Böyle giymeyin?!

cnm dekolte giyinmiyorum demişsin ama niye böyle bir uyarı yapmış anlamadım.Çalıştığınız yer nasıl hep erkekler mi var?Yani bilemedim ki hem çalıştığınız yeri hemde giyim kuşamınızı tam görmeden yorum yapmak çok zor

Kötüniyetli biri olmadığına eminsen bence odasına tekrar git kusura bakmayın geçen dediğiniz söz kafama takıldı birinden bir şey mi duydunuz neden öyle bir uyarıya gerek duydunuz diye açık açık sor. Kıyafet konusunda neyi yanlış giyindiğimi de anlamadım nasıl giyinmem gerektiğini ima ettiniz anlamadım de güzel güzel sor bence için içini yiyeceğine... bu senin dediğini yapacağım demek değil olayın aslını bi anlayalım önce

doğru söylüyorsun.

Kötü niyetli olmadığını düşünüyorum dediğiniz için benim de aklıma hakkınızda konuşulduğu ve onun üzüldüğü geldi.

Benim de başıma gelmişti bu tarz bir olay.

Çalıştığım iş yerine yeni başlamıştım. Diz altında kalem etek, gömlek falan giyiyordum ilk başlarda. İş yerinde hizmetli bir abi benimle alakalı uygunsuz konuşmalar duymuş ve benimle aynı yaşta kızı olduğu için çok üzülmüş. Ama yeni olduğum için samimi olmamamıza istinaden kendisi gelip söyleyememişti ve bir kız arkadaşıma söylemişti.

Sırf kızcağıza bakmak için işi olmadığı halde bizim koridordan sürekli geçen erkekler bile var demiş mesela onu hatırladıkça ilginç bir şekilde ben de utanıyorum.

Sonrasında etrafıma biraz farklı gözle bakmaya başladım ve bahsettiği kişinin kim olduğunu hemen çözdüm. Müdürüme söyledim, bakışlarından ve gereksiz hareketlerinden rahatsız oluyorum uyarır mısın bu kata gelmesin dedim. Bir daha gelmedi o kişi ve biz de rahat ettik.

Ama ben giyimimi değiştirmedim. Zayıf, minyon falan değilim ve haliyle ne giysem biraz gösterişli duruyor. İnsanları memnun edemezsiniz hiçbir şekilde. Siz ölçünüzü bilirsiniz kafaya takmayın.

Giyiminizi falan değiştirmeye kalkmayın. Yöneticinizle konuşun, "Geçen konuştuğumuz mevzu kafama takıldı. Ben işyerine uygun giyindiğimi düşünüyorum, kıyafetimde uygun görmediğiniz nedir söyler misiniz lütfen?" diye söyleyin. Yani pantolon-topuklu ayakkabıya laf eden adamın usturuplu kıyafet anlayışını çok merak ediyorum cidden, ne giyilebilir başka Allah aşkına?

ne giyilecek bende merak ettim bizde iş yerinde 2 bayanız sizden farklı giyinmiyoruz.iş yerinde sorun icat edilmek isteniyorsa yine buna da kulp buluyorlar ayrı.

Nedir bu kadınların çektiği valla yazık ya. Yönetmeliğe uymayan şekilde giyinirsiniz evet uyarma hakkı olur ama bu şekilde olmamalı.

Makyaj yapmazsın makyaj yap diye baskı kurarlar.

Düzgün giyinirsin yine de rahatsız olurlar.

Çalışan erkekler rahatsız eder, öküz gibi bakar, arkandan konuşur yine suçlu sen olursun. Kıyafetini düzeltmesi gereken, totosunu örtmesi gereken, tunik giymesi gereken, bir beden büyük giymesi gereken yine sen olursun.

Biri çıkar çalışan kadınlar kocalarını aldatıyor zaten der, biri çıkar erkekli ortamda kadının çalışması haram der, diğeri işsizlik kadınlar çalıştığı için var der, yine suçlu sen olursun.

Napsın bu kadınlar ölsün mü?

Sorun bir patronunuza neden böyle bir uyarı yapmış? Nasıl giyinmeniz gerekiyormuş? Ne kadar ayıp.

Canım ben de etek elbise hastasıyım hergün giymek isterim ama erkek ağırlıklı bir birimde çalıştığım için pantolon gömlek/bluz giyiniyorum genellikle.Sana her gün elbise etek giymek normal gelebilir ancak erkekler çok etkileniyorlar güzel bayanları öyle görünce.Müdürün de zaten sana demiş güzel giyiniyosun ancak böyle giyinme diye, belki de hakkıında bir şey duydu.Kendine laf getirme derim.

bir bayana en son söylenecek şey onu giyme bunu giy.yönetmelik asarsın madem ona göre giyinirler. merak ettim bu patronun 2. adımı ne olacak bu konuda acaba.

Patrona yükleniyorsunuz fakat adam erkek ağırlıklı bir birimde çalıştığı için konu sahibi ona uyarıda bulunmuş. Tabiki herkes istediğini giyinmeli zaten ülkenin en büyük sorunu da bu herkes herkesin kıyafetine/yaşam tarzına karışıyo laf söylüyo ancak işte toplumumuz daha bu konuyu aşamadı o yüzden bence konu sahibi patronun uyarısını dikkate almalı.Hele ki dikkat çekici güzel bir bayansa o giydiğin etek/elbise çok göze batıyodur o kadar erkeğin içinde emin ol.

Sırf feministlik olsun diye burnunun dikine gitme yolunu önerenlerin gazına gelmeyin derim. Patronunuzun neye kulak misafiri olduğunu gözünüzde canlandıramıyor olabilirsiniz. Kıyafetlerinize erkek gözüyle bakamıyor da olabilirsiniz. Mesela bazı kadınlar beyaz gömleğin içine beyaz sütyen giyince sütyeni gözükmüyor sanıyor. Olduğu gibi görüyoruz halbuki. Siz bu uyarıyı dikkate almayıp ağırlığın erkek olduğu bir yerde böyle (nasılsa artık bilmiyorum) giyinmeye devam ettikçe dünya feminizmini kurtarmış olmayacaksınız sadece kariyerinize zarar vereceksiniz. Adınız geçince hatırlanan sizin yeteneğiniz/zekanız olmayacak. Ülkemizin çağdaş medeniyetler seviyesine gelmesini hepimiz dört gözle bekliyoruz ancak bu yetiştirilme tarzı vs değişmeden pat diye son aşamadan yani kılık kıyafetten başlarsa tutmaz, tutmuyor görüyorsunuz.

Boyle giyinmeyin derken tam olarak ne kastettigini sormaniz gerekiyordu.

Fiziğinizden kaynaklı olabilir.Eskiden bende üzerime göre bir elbise giysem kadınlar bile dönüp bakardı ki erkeklerden midem kalkmıştı....

peki ya buna ne demeli..
beni uyaran adam gitmiş bizim çaycıya anlatmış..
o kadın gelmiş bir de bana laf yapıyor.

Bence de calisanlarin cogu erkek oldugu icin demistir. Siz tabi ki uygun sekilde giyiniyorsunuzdur ama erkekleri biliyoruz, guzel bir kadin gorunce çoğunun nasil dusundugunu...

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…