- 23 Ekim 2013
- 4.261
- 5.084
- 158
- 35
- Konu Sahibi Deryakuzusu88
-
Kendisi istedi cocugu yasim geciyo yapalim dedi cok hevesliydi ev alinca zorlanacagini kendiside biliyordu ben ona al demedim kirayada cikabilirdik ki ben uc senedir elimden gelen fedakarligi yaptigimi dusunuyorum bende hep sustum hic basina kalkmadim hicbirseyi ben 1 senelik evli bile degildim 8 ay ayri yattik kanepelerde yatagimiz yoktu kiyafetlerimi koyacak dolap yoktu. 5 lirayi bile harcarken dusundum benYani adama da cok bi'sey diyemiyorum acikcasi. Hayat sartlari maalesef tek maasla gecinmek icin oldukca zor.
Benim anlamadigim madem bunalacaksiniz, borc var, tek maas goturemiyosunuz keske cocugu erteleseymissiniz. Calisirdiniz para biriktirirdiniz sonra dusunurdunuz.
O zman gelire göre borç yapacaksınız 1500 maaş alıp 2bn tl telefn alanları bilirim ben gerek yok bence sizinde borçlarınız böyleyse dikkat etmelisinizYapiyo zaten ama borclarimiz var o yuzden hep sustum davranislarina gecer dedim oda bana yansitiyo kime yansitacak baska dedim
Benm kimsem yokki burda o kadar cokki burda o isleri yapan bana sira gelmezCanım öncelikle Allah yardımcın olsun. Evde nikah şekeri, örgü, içli köfte bile olur yani bu tarz birşeyler yapıp satabilir misin çevrene . En azından ek bir kazanç olur senin için
Yok canm fuzuli harcama yapmiyoruz ev borcu ama beyfendi haftada iki gun icmesinden de geri kalmaz tek keyfi oymus o kadar calisiyomusO zman gelire göre borç yapacaksınız 1500 maaş alıp 2bn tl telefn alanları bilirim ben gerek yok bence sizinde borçlarınız böyleyse dikkat etmelisiniz
Onuda kabul etmezKpss'ye girene kadar part-time çalışabilirsiniz aslında.
@Gulbeseker58
Hayatta herşeyin bir sirasi olmali. Önce evlenip, çocuk yapilip sonra iş aranmaz ya da ders çalisilmaz. Ya da önce evlenip sonra okul bitirilmez. Okursun, is bulursun, evlenirsin en son bütün şartlar hazir olunca çocuk yaparsin. Üzgünüm ama gerçek bu. Eğer bu doğal akisa uymadiysan ya insan ustu caba harcayacaksin, çocuğu falan bahane etmeden ölesiye calisip kazanacaksin kpssyi, ya da çekeceksin o laflari.Nasil baslayacagimi ne yazacagimi bilmoyorum kusura bakmayin anlatmaya calisacagm elestirenlerde olacaktir mutlaka elestiriyede acigim.benim iki yasinda bir oglum var ev hanimiyim esim surekli maddi konuda sikinti yaratiyo yok ben kpss kazanamamisimda yok yetistiremiyomusta inanin hic luks harcamam yok kuafore bile kas aldirmak icin iki ayda bir giderim disariya cikip bir bardak bisey iceyim demem evin eksigini bile kirk kere dusunur soylerim bende calismak kimseye muhtac olmak istemiyorum ama cocuga bakacak kimse yok krese versem asgari ucretle yol parasimi vereyim kres parasimi vereyim cocugun illaki kresde daha cok masrafi olacak onumu vereyim velhasil cocugumu annesiz biraktigimla kalacagim kpss calismaya basladm ama cocugukla gercekten cok zor ama yinede elimden geleni yapiyorum ben ne yapayim simdi bu adama ki anlatilacak daha cok sey var ama anlatamiyorum iste
Valla bilemiyorum canm bütçeniz fazla değilse ev almamalıydınız ya da eşin stres yapöayacak ya da çocuğa bakıcı bulup sen çalışacaksın bz ne desek boş burdanYok canm fuzuli harcama yapmiyoruz ev borcu ama beyfendi haftada iki gun icmesinden de geri kalmaz tek keyfi oymus o kadar calisiyomus
instagramdan çevre edinebilir misin. ordaki bayanlar kargo şirketiylede anlaşıyor bir şekilde ürünlerini tüm Türkiyeye pazarlıyor.. en azından ufak bir başlangıç yaparsın.Benm kimsem yokki burda o kadar cokki burda o isleri yapan bana sira gelmez
Ben atancagim gozuyle bakiyordm evlenirken kusuratlarla olmadi malesefHayatta herşeyin bir sirasi olmali. Önce evlenip, çocuk yapilip sonra iş aranmaz ya da ders çalisilmaz. Ya da önce evlenip sonra okul bitirilmez. Okursun, is bulursun, evlenirsin en son bütün şartlar hazir olunca çocuk yaparsin. Üzgünüm ama gerçek bu. Eğer bu doğal akisa uymadiysan ya insan ustu caba harcayacaksin, çocuğu falan bahane etmeden ölesiye calisip kazanacaksin kpssyi, ya da çekeceksin o laflari.
