Böyle bir sistem saçma mi ? (Ev)

evet işte böyle mağduriyet yaratıyorlar
kabul edeceğimizi bildikleri için bunu yapıyorlar

Ben kabul etmedim şahsen, ztn Hep terbiyesiz arsızdi pandemide zamli oran örneğin 125 tl idi onu düz yaptı. Ertesi sene geçen sene 25 tl az zam yaptım dedi 50 tl ekledi. Ama bizi tutan bir sebep vardı çözümünü akıl edemedim. Bu sene olaylar cok karisti Şu an müstakil bir muhite geçtim evim 2 katlı kendime ait bahçem kapalı garajim ve depom var. İçi tadilat görmüş banyolar camlar parkeler sıfır. Emlakçı tanıdık çıktı, arada ciddi bir hatir var. Sokaklarım geniş çift yönlü park ile 2 şerit yol kalıyor. Zemin kayalık, ulaşım çok daha kolay kapımın önünden toplu taşıma var. Ve eminim benden talep edilecek kiradan daha ucuza oturuyorum. Eskisi anahtarı almaya karşımıza çıkamadı tek tek komşu aradı hiç kimse kabul etmedi bir tane Emlakçı aldı kiraya veririm diye, oda avcunu yaladı evde tadilat yapıyormuş sanayi elektriği çekip malzeme depolayacakmis. Bazen çok direnmemek gerekiyor ben ztn bu işi hiç akıl etmedim sanki hep apartman dairesi kiralık olur diye düşünüyordum. Daha farklı evlerde kaçırdım ama o zmn cenaze yas süreci vardı kısmet burasiymis.

Ben kabul etmedim şahsen, ztn Hep terbiyesiz arsızdi pandemide zamli oran örneğin 125 tl idi onu düz yaptı. Ertesi sene geçen sene 25 tl az zam yaptım dedi 50 tl ekledi. Ama bizi tutan bir sebep vardı çözümünü akıl edemedim. Bu sene olaylar cok karisti Şu an müstakil bir muhite geçtim evim 2 katlı kendime ait bahçem kapalı garajim ve depom var. İçi tadilat görmüş banyolar camlar parkeler sıfır. Emlakçı tanıdık çıktı, arada ciddi bir hatir var. Sokaklarım geniş çift yönlü park ile 2 şerit yol kalıyor. Zemin kayalık, ulaşım çok daha kolay kapımın önünden toplu taşıma var. Ve eminim benden talep edilecek kiradan daha ucuza oturuyorum. Eskisi anahtarı almaya karşımıza çıkamadı tek tek komşu aradı hiç kimse kabul etmedi bir tane Emlakçı aldı kiraya veririm diye, oda avcunu yaladı evde tadilat yapıyormuş sanayi elektriği çekip malzeme depolayacakmis. Bazen çok direnmemek gerekiyor ben ztn bu işi hiç akıl etmedim sanki hep apartman dairesi kiralık olur diye düşünüyordum. Daha farklı evlerde kaçırdım ama o zmn cenaze yas süreci vardı kısmet burasiymis.

Öğrenciye verirseniz olabilir. Onlar yazin durmadiklari icin kabul ediyorlar. 10 ay uzerinden ve ya 11 ay uzerinden kira alirsiniz. Siz varken onlar olmaz kirada odemezlerse kabul ederler. Boyle ilanlar gormustum

Eski ev sahibim biz çıktıktan sonra 17 bin demiş daireye.
Giriş kat ve evin içi gerçekten de eski, şok geçirdik.
Sormaya gidenler homurdanarak binadan çıkıp alay ediyorlarmış bu eve nasıl 17 bin ister diye.
Gerçekten kantarın topuzu kaçtı.
Evi boyatmamış.
Kombisini defalarca tamir ettirdik, ücretini de kesmedik.
Kapı, pencere kollarını ve bataryalarını da değiştirmiştik.
Bu şekliyle yani boyasız kiraya verip 17 bin istiyor üzerine bir de.
Gerçekten manyaklıkta bir yere kadar.

