Böyle bir sistem saçma mi ? (Ev)

pratik123

Aktif Üye
Kayıtlı Üye
26 Haziran 2023
1.303
1.939
48
32
Bizim doğudaki bir büyükşehirde 4+1 evimiz var. Biz de o şehirde yaşamıyoruz ve o şehir evlerin değer yükselişi bakımından en düşük kalmış bir şehir. Şu anki eminizin değeri 2500 falan. Başka yerden aynı paraya alınan evler 3_4 milyon oldu.
Benim de şöyle bir fikrim var biz üstüne ekleyip Antalya'dan 3+1 ev alsak ve kira sözleşmesine 1 oda kapalı duracak ve ağustos ayı içerisinde 5 gün gelip kalacağız şeklinde evi 2+1den kiralasak içine yatak odası koysak acaba mümkün mü yani hiç duymadım böyle bişey ama neden olmasın ki diye içimden geciyor. Baktım Konyaaltı plajına 20 dakika uzaklıkta evler falan 3_4 milyon .
Yoksa kira geliri çok düşer o paraya zaten güzel tatil yaparsınız mi diyorsunuz ?
Ne bileyim emeklilikte falan gider yerlesiriz diye de düşünmek istiyorum.
Bu arada Antalyalı değiliz yakın bile değiliz ben doğulu eşim trakyali ama aile bağlarımız güçlü değil illa yakın olma derdimiz yok

Evin 1 odasını kapatan ev sahiplerine rastlamıştım daha önce, "kilitli duracak" diyorlar mesela. Orada eşyaları duruyor atıyorum... Ama "gelip kalıcaz" diyene rastlamadım hiç, o biraz abartı olur gibi. Yani 5 gün kalmak, sonuçta mutfağa gireceksiniz, banyoya gireceksiniz vs vs.
Olmaz gibi. Çünkü kontratı yaptığınız anda onların evi orası, kendi eviniz değil.

Bilemedim kabul eden çıkar illaki ama ben etmezdim, ev sahibi siz olsanız da kira döneminde evde kalan benim, insanlar akrabalarını bile almıyorlar evlerine hiç tanımadıkları ev sahipleriyle 1 hafta kalmak istemezler sanki.

Kiracidan tatiliniz boyunca size hizmet etmesini de isteyin. Çamaşırlarınızı falan da yıkasınlar, kiracılar ne de olsa.

Öyle saçmalık mı olur? Adam sizden bir mal alacak para karşılığında ama siz belirli zamanlarda onun parasını ödeyip aldığı şeyi gidip kullanacaksınız. Aynı şey.

Haa evi babanızın hayrına ücretsiz sunacaksanız rica erdersiniz kabul ederlerse o zaman olur dediginiz şey.

Daha önce evimi kiraladığımda oda kapattığım oldu eşya koymak için. Ancak kiralamışım sonuçta evde başkası oturuyor. Hiçbir zaman gidip orda kalma hakkını kendimde görmedim. Aksine uğramadan önce hep izin aldım. Kiralıyorsunuz diye kafanıza göre eve giremez evde gezemezsiniz. Azcık bi silkelenip kendinize gelin

Saka her halde! Bir de mantikli bulmussunuz :) hadi biri he dedi siz hic bilmediginiz insanin yasadigi evde onlarla kalmayi nasil normal bulursunuz hic aklim almiyor. Azicik kisisel gelisim falan okuyun biraz fikirlerinizi, sınırlarınızı geliştirin.

Ben ev sahibiyle sözleşme yapiyorum resmi hukuki yanı. Hani is sözleşmesi gibi aramızda resmi bir yazılı anlaşma var. Buna göre ev sahibim bana kiraya verdikten sonra bir gece kapıyı anahtarla açıp ben geldim bu gece burda kalacağım sadece 1 gece sabah da kahvaltı ederim giderim ev benim değil mi DİYEMEZ. bazi hanımlar tanımadığınız adamla nasıl aynı evde kalacaksınız ddmis de kiraci tanımadığı adamla neden aynı evde kalsın? Haneye tecavüz bu. Evi kiraladık diye Bi de sizi mi misafir edeceğiz. Kim kabul eder Allah askina

Sorunuza istinaden cevabım bence saçma.
Ayrıca bir avukat olarak söyleyeyim o şartın geçerliliği de tartışılır. Odanın birini kapatma belki yapabilirsiniz. Ama 5 gün birlikte yaşama şartının hukuken geçerli olacağını sanmıyorum.

İşte kimse kabul etmez de hadi diyelim kabul eden bir avel çıktı. Bu nasıl gidip kalacak?

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…