Böyle Bir Durumda Siz Ne Yapardınız?

Kadin ozellikle esinizin telefonunu istediyse " kocani ayartmak istedi" derim.
Belkide o yuzden numara gozukmeliydi. Annemin dedi, ama kendi numarasini arayip aksamina " nbr" yazicakti.
Ben olsam napardim bilmiyorum ama verirsemde basina kod girerdim hemen numaramin gizlenmesini saglayan. Ondan sonra aratirdim.

Acikcasi aklima kiskanclik gelmedi ama dediginizde haklisiniz. Ben daha buyuk dolandiricilik, cete olaylarinda numara yonlendirme gibi seyler dusunmustum o an. O yuzden numara gizlettim isine gelmedi. Esimin aklina asla kotuluk gelmez o anda gelmedi Ama iyi niyetliymis gibi yaklasip boyle yapmaya gerek yok.

Geçenlerde eksi sozlukte bir giri okudum.

Adam isiklarda beklerken ustu basi yirtik bir kadin geliyor. Kocamdan dayak yedim, kacmam lazim beni karakola goturur musunuz diyor. Soforde kadini araca aliyor. Kadin ondan sonra bana para ver yoksa tecavuz etmeye kalkistigini soyleyip seni sikayet ederim diyor.

Kimseyi arabama almadim, almam. İcimdeki iyi niyeti öldürdüler maalesef

Merha

Üzücü bir tecrübe olmuş sizin için. Bende bir gün okul çıkışı yaşlı bir teyzeye yardım etmiştim poşetlerini taşıması için. Evine kadar götürdüm,yolda sohbet ettik,evimi sordu,babamın ne iş yaptığı falan derken, bir kaç ay sonra o kadın gelip beni buldu,Almanyada yaşıyormuş,yazlığa gelmiş,bana 1 torba dolusu hediye getirmişti. Anneme teşekkür etmişti. Annem bilmiyordu tabi bu olayı,sağlam fırça yemiştim. Evine kadar niye gidiyorsun diye. Kapıda bıraksaydın,yardım etmende güzel ama kızdım sana demişti.
Bu fitre zekat konularında siz çok iyi niyetlisiniz muhakkak ama karışmamak daha doğru. Bir kez bana bir tanıdık fitreni şuna verirmisin dedi,fitre ver dediği kadında,emekli,kendine ait evi olan,gezip tozmaktan maaşını yettirememiş. (Benden çok geziyordu inanın,facebook sağolsun,x gezisi,y gezisi boy boy fotoğraf paylaşıyordu kadın)dedim veremem kusura bakmayın. Ihtiyaç sahibi olduğunu düşünmüyorum ,bozuldu falan ama yapacak birşey yok. Cidden maddi durumu cok kötü olan bir tanıdık vardı,ona verdim. Benim annemde emekli ama parasına göre harcar,yer içer. Tabiki destek olurum ama o hep elindeki paraya göre hesap yapar,kimseden beklenti içinde olmaz harcama yaparken. Sizde kendinizce uygun gördüğünüz kişiye verirsiniz ama kimseye teklif etmeyin. Yanlış anlaşılmaya müsait bir durum. Zaten sonuçları sizin açınızdan üzücüde olmuş. Iyi niyet her daim iyi sonuçlar doğurmuyor ne yazık ki.
aynen öyle ki artık hiç birşeye karışmıyorum çok soğudum ya şurada tanıdığın vardı bir işimiz düştü yardımcı olsa konuşsan diye teklifler gelse bile asla deyip yardımcı olmuyorum çünkü ne zaman en basit böyle bir örnekle yardımcı olmak istesem sonu beni çok üzüyr o yüzden artık asla asla.etkisiz eleman oldum diyebilirim

Geçenlerde eksi sozlukte bir giri okudum.

Adam isiklarda beklerken ustu basi yirtik bir kadin geliyor. Kocamdan dayak yedim, kacmam lazim beni karakola goturur musunuz diyor. Soforde kadini araca aliyor. Kadin ondan sonra bana para ver yoksa tecavuz etmeye kalkistigini soyleyip seni sikayet ederim diyor.

Kimseyi arabama almadim, almam. İcimdeki iyi niyeti öldürdüler maalesef
Hay Allah ya. Neler oluyormuş neler. Cidden acıma acınacak duruma düşersin dedikleri bu olsa gerek.
aynen öyle ki artık hiç birşeye karışmıyorum çok soğudum ya şurada tanıdığın vardı bir işimiz düştü yardımcı olsa konuşsan diye teklifler gelse bile asla deyip yardımcı olmuyorum çünkü ne zaman en basit böyle bir örnekle yardımcı olmak istesem sonu beni çok üzüyr o yüzden artık asla asla.etkisiz eleman oldum diyebilirim
Sizde haklısınız. Ne denebilir ki. İyi niyet suistimal edile edile bu hale geldik.

Hay Allah ya. Neler oluyormuş neler. Cidden acıma acınacak duruma düşersin dedikleri bu olsa gerek.

Sizde haklısınız. Ne denebilir ki. İyi niyet suistimal edile edile bu hale geldik.

Aklima bile gelmeyecek seyler okuyorum, goruyorum. İyiki almamissiniz arabaniza kapiniz kilitli olmasa kendisi girip oturacakmis zaten cok tuhaf. Kimbilir hangi beladan kurtuldunuz

Daha oncesinden trafikte duran arabalarin kapilarini acip icindeki canta vs. alip kactiklarini duydum. Bana normal bir davranis gelmedi. Öndeki aractan indi demissiniz o niye goturmuyor cok acilse? Ben mi yanlis anladim... çeteler var bu tarz daha ilk 4-5 cumlede anladim. Kapiyi yokladi kapi acik olsa cantayi alip ondeki arabaya tekrar gidebilir de
Tabi bunlar sadece bir ihtimal, ama iyi niyetli olan bir insan supheli hareketler yapmaz. Ucuz atlatmissiniz. Araba kapilari her zaman kitli olmasi taraftariyim. Kilitli olmasa hoop diye gecip otursa nasil indiricez o insani.. tovbeler tovbesi!

Daha oncesinden trafikte duran arabalarin kapilarini acip icindeki canta vs. alip kactiklarini duydum. Bana normal bir davranis gelmedi. Öndeki aractan indi demissiniz o niye goturmuyor cok acilse? Ben mi yanlis anladim... çeteler var bu tarz daha ilk 4-5 cumlede anladim. Kapiyi yokladi kapi acik olsa cantayi alip ondeki arabaya tekrar gidebilir de
Tabi bunlar sadece bir ihtimal, ama iyi niyetli olan bir insan supheli hareketler yapmaz. Ucuz atlatmissiniz. Araba kapilari her zaman kitli olmasi taraftariyim. Kilitli olmasa hoop diye gecip otursa nasil indiricez o insani.. tovbeler tovbesi!
Önümdeki aracın arkasından çıkıverdi. İnmedi araçtan. Ama önümdekine de sormadı,direkt bana yöneldi.
Evet kapılar muhakkak kilitli olmalı. Bugün cam açmak dahi gelmedi içimden,açtım klimayı hiç hoşlanmadığım halde,öyle gittim. :-(

Back
X