• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Boyle evliligi olan var mi?

Emin olun umrunda olmaz. Diyorum ki onun eve gelecegi saatte ben de disarda olayim. Mesela annemlerde. Cok yakiniz zaten. Aradiginda da gelicem geliyorum falan diyim. Onlar istediklari gibi otursunlar. Mutlaka sorar noluyo diye. O zaman bi konusma yapiyim. Nasil olur?
Iyi fikir. Hergun annengile git sen de. Kayinvalidenler de anlar sanirim. Hergun hergun de olmaz ki. Insan kendi vocugu da olsa, ki bu cocuk bekar bile olsa crkinmesi lazim bence. Koca insanlarsiniz , sanki gobekleriniz birlestiriis.

Ama ben kimseye suc bulmuyorum cunku benimki mesela bi pazar gunu calismiyo, gozunu acar acmaz annesine telefon ediyo hadi gel diye. Ve bana soylemiyo bile annem geliyo diye. Ben tuvaletteyken ya da mutfaktayken falan duyuyorum konusmasini. O kadar gicik oluyorum ki. Evden cikip gidesim geliyo. Ne yapiyosa yapsin annesiyle.
Evet cik git o zaman. Valla ben durmazfim direk giderdim
Annemgile. En azindan onlara kahvalti hazirlarfim esim beye hazirlayacagima.

Eskiden kabgalarimiz oldu diyorsun. O yuzden sakin olmaycalis hep derdini anlatirken. Sakince anlat. Asla bagirma. Hayvan deyil ya, enin de sonunda anlar.

Esin gelmeden plani sen yap ve mesajla sor..

Bugun erken gelebilecek misin sana çok güzel yemekler ve sofra hazirlamak istiyorum..

Bugün eve erken Gelebilirsen şöyle bir yerde su meşhurmuş onu yiyip sinemaya gitsek olur mu?

Ya da erken gel annenlere gidelim vs gibi planlari mesajla sorup biraz atilgan olun.
bedo gibi bi yer mesela, dmi hannesli hannesli 'cim :KK60:

Olmazmi canim al birini vur otekine haftanin 5 gunu annesindeyizdir en az 3 gun de evime gittigimde planlar yapiyorum sacimi falan yapiyo giyiniyorum pat telefon ilbiseyler aldik kardesin getiriyo 2 dk ya orda yada kendileri site girisindeyiz geldik arasalar cevap vermesek gecenin korunde kapida biterler sanki cocuguz evden alip goturduler bizi insanin sarjidami bitemez yahu hastalikli insanlaa iste napicaksin ben soyluyorum esime bu ne boyle hergun illa gormek zorundamiyim onlari diye oda napim gelmeyinmidiyim dediginde bisey diemiyorum o anahtar meselesi ne sacma ya kilidini degistir bence bizim evin anahtarida var onlarda ama ben evdeyken imkani yok oyle kafalarina gore giremezler orasi benim mahrem bolgem belki musait deilim allahim ya ne insanlar var Allah sabir versin sana ama konus soyle

Aynen benim daha önce oturduğum apartmana arap kızla çoçuk geldi oraya gelin oldu kız kızın annesi onlar balayındayken eve yerleştirdi hediye gelenleri çoçuğun tarafı kesınlikle gelmedi sonra eşimle tanışdılar arkadaş olduk kız demesinmi bizde adettir 1 yıl boyunca ne kız tarafı nede erkek tarafı evliliğimiz rayına oturana kadar birbirimize karı koca anlaşana kadar kimse gelmez biz gideriz istediğimiz zaman bizde nerdeeeee daha eşimle ilk sabahı biz kalkana kadar eşimin bütün sülalesi mutfakda kahvaltı yapıyordu çoluk çoçuk gelmişler bide ailelerin anlayışlı olması lazım konu sahibinin ailesi problemli değilki direk kocası suçlu nerdeyse yoldan geçeni davet etcek gel oturalım demeye bilmiyorum ama evde sık sık tartışma oluyorsa belkide insan çağırarak tartışmayı önlemek için bu yola başvurmuş gibi geldi bana daha huzurlu ortam istiyormuş gibi
ne güzel adetmiş o öyle bizde onlar gelmese bile bize gelin diye perişan ederler :D

Zamanla çevresinden bıkar şimdi evliliğinin anlamını bilmiyor, biraz kazık yesinde gözü açılsın.Sende söyle yoksa kabul etmiş olursun.

konusmadan nasıl cozmeyi dusunuyorsunuz anlamadım.

madem anasıyla oturmaya meraklıydı niye evlendi?
alacaksınınz eşinizi karsınıza, bu evlilik 2 kisilik diye cocugua anlatır gibi sakin sakin anlatacaksınız.

