• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Boyle evliligi olan var mi?

Esinle konuş konismaszan senin memnun olduguni sanar. Hic dedinmi biz evlendik annengil nasil anahtarla acip ajiden eve girer die
ben olsam ailesine derim kapiyi acip girince
aaa anne insan haber etmezmi gelirken oyle pat die girioyonuz die
oda derki oglumun evi der
sende dersinki oglun bekar deil artik bende varim bu evde diyip rahatsizligini esinede annesilgiledr belli et simdiden
Yok canim annesi girmiyo. Kadin dikkatli o konularda. Mesela bi keresinde esim yatak odasindan bi sey getirir misin dedi annesine. Ben de o sirada yan odadayim. Yatak odasinin kapisi acik ve icerde uygunsuz bi durum yok. Gayet derli toplu. Kadin girmek istemedi. Bana soyledi sen al diye. Sorun esimin her allahin gunu onlari eve getirmek istemesi ve onlarin da cogunlukla gelmesi. Cunku ne annesinin ne kardesinin bir sosyal hayati yok. Esimin babasi da yeni vefat etti sayilir ve birbirlerine cok duskun oldular bu aralar. Anliyorum onlari ve bu yuzden sesimi cikarmiyorum ama ben boyle yapinca da memnun oldugum saniliyor bunu farkettim ve bu hep boyle gidecek diye korkuyorum.

Yok canim annesi girmiyo. Kadin dikkatli o konularda. Mesela bi keresinde esim yatak odasindan bi sey getirir misin dedi annesine. Ben de o sirada yan odadayim. Yatak odasinin kapisi acik ve icerde uygunsuz bi durum yok. Gayet derli toplu. Kadin girmek istemedi. Bana soyledi sen al diye. Sorun esimin her allahin gunu onlari eve getirmek istemesi ve onlarin da cogunlukla gelmesi. Cunku ne annesinin ne kardesinin bir sosyal hayati yok. Esimin babasi da yeni vefat etti sayilir ve birbirlerine cok duskun oldular bu aralar. Anliyorum onlari ve bu yuzden sesimi cikarmiyorum ama ben boyle yapinca da memnun oldugum saniliyor bunu farkettim ve bu hep boyle gidecek diye korkuyorum.

Neden evlendiniz o zaman? Eğitimli, aklı başında birine benziyorsunuz, konunuzun içeriği garip geldi.
Neden evlendim? Baska bir kiza asik olduguyla ilgili suphelerim dugunden bir hafta once olustu. Ayrilmaya kalktim. İkna etti. Dugune az kalmis. O psikolojiyle ayrilamadim. Suphelerimle ilgili arastirma yapacak zaman yok. Seviyorum. O yuzden evlendim. Aileyle ilgi durumlar zaten evlendikten sonra cikti ortaya. Evlenmeden bir ay beraber yasadik neredeyse. Gece gec saatte eve donuyordum. Evlerimiz cok yakin. Eve arada arkadaslardan baska kimse gelip gitmiyordu.

Neden evlendim? Baska bir kiza asik olduguyla ilgili suphelerim dugunden bir hafta once olustu. Ayrilmaya kalktim. İkna etti. Dugune az kalmis. O psikolojiyle ayrilamadim. Suphelerimle ilgili arastirma yapacak zaman yok. Seviyorum. O yuzden evlendim. Aileyle ilgi durumlar zaten evlendikten sonra cikti ortaya. Evlenmeden bir ay beraber yasadik neredeyse. Gece gec saatte eve donuyordum. Evlerimiz cok yakin. Eve arada arkadaslardan baska kimse gelip gitmiyordu.

Ben eski konunnuzu hatırladım sanırım, kız yabancıydı sanırsam?

Az önceki alintiyi yapamadim
oyleyse sende esinle konuş ben gelmesinler filan demiyorum ama banada vakit ayir de
yeni evliyiz ben tadini cikarmak istiyorum de
yoksa esin memnun oldgunu sanar yani

