- 24 Şubat 2014
- 12.534
- 23.228
- 348
- Konu Sahibi Donusunboylemiolacakti
-
Takı çantasında cumhuriyet var mıydı peki hiç?Yok maalesef zaten dedigim gibi herkes takiyi kurdelaya takarken x şahos aceleyle taki cantasina atiyir zatwn video olsa dahi delil olmazdi
Yoktu canim zaten sadece bir Cumhuriyet vardi onunda sahibi belli zaten cumhuriyet taktilar kayboldu diye dusunsekTakı çantasında cumhuriyet var mıydı peki hiç?
Hmm... Ben de sen gördün sen annenden sakladın sandım. Ya da onun gibi bi şey.
Ya canım benim, benzerleri illa ki yaşanıyor. Annemler bildiğin kalın bilezik takıyor x şahısa, bana düğünde gelen 100 liralık bilezik. Daha kolumdayken diğer bilezikler ezmiş, kırılmış. Biz ilk defa gördük yani çeyrekten aşağı bileziği, bilmezdik ve daha neler anlatamam.
Can sıkıcı bir şey, ne denebilir ki.
O zaman çantadan cumhuriyet çıkmadı dersiniz laf o kadar uzarsaYoktu canim zaten sadece bir Cumhuriyet vardi onunda sahibi belli zaten cumhuriyet taktilar kayboldu diye dusunsek
Cantada fazladan sahipsiz bir ceyrek var demek oluyor eee o zaman o kimin
Kedi burdaysa ciger nerede ciger burdaysa kedi nerede olayina dondu mevzu
Güle güle yeyin hepsiniBizde de düğünde eşimin ve ailesinin isteği üzerine annemin tüm yalvarmalarına rağmen anons yapıldı ama işin komiği çeyreğin çeyreği ve gram altın diye bişeyler varmış tabi bizim haberimiz yok anonsta o küçükler hep çeyrek diye geçiyor
Aman zaten benlik durum yok, kuzenlere fikstir benim taktığım bekar kuzen de kalmadı zaten. Akrabaları da annem düşünsün ben memlekette yaşamıyorum kimsenin düğününe de gitmiyorum bu nedenlealtınları alıp kaçtım resmen
Günahini almak istemiyorum ama benimde aklima oylesi geliyor merak ettigim acaba durum boyleyse cocuklari biliyor muBaskın kadın dediğin için aklıma şu geldi. Kocasına cumhuriyeti aldırmıştır. Herkese de cumhuriyet takıcam demiştir. Onu cebe atıp evden çeyreği takmıştır.
TDK tez zamanda bu sozu atasozleri sozlugumuze dahil etsin o zamanBu işler hediye götürmekten ziyade "düğünüme yatırım yapıyorum" şeklinde olduğundan bende kim ne getiriyorsa aynısını yahut muadilini götürmeyi uygun buluyorum. O yüzden o kadar cumhuriyetin karşılığını beklemek bana abes gelmiyor.
Tabi gelmeyen cumhuriyetlerinden hıncını gelen cumhuriyetlerden almamak gerek.
Nasıl bir cümle kurdum vayhalasını, bildiğin atasözü oldu
O zaman çantadan cumhuriyet çıkmadı dersiniz laf o kadar uzarsa
Bizde de tam tersi oldu. Annem dayımın düğününe bilezik almış imkanlarını da zorlamış baya ki dayımın 2. evliliği idi ilkinde de yine bilezik takmış annem seneler önce.neyse bikaç ay sonra bir duyduk ki dayım ortalıkta annem için sahte bilezik taktı demişannemgilin tarafta olay büyümüş büyümüş, annem acaip üzülmüştü, şüphesi varsa arayıp bana sorsaydı sahte taksam yalan mı söyleyeceğim sanki kardeşime diye.
Ha dayım sonra abimin düğününde sahte bilezik taktı!Ablam bana onu takmıştı ben de onun çocuğuna onu taktım dedi. Abimgilin düğünde takı takılırken bir dayımın taktığı bilezik modelin üstündeki desene kadar ayan beyan görünüyordu.
