• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Boyle evliligi olan var mi?

5 aylik evliyim. Daha onceki konumu tekrarlamak istemiyorum, zaten beni sevip sevmedigiyle ilgili suphelerim var. ama bunun disinda hic evli gibi degiliz. Cok gec saatlere kadar calisiyor. Genelde eve 10 gibi gelir zaten. Ama 8 gibi geldigi zamanlarda da asla evde ikimiz olamayiz. Ya annesi, ya kardesi, ya ikisi birden beraber gelirler. Yatmaya yakin giderler. Beraber yasiyor gibiyiz. Ve gelirken bir arayip haber vermez bile. Bakarim anahtarla kapiyi acar girerler. Bugun de mesela kardesiyle geldi. Sonra komsu bir cift var onu cagirdi. Hep beraber oturuyoruz. Surekli aileyle beraber olmaktan sikiliyorum acikcasi. Bu aksam mesela ortam guzel. Zaten onceden kardesiyle beraber yasiyordu ve bu komsularla benden once de boyle her gece beraberlermis. Surekli insanlarla beraber olmayi cok seviyo. Ama ben sanki onun evine tasinmis bi ev arkadasi gibi hissediyorum. Bana ne istedigimi hic bir zaman sormaz. Beni onemsemedigini, sevmedigini dusunuyorum. Ya da hayat tarzi bu, ve bu ona normal geliyo. Bilemiyorum. Konussam sen kimseyi istemiyorsun, asosyalsin diye elestirmesinden cekiniyorum. Zaten evliligin basindan beri baska konular yuzunden cok kavga ettik. Daha fazla sorun cikarmaya cekiniyorum acikcasi. Ama boyle de cok rahatsizim. Bensiz hicbir yere cikmaz. Oyle olmasindansa hep evine geliyo iste, sesimi cikarmiyim mi diyorum. Boyle kocasi olan var mi?

bence konuşmalısın.eskiden öyle olabilir ama artık evli bir adam.hayat tarzı değişecek.eve misafir gelir tabi ama her gün olmaz yani.birlikte zaman gecirmeniz lazım.habersiz misafir en sinir olduğum seydir.bu konuyu mutlaka konuş eşinle orası ikinizin evi sonuçta.bekar evi deil herkesi başına topalamya hakkı yok bence

bence konuşmalısın.eskiden öyle olabilir ama artık evli bir adam.hayat tarzı değişecek.eve misafir gelir tabi ama her gün olmaz yani.birlikte zaman gecirmeniz lazım.habersiz misafir en sinir olduğum seydir.bu konuyu mutlaka konuş eşinle orası ikinizin evi sonuçta.bekar evi deil herkesi başına topalamya hakkı yok bence
Ben yapi olarak karamsarim ve mucadeleci degilim. Demek ki benimle olmak istemiyor, benden sikildi, evlendigine pisman oldu, ne icin konusup bi de ezik durumuna duseyim ki, ne istiyorsa yapsin diyorum. Dun mesela konustum ama bi sey degismeyecek biliyorum. Bu gece yine ailesini getirecek eminim. Aksam son durumu yazarim buraya. Eger yalniz gelirse bir gelisme var demektir.

benim de evliliğim senin gibi canım. 4 aylık evliyiz. eşimle çok güzel vakit geçiriyoruz, çok güzel anlaşıyoruz ama hep annesi ve akrabaları yüzünden kavga ediyoruz. Annesiyle birbirimizi sevmiyoruz kavgalarımızı biliyor, inatla beni onunla bir araya getirmeye çalışıyor. Oturduğumuz evde önceden kayınvalidem oturuyordu. Eşim komşuları çağırmamı istiyor. Ben mecbur muyum annesinin eski komşularıyla arkadaşlık etmeye? Aramızda, kültür farkı var yaş farkı var, onlar çalışmıyor ben çalışıyorum. Akrabalarından da ayrılamıyor sülalesi kalabalık. Ayda bir-iki defa annemlere gidiyoruz, giderken de başka akrabasını sıkıştırıyor araya, her gittiğimizde. Sonra ben bir şey deyince suçlu oluyorum ayrılacak noktaya kadar geliyoruz. Yeri geldiğinde düğünde, bayramda, hastalıkta vs hep gidiyoruz zaten. Kafalar uyuşmuyor, sıkılıyorum ne gerek var sık sık görüşmeye. Benden (ailesinden) yana olacağına çevremizdeki insanların düşüncelerini önemsiyor ve ben deli oluyorum. Bu arada benim kayınvalide de anahtarla kapıyı açıyor. Sizinki en azından siz evdeyken açıyor. Benimki ben evde yokken gelip çöpüme kadar karıştırıp gidiyor. Allah bu kadınlara akıl fikir versin.