5 aylik evliyim. Daha onceki konumu tekrarlamak istemiyorum, zaten beni sevip sevmedigiyle ilgili suphelerim var. ama bunun disinda hic evli gibi degiliz. Cok gec saatlere kadar calisiyor. Genelde eve 10 gibi gelir zaten. Ama 8 gibi geldigi zamanlarda da asla evde ikimiz olamayiz. Ya annesi, ya kardesi, ya ikisi birden beraber gelirler. Yatmaya yakin giderler. Beraber yasiyor gibiyiz. Ve gelirken bir arayip haber vermez bile. Bakarim anahtarla kapiyi acar girerler. Bugun de mesela kardesiyle geldi. Sonra komsu bir cift var onu cagirdi. Hep beraber oturuyoruz. Surekli aileyle beraber olmaktan sikiliyorum acikcasi. Bu aksam mesela ortam guzel. Zaten onceden kardesiyle beraber yasiyordu ve bu komsularla benden once de boyle her gece beraberlermis. Surekli insanlarla beraber olmayi cok seviyo. Ama ben sanki onun evine tasinmis bi ev arkadasi gibi hissediyorum. Bana ne istedigimi hic bir zaman sormaz. Beni onemsemedigini, sevmedigini dusunuyorum. Ya da hayat tarzi bu, ve bu ona normal geliyo. Bilemiyorum. Konussam sen kimseyi istemiyorsun, asosyalsin diye elestirmesinden cekiniyorum. Zaten evliligin basindan beri baska konular yuzunden cok kavga ettik. Daha fazla sorun cikarmaya cekiniyorum acikcasi. Ama boyle de cok rahatsizim. Bensiz hicbir yere cikmaz. Oyle olmasindansa hep evine geliyo iste, sesimi cikarmiyim mi diyorum. Boyle kocasi olan var mi?

Allah yardımcın olsun şekerîm,çok sıkıcı bir durum. Özgür olamamak bir de hep hizmet istiyorlardır. Eşin de çok çalışıyormuş gecelere kadar

Zaten hislerim suratimdan okunur, hic saklayamam. Sikildigim anda telefonumla oynamaya baslarim. Hatta annesi bu konuda laf etmisti. Gecen gece konustugumda bunu da soyledim. Aile sirketleri var. Biraradayken ya is konusuyosunuz, ya tanimadigim es dost akraba muhabbetleri oluyo, katilamiyorum. Bir iki kere o kim ne olmus gibi sorular sordum, sen dahil cevap veren olmadi. Ben de sikiliyorum, telefonla oynuyorum. Napiyim saatlerce put gibi oturayim mi dedim. En azindan ailesine saygisizlik etmek istemesem de o durumlarda ne hissettigimi biliyor. Biraz daha dikkat eder heralde. Cunku o kendi ailesinin yaninda rahat ediyo. İstedigini giyiyo, isterse koltuga uzaniyo, hareketlerine dikkat etmek zorunda degil. Benim icin oyle olmadigini anlamistir.

aynen valla. esim rahat rahat yayılır oturur ailesinde ama ben yorgunluktan ölsem de bırak yatmayı. uzanamam bile. hasta olsam bile. sonra da denilir ki sen bizim kızımızsın. hanı kızındım ben yatınca ne die kızdın ki ? bi ara yattıydım her gun toplam 3-4 saat yol yapıorum. üstüne ustluk 9 saaat mesaideyim. aksamına da eve varamıom. bende uyuyakaldım suç mu ?
bende suratımdan belli olur. sıkılsam saklayamam. telden oynadım surekli. bu sefer de adamlarla mı yazışıor die sormus esime. hani kızınızdım ben. o sacma lafları kendine saklasın ya. cok doldum kusura bakma derdine dert kattım sanırım.

hee aynı ben:) 4 senelik evliyim..hergün bizdeler annesi kardeşi şimdi köyden dedesi bazı aksam yengesi artık 4 yıl sonra o kadar alışıyosun ki gelemyince birileri sıkılıyosun:))calışıyorum eve gidiyorum benden başka herkes evde:)))böle cins insanlar var malesef hadi geldiniz yemek yaptınız yedik bari gidin bizde bi kafa dinliyelim ayağımızı uzatalım yok olmaz cay koysana iki bardak cay içek.cayıda içtk biitimi bitmedi hadi bide meyve gece 11 bucuk anca giderler bende mutfagı toplar bayılırım zaten.yani demem o ki şimdiden oyleyse yakında daha fena olcak bazıları böle yapcak bişe yok:KK43:
Siz konustunuz mu?

aynen valla. esim rahat rahat yayılır oturur ailesinde ama ben yorgunluktan ölsem de bırak yatmayı. uzanamam bile. hasta olsam bile. sonra da denilir ki sen bizim kızımızsın. hanı kızındım ben yatınca ne die kızdın ki ? bi ara yattıydım her gun toplam 3-4 saat yol yapıorum. üstüne ustluk 9 saaat mesaideyim. aksamına da eve varamıom. bende uyuyakaldım suç mu ?
bende suratımdan belli olur. sıkılsam saklayamam. telden oynadım surekli. bu sefer de adamlarla mı yazışıor die sormus esime. hani kızınızdım ben. o sacma lafları kendine saklasın ya. cok doldum kusura bakma derdine dert kattım sanırım.
Offf sizinki cok daha kotuymus. Tabi lafa gelince gelinler hep cok sevilir, onlarin kizi gibiyizdir. Benim esim de der annem seni cok seviyo, senin icin soyle dedi boyle dedi. Ama beni isindirmak icin soyluyo heralde. Ya da annesi ona karsi boyle konusuyo. Yoksa her hareketimiz hatta bakisimiz mercek altinda.