siz onun misafiri degilsiniz, o evde aynı haklara sahipsiniz, calıssanız calısmasanız da istediginiz gun evde keyif yapmaya hakkınız var.
onun kurulu duzenine geldiginiz icin bunu algılamakta zorluk cekiyor olabilir, hic problem degil tum iletisimin tum bicimleriyle aşama aşama anlatırsınız.
hala mı anlamıyor, o zaman ortada evlilik namına da bir deger kalmıyor zaten.

canım önce anahtarını tak kapının arkasına o ne öyleee biz öğrenciyken bile aşağıdan zili çalardık yukarı çıkana kadar dağınık veya hoş olmayan bir durum olursa evde arkadaşımız toparlansın diye yukarı gidince ancak açıp girerdik anahtarla. Bu gerçekten büyük bir terbiyesizlik ne denir ki... ama kesinlikle bunu yapmaya devam etmemeli. Ayrıca ben eşinin sosyal olduğunu falan düşünmedim sosyal insan sürekli annesi ve kardeşi ile mi görüşür Allahaşkına bi geçelim onu bence eşin sosyal ilişkilerde denge kuramamış bu dengeyi aartık evli olduğunu dikkate alarak kurmalı bir an evvel.

Dusuncesiz yaa. Bi keresinde dus almistim, salonda bornozla oturuyodum, artik giyineyim dedim, yatak odasina gectim, o anda kapiyi acti, annesi ve bi arkadasiyla girdi. Salonda olsam asla kacacak yerim yok. Bunu da soyledim. Bak boyle yapma dedim. Umrunda diil.
Allah Düşmanımın başına vermesin bu ne böyle ya haber vermeden misafir getiriyor kusura bakmayın ama saygısı yok size. Konuşmadan bu işi çözemezsiniz.

Eşine ,başbaşa harika vakit geçirebilceğinizi göstermen lazım ki oda seninle plan yapmaya başlasın.
Kimi erkek kalabalığı sever. Normal .Öyle alışmışdır..Evlenincede aynı düzeni devam ettirmek ister.Elbette geleniniz gideniziniz yada arkadaşlarınızla beraber planlarıonız olucak ama hep değil.
Sen organizasyonunu elini al.
Planlar,süprizler hazırla ve ona gizemli mesajlar yolla .Bu akşam sakın kimseye söz verme ,süprizim var vs.
Koşa koşa gelecektir eve

benim eşim misafir sevmiyor
misafirliğe gitmektende hoşlanmıyor pek
ben acıkcası 2 kişi bir yere kadar diey düşünüyorum
hafatda 1 kez bize msaifirg elecek diye kavga ediyoruz.
düşün
bence durum vahim değil

Oncelikle kapının arkadan kilitle ve kilit takili kalsin... bunu bu gece uyurken yapmaya baslamak daha mantikli... göstere göstere takmalısın... senin gece gündüz böyle temkinli oldugunu hissetmeli... anasından sebep degilde senin güvenlik anlayışın olsun...

sonrasında arkadaşlarını,eşini,dostunu bayag bir sure evine davet et... mesela kocan on gibi geliyor... siz sekiz gibi yiyip icmeye başlayın... onlar evin döküntüsüne,masanın kırpıntısına kalsın...

birkaç gün sonra bunalacaklardır... muhabbetin koyu kısmı kaçmış,yeme icme bitmiş olacak... arkadaşlarında onbire dogru giderler... sonra tıngır mıbgır uyuşuk uyuşuk masayı toplarsın... bunları yaparsan uzun süre daysnamazlar...