Ben yapi olarak karamsarim ve mucadeleci degilim. Demek ki benimle olmak istemiyor, benden sikildi, evlendigine pisman oldu, ne icin konusup bi de ezik durumuna duseyim ki, ne istiyorsa yapsin diyorum. Dun mesela konustum ama bi sey degismeyecek biliyorum. Bu gece yine ailesini getirecek eminim. Aksam son durumu yazarim buraya. Eger yalniz gelirse bir gelisme var demektir.
sizin de kötü geline dönüşme zamanınız gelmiş. bunlara engel olmazsanız daha çok sorun yaşarsınız.

sizin de kötü geline dönüşme zamanınız gelmiş. bunlara engel olmazsanız daha çok sorun yaşarsınız.
Sen kimsin ki ben ailemi ya da istedigim kisileri eve cagiramayacagim tarzi bi tavirla karsilasacagimi dusunuyorum. Madem oyle ben de eve gelmem demesinden korkuyorum. Benden oncesini anlatirken benim evim hep insan doluydu derdi. Kardesi de tam bir party kizi, cok severmis o ortamlari. Simdi onlar bitti diye cok yalniz hissediyor diyor. Belki benim dusundugum gibi sorun benimle sikilmasi degil de hayat tarzinin boyle olmasi. Bilemiyorum. Haziranda isimden cikarildim. Su an calismiyorum diye her seyi kafama taktigimi soyluyor. Dun herkes gittiginde saat bir bucuktu. Bak senin hayatin bu, ben su an calisiyor olsam nasil sabahin korunde kalkacagim dedim. Calisiyor olsan kimseyi cagirmayiz dedi. Bazen iyi niyetli ama onanilmaz dusuncesiz gibi geliyor, bazen de sadece mantik evliligi yapip bu yuzden beni onemsemedigini dusunuyorum. İsin icinden cikamiyorum.

Sen kimsin ki ben ailemi ya da istedigim kisileri eve cagiramayacagim tarzi bi tavirla karsilasacagimi dusunuyorum. Madem oyle ben de eve gelmem demesinden korkuyorum. Benden oncesini anlatirken benim evim hep insan doluydu derdi. Kardesi de tam bir party kizi, cok severmis o ortamlari. Simdi onlar bitti diye cok yalniz hissediyor diyor. Belki benim dusundugum gibi sorun benimle sikilmasi degil de hayat tarzinin boyle olmasi. Bilemiyorum. Haziranda isimden cikarildim. Su an calismiyorum diye her seyi kafama taktigimi soyluyor. Dun herkes gittiginde saat bir bucuktu. Bak senin hayatin bu, ben su an calisiyor olsam nasil sabahin korunde kalkacagim dedim. Calisiyor olsan kimseyi cagirmayiz dedi. Bazen iyi niyetli ama onanilmaz dusuncesiz gibi geliyor, bazen de sadece mantik evliligi yapip bu yuzden beni onemsemedigini dusunuyorum. İsin icinden cikamiyorum.
bu zamana kadar sabretmen bile büyük başarı... aama bu hayat ikinizin.. ikinizin de isteği olmalı ortak paydada buluşmanız lazım...

hemen ön yargıya kapılmayın. kendinize iyi-kötü bir iş bulun. çalışmak her zaman iyi gelir. kavga ettiğimiz zamanlarda ben hafta sonu bile işe gelmek istiyorum. evde olunca göze batıyor çünkü. biz evde olduğumuzda onlar çalıştıkları için kendilerini bizden üstün görüyorlar. onlara göre biz evde olunca bütün gün yatıyoruz, keyif yapıyoruz. siz iş bulursanız bu durumdan kurtulursunuz, çalıştığınızda eşiniz başka mazeret gösteremez.
misafir istemiyorsanız ve onun misafir çağıracağını sezdiğiniz zaman pijamalarınızı giyin, yüzünüze maske yapın, banyoya girmeye kalkın, dolaplarınızı düzenlemeye hazırlanın ve evi dağıtın biraz, market alışverişine gidin. hatta bunları kayınvalidenizin yanında da yapın. kimsenin size bir şey demeye hakkı yok.

