Merha
Üzücü bir tecrübe olmuş sizin için. Bende bir gün okul çıkışı yaşlı bir teyzeye yardım etmiştim poşetlerini taşıması için. Evine kadar götürdüm,yolda sohbet ettik,evimi sordu,babamın ne iş yaptığı falan derken, bir kaç ay sonra o kadın gelip beni buldu,Almanyada yaşıyormuş,yazlığa gelmiş,bana 1 torba dolusu hediye getirmişti. Anneme teşekkür etmişti. Annem bilmiyordu tabi bu olayı,sağlam fırça yemiştim. Evine kadar niye gidiyorsun diye. Kapıda bıraksaydın,yardım etmende güzel ama kızdım sana demişti.
Bu fitre zekat konularında siz çok iyi niyetlisiniz muhakkak ama karışmamak daha doğru. Bir kez bana bir tanıdık fitreni şuna verirmisin dedi,fitre ver dediği kadında,emekli,kendine ait evi olan,gezip tozmaktan maaşını yettirememiş. (Benden çok geziyordu inanın,facebook sağolsun,x gezisi,y gezisi boy boy fotoğraf paylaşıyordu kadın)dedim veremem kusura bakmayın. Ihtiyaç sahibi olduğunu düşünmüyorum ,bozuldu falan ama yapacak birşey yok. Cidden maddi durumu cok kötü olan bir tanıdık vardı,ona verdim. Benim annemde emekli ama parasına göre harcar,yer içer. Tabiki destek olurum ama o hep elindeki paraya göre hesap yapar,kimseden beklenti içinde olmaz harcama yaparken. Sizde kendinizce uygun gördüğünüz kişiye verirsiniz ama kimseye teklif etmeyin. Yanlış anlaşılmaya müsait bir durum. Zaten sonuçları sizin açınızdan üzücüde olmuş. Iyi niyet her daim iyi sonuçlar doğurmuyor ne yazık ki.