Böyle Bir Durumla Karşı Karşıya Kalsaniz

Donusunboylemiolacakti

Geçici Olarak Hesap Pasiftir !
tek ayak cezası
Kayıtlı Üye
22 Şubat 2016
4.513
4.201
53
Kimilerinize gore basit bir konu olarak gelebilir ama kafama takiliyor iste

(Öncelikle yanlis anlasilmasin inanin maddiyatta gozum yok) Şöyle anlatayim bulundugum yerde dugunde takilan taki genelde borc gibidir yani siz birine dugununde ne takarsaniz sizin dugununuzede onunla gelirler

Konuya gelecek olursak 3 dugununede cumhuriyet altinla gittigimiz bir yakin akrabamiz bizim dugunumuze ceyrek altinla geldi lutfen yanlis anlamayin konu ceyrek altin falan değil...simdi soyle bi durum var ceyrek takan akraba dugunden once soranlara Cumhuriyet takicaz demis dugundede taki töreninde hediyeler kurdeleye takilirken apar topar ceyrek kutusunu cantaya atmis buda bizim hediyemiz diye
Annem diyo ki kutunun ceyrek kutusu olduğuna eminim zaten diyor 1 tane tek Cumhuriyet vardi oda başka bir yakin akrabamizdan
Ama iste dugunden sonra bi akrabamiz anneme x teyze cumhuriyet mi takti bana Cumhuriyet takticam demis annemde diyo misafirler falan vardi bende mevzu uzamasin diye evet Cumhuriyet takti dedim ama ceyrek takti

(Benim sorun ettigim durumun olmaz takamassin-ki durumlarininda gayet musait oldugunu biliyorum-yada icinden gelmez ceyrek takmak istersin ceyrek takarsin ama neden insanlara oyle Cumhuriyet taktim diyorsun yada dugunde oyle oyun yapar gibi apar topar çantaya atiyorsun)

Birde soyle bir durum var simdiye kadar babam herkesin dugunune imkanlar dahilinde en iyisini takmaya ozen gosterirken en yakin akrabalar dahi konu komsuyla esdeger seyler taktigi icin bozulmus ve normalde hic oyle biri degilken bundan sonra kim ne getirdiyse onu gotururum demis

Ve bu ceyrek takan akrabanin yakin zamanda cocugunun dugunu var ki ben dugunu olan akrabamizida cok seviyorum ama tahminimce babam dugunde ceyrek takacakmis gibi geliyor calisan bi insan degilim olsam ben cumhuriyeti alirım

Ve cekindigim konu ise dugunu olacak olan kisi bana kiymet vermedilerde bunu taktilar diye uzulurse ve babamdan dolayi bana karsida kirilirsa diye uzuluyorum

Not:ceyrek altini takan söz konusu kisinin eşide çok ahde vefa sahibi bir insandir yani bilirim ki kim ne getirirse ona onunla gider ki kari kocada hep soylerler kim benim dugunumde ne takarsa onu takarim bazen diyorum gunahini almak gibi olmasin ama acaba soz konusu şahis takiyi mi degisti çünkü bazen dusunuyorumda cok baskin bir karakter belki taki alinirken esinin fikrini degistirmis olabilir ama oyle olsa neden ceyrek takiyorum demesin ki

Tekrardan altini cizmek istiyorum inanin takiymis paraymis bunlar hic umurumda olan seyler degil ama neden ortaligin karismasina neden olacak bir davranista bulunuyor ki yani insanlar deseler ki neden onlar cumhuriyet takarken siz ceyrek taktiniz biz dersek ki onlarda ceyrek takmisti ortada bir taraf yalanci konumuna dusecek

Sunuda ilave edeyim bu soz konusu kisininde ilk defa yaptigi sey degil onun torunlari dogdugunda annem en guzel sekilde hediye almaya calisirken soz konusu kisi ablamin cocuguna hediye almis guya ama inanin ablam gosterdi oyle bir kiyafet ki sanki ozenilerek oyle kotu bir kiyafet bulmuslar inanin abartisiz soyluyorum kiyafetin ustundeki dugmede dahi pas vardi

Yani mesela biri gelir bi tsort getirir ama yurekten isteyerek ozenerek almistir ama o gelen kiyafeti gorseniz sanki hakaret eder gibi

Böyle bir durumla karşı karşıya kalmam zira düğünümde kim ne taktı onu bile bilmiyorum.

