Böyle Bir Durumla Karşı Karşıya Kalsaniz

Takı çantasında cumhuriyet var mıydı peki hiç?
Yoktu canim zaten sadece bir Cumhuriyet vardi onunda sahibi belli zaten cumhuriyet taktilar kayboldu diye dusunsek
Cantada fazladan sahipsiz bir ceyrek var demek oluyor eee o zaman o kimin

Kedi burdaysa ciger nerede ciger burdaysa kedi nerede olayina dondu mevzu

Bizde de düğünde eşimin ve ailesinin isteği üzerine annemin tüm yalvarmalarına rağmen anons yapıldı ama işin komiği çeyreğin çeyreği ve gram altın diye bişeyler varmış tabi bizim haberimiz yok anonsta o küçükler hep çeyrek diye geçiyor
Aman zaten benlik durum yok, kuzenlere fikstir benim taktığım bekar kuzen de kalmadı zaten. Akrabaları da annem düşünsün ben memlekette yaşamıyorum kimsenin düğününe de gitmiyorum bu nedenle altınları alıp kaçtım resmen

O zaman çantadan cumhuriyet çıkmadı dersiniz laf o kadar uzarsa
Bizde de tam tersi oldu. Annem dayımın düğününe bilezik almış imkanlarını da zorlamış baya ki dayımın 2. evliliği idi ilkinde de yine bilezik takmış annem seneler önce.neyse bikaç ay sonra bir duyduk ki dayım ortalıkta annem için sahte bilezik taktı demiş annemgilin tarafta olay büyümüş büyümüş, annem acaip üzülmüştü, şüphesi varsa arayıp bana sorsaydı sahte taksam yalan mı söyleyeceğim sanki kardeşime diye.

Ha dayım sonra abimin düğününde sahte bilezik taktı! Ablam bana onu takmıştı ben de onun çocuğuna onu taktım dedi. Abimgilin düğünde takı takılırken bir dayımın taktığı bilezik modelin üstündeki desene kadar ayan beyan görünüyordu.

Çirkin şeyler.. Ama olayın çözülmesi için anons bile yetmiyor

Baskın kadın dediğin için aklıma şu geldi. Kocasına cumhuriyeti aldırmıştır. Herkese de cumhuriyet takıcam demiştir. Onu cebe atıp evden çeyreği takmıştır.

Güle güle yeyin hepsini

Ya işin asli şu anons ve şu şunu takti bu bunu takti olaylarina fazlasiyla karsiyim ama objektif olarak baktigimizda bana taki biraz deger olayini gosteriyor gibi geliyor artik

Bakiyorumda babamim akrabalara taktigi geri gelse bizimkilerde takilarda ihya olacakti ama inanirmisiniz cocuklarina bilezik taktigi akrabalar ceyrek takti ceyrek taktiklari komsular gibi 50 tl ile geldiler

Ama neden diger akrabalara oyle degiller diye ister istemez insanin kafasina bi takiliyor
Ornek misal neden benim kardesimeyle kuzenlerime akrabalardan gelen takilar ayni değil di bizde aynisiyla gitmisken

Birde soyle soyleyeyim burda adettendir evlenen kiz baba evine ilk geldiginde hediye verilir benim annem x teyzenin dugunden sonra eve her gelen kizina ceyrek takmisti dugunlerinede Cumhuriyetle gitmisti

Ama iste durumlari gayet iyi olmasina ragmen buyrun karsilik

Ha bu arada x teyze konusu her acildiginda kim benim dugunume neyle gelirse aynisiyla giderim diyen insan

Bu işler hediye götürmekten ziyade "düğünüme yatırım yapıyorum" şeklinde olduğundan bende kim ne getiriyorsa aynısını yahut muadilini götürmeyi uygun buluyorum. O yüzden o kadar cumhuriyetin karşılığını beklemek bana abes gelmiyor.
Tabi gelmeyen cumhuriyetlerin hıncını gelen cumhuriyetlerden almamak gerek.
Nasıl bir cümle kurdum vayhalasını, bildiğin atasözü oldu

Baskın kadın dediğin için aklıma şu geldi. Kocasına cumhuriyeti aldırmıştır. Herkese de cumhuriyet takıcam demiştir. Onu cebe atıp evden çeyreği takmıştır.
Günahini almak istemiyorum ama benimde aklima oylesi geliyor merak ettigim acaba durum boyleyse cocuklari biliyor mu

TDK tez zamanda bu sozu atasozleri sozlugumuze dahil etsin o zaman

Hakkaten cirkin seyler ama dayiniz kalkip boyle birsey diyor acaba yenge hanim böyle birsey demis olmasin yada sahtesiyle bakin iste ayni durum bazen diyorum bende acaba oyle desek millet cumhuriyeyi zimmetimize gecirdik diye dusunmez mi

