• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Boşanmış ve çocuklu kadının toplumdaki yeri

Ben gerçekten anlamıyorum bazen bazı şeyleri.
Benim annem otuzlarında 9, 13, 14 yaşında üç çocuğuyla ortada kaldı ayrılmak istedi diye. Babamın durumu iyiydi, ancak bize para vermiyordu. Oturduğumuz evden "ben oturacağım artık burada" diyerek bizi sokağa attı. Annem çalışmak durumundaydı ancak daha önce hiç çalışmamış ve 15 yaşında evlenmişti, lise diploması bile yoktu. Sekreterlik yaptı, belki bilirsiniz bazı işletmeler sekretere biraz farklı bakıyor, ama yılamazdı çünkü bakmak zorunda olduğu üç çocuğu vardı. Annem bir firmaya girdi sonunda. O firmada yapılan işi öğrendi ve sonunda sadece bilgisini koyarak bir firmaya ortak oldu. Çok çalıştı, çok çalıştı, çok çalıştı. Zaman içinde tüm ortaklardan hisseleri alarak yoluna devam etti. Şimdi yanında yaklaşık 70 kişi çalışıyor. Uzun süren bir birlikteliği var ve dördüncü çocuğu şuan 9 yaşında. Ama asla evlenmedi ve yaşadıklarından ders aldı.

O yüzden toplumdaki yerinizi siz belirleyeceksiniz, çevrenizdekiler değil. Kendinize güvenin ve gücünüzün farkına varın.
Yolunuz açık olsun...

Insan insandir.
Evli bekar cocuklu cocuksuz farketmez toplumdaki bir bireydir baska da bir sey degildir.
Ablam 2 cocukla bosandi. Hic tuhaf bir tepki almadi. Kimse onu yaftalamadi. Istanbuldayiz. Belki bundan belki de kendi kendisini gayet normal gorup kimseden farkli bir muamele beklemediginden...
Neyse gecen ay evlendi. Hic evlenmemis biriyle.

Siz kendinizi nereye koyarsaniz toplum da sizi oraya koyar

Ege, Trakya

ya da

plazada çalışıp Nişantaşında Bebekte oturursunuz.

Maalesef gerisi sakat. Toplumumuzdaki erkeklerin %95i varoş.
Bazen erkekten çok kadın kadina baski yapiyor
Iyyy boşanmış diyen kocalarından kıskanan dakika başı dedikodusunu yapan kadinlar değil mi
Ve sana yüzde yüz katılıyorum ama maalesef oralar da sürekli goc almaya başladığı için bir süre sonra oralarinda İstanbul varosundan farkı kalmayacak

Ben Trakyanin bir bölgesinde oturuyordum kizlar rahat rahat gece 11 de yürüyerek evlerine donuyorlardi sahil kenarinda gece 1 kadar rahat oturup içki icebiliyordu şimdi kizlar aksam 7 de eve koşturuyor

Pek iç açıcı bir yer olmadığını tahmin edebiliyorum ama merak ettiğim, bunu görmezden gelmek çok mu zor? Ya da daha az hissedildiği bir yer var mı türkiyede? İnsanların dul diye yaftalamadığı, koca avcısı olarak görmediği, acımadığı bir şehir var mı? Kendim olarak, bir daha asla evlenmek istemeyen bir kadın olarak en rahat nerelerde kendi hayatımı kurabilirim?
bu hayattaki yerimi, medeni durumumu görmeksizin kendim belirliyorum...
zorda değil bunu yapmak.

senin elinde ..

var canım TUNCELI begenirmisin bilmem

Pek iç açıcı bir yer olmadığını tahmin edebiliyorum ama merak ettiğim, bunu görmezden gelmek çok mu zor? Ya da daha az hissedildiği bir yer var mı türkiyede? İnsanların dul diye yaftalamadığı, koca avcısı olarak görmediği, acımadığı bir şehir var mı? Kendim olarak, bir daha asla evlenmek istemeyen bir kadın olarak en rahat nerelerde kendi hayatımı kurabilirim?

Antalya alanya tarafı iyi. Ben gidemiorum ama daha önce gittim. Rahat edebilceğiniz yerler tatil yerleri.

