Böyle kaynanası olan var mı?

Demez olur mu dedi ama o kadar sertler ki esim artik birak istediklerini soylesinler zamanla alisacaklar dedi. Ama henuz lojman cikmadi zaten el mecbur esim gelene kadar