Bu olabilir fikrini degerlendirecegim tesekkurlerinstagramdan çevre edinebilir misin. ordaki bayanlar kargo şirketiylede anlaşıyor bir şekilde ürünlerini tüm Türkiyeye pazarlıyor.. en azından ufak bir başlangıç yaparsın.
Mesela kitap kılıfı yap renkli kumaşlardan kitapçılara pazarla. bunun gibi birşeyler
Nasil baslayacagimi ne yazacagimi bilmoyorum kusura bakmayin anlatmaya calisacagm elestirenlerde olacaktir mutlaka elestiriyede acigim.benim iki yasinda bir oglum var ev hanimiyim esim surekli maddi konuda sikinti yaratiyo yok ben kpss kazanamamisimda yok yetistiremiyomusta inanin hic luks harcamam yok kuafore bile kas aldirmak icin iki ayda bir giderim disariya cikip bir bardak bisey iceyim demem evin eksigini bile kirk kere dusunur soylerim bende calismak kimseye muhtac olmak istemiyorum ama cocuga bakacak kimse yok krese versem asgari ucretle yol parasimi vereyim kres parasimi vereyim cocugun illaki kresde daha cok masrafi olacak onumu vereyim velhasil cocugumu annesiz biraktigimla kalacagim kpss calismaya basladm ama cocugukla gercekten cok zor ama yinede elimden geleni yapiyorum ben ne yapayim simdi bu adama ki anlatilacak daha cok sey var ama anlatamiyorum iste
En kisa zamanda arastiracagim ne is yapabilirm en cok neler gider elimden ne is gelir:) canım elimden ne geliyorsa yaparım. değişik fikirler verebilirim sana .. sen bi başlangıç yap yeterki
:) canım elimden ne geliyorsa yaparım. değişik fikirler verebilirim sana .. sen bi başlangıç yap yeterki
İşte hiç olmazsa bir garantin olana kadar çocuk yapmasaydın. En azından rahat ders çalisirdin. Şimdi bosansan ne yapacaksin. Hicbir garantin yok. Yine ders çalismak zorundasin ve çocuğa yine sen bakacaksin ustelik bu defa sadece elinde nafaka olacak. Evet eşinin laflari seni kiriyor olabilir ama evin bütün yükü sirtinda ve bu devirde hele de çocuk varsa ev geçindirmek çok zor. Dedigim gibi bunlara bastan dusunmeniz gerekiyordu. Bari başka arkadaşlara ornek olsun. Kendinizi garantiye almadan çocuk falan yapmayin. Sonuç bu oluyor işte. Sana gelince dediğim gibi bosansan da boşanmasan da yapmak zorunda olduğun sey ayni. Gerekirse günde uç saat uyuyacaksin, başka hicbir şeye zaman ayirmayacaksin (çocuk dişinda) ama o Sinavi kazanacaksin.Ben atancagim gozuyle bakiyordm evlenirken kusuratlarla olmadi malesef
Benim temelimde var canim 82 almistim matematigimde fena degildir o yuzden gunduz cocugun pesinden kosturuyorum gundu uyutmuyorumki erken yatsin bende 3 e 4 e kadar calisayim bencede evlenenin akli yok en iyisinin ...Kesinlikle girin kpss'ye. Çalışın, kendi paranızı kazanın. Boşanmak istiyorsunuz hem, çalışırsanız birikim yapar,düzeninizi oluşturmaya başlarsınız.
Evlenmek de hiç akıllıca bir iş değil galiba.. onu anladım
Bana çalışmaya pek gönlü yokmuş gibi geldi :)
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?