5 aylik evliyim. Daha onceki konumu tekrarlamak istemiyorum, zaten beni sevip sevmedigiyle ilgili suphelerim var. ama bunun disinda hic evli gibi degiliz. Cok gec saatlere kadar calisiyor. Genelde eve 10 gibi gelir zaten. Ama 8 gibi geldigi zamanlarda da asla evde ikimiz olamayiz. Ya annesi, ya kardesi, ya ikisi birden beraber gelirler. Yatmaya yakin giderler. Beraber yasiyor gibiyiz. Ve gelirken bir arayip haber vermez bile. Bakarim anahtarla kapiyi acar girerler. Bugun de mesela kardesiyle geldi. Sonra komsu bir cift var onu cagirdi. Hep beraber oturuyoruz. Surekli aileyle beraber olmaktan sikiliyorum acikcasi. Bu aksam mesela ortam guzel. Zaten onceden kardesiyle beraber yasiyordu ve bu komsularla benden once de boyle her gece beraberlermis. Surekli insanlarla beraber olmayi cok seviyo. Ama ben sanki onun evine tasinmis bi ev arkadasi gibi hissediyorum. Bana ne istedigimi hic bir zaman sormaz. Beni onemsemedigini, sevmedigini dusunuyorum. Ya da hayat tarzi bu, ve bu ona normal geliyo. Bilemiyorum. Konussam sen kimseyi istemiyorsun, asosyalsin diye elestirmesinden cekiniyorum. Zaten evliligin basindan beri baska konular yuzunden cok kavga ettik. Daha fazla sorun cikarmaya cekiniyorum acikcasi. Ama boyle de cok rahatsizim. Bensiz hicbir yere cikmaz. Oyle olmasindansa hep evine geliyo iste, sesimi cikarmiyim mi diyorum. Boyle kocasi olan var mi?
Benim eşim de tam tersi. Şunu çağıralım derim. "aman boşver rahat rahat oturuyoruz ne güzel, dinlenemiyorum biri gelince" der.
Biz de akşam evde zamanın nasıl geçtiğini anlamayız bile.
Şahsen ben de çok rahatsız olurdum senin yerinde olsaydım.

Ayrica onların senin hayatının merkezinde olmadıklarını hissettir... her zaman bir programin olsun... haftada bir gun baska birileriyle film izleyip, yorumluycaz de... hakkatende yap... cagir birkac kisiyi...

Birkaç kursa yazil imkanin varsa... dil öğren veya yemek kursu gibi...

ve en onemlisi bir yardım kuruluşuna uye ol... gercekten kocan o zaman asosyalligini farkedecektir... velevki etmedi sen kendini cok daha uyi hissedersin diye düşünüyorum....esirgeme kurumlarinda veya huzurevi vb. Kurumlarda kitap okuyarak baslayabilirsin... arkadaşlarda buradan alternatif fikirler verecektir...

eşinizde de ailesinde de arkadaşlarında da sorun var.
biri çağırıyor diğerleri de her seferinde geliyor.
insan bi düşünür bunlar yeni evli diye.
biz geçen gün 6 aylık evli kardeşime gittik eşimle.
kardeşim başka bi ilde olduğu için ilk defa gidebildik.
eşim bundan bile rahatsız oldu yeni evliler zamansız geldik filan dedi.

Seninle yalnız kalmaktan korkuyor bence ve bunun altında psikolojik bir sebep var ama ne acaba?
Yoksa insan sevdiğiyle yalnız kalmak yerine ne diye elalemi davet edip durur.
Ne kadar sıkıcı ya. Katlanılacak şey değil bence. Ve tabii ki çok ama çok anormal.
Sesini çıkarmaman tuhaf. Orası senin de evin. Kafasına göre takılamaz kocan.
Evlenmeden onceki aylarda hep basbasaydik. Her sey cok guzeldi. Evlendikten sonra birden degisti.

Bunun asosyallikle alakası yok ki.
Misafir seven insanlar bile her gün her gün misafir istemez.
İnsan biraz rahat etmek istiyor haliyle.
Eşinle konuşmadan hiçbir şey çözülmez...

eşinizde de ailesinde de arkadaşlarında da sorun var.
biri çağırıyor diğerleri de her seferinde geliyor.
insan bi düşünür bunlar yeni evli diye.
biz geçen gün 6 aylık evli kardeşime gittik eşimle.
kardeşim başka bi ilde olduğu için ilk defa gidebildik.
eşim bundan bile rahatsız oldu yeni evliler zamansız geldik filan dedi.
Annesi de kardesi de evlenmesini istemedi zaten. Boyle davranarak evliligimizi yok saydiklarini, ya da saygi gostermediklerini, umurlarinda olmadigini anlatmak istiyorlar heralde. Ama dedigim gibi esim cagiriyor, yoksa onlar cat kapi gelmiyor. Sorun esimde. Dun gece konustum. Bu evi kendi evim gibi hissedemiyorum. Kacta kimle geleceksin bilmiyorum. İstedigim gibi giyinemiyorum. Sen kafana gore plan yapiyosun, bi arayip geliyorum, yanimda su kisi var demiyosun bile dedim. Mesaj alindi dedi. Sonra kardesim bu ara cok geldi farkindayim dedi. Babalari birkac ay once vefat etti. Cok uzgun cok yalniz hissediyo falan dedi. Tamam anliyorum ama ne yapalim yani beraber mi yasayalim? Kiz eglenceli ortam varken hic uzgun degil evinde yalniz otururken depresyonda. Hergun onu mu eglendiricez?

Back
X