Demez olur mu dedi ama o kadar sertler ki esim artik birak istediklerini soylesinler zamanla alisacaklar dedi. Ama henuz lojman cikmadi zaten el mecbur esim gelene kadar evim yok yani.Gayet net olup asla orda kalmazdım ben gerekirse ailemde kalırdım bakın bu dediklerine taviz vermissiniz şimdi kendi ailenize gitmeniz kısıtlaniyor eşiniz diyemiyor mu benim karım evinde kalacak diye saçmalığa bak nasıl sinirlendim
Bak işte işlerine nasıl gelirse öyle. Sende işine geldiği gibi davran. Asla kendini yıpratma ve asla kocanla tartışma. Eşin çıkıp seni savunsun diye de bekleme. Ben yeni evliyken annemlerle aynı şehirde yaşıyordum, kayınvalidemlerde Türkiye'nin öbür ucundaydi. Ordan oraya karışıyordu gidip gelmeme. Birgün annemdeyken aradı beni diyorki annene birşey mi oldu. Yok dedim annem iyi gayet nerden çıktı bu, bize sormadan gittinya acil bir durum oldu sandim diyo. Bende dedim ki benim kendi aileme gidip gelmem için acil birşey olmasına gerek yok, ne zaman istersem gider gelirim. Bu sefer işi şakaya vurdu bizim oralarda gelinler kaynanalarina sorar dedi gülerek. Bende neden sizin oralarda gelinleri kaynanalarimi doğurup büyütüyor dedim. Her seferinde cevabını aldı oturdu. Gidip kocama anlatsam annemin niyeti kötü değil, o sana şaka yapmıştır filan der. Ben cevabını veriyorum, esimede hiç bahsetmiyorum bile.Bende yeni gelinim sanırım suan adaptasyon sürecinde olduğum icin durumlari kafama takıyorum bir sure sonra bende bir salacam tam salacam o raddeye getiriyorlar insani. Aman kötülük olmasin aman gönülleri olsun dedikce bakıyorum hep fazlasini istiyorlar. Kaynanamin bir kizi sehir disinda bir kizi kendi sehrinde yasiyo. Gecen sehir disindaki kizi geldi kaynanasinin evi 10 dk mesafede ama 1 hafta anasinda kaldi ustelik diger kizi da kocasini evde birakti o da geldi anasinda kaldi kac gun. Baktim kimse demedi kizim kocan yokken de git kaynananda dur biraz diye. ama lafa gelince bizde onlarin kiziyiz. Gecsin o ayaklari valla
Karsilikli birbrinizi anlasaniz daha iyi olmazmi okuduguma gore normal bir insan gibi kv baskalariniki daha beter oluyo o saydiklariniz hep gelinden beklerBen kaynanamı cözemedim arkadaşlar. Benim bir kv var kiii bazen bana çok değer verdiğini, hakikaten kızı gibi sevdiğini hissediyorum. Ama bazen öyle bir an geliyor bi laf sokuyor, bisey diyor ki anında bir seytana dönüşüyor sanki sok oluyorum. Acaba ben mi abartıyorum bilmiyorumi. 30 sene öncesinden kalma fikirleri var. İstiyor ki kaynanamla kaynatam bisey dediği zaman emir bileyim. El pençe durayım ne derlerse okey vereyim. Mesela kendi aileme çok gidip gelmeyeyim. Hep erkek tarafını bileyim. Sanki kanım degişmiscesine kocamın tarafına ait olayım. Onlarin kafa yapısını benimseyip eski kafa yapılarını kabul edeyim. Klasik ne dersen de kafasi degismeyen at gözlüklü yasli tipler. Kaynanam aşırı zeki ve çakal bir kadındır. Asla saf salak degildir. İnsan içinde laf sokmayı eksiği söylemeyi ima etmeyi de çok sever. İnsanı kudurtur, kızım sana söylüyorum gelinim sen anlayı çok yapar. Gelelim iyi yönlerine; esimle asla arama girmez, gezip tozmamiza karışmaz, bana is yaptirip yemek yaptirip da kendi yatayim demez. Bir yere gitsek misafirliğe falan hep aman sen yorulma, aman sen uzan, aman sen dinlen der. Sabah erken kalkar kahvaltilari hazirlar, aksam yemek yedikten sonra dışarı çıkacak olsak mesela siz gidin gezin der pesimize takılmaz, sofraya tutturmaz kendi toplar yikar gocunmaz. Eşimle yeri gelir yalnız kalalım diye elinden geleni yapar. Öyle surat asıp konuyu uzatmaz söylense de 1 saat sonra hic bisey yokmus gibi davranır. Hep ben eşimle iyi geçineyim ister yeri gelir oğluna kızar eder mesela. Ama bazen böyle laflar sokunca bende ipleri kesip atayım diyorum ainir basıyor bir an nefretlik geliyor. Ama sonra iyi yönlerini düsününce yumusuyorum yine.