Allah yardımcın olsun şekerîm,çok sıkıcı bir durum. Özgür olamamak bir de hep hizmet istiyorlardır. Eşin de çok çalışıyormuş gecelere kadar
Yani oyle hizmet falan beklemezler allah icin. Alt tarafi bi yemek isitirim ya da balik pisiririm o kadar. Bi zararlari yok. Kiz kardes kendi halinde. Annesi hizmet beklemez, hicbi seye karismaz, klasik kaynana asla degil. Sadece karakter olarak asla sevmedigim bir tip. O da onemli degil. Sadece surekli gorusmekten cok sikiliyorum

Offf sizinki cok daha kotuymus. Tabi lafa gelince gelinler hep cok sevilir, onlarin kizi gibiyizdir. Benim esim de der annem seni cok seviyo, senin icin soyle dedi boyle dedi. Ama beni isindirmak icin soyluyo heralde. Ya da annesi ona karsi boyle konusuyo. Yoksa her hareketimiz hatta bakisimiz mercek altinda.

belki gercekte sevıordur. bazı kvalideler var ki sevmedikleri acık acık belli ederler. biz kadınlar cok fenayız. ogulların anlamayacagı sekilde soğuk davranması yeterli oluor. oglu der annem sever. biz deriz ama annen soğuk. işte burda iletişim de devreler yanıyor. olanda kvalidelere kpedere deil olan bize oluor.
bilseydim belki eşimi kacırır yurtdısında evlenirdim. orda da yaşardım. evlilik buysa o evliliği mahveden de aileler oluor nedense.

belki gercekte sevıordur. bazı kvalideler var ki sevmedikleri acık acık belli ederler. biz kadınlar cok fenayız. ogulların anlamayacagı sekilde soğuk davranması yeterli oluor. oglu der annem sever. biz deriz ama annen soğuk. işte burda iletişim de devreler yanıyor. olanda kvalidelere kpedere deil olan bize oluor.
bilseydim belki eşimi kacırır yurtdısında evlenirdim. orda da yaşardım. evlilik buysa o evliliği mahveden de aileler oluor nedense.
Evet haklisiniz. Cok hassas bir iliski turu. Benimki biraz da kaprisli. O yuzden yaninda dikkatli davranmaya calistikca geriliyorum ve bu neredeyse her aksam olunca da insan yoruluyor.

belki yalnız kalmak konusunda tereddütü vardır bazı insanlar var çünkü böyle tabi bunu bilemeyiz ama sen elinden geleni yap olmuyosa o zaman sorun ara derim ben.. Öncelikle eşini arkadaşlarına, akrabalarına değil kendine bağla inan ki bu çok zor değil kadınsın kadınlığını kullan :) değişik süprizler yap, giyin süslen hiç yapmadığın onun ilgilenebileceği şeyler yap inan ki bu onu sana yakınlaştıracak :)

Yani oyle hizmet falan beklemezler allah icin. Alt tarafi bi yemek isitirim ya da balik pisiririm o kadar. Bi zararlari yok. Kiz kardes kendi halinde. Annesi hizmet beklemez, hicbi seye karismaz, klasik kaynana asla degil. Sadece karakter olarak asla sevmedigim bir tip. O da onemli degil. Sadece surekli gorusmekten cok sikiliyorum

Hmm karışması yoksa iyi. Tabi haklısın sürekli görüşmekten sıkılman normal. Ama öz annen aynı şeyi yapsa sıkılmazsın . Değil mi

Hmm karışması yoksa iyi. Tabi haklısın sürekli görüşmekten sıkılman normal. Ama öz annen aynı şeyi yapsa sıkılmazsın . Değil mi
Ben evlenene kadar hep ailemle oturdum ve daha bes aylik evliyim. Annemin hergun gelmesini de istemem. Haksizlik etmiyorum yani. Kendi annem ursa olur onunkini istemem demiyorum. Kaldi ki kendi isyerleri oldugu icin zaten her gun gorusuyorlar. Aksam da beraber olmanin mantigi ne? Ben annemi daha az goruyorum

belki yalnız kalmak konusunda tereddütü vardır bazı insanlar var çünkü böyle tabi bunu bilemeyiz ama sen elinden geleni yap olmuyosa o zaman sorun ara derim ben.. Öncelikle eşini arkadaşlarına, akrabalarına değil kendine bağla inan ki bu çok zor değil kadınsın kadınlığını kullan :) değişik süprizler yap, giyin süslen hiç yapmadığın onun ilgilenebileceği şeyler yap inan ki bu onu sana yakınlaştıracak :)
Offf cok utaniyorum yaa oyle belli bi sey icin suslenmis olmak cok garip geliyo :/

Back
X