Mantık evliliği derken, mesela ne için evlenmiş olabilir sizinle? Aklınızı karıştıran noktalar neler? Mutlaka gözünüze bir şey batmış ki mantık evliliği diyorsunuz.

Annesi de kardesi de evlenmesini istemedi zaten. Boyle davranarak evliligimizi yok saydiklarini, ya da saygi gostermediklerini, umurlarinda olmadigini anlatmak istiyorlar heralde. Ama dedigim gibi esim cagiriyor, yoksa onlar cat kapi gelmiyor. Sorun esimde. Dun gece konustum. Bu evi kendi evim gibi hissedemiyorum. Kacta kimle geleceksin bilmiyorum. İstedigim gibi giyinemiyorum. Sen kafana gore plan yapiyosun, bi arayip geliyorum, yanimda su kisi var demiyosun bile dedim. Mesaj alindi dedi. Sonra kardesim bu ara cok geldi farkindayim dedi. Babalari birkac ay once vefat etti. Cok uzgun cok yalniz hissediyo falan dedi. Tamam anliyorum ama ne yapalim yani beraber mi yasayalim? Kiz eglenceli ortam varken hic uzgun degil evinde yalniz otururken depresyonda. Hergun onu mu eglendiricez?
eşiniz daha evliliğe alışamamış sanırım, hala eski hayatına devam ediyor. evli bir erkek gibi davranıp sizin yanınızda olması gerekirken. 3. kişilerin yanında sizi ezdiriyor. saygısızlık yapmadan rahatsızlığınızı belli edin. istenmediklerini anlasınlar. kayınvalidem gitsin diye gözünün içine bakardım. mutfaktan onun alacağı poşetleri kapının yanına koyardım o hemen gidecekmiş gibi, evdeyken kapıyı içerden kilitlerdim kayınvalidem anahtarıyla açamazdı kalkıp bakmazdım. Sonra ben banyodaydım derdim. neler çektim neler, hala da çekiyorum.

hee aynı ben:) 4 senelik evliyim..hergün bizdeler annesi kardeşi şimdi köyden dedesi bazı aksam yengesi artık 4 yıl sonra o kadar alışıyosun ki gelemyince birileri sıkılıyosun:))calışıyorum eve gidiyorum benden başka herkes evde:)))böle cins insanlar var malesef hadi geldiniz yemek yaptınız yedik bari gidin bizde bi kafa dinliyelim ayağımızı uzatalım yok olmaz cay koysana iki bardak cay içek.cayıda içtk biitimi bitmedi hadi bide meyve gece 11 bucuk anca giderler bende mutfagı toplar bayılırım zaten.yani demem o ki şimdiden oyleyse yakında daha fena olcak bazıları böle yapcak bişe yok:KK43:

Ben bi kac haftalik evliyken esimi beklerken kapi caldi ve actim ki esim. Birde surpriz arkadasi geldi. Boleee baktim arkadasina ne isin var der gibi. Esimse iceri girince sessizce uyarmistim arkadasini getirme istemiorum habersiz gelmesin demistim. Uzerimde kisa elbise full makyajliydim. Belki basbasa oluruz die dusundum. Zaten erkekler gibi odun biriyim zerre romantizm yoktu. O gun toz kadarcik romantizm öldü. El fatiha ...
İyisi mi sen al ipleri eline. Anahtar tak arkaya arkadaslarin dedikleri gibi. Yada kilitle. Hafiften rahatsiz oldugunu belli et. Surat as otur.