Siz olsanız benim yerimde ne hisseder nasıl davranırdınız böyle bir kayınvalideye ?
Çok iyi demissiniz. Benimki bisey soyleyeceği zaman sinirden titriyor sanki o kadar gergin o kadar katnem bi sekilde konusuyor ki. Bak bize bu boyle uymaz bu kadar da olmaz canım aaaa sen bu eve geldiysen ögreneceksin biseyleri artik evlisin ya bu neymis tarzinda ayni bu cumlelerle bak ne kadar yargilayici emrivaki konusmalar. Ya ben 30 yasinda okumus etmis karakteri oturmus bir biseyim en basta sen kimsin ne munasebet yani. Allahtan esim cok destekcidir bana. Zaten ogluna bisey diyemiyor bi ondan korkuyorlar. Bende bu tarz konustugunda kaynanam genelde ya ses etmiyorum ya da tatli tatli cevap veriyorum. Ama yok tatli dilden anlamiyorlar illa ki agzima geleni saycam kırcam dökcem görecek sonra. Kadin bana diyor ki deprem yasadik ben evde kaldim cikamadim esimde yoktu yalnizdim annemi aradim helalik aldim diye anani aradin da beni aramadin dedi ya bakar misin kafayaBak işte işlerine nasıl gelirse öyle. Sende işine geldiği gibi davran. Asla kendini yıpratma ve asla kocanla tartışma. Eşin çıkıp seni savunsun diye de bekleme. Ben yeni evliyken annemlerle aynı şehirde yaşıyordum, kayınvalidemlerde Türkiye'nin öbür ucundaydi. Ordan oraya karışıyordu gidip gelmeme. Birgün annemdeyken aradı beni diyorki annene birşey mi oldu. Yok dedim annem iyi gayet nerden çıktı bu, bize sormadan gittinya acil bir durum oldu sandim diyo. Bende dedim ki benim kendi aileme gidip gelmem için acil birşey olmasına gerek yok, ne zaman istersem gider gelirim. Bu sefer işi şakaya vurdu bizim oralarda gelinler kaynanalarina sorar dedi gülerek. Bende neden sizin oralarda gelinleri kaynanalarimi doğurup büyütüyor dedim. Her seferinde cevabını aldı oturdu. Gidip kocama anlatsam annemin niyeti kötü değil, o sana şaka yapmıştır filan der. Ben cevabını veriyorum, esimede hiç bahsetmiyorum bile.
Ben şeyi anlamadım, siz niye kendi başınıza kalamıyorsunuz yetişkin bir kadın olarak? Niye illa kendi ailenize veya eş ailesine sığınmak zorundasınız?Yok eşimin isi geregi 5-6 ay böyle olması gereki ama tayinciyiz biz hep geziciyiz yani Allahtan ömür boyu uzaktayız misafir gibi gelip gidecegiz o zamanlarda zaten idare edilir ama su surecte gördüm gercek yüzlerini kafalarını falan. Gerçekten geccekler o kızım gibi ayaklarını görüyorum çünkü asla onlara gösterilen anlayış empati geline gosterilmiyor illa kaynanalik yapılıyor. Ben saygısızlık yapmiyorum ama kendim icin en ufak bir doğruyu istediğimde benden saygisizi benden fenasi yok. ( mesela esim yurtdisina gidecek bu 6 ayi onlarla degil kendi evimde duzenimde gecirmek istedim kiyamet koptu tek basina kadin basina olmazmis elalem ne dermis gibi gibi aileme gidip gelmem gibi) bana yapiliyor asil saygisizliklar yani
Depremzedeyiz evimiz yıkıldı o nedenle pılı pırtı topladik memlekete geldik. Tayini ailelerimizin yaninda bekledik. Tayin olduk bu sefer yurtdisi gorevi cıktı esim gidecek. Lojman bekliyoruz ama henuz lojman cıkmadıBen şeyi anlamadım, siz niye kendi başınıza kalamıyorsunuz yetişkin bir kadın olarak? Niye illa kendi ailenize veya eş ailesine sığınmak zorundasınız?
