Böyle giymeyin?!

firma kurumsal
müdür yerli kızıldereli

ik da zaten öyle giyilir ki büyük değil orta ölçekli firmalarda da buna dikkat ediyorlar bankacı gibi giyiniyorlar hep
siz normalsiniz
tahminimce pantolonun renginden dolayı dedi

orada yeni mi çalışmaya basladınız? eğer oradaki insanlara göre daha parlak ve gösterişli duruyorsa giyiminiz ortama uymuyor anlamında söylemiş olabilir.

yok pudra
siyah olmadığı için söyledi bence
Aklıma acaba çamaşırınız mı belli oluyor diye geldi
Bazı kadınlar acık renk giysinin içine koyu renk çamaşır sütyen vs giyiyor ve çok belli oluyor, bana bile abes geliyor açıkçası.
Veya cok mu dar giyiniyorsunuz. Bunlar yoksa patron halt etmis ozaman

bol değil kabul ama iç çamaşır kesinlikle belli değil

bol değil kabul ama iç çamaşır kesinlikle belli değil
Ozaman darlık açısından demiştir
Yalnız ben doğudayım, burda da herkes dar pantolon giyiyor, skinny mi deniyor o tarz. İlk geleceğim zaman endişelerim vardı dikkat cekermiyim diye ama benim kıyafetim onların yanında kapalı kaldı yani burda kimse kimsenin giyimine karışmıyor Doğu olduğu halde, ben önyargılıymısım.
Yada diğer arkadaşların dediği gibi biri bişey demiştir ondan sizi iyi niyetle uyarmak istemiş olabilir .

Bende kötü niyetli olduğunu sanmıyorum.

Ama gerçekçi yorum yapmak için giydiklerinizi üstünüzde görmemiz gerek.

Pantolon var pantolon var çünkü. Okulda bi bayan arkadaşımız kumaş pantolon giyerdi, valla utancımızdan yüzüne bakamazdık. Açık renk ve dapdar olunca sanki çırıl çıplak gibi geliyordu bize. Uyarsak eminim ki ters tepki verirdi. Gömlekler keza öyle kaç düğmesi açık, çok mu dar bilemeyiz ki. Beyaz gömleğin içine siyah sütyen giyenler görüyoruz, bumu yani özgürlük?

Gayet seviyeli ve güzelce bir yaklaşımda bulunmuş; kırmadan ve kırılmadan.
Ama keşke biraz daha açıklama yapsaymış. =) =) =)
Diğer çalışanlara göre daha alımlıysan; dikkat çektiğin için de, uyarmış olabilir.
Bence diğer çalışanları gözlemleyerek; aynı tarzda onlara uyumlu olacak bir şekilde giyinmeye çalış.
Mesela; açık ve canlı renkler yerine daha koyu renkler tercih edebilirsin.

peki ya buna ne demeli..
beni uyaran adam gitmiş bizim çaycıya anlatmış..
o kadın gelmiş bir de bana laf yapıyor.

çalıştığınız yer özel sektör mü devlet mi
her yerin bir yönetmeliği vardır
ona göre giyindikten sonra kimsenin ağzını açmaya hakkı yoktur.
bizim okulda hiç kadın hoca yok kadın asistanlar olarak hep erkek hocalarla çalışıyoruz ve sizin anlattığınız şekilde giyiniyoruz bir kere uyarı almadık ama adam niyeti bozmuş kafa başka yere çalışıyor
adam tam bir kötü niyetli olup ahlak bekçiliği yapan yurdum orta yaşlısı

Son düzenleme:
anlıyorum çalışansınız sonuçta ekmek parası ama sakın giyiminizden taviz vermeyin böyle böyle kadınları eve kapatacaklar. İş yerlerinin giyinme kuralları vardır ama siz yanlış bir şey yapmamışsınız. Biz göz yumarsak böyle şeylere peçeye kadar gider. Bir anda olmuyor böyle şeyler. Kadınlar olarak erkeklere hadlerini bildirmek lazım.

"ben yönetmeliğe uygun giyiniyorum, bir sıkıntı varsa lütfen gerekçeleriyle açıklayın" demelisiniz.
kimse keyfi olarak sizi giydiklerinizden dolayı uyaramaz.
görümcemin işyerinde kıyafet yönetmeliğinde açıkca diz üstü etek ve kolsuz üst giyilmez yazıyor mesela, böyle şeyler varsa ve uymuyorsanız o bile tartışılır, ama güzel giyiniyorsunuz giyinmeyin demek direk saldırı.

yapı gereği zaten sakin biriyim
neden diye üsteledim söylemedi bende odasından çıktım sonra o geldi alınmayın gibi şeyler dedi öyle
bu şekilde alınmayın kırılmayın minvalinde konuşuyorsa muhtemelen sizinle ilgili ciddi kırıcı cümleler duymuş olabilir,herkes fesatça uyarmaz kılık kıyafet olayını

arkadaşlar teşekkürler işin aslını öğrendim
bana bunu söyleyen müdürümle hiçbir alakası yok

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…