Sanırım eşinin yaşam tarzı bu.Henüz yeni evlisiniz zamanla evin mahremiyetini öğrenebilir.Aranız limoni olduğuna göre hemen konuşmak belki sıkıntı yaratabilir sen en iyisi eşinin senin ile yalnız kalmak isteyeceği ortamlar yaratmaya çalış:KK39:

başka bir yere taşınamaz mısınız canım
bu ne cüret anahtarı açıp içeri girmek falan
bence biran önce işe gir ve onlar gelmeden öğlenden planlar yap
kopamayacaksa neden evlenmiş o zaman
daha fazla mutsuz olmak istemiyorsan kolları sıva...

Çok sabırlısın canım senin bu sessizliğini kullanıyor gibi geliyor eşin.
Tamam insan evlenince bekarlıktaki hayatına devam etmek ister ama karşı tarafta ister bunu tam anlayamamış eşin.
İkinizde biraz ödün vereceksiniz.Böyle konuş eşin ile.Bir adım sen atacaksın bir adım ben de.Hergün değil ama haftada 3 güne indirebiliriz dersin.Belki kabul eder ama konuşmazsan eğer bu böyle başlar böyle gider.

Mantık evliliği derken, mesela ne için evlenmiş olabilir sizinle? Aklınızı karıştıran noktalar neler? Mutlaka gözünüze bir şey batmış ki mantık evliliği diyorsunuz.
Bir onceki konumda var sebepleri. Baska birine hala asik oldugunu dusunuyorum. Babasinin kanser oldugunu ogrenince birden hayata bakis acisi degismis ve evlenmeye karar vermis. Normalde iki kisi iliski yasamaya baslar, birbirini sever, her sey cok iyi gider ve sonuc olarak evlenmeye karar verirler. Bizimki boyle gelismedi.
Bu arada dun eve erken sayilabilecek bir saatte geldi. Yoldayken aradi ben geliyorum haber vereyim dedim, hani kendi evindeymis gibi hissetmiyormussun ya dedi gulerek. Yemek yedik. Sonra yuruyuse ciktik, bilardo oynadik. Eve donunce film izledik. Cok guzeldi. Olmasi gereken de bu zaten. Hep boyle olsa haftada iki kez aile, iki kez arkadaslar, uc gun basbasa olsak hic derdim olmayacak bu konuda.

Esinle konuş konismaszan senin memnun olduguni sanar. Hic dedinmi biz evlendik annengil nasil anahtarla acip ajiden eve girer die
ben olsam ailesine derim kapiyi acip girince
aaa anne insan haber etmezmi gelirken oyle pat die girioyonuz die
oda derki oglumun evi der
sende dersinki oglun bekar deil artik bende varim bu evde diyip rahatsizligini esinede annesilgiledr belli et simdiden

Ben bi kac haftalik evliyken esimi beklerken kapi caldi ve actim ki esim. Birde surpriz arkadasi geldi. Boleee baktim arkadasina ne isin var der gibi. Esimse iceri girince sessizce uyarmistim arkadasini getirme istemiorum habersiz gelmesin demistim. Uzerimde kisa elbise full makyajliydim. Belki basbasa oluruz die dusundum. Zaten erkekler gibi odun biriyim zerre romantizm yoktu. O gun toz kadarcik romantizm öldü. El fatiha ...
İyisi mi sen al ipleri eline. Anahtar tak arkaya arkadaslarin dedikleri gibi. Yada kilitle. Hafiften rahatsiz oldugunu belli et. Surat as otur.
Zaten hislerim suratimdan okunur, hic saklayamam. Sikildigim anda telefonumla oynamaya baslarim. Hatta annesi bu konuda laf etmisti. Gecen gece konustugumda bunu da soyledim. Aile sirketleri var. Biraradayken ya is konusuyosunuz, ya tanimadigim es dost akraba muhabbetleri oluyo, katilamiyorum. Bir iki kere o kim ne olmus gibi sorular sordum, sen dahil cevap veren olmadi. Ben de sikiliyorum, telefonla oynuyorum. Napiyim saatlerce put gibi oturayim mi dedim. En azindan ailesine saygisizlik etmek istemesem de o durumlarda ne hissettigimi biliyor. Biraz daha dikkat eder heralde. Cunku o kendi ailesinin yaninda rahat ediyo. İstedigini giyiyo, isterse koltuga uzaniyo, hareketlerine dikkat etmek zorunda degil. Benim icin oyle olmadigini anlamistir.

Back
X