Seni sindirmesine izin verme. Konuşurken titreyecek ne var acaba ortada? Sen ne yapmışsın onada o şekilde konuşuyor? Aman kötülük olmasın saygısızlık olmasın dedikçe daha kötü olur herşey. Eşinle konuştun kendi evinde mi kalmaya karar verdin, kendi evinde kal. Ona sadece haber ver. Biz böyle uygun gördük de. Senin nerde kalacağına o niye karar veriyor?Çok iyi demissiniz. Benimki bisey soyleyeceği zaman sinirden titriyor sanki o kadar gergin o kadar katnem bi sekilde konusuyor ki. Bak bize bu boyle uymaz bu kadar da olmaz canım aaaa sen bu eve geldiysen ögreneceksin biseyleri artik evlisin ya bu neymis tarzinda ayni bu cumlelerle bak ne kadar yargilayici emrivaki konusmalar. Ya ben 30 yasinda okumus etmis karakteri oturmus bir biseyim en basta sen kimsin ne munasebet yani. Allahtan esim cok destekcidir bana. Zaten ogluna bisey diyemiyor bi ondan korkuyorlar. Bende bu tarz konustugunda kaynanam genelde ya ses etmiyorum ya da tatli tatli cevap veriyorum. Ama yok tatli dilden anlamiyorlar illa ki agzima geleni saycam kırcam dökcem görecek sonra. Kadin bana diyor ki deprem yasadik ben evde kaldim cikamadim esimde yoktu yalnizdim annemi aradim helalik aldim diye anani aradin da beni aramadin dedi ya bakar misin kafaya
Bırak istediklerini söylesinler madem annenlere gitDemez olur mu dedi ama o kadar sertler ki esim artik birak istediklerini soylesinler zamanla alisacaklar dedi. Ama henuz lojman cikmadi zaten el mecbur esim gelene kadar evim yok yani.
Onların normu ve değerleri beni ilgilendirmez yazacaktımSonuçta kaynana ile evli değilsiniz önemli olan sizin ne düşündüğünüz, benim Kayinvalide de hiç iç açıcı değil ama benim için onun tavrı, karakteri beni alakadar etmiyor, nasıl istersem öyle yaşıyorum onların normları beni ilgilendiriyor , bence birey olmayı öğrenin, kendinize değer verin ve hayatınızı bu ınsanlara göre yaşamaya bırakın...
Ya bende böyle düşünüyordum ama sonra hadi dedim 5-6 aylık bir sürec idare edeyim kavga olmasin esimin de cani sıkılmasın yarın birgun yuzyuze bakacak halimiz olsun. Çünkü biliyorum benim esim verdi evimde kalcam tek desem -ki siz gelin benle durun dedim bide ona ragmen yirtti kendini olmaz diye - ipler hepten kopacak yolun basindan. Daha 1 senelik evliyizSeni sindirmesine izin verme. Konuşurken titreyecek ne var acaba ortada? Sen ne yapmışsın onada o şekilde konuşuyor? Aman kötülük olmasın saygısızlık olmasın dedikçe daha kötü olur herşey. Eşinle konuştun kendi evinde mi kalmaya karar verdin, kendi evinde kal. Ona sadece haber ver. Biz böyle uygun gördük de. Senin nerde kalacağına o niye karar veriyor?
Öyle ama daha ailenize gidip kalamıyorsunuz bile , bence sizde de çok suç var bunlara yüz vermeyin , gidin ailenizde de kalın bu şekilde alıştırmayın, pasif durmayın ve belli ki bir çizginiz sınırınız olsun , kv kim ki ben aileme gidemeyeceğim, bu ınsanlara bu kadar prim vermeyin , ben çok şükür rahatım evimde hiçbiri bana istemediğim birseyi yaptıramaz ne eşim ne de ailesi, artık onlar bana göre davranıyorlar mesafeli ve saygılı bir ilişki kuruyoruz gerisine de gerek yok , eş ailesi ile ne kadar mesafeli olursan o kadar rahat edersin , senin yerinde olsam gider ailemde de kalırdım yeni eve geçene kadar , ne dertleri varsa oğulları gereken cevabı versin , biraz dişli olun Allah aşkına...Bende alıp karşıma söylüyorum anlatıyorum ama laf sokmalara devam benden dik başlısı sivri dillisi yok hakkımı savunduğum icin.
