- 21 Haziran 2016
- 226
- 73
- 18
- 37
- Konu Sahibi Dilruba2387
-
Dedikleri gibi değil ama geçim sıkıntısı çekiyoruz resmenAnladigim kadariyla sizinde evinizi almanizda destek oluyorlar. Ki odemelerde de yardim edeceklerini belirtiyorlar. Yani istemiyosan verme tabi ki ama ben bunda bi art niyet goremedim. Yani yardim ediyosa biseyler istemeside normal kayinvalidenin. Valla bilemedim. Kararsız kaldım.
Kesinlikle katılıyorum size..öderiz borcunuzu diyorlar ama pek inandırıcı gelmiyor.onlar har vurup harman savurmuşlar altınlarını yokmuş hiçbir şeyleriEvli değilim anlayamam belki ama ben olsam vermezdim. Çünkü düğünde takılanları hep verdigini yazmışsın yarınimizin ne olacağı belli değil ve kp'nin durumu gayet iyiymis o zaman bu sete niye ihtiyaçları var eltinin hiç mi takısı vs yok onları peşinat olarak kullansınlar. Benim bildigimce genelde verilen takılar pek geri gelmiyor.
Zamanında rahmetli dedem annemin takılarını almıs nedenini bilmiyorum ana geri verirken iki tane bilezik fazla vericem demis 16 tane bilezigi 8 tanede tam altınını almış dedem. Değil iki tane fazla vermek çeyrek altın bile vermedi. Ben o yüzden karşıyım böyle kayinvalideye kayinpedere verilmesine. Basta borclar vs için bir kısmı verilir sonrası çiftindir yani.Kesinlikle katılıyorum size..öderiz borcunuzu diyorlar ama pek inandırıcı gelmiyor.onlar har vurup harman savurmuşlar altınlarını yokmuş hiçbir şeyleri
Benim de dayım aynı şeyi yaptı annemlere on yıl önce.ve su an tabii başka nedenler de var birbirlerine düştüler.iyiyken kötü oluyorsun üstelikZamanında rahmetli dedem annemin takılarını almıs nedenini bilmiyorum ana geri verirken iki tane bilezik fazla vericem demis 16 tane bilezigi 8 tanede tam altınını almış dedem. Değil iki tane fazla vermek çeyrek altın bile vermedi. Ben o yüzden karşıyım böyle kayinvalideye kayinpedere verilmesine. Basta borclar vs için bir kısmı verilir sonrası çiftindir yani.
İşte o yüzden madem sizde setinizi son taksit için ayırdınız ve maddi sıkıntıdasınız bunu uygun bir dille anlatin. Ne aranız kötü olsun nede siz dahada zor duruma düşmeyin.Benim de dayım aynı şeyi yaptı annemlere on yıl önce.ve su an tabii başka nedenler de var birbirlerine düştüler.iyiyken kötü oluyorsun üstelik
Katılıyorum size ama daha bir haftalık evliydim o Zaman .bir şey diyemedimHicbir zaman baskasina el acmayin. Kendi paranızla ev alamiyorsaniz da almayin. Her zaman boyle gitmez.. Seti istemekle haklilar çünkü yardim ediyorlarmis size. Iste bu sebeple istedikleri hicbir seye hayir diyemezsiniz.. Kendi yaginizda kavrulmaniz en mantiklisi..
Katılıyorum size ama daha bir haftalık evliydim o Zaman .bir şey diyemedim
Setimi bizim ev ödememiz için saklıyorum zaten en son taksitte verecem gibi görünüyor.ama kayınvalidem kaynımlara ev almak için istiyor setimi.üstelik kendi borcumuz daha duruyorken.ağzımı yokluyor bir de borç olsun veririz falan gibisinden.kendimize saklamışken onlara vermek doğru mu siZce?ayrıca setim Trabzon boZulunca değer kaybeden bi takı yani işçilikten dolayı.kpss den baska şansım yok üni mezunuyum fakat bulunduğum ilde iş imkanı da yok özel v.s çabalıyorum ama KPSS de bir türlü olmuyor maalesefSonuçta sana da yardım ediliyor vermeyince ağızlarına yem vereceksin gibi geldi bana ben olsam kimsenin çenesini çekmemek için 10 sene kirada da yasasam kimseden yardım beklemeden evimi kendim alırım. Sende böyle bi sey yapmadığın için setini vermelisin diye düşünüyorum. Ayrıca çalışma imkanın yok mu?
Bence ev icin yardım ediyorlarsa vermelisin diye düşünüyorum ayrıca evdeysen bol bol çalışmalısın neden parasız kalasın ki? Son gaz derse devamSetimi bizim ev ödememiz için saklıyorum zaten en son taksitte verecem gibi görünüyor.ama kayınvalidem kaynımlara ev almak için istiyor setimi.üstelik kendi borcumuz daha duruyorken.ağzımı yokluyor bir de borç olsun veririz falan gibisinden.kendimize saklamışken onlara vermek doğru mu siZce?ayrıca setim Trabzon boZulunca değer kaybeden bi takı yani işçilikten dolayı.kpss den baska şansım yok üni mezunuyum fakat bulunduğum ilde iş imkanı da yok özel v.s çabalıyorum ama KPSS de bir türlü olmuyor maalesef
Bebeğim var yedi aylık ve çok yaramaz .ben de çok çok istiyorum beş yıl okudum .seksenbeş doksan puanla atanıyoruzBence ev icin yardım ediyorlarsa vermelisin diye düşünüyorum ayrıca evdeysen bol bol çalışmalısın neden parasız kalasın ki? Son gaz derse devam
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?