Bir 30 seneye toplumda boşanmamış kimse kalmayacak ama olan bizim gibi ara dönemlere oluyor. Yılmamak lazım, toplum yapısı günden güne değişiyor, değer algıları değişiyor. Belki 30 40 yıl önce boşanmak, kadınların eğitim alması söz konusu dahi değildi. En azından gelecek nesiller farklı olacak inşallah, bu umut ile yaşayalım. :KK31:

Trakyaliyim Trakya diyorum
Ve de tabii ki ege :)
Geri kalan hakkında yorum yapmayacağım
Hele yaşadığım yer akdenizde
Bırak dul u nefes alsan hallenenler oluyor !

kötü niyetli insanlar dik duran kadınlara bile kötü gözle bakmakta.kendi anasını bacısını saysanız yok öyle bir şey derler.

Millet devamli dedikodu pesinde bak bunun yasi gecmis evlenmemis bak bu bosanmis bak bu kac senelik evli cocugu olmuyor bak bu soyle boyle devamli cekistirtirme pesindeler turkiyede boyle bi yer yok sanirim

bu hayattaki yerimi, medeni durumumu görmeksizin kendim belirliyorum...
zorda değil bunu yapmak.

senin elinde ..

var canım TUNCELI begenirmisin bilmem
Aynen. Tunceli kadar kadına saygı duyan bir yer görmedim.
Öyle bir il düşünün ki bir kıza laf attı diye tüm esnaf o laf atan erkeği dövsün :)
Suyu güzel havası ayrı güzel. .
Ah ah... insanı ayrı güzel. .
İnşallah tekrar düşer yolum..
Tek bana gelmeyen yönü askeri polisi pek sevmezler.. onun dışında son derece temiz insanlardır. .

Yani biraz kisiyemi bagli toplumami bagli anlamadim benim annem de 25 yasinda dul kaldi ama sukur kimse bize anneme kotu birsey soylemedi tabi annemde kendine cok dikkat ederdi aslinda kendindende cok fedakarlik yapti ondan insanlarin sesi kesilmis olabilir... bizim toplunda naparsan yap kadin dusmani bunlar pislikler bence

Elit yerlerde en elit ortamlarda bile bu Ayrım mevcut ne yazık ki ...
Keşke refah seviyemiz eğitim oranımız yükselse de bu iğrenç zihniyetten kurtulsak

Bosanmis ve cocuklu bir kadin olarak siz kendinizi nereye koyarsaniz yeriniz de tam olarak orasidir.

Doğum, ölüm, evlenmek, boşanmak hepsi olağan, herkesin başına gelebilecek şeyler.
Ben boşanmış kadınların ayıplanmasından çok, bu insancıkların nasıl kendi başlarına, çocuklarının başına böyle bir durum gelmeyeceğinden nasıl emin dedikodu yapabildiğine şaşıyorum.
Bu bağnaz insanların içinde yaşamak zorunda olan boşanmış kadınların Allah yardımcıları olsun.

Kim ne derse desin ne yazık ki boşanmış kadına farklı bir bakış açısı mevcut...Kadında da erkek te de... Erkekler şansını denemek istiyor bakıyor ki kadının o taraklarda bezi yok saygı duyup çekiliyor.... Kadınlar daha fena bence.... Yıllardır tanıdığın ailecek görüştüğün dostlarından bazıları artık seni sadece kocası evde değilken çağırıyor ya da sen gittiğinde kocasını annesine yolluyorsa ilk başlarda fark etmesen de birden fazla tekrarı olduğunda bir aydınlanma geliyor insana... Ve hayatından bir insanı daha hatta dostun sandığın bir insanı daha çıkarıp atıyorsun....İstanbul da yaşıyorum meslek sahibiyim iyi sayılabilecek bir muhitte yaşıyorum kimse kimseyle ilgilenmez... Gerçi ilgilense de ben ilgilenmem çünkü yaşamımın hiç bir döneminde 3.şahısların hakkımda ne düşündüklerini umursamadım... Çok da aksi lanet biriyim kimse bana bulaşmak istemez zaten :)) Sıkmayın canınızı ve öncelikle "dul" kelimesini kullanmayı red ederek başlayın işe.... Biz dul değil bekar kadınlar ve anneleriz , önce kendimize saygı duyacağız ki insanlar da bize saygı duysunlar.

Back
X