Çok yanlış yapıyorsun idare ederek , en bastan tavrını koyacaksın, eşin de senin arkanda durmayı öğrenmeli, bu şekilde davranman çok büyük hata , aman ağzımızın tadı kaçmasın diye diye taviz üstüne taviz veriyorsun, 4 yıllık Evliliğimde şunu öğrendim en baştan taviz vermeyeceksin ve herkes senin kurallarına alışacak yoksa asla düzelmez, seni eğip bükemediklerini gördükçe vazgeçecekler ama siz korkuyorsunuz aman ha sorun çıkmasın ama eşimin morali bozulmasın, aman da aman kötü gelin demesinler , o kadar boş bir çaba ki ama şuanda beni anlamazsınız belki bir 2 veya 3 yıl sonra anlarsınızYa bende böyle düşünüyordum ama sonra hadi dedim 5-6 aylık bir sürec idare edeyim kavga olmasin esimin de cani sıkılmasın yarın birgun yuzyuze bakacak halimiz olsun. Çünkü biliyorum benim esim verdi evimde kalcam tek desem -ki siz gelin benle durun dedim bide ona ragmen yirtti kendini olmaz diye - ipler hepten kopacak yolun basindan. Daha 1 senelik evliyiz
Sizde de büyük sorun var asla sınırlarınız yok , kayınvalide bastırmaya devam edecek seni, cevabını vereceksin ve o evde durmayacaksın ailene gideceksin, kendine yazık ediyorsun, tatlı dille olacak şey var olmayacak şey var , kadın seni köle gibi görüyor ve bu enerjiyi sen onlara veriyorsun, söyle işini bilen bir geline denk geleceklerdi ki bakalım şu hareketleri yapabilecekler mıydı, sanki siz böyle bir konu daha açmıştınız orda gerekenleri söylemiştik ama ne yazıkki pek işe yaramamış gibi, siz net ve dik duramıyorsunuz eşiniz şimdilik arkanızda yarın öbür gün o da olmayacak eğer sınırlarınıza sahip çıkmayıp idare etmeye devam ederseniz ...Çok iyi demissiniz. Benimki bisey soyleyeceği zaman sinirden titriyor sanki o kadar gergin o kadar katnem bi sekilde konusuyor ki. Bak bize bu boyle uymaz bu kadar da olmaz canım aaaa sen bu eve geldiysen ögreneceksin biseyleri artik evlisin ya bu neymis tarzinda ayni bu cumlelerle bak ne kadar yargilayici emrivaki konusmalar. Ya ben 30 yasinda okumus etmis karakteri oturmus bir biseyim en basta sen kimsin ne munasebet yani. Allahtan esim cok destekcidir bana. Zaten ogluna bisey diyemiyor bi ondan korkuyorlar. Bende bu tarz konustugunda kaynanam genelde ya ses etmiyorum ya da tatli tatli cevap veriyorum. Ama yok tatli dilden anlamiyorlar illa ki agzima geleni saycam kırcam dökcem görecek sonra. Kadin bana diyor ki deprem yasadik ben evde kaldim cikamadim esimde yoktu yalnizdim annemi aradim helalik aldim diye anani aradin da beni aramadin dedi ya bakar misin kafaya
Her seferinde çirkeflik yaparak dediklerini yaptırmaya alıştirma. Evliliğin boyunca böyle bir sürü durum yaşayacaksın, her seferinde kötülük olmasın ne onlar ne derse o mu olacak? İpleri koparma, kavga dövüş olmasın zaten ama kararlı dur. Mesela şuan birazda annemlerde kalmak istiyorum de git orda kal. Hadi tek kalmani sorun etti, eve hırsız girer birşey olur diye korktu belki annenlerde kalman neden sorun oluyor?Ya bende böyle düşünüyordum ama sonra hadi dedim 5-6 aylık bir sürec idare edeyim kavga olmasin esimin de cani sıkılmasın yarın birgun yuzyuze bakacak halimiz olsun. Çünkü biliyorum benim esim verdi evimde kalcam tek desem -ki siz gelin benle durun dedim bide ona ragmen yirtti kendini olmaz diye - ipler hepten kopacak yolun basindan. Daha 1 senelik evliyiz