Ha bu arada soyle birsey diyeyim bi arkadasim vardi babasi cogu dugune bilezikle giderdi arkadasim evlendiginde dugunde sadece 1 ceyrek takilmis diyordu ki ben oyle utaniyorum ki kayinvalidemler ne kadar dugun kasetini izleyelim dese ben bi bahane buluyorum

Bizde ne takilirsa yada ne alinirsa bir üstü takilir veya alinir, boyle seyler onemli insanin coluk cocugu olunca yaparsan yaparlar ama bagzilari kıt olabiliyor maddi durum farklidir zaten ama bilir karsindakinide ne alabilecegini ben onemserim boyle seyleri benim esim mesela yiyenine turkiyede nisan yapildi ailece kemer taktilar, almanyadada dügundede iki bilezik taktik takmaya bilirdik ama amca sonucta kaynimda hakketiyor zaten

Aman Ne halleri varsa görsünler. Bizimkinde iş işten geçmişti dayımın arsızlığı terbiyesizliği oldu 50 yıllık ablasına bok attı karısı için. Hiç sevmem annemin tarafını zaten. Benim düğünüme de gelmedi bilezik yolladı sadece bu defa sahte çıkmadı ama.

Millet de ne düşünürse düşünsün olayı büyütürlerse sizde söylersiniz ne getirdilerse onu götürdük diye ama işte annen keşke cumhuriyet takıldı demeseymiş iyiymiş, tek sorun o bence

Bende hata ettiginin farkindayim ama x hanimida bilirim yani olay yapacak turden eee dugun misafirleride var simdi orda yok oyle bisey dese olay buyuse altini zimmetimize gecirdik durumlari olabilirdi eee dunurlere karsida hos bi durum olmazdi

Valla biz bi dugunlerde insanlarin gozlerinde ne kadar kiymetli oldugumuzu gormus olduk
Yani durumu olan insanların komsularla esdeger hediyeyle gelmesi sana verdigi degerin gostergesi gibi geliyor

Maddi durumun kotu oldugunu bilsem yada x hanimın kendi cevresindeki arabalarınin dugunune neyle gittigini bilmesem belki umursamam zatwn en kotusude oyun yapar gibi takmasi ileride ortaligin karismasina sebebiyet verecek davranista bulunmasi

Inanin imkanim olsa sirf ortaligin karismamasi icin ben cikarip alicam altini ama calismiyirum etmiyorum nerden getireyim o kadar parayi

Aklima anneannemin arkadaslarinin (yasli diye dugune gelemeyenler) takiyi anneanneme vermesi, anneannemin de takmasi icin dayima vermesi ve dayimin cebe indirisi geldi.

Cok akilli zannediyor millet kendini.

Bence cumhuriyet kutusunde ceyrek verin. Belki anlarlar. Anlamazlarsa da zarariniz olmaz.

Var bu dayılarda bir sıkıntı

Bizde de mesela karsiliklidir ama maddi durumu kotuyse eger o ceyrek taksa bile bilezik,yarim,tam takilir.

Ki sizinkilerin durumumu iyi diyorsun bence annen karistiriyor olabilir mi? Cunku kocaman insanlar yalan soyleyeceklerini zannetmem ama eger onceden de boyle huylari varsa bilemeyecegim :/

Ya bence o aileden birine laf arasinda diyin ki X teyze cumhuriyet taktim demis ama benim bildigim bir tek Y teyze cumhuriyet takti.Acaba taki kutulari mi karisti diyin

Ve siz de ceyrek takin

Sizin dayinizda tam dizilerdeki uyanik dayi rollerinden alinmis gibi

Inanin kar zarar umurumda degil bende olsa su saat cebimden cikarir veririmde nerde

Ya bende anneme sordum karistirmis falan olmayasin diye yok diyo zaten farzi mahal onlar Cumhuriyet taktida ortadan kayboldu saysak o zamanda ortada gokten inmis bir ceyrek altin cikiyo
Ya x hanimla annemin arasi son zamanlarda problemliydi acaba ona dayanarak mi boyle birsey yapti demeyide yediremiyorum

Ya aynisi gibi bir durumla degilde konunun altinda yazdigim yorumdaki gibi ablamin bebegine inanin en ucuz dukkanlardan dahi bulamayacaginiz sanki ozenerek aranip bulunmus cok cirkin kalitesiz dugmesi pasli bir kiyafet almisti ki annem de ablamda onun torunlarina imkanlari olcusunde en iyisini almaya calismistirlar

Hani x hanimi baskalarina birseyler aldiginda nami yurusun diye en guzellerini aldigini bilmesem yine tamam derim ayni seye gecer mi gecmez mi bilmiyorumda birde boyle bir durumla karsilasmustik

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…