caddede, pek komşu ilişkileri olmayan yerde oturacaksın canım

kendini kültürlü gösteren tiplerde bile ailesi kültürlü olsa dahi bile hala boşanmış kadını şey gibi gören var.ilkel erkek beyni değişmez.erkeklerin her kadına dibi düşmediği bir yerde hayatını kurabilirsin.yalnız şansın yoksa orda bile yamuk aç gözlü çıkabilir karşına çölde kutup ayısı misali.sıkışırsan bi yorum yapan bayanın dediği gibi kocam uzun yol şöförü de fazla bahsetme bulunduğun çevreden face e kimseyi ekleme yada onlara bi face aç.

Niye tekrar evlilik düşünmeyesin ki? Ben, boşanmış kadını Serengeti çayırında avlanacak antilop gibi gören evli, bekar tüm çakallara rağmen tekrar evlilik düşünüyorum. Hayat güzel, umut ve aşk lazım.

Konuyu kendiniz için açtınız diye varsayıyorum; Siz kendinizi nasıl tanımlarsanız insanlar da bir zaman sonra öyle kabul edecektir. Biraz da insan ayna oluyor topluma.
Siz 'dulum' deyip kendinizi bir şeylerden, ortamlardan soyutlamaya kalkarsanız insanlar da bir zaman sonra 'o dul' diye düşünecekler. Artık ne kastediliyorsa..
Siz dul değil bekar bir bayansınız. Evlenmek kadar boşanmak da normal bir olay. Evet kültürlü, yargılamayan insanların olduğu izole bir toplum olsa iş çok daha kolay olurdu ama bu biraz da görev artık..

Back
X