Söylediklerinizi göz önünde bulundurarak sınır cizmeye çalışıyorum zaten elimden geldiğince belli ediyorum tavırlarımla. Ama su milletin yaninda bana laf dokundurmalari yok mu sinirlerimi bozuyor. Birdaha bana hadi suna gidelim hadi buna gidelim dediginde açıkça söylicem ben gelmicem bana laf dokunduruyorsun ben çocuk değilim herseyi anlıyorum. Canım sıkılıyor huzurum kaciyor sen tek git dicem. Ben ayağımı kestikce insanlarda ona gelin neden gelmedi diye sordukca zorla bırakacak bu laf sokma huylarını. Çünkü elalem ne der kafasinda bi insan kendisi. Ben o kadar net bir seyilde derdimi anlatiyorum ki onlara ama yok bakiyorum hala ayni seyleri söylüyor tamam diyorum daha diyecek kelimem kalmadi yani. Ne ima ne dokundurma direkt sorunumu izah ediyorum kendisine. Dediginiz gibi onun karşısında olacak ki disli bir gelin tutup sizi ilgilendirmez o benimle esim arasinda biz hallediyoruz siz gereksiz yerlerde mudehale etmeyin dicek geccek odasina mesela arkadan gör sen kudursun yesin kendi kendini. Sülaleye yeni malzeme kötü gelin. Ki umrumda degil herkes benim karakterimi cok iyi biliyor. Gorumcelerim bile annesini o kadar iyi taniyor ki cogu konuda anne sen karisma herseye diye annelerine kizip bozuyorlar. Yarin birgun beni o raddeye getirirseler en basta eminim gorumcelerim bana hak verecek zaten kizi bu hale siz getirdiniz diyeÇok yanlış yapıyorsun idare ederek , en bastan tavrını koyacaksın, eşin de senin arkanda durmayı öğrenmeli, bu şekilde davranman çok büyük hata , aman ağzımızın tadı kaçmasın diye diye taviz üstüne taviz veriyorsun, 4 yıllık Evliliğimde şunu öğrendim en baştan taviz vermeyeceksin ve herkes senin kurallarına alışacak yoksa asla düzelmez, seni eğip bükemediklerini gördükçe vazgeçecekler ama siz korkuyorsunuz aman ha sorun çıkmasın ama eşimin morali bozulmasın, aman da aman kötü gelin demesinler , o kadar boş bir çaba ki ama şuanda beni anlamazsınız belki bir 2 veya 3 yıl sonra anlarsınızBenim eş ailesi de en baştan bana gelenekçi eski gelin kafasıyla yaklaştılar ama artık bende işe yaramadığını görüyorlar ve hicbiseyime karışamıyorlar onlara kalsa bir ev gibi olurduk yediğimiz içtiğimiz ayrı gitmezdi , sınırlarınıza en baştan sahip çıkmazsanız her tatilde kaos yaşarsınız, şimdiden bu mesafeyi koyun ve cekinmeyin , ailenize de gidin gelin sakın ha onları böyle alıştırmayın, eşiniz daha yenisiniz diye sizin yanınızda bikac yıl sonra o da arkanızda durmaz çünkü siz sınırlarınıza sahip çıkmıyorsunuz, onları böyle bir düzene alıştırıyorsunuz, evinizin ayrı olması demek size hiç karisamayacakları anlamına gelmez, pasif agresif durmayın ve net olun , eşinize de gerekenleri söyleyin ve herkes yerini mesafesini şimdiden bilsin yoksa ileride çok ağlarsın iş işten geçmiş olur , erkenden mesafeni koy ve asla kendine müdahale ettirme...
İste neymis ben o evden çıkmısım bu evin kızı olmusum gelin dediğin anasının evine o kadar gidip kalırmıymış bla bla fii tarihinden kalma kafalar yaniHer seferinde çirkeflik yaparak dediklerini yaptırmaya alıştirma. Evliliğin boyunca böyle bir sürü durum yaşayacaksın, her seferinde kötülük olmasın ne onlar ne derse o mu olacak? İpleri koparma, kavga dövüş olmasın zaten ama kararlı dur. Mesela şuan birazda annemlerde kalmak istiyorum de git orda kal. Hadi tek kalmani sorun etti, eve hırsız girer birşey olur diye korktu belki annenlerde kalman neden sorun oluyor?