Bence mesele şu bu ev sahiplerinin çok parası olduğundan değil önceden bir emekli ya da bir meslek sahibi olan kişi parasıyla bir ev alabiliyordu . Iki yüz , üç yüz bine aldıkları bu evlerin parasını insanlardan bir yılda rahatça çıkarabileceklerini gördüler. Ortada ciddi bir hukuksuzluk olunca insanlar aç gözlü bir şekilde davranmaya başladı . Bir evin kirası önceden asgari ücretin üçte biri kadar olurdu ortalama kalan üçte bir gıda üçte birde işte vergiye borca gidiyordu şimdi artık kirayi ödemek için bir kişinin maaşının tamamı diğer kişinin maaşının üçte biri lazım . Bu hak mi adalet mi ? Böyle bir sistem olabilir mi ? Liberal ekonomiyi savunurum ben ama bu artık liberal bir sistem değil mesnetsiz ve hukuksuz bir durum

Ne desek bir mantığı yok . Dördüncü yılım olacak evde ilk iki yıl ev sahibimiz istemeden kirayı biz biraz yüksekten verdik çünkü o da emekliydi . Sonraki yıl işte bu zamlarla biz yüzde 25 e rağmen konuşmadan iki buçuk kat yapalım diye düşündük aradı üç kat istiyorum dedi eşim sinirlendi kapistik biraz sonra taşınma daha fazla masraf olur eşyalar yeni dedik duruyoruz. Bu yıl bakıyorum bizim kiradan dört kat pahalı fiyat istiyorlar çevrede iki katına çıkarsa iyi diyoruz yani iki senede altı kat zamlı fiyat ödeyeceğiz iyi ihtimalle maaşimiz ne kadar zamlandi dusuneyim iki buçuk kat bile değil

aç gözlülük gırla
emlakçıların da çok fişfiklediğini duyuyorum
kiracısına zam yapmayı aklının ucundan geçirmeyen adamı arayıp
abi senin kiracı kaça oturuyor, çok düşük kalmış herkes 3 kat zam yaptı sen zarar ediyorsun
sen kiracından zam iste, kabul etmezse onu çıkartır sana yeni kiracı buluruz diyorlarmış
tabii yeni kiracı için kendisi aracı olup kiracıdan komisyon alacak vs

var yaa
bi puanlama sistemi getirilse
eve ayrı puan
ev sahibine ayrı puan
kiracıya ayrı puan verilecek bundan sonra deseler
piyasadaki evlerin yarısını bi daha asla kiralayan çıkmaz
bak o zaman nasıl düşüyor kiralar

eskiden kötü semtte kiralar ucuz
iyi semtte kiralar pahalı olurdu
bunun bi mantığı vardı ama artık bakıyorum her yer birbirine aşırı yakın
en azından durumu olmayanların başvurduğu bi çare vardı
artık o da yok
varoş semtinde suriyelilerin arasında
8 bin kira istiyor adam
eskiden sağlam kira verenler güvenlikli, site içinde, spor salonu vs olan dairelerde otururdu
verdiği kiranın karşılığında aldığı bazı şeyler vardı
şimdi o da yok
arkadaşım deniz manzaralı rezidansta 14 bine ev kiraladı ilkbaharda
ama sadece adı rezidans
ne çöp toplamaya gelen var kapısına
ne apartman girişinde bi güvenlik önlemi
binanın kapısı bile daima aralık, giren çıkan belirsiz
havuz yok, spor salonu yok, bahçesi bile yok yahu
tek bir artı tarafı bile yok
eve taşındığından beri evin her tarafı ayrı sorun
bi ara lavabosu düştü, 3 hafta yapmadılar
musluğu bozuldu, 1 haftada anca yaptılar
ev eşyalıydı, eşyalarda arıza oldu vs
en son sigorta ile ilgili bi sorun oldu az kalsın yangın çıkıyordu
dedim sen burada şans eseri yaşıyorsun
tek bi güvenlik önlemin yok aile apartmanında otursan en azından bi komşuluk ilişkisi olur
arada bi kargona sahip çıkarlar, hasta olsan yardımına koşarlar vs
burada kaç yüz kişi yaşıyor kimse kimseyi tanımıyor
rezidansın sağladığı tek bi fayda yok dedim, üzüldü
valla ben sözümü söylerim

Kimse bana alsaydınız diye gelmesin özel hastahaneler zorla lojman garantisi ile doktor getirir oldu gelmeden once diğer şehre gidip geliyordum. Açık açık sana zam geliyor benim payım ne olacak - öğretmeni o paraya mı oturayim neler duydum
Benim için hiç bir zaman yatırım fırsatı olmadı belki tarla bakın arsa değil tarla gerçekten ölü yerler olabilir
Ben başladığımda yatırımlarımız ile ödeyelim dedik, 3 ayda kiram yuzde 30 ucuzlamis oldu İlk ay tek işlem yetmezken şu an aynı para ayni risk ile üste para kalıyor. Biraz ekonomi bilenler ztn seçim öncesi tercihlerini emtiadan yana kullandı şu an ztn dolar bazlı hepsi düştü aylardır bekleyen ilanlar var ama biz kendimizi en akıllı zannediyoruz 6 ayda bir kira zammını da en büyük hak görüyoruz bazen çok gülüyorum

Ankara da en kötü yerde kira 16 bin geçen baktım şok oldum ya . Eski pusku evlere istedikleri kira bu . Yani bir mühendis şu an zaten maksimum özel sektörde 25 bir kaç yıllık tecrübesi varsa bu arada alıyor geri kendisine 9 bin kalacak. Biz milleti beslemek için mi okuduk yahu

Ya ben 27 yaşındayim zaten okul bitti üç yıl eşek gibi çalıştım aldığım para anca eve bir şeyler almaya yetti . Eşim dört beş yıl çalıştı bir birikimimiz araba ona da altınlar vardı biraz kendimiz bitcoinde birikim yapmıştık zorla aldık . Seksen beş bin TL ye aldığım araba şu an altı yüz bin olmuş . Hangi mantıkla o paralara çıkıyor hiçbir fikrim yok . Bizim sektörde çalışan mühendisler ortalama 25 bin alıyor Ankara da şu anda. Eşim işten çıktı yazılıma geçiyor bende ondan sonra başlayacağım en azından imkanımız olur da yurt dışına kacabiliriz. Sonra bu mühendisler doktorlar vatan haini deniliyor bizim nefes alacak halimiz mi kaldı

25 bin çok az ya. Daha doğrusu maaş kavramı bende anlamını yitirdi ek gelir yan gelir şart yoksa sabit maaş enflasyon karşısında insanı delirtiyor.

25 bin çok az ya. Daha doğrusu maaş kavramı bende anlamını yitirdi ek gelir yan gelir şart yoksa sabit maaş enflasyon karşısında insanı delirtiyor.
Valla öyle çok çok az birde bizim alanimiz özel bilgi gerektiriyor çok fazla fabrika yoktur Türkiye de taş çatlasın on firma yapıyor bu işleri . Ama adamların umrunda mı ? Bı önemi kalmadı artık . Eskiden mühendisler çok değil bizden yedi sekiz yaş büyük olanlar ev de araba da aldılar birikimleri de var ortalamanın üstünde bir hayat sürüyorlar ama bizim donemdekiler artık bir manası kalmadı . Yeni mezun olanlara da Allah yardım etsin

2 senelik mühendis tanıdığım var
işsiz şu an
iş görüşmelerinde 16-17 teklif ediliyor maksimum
25i görebilmeleri için kim bilir kaç sene deneyim lazım

1 oda kapalı kalsın deyip 2+1 olarak kiraya vermeyi anlayabilirim ama devremülk değil ki bu senede 1 kez gidip kalasınız.
O insanlar bir yere gitmezse o dönemde ne olacak 2 aile mi kalacaksınız evde?
Cok saçma ben olsam bu şartla o evi tutmazdım.
Ev sahibi de olsa kendi eşyalarımın olduğu evi bırakıp gitmek istemezdim,onlarla yaşamayı da istemezdim 5 günde olsa.
Ha iyi bir yatirim olur tabi ama kalma işini unutun bence.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…