Ama sorunuza gelince madem kim ne taktıysa o takılıyor sizde ona çeyrek takın. Kimse gelip sormaz bence onlar size cumhuriyet taktı siz niye onlara çeyrek taktınız diye. Sorulur mu böyle soru, ayıp yahu...

sizleri ailecek takmiyor olabilirler..eskiden bende boyle seylere takilmazdim ama artik ne kadar ekmek o kadar kofte diyorum.

Yani soruluyormus ki karsi taraf herkese cumhuriyet takicam diye soylemis

Kotu olan biz olmayalimda

sizleri ailecek takmiyor olabilirler..eskiden bende boyle seylere takilmazdim ama artik ne kadar ekmek o kadar kofte diyorum.
Normalde bende takilmazdim belki imkanlari olmayabilir diye dusunurdum ama durumlari oldugunu gayet iyi biliyorum ve ilk defa bu durumla karsilasmiyoruz ne yazik ki

Inanin soz ettigim kisinin cocuklari babaevine ilk geldiginde adettendir hediye verilir annem her 3 cocuguda geldiginde ceyrek takmistir yani annem soylemese babam boyle seyleri bilmez dahi ama annem her seferinde babama soylerdi simdi karsi taraftan biyke bir davranis gormek insani kiriyor

Annen cumhuriyet taktı demese sizde çeyrek takın derdim ama annen başta göz göre göre cumhuriyet demiş mevzu da uzayacak belli ben olsam şu saatten sonra cumhuriyet takardım. Çünkü annen baya ağız değiştirmiş olacak cumhuriyet takmamıştı aslında ama ben öyle dedim falan.. Olmaz yani artık

ya insan takmazda, etrafada bagli dedigim gibi..onceden pek takmazdim bide oturup onun listesini mi yapicam derdim hahaha benim cocuguma bi on lirayi cok goren adamlar cocuklarinin sunnetlerine bizi bekler oldular..her nedense
herkesin kotulugu kendine olsun..karsidaki nasilsa sizde oyle davranin bence. degmiyor cunku..

Çeyrek kutusu yarım ya da Cumhuriyet kutusu farklı mı ki, ben ona takıldım yıllardır altın alırım içi süngerli kutu işte başka çeşidi de ki var

Çeyrek kutusu yarım ya da Cumhuriyet kutusu farklı mı ki, ben ona takıldım yıllardır altın alırım içi süngerli kutu işte başka çeşidi de ki var
Tabi ceyrek kutusu küçukçük minnakcik bir kutu cumhuriyet kutusu ondan cok buyuk isterseniz bi ceyrek kutusuna cumhuriyet koymayi deneyin

Siz de cumhuriyet deyin çeyrek takın o zaman.
Valla bu fikri bende tuttum.
tamam hediyedir ama borcturda aynı zamanda ne gelirse gider. Hatta durumun iyiyse daha iyisini alırsın ama gelen hediyenin altında bisey gitmez.böyle bisey benimde basıma gelmişti. Akrabanın biri düğünde hiçbirşey takmadi ama herkeze taktim dedi.yalan söylemekten de yapmadım demek daha iyi bence

Tabi ceyrek kutusu küçukçük minnakcik bir kutu cumhuriyet kutusu ondan cok buyuk isterseniz bi ceyrek kutusuna cumhuriyet koymayi deneyin

Cumhuriyet almayalı çok oldu da yarım sığar sanki,artık keseye koyuyorlar bir de var ya demek bunun icinmis, keseye hepsi sığar yemin etsen basın ağrımaz

Sonradan duun videosunu izledik çeyrek takmışlar dese olabilir belki

Annemde ev baya kalabalikmis misafir falan varmis iste yok yalan falan demesinler uzamasin kapansin diye oyle demis

Hatta annem bana bile soylememisti ki benim bile haberim yoktu bende nirmalde zaten Cumhuriyet takarlar diye dusunuyordum hic sormadim
Kardesimle konusuyorduk bir tek x teyzeler boyle seylerw dikkat ediyorlar özen gosteriyorlar dedim kiz kardesim isin aslini soyledi

Sonra anneme dedim anne boyle boyle bi durum var mi diye annem anlatti

Sonradan duun videosunu izledik çeyrek takmışlar dese olabilir belki

Evet bu fikir mantıklı videosu var mı takı merasiminin?

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…