Sakın taviz vermeyin, onun istediği gibi davranıp iyice alıştırmayın, net ve kararlı olun sınırlarınıza saygı duymayı öğrensin, ailenize gidin gelin asla bu hakki eş ailesine vermeyin, canınız isterse kv ile Gezmelere katılın ama canınız istemezse o istedi diye peşine takılıp gitmeyin , kimseyi önemseyin bu el ne der derdi yüzünden köle olursunuz , kimseye yaranma çabanız olmasın, kv sizle kötü olmayı göze alamaz milleti takan birisi ise , siz kendi bildiğinizi yapın ve ona da bunu hissettirin gerektiğinde cevabını verin ve kaostan kavgadan korkmayın ki sizi bastıramasınlar haaa baktınız üstünüze geliyorlar çıkın ailenize gidin yeri geldi mi rest çekmeyi bilin korkarak yaşarsanız asla size saygı duymazlar ,kız kardeşim de yeni evlendi sayılır sizin gibi en başta iyi olacam diye pısırık davrandı hep sustu kaç kere onu uyardım mesafeli ol kendi kararlarına isteklerine sahip cık diye ama arada taviz verdi iyi olabilmek için sonuç kayınvalide çat çat lafını söylemeye başladı, kız kardeşim ne zaman ki beni dinledi eşine ve kayınvalideye karşı net bir sınır çizip mesafe koydu kıymetli oldu, çok yenisin psikolojini anlıyorum, korkuyorsun dedikodu çıksın istemiyorsun, kötü gelin damgası yemekten ödün patlıyor ama şunu unutma ki sen korkdukça asla iyi olamayacaksın ve kimseye yaranamayacaksın günün sonunda yapmasaydın diyecekler, sınırlarınıza sahip çıkın, daha çok toysun bu evlilikle alakalı konularda, uyanık olmayı öğrenmelisin...Söylediklerinizi göz önünde bulundurarak sınır cizmeye çalışıyorum zaten elimden geldiğince belli ediyorum tavırlarımla. Ama su milletin yaninda bana laf dokundurmalari yok mu sinirlerimi bozuyor. Birdaha bana hadi suna gidelim hadi buna gidelim dediginde açıkça söylicem ben gelmicem bana laf dokunduruyorsun ben çocuk değilim herseyi anlıyorum. Canım sıkılıyor huzurum kaciyor sen tek git dicem. Ben ayağımı kestikce insanlarda ona gelin neden gelmedi diye sordukca zorla bırakacak bu laf sokma huylarını. Çünkü elalem ne der kafasinda bi insan kendisi. Ben o kadar net bir seyilde derdimi anlatiyorum ki onlara ama yok bakiyorum hala ayni seyleri söylüyor tamam diyorum daha diyecek kelimem kalmadi yani. Ne ima ne dokundurma direkt sorunumu izah ediyorum kendisine. Dediginiz gibi onun karşısında olacak ki disli bir gelin tutup sizi ilgilendirmez o benimle esim arasinda biz hallediyoruz siz gereksiz yerlerde mudehale etmeyin dicek geccek odasina mesela arkadan gör sen kudursun yesin kendi kendini. Sülaleye yeni malzeme kötü gelin. Ki umrumda degil herkes benim karakterimi cok iyi biliyor. Gorumcelerim bile annesini o kadar iyi taniyor ki cogu konuda anne sen karisma herseye diye annelerine kizip bozuyorlar. Yarin birgun beni o raddeye getirirseler en basta eminim gorumcelerim bana hak verecek zaten kizi bu hale siz getirdiniz diye
Benim yorumları okuyacak zamanım yok. Tek konuyu okuyup cvp veririm.Diğer arkadaşlara yazdığım yorumları okursanız anlarsınız ki benim tek istediğim fikirlerime saygı duyulması, onlarla değil oğullarıyla evli olduğumun idrak edilmesi ve benim saygı duyduğum gibi saygı duyulması. Kendilerine yapılan işkenceleri bana yapmadıkları için onları nimet saymamı köleleri olmamı bekliyorlar. Her fikirlerine okey dememi onların ağzına göre yaşamamı istiyorlar.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?