Böyle bir sistem saçma mi ? (Ev)

Konyaaltında hem de denize yakın 3-4 milyona ev olmasına şaşırdım ben, ayrıca planınızi kabul edecek biri oldukca zor. İçinde tanımadığınız insanalr yaşarken gidip kalmayı düşünüyorsunuz, kim kabul eder bunu

Bunu sadece kiranın ortalamanın çok altında olduğu durumlarda kabul ederdim. Hem normal ya da normale yakın kiralar verip hem de enayi gibi 5 gün ev sahibiyle aynı evde yaşayamam. Yaşayana da salak derim kusura bakmayın.

Valla super kafanız var , teşhis konmuş bir sorununuz var mı? Duygu durum bozukluğu, otizm vs gibi , yoksa bir uzmanlar gorusmenizi tavsiye ederim çünkü düşündüğünüz ve normal kabul ettiğiniz durum büyük ihtimalle sorununuzdan kaynaklanıyor
Empati kuramama, insan duygularını anlayamamak gibi sorunlariniz olsugunu dusundum gönderinizi okuyunca yoksa böyle bir şeyi düşünüp de mantıklı bulmanız mümkün degil

Fikri saçma bulabilirsiniz fakat bu dediğiniz hadsizlik artık terbiyenizj takının lütfen kimsenin evimi gelip zorla kiralamasını isteyecek değilim bunu kabul edecek olan gelir zaten. Asıl siz psikolojik bir destek alın saçma bulduğunuz her fikirde insanlardan şüphe duyuyorsanız eşinize cocugunuza yazık

Hadi bunu kabul eden olur dediniz, siz nasıl içinde tanımadığınız insanların olduğu bir evde kalacaksınız? Yani o kadar saçma bir şey ki hayatımda ilk kez böyle tuhaf bir kiralama yöntemi duydum. Bundan bir tık yukarısı İzmir’deki o ‘kiracı üst kattaki anneme de bakacak bakması karşılığında kiranın yarısını ödeyip cüzi miktarda da maaş alacak’ ilanıdır her halde

Hayatımda bunda daha saçma çok az şey gördüm. Bu fikrin aklınıza gelmesini geçtim, bir öğretmen olarak bunu mantıklı bulmanız muhakeme yeteneğiniz konusunda ciddi şüpheye düşürdü beni. Hanımefendi siz hiç tanımadığınız insanların gelip beş gün on gün her neyse evinizde kalmasına müsade eder misiniz? Bir de nasıl bir cimrilik bu? Aman cebinizden tek kuruş para çıkmasın. Alacağınız kiraların bir kısmıyla beş gün otelde de tatil yapabilirsiniz ama o bedava olmaz.

Kira kontratına “Ev sahibi evde kaldığı tarihlerde kiracı tarafından sabahları serpme kahvaltı, akşamları açık büfe yemek hazırlanacak olup hazırlanmaması halinde kiracı kırk kırbaçla cezalandırılacaktır.” maddesi eklenebilir mi acaba? Bence mantıklı.

Tam haberlere cikmalik bir ilan olur millet ağzıyla gulmez yani bu fikrinize öyle diyim 3+1 i odalardan birine eşya koyup 2+1 olarak verebilirsiniz ama devamında düşündüklerinizi hangi mantıkla düşündünüz çok merak ediyorum o 5 gün boyunca temizlik işini nasıl yapacaksınız illaki banyoyu tuvaleti kullanacaksınız

Bana sahsen bu da mantiksiz geliyor.
Evimde bir oda var ve kapisini açamıyorum
Bunu genelde tek yaşayan veya çocuksuz olanlar kabul ediyor. Çünkü kiralık ev bulmakta zor oldugundan başka çare yok. Ben 2 cocukluyum mesela 3+1 ancak yetiyor bize. Bide evin bir odasını o şekilde kullandıkları için bir tık daha uyguna kiraya veriyorlar burda ondan dolayı da kabul ediyor olabilirler.

Ne kadar pratiksiniz. Ekonominin başına siz gelseniz hemen pratikçe krizi bitirirsiniz böyle bir yol bulup.

Neyse karşılıklı güzel eğlendik ama kabul edelim. Ben fikrinizin gerçek olduğuna inanmıyorum. Kimse 3+1 evde 5 güncük kiracısıyla birlikte yaşayıp ortak banyo, tuvalet, mutfak kullanmaya, salonda akşamları oturmaya niyetlenmez.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…