Çirkin şeyler.. Ama olayın çözülmesi için anons bile yetmiyor
Aman Ne halleri varsa görsünler. Bizimkinde iş işten geçmişti dayımın arsızlığı terbiyesizliği oldu 50 yıllık ablasına bok attı karısı için. Hiç sevmem annemin tarafını zaten. Benim düğünüme de gelmedi bilezik yolladı sadece bu defa sahte çıkmadı ama.Hakkaten cirkin seyler ama dayiniz kalkip boyle birsey diyor acaba yenge hanim böyle birsey demis olmasin yada sahtesiyle bakin iste ayni durum bazen diyorum bende acaba oyle desek millet cumhuriyeyi zimmetimize gecirdik diye dusunmez mi
Ha bu arada soyle birsey diyeyim bi arkadasim vardi babasi cogu dugune bilezikle giderdi arkadasim evlendiginde dugunde sadece 1 ceyrek takilmis diyordu ki ben oyle utaniyorum ki kayinvalidemler ne kadar dugun kasetini izleyelim dese ben bi bahane buluyorum
Aman Ne halleri varsa görsünler. Bizimkinde iş işten geçmişti dayımın arsızlığı terbiyesizliği oldu 50 yıllık ablasına bok attı karısı için. Hiç sevmem annemin tarafını zaten. Benim düğünüme de gelmedi bilezik yolladı sadece bu defa sahte çıkmadı ama.
Millet de ne düşünürse düşünsün olayı büyütürlerse sizde söylersiniz ne getirdilerse onu götürdük diye ama işte annen keşke cumhuriyet takıldı demeseymiş iyiymiş, tek sorun o bence
Bizde ne takilirsa yada ne alinirsa bir üstü takilir veya alinir, boyle seyler onemli insanin coluk cocugu olunca yaparsan yaparlar ama bagzilari kıt olabiliyor maddi durum farklidir zaten ama bilir karsindakinide ne alabilecegini ben onemserim boyle seyleri benim esim mesela yiyenine turkiyede nisan yapildi ailece kemer taktilar, almanyadada dügundede iki bilezik taktik takmaya bilirdik ama amca sonucta kaynimda hakketiyor zaten
Var bu dayılarda bir sıkıntıAklima anneannemin arkadaslarinin (yasli diye dugune gelemeyenler) takiyi anneanneme vermesi, anneannemin de takmasi icin dayima vermesi ve dayimin cebe indirisi geldi.
Cok akilli zannediyor millet kendini.
Bence cumhuriyet kutusunde ceyrek verin. Belki anlarlar. Anlamazlarsa da zarariniz olmaz.
Aklima anneannemin arkadaslarinin (yasli diye dugune gelemeyenler) takiyi anneanneme vermesi, anneannemin de takmasi icin dayima vermesi ve dayimin cebe indirisi geldi.
Cok akilli zannediyor millet kendini.
Bence cumhuriyet kutusunde ceyrek verin. Belki anlarlar. Anlamazlarsa da zarariniz olmaz.
Bizde de mesela karsiliklidir ama maddi durumu kotuyse eger o ceyrek taksa bile bilezik,yarim,tam takilir.
Ki sizinkilerin durumumu iyi diyorsun bence annen karistiriyor olabilir mi? Cunku kocaman insanlar yalan soyleyeceklerini zannetmem ama eger onceden de boyle huylari varsa bilemeyecegim :/
Ya bence o aileden birine laf arasinda diyin ki X teyze cumhuriyet taktim demis ama benim bildigim bir tek Y teyze cumhuriyet takti.Acaba taki kutulari mi karisti diyin
Ve siz de ceyrek takin
para düşünseniz bile hiç sorun değil. böyle gelenek vardır herşey karşılıklıdır takılarda.Yok bana degil kardesime
Inanin derdim para falan degil tek derdim ortaligin karisak olmasina neden olmalari ve kotununde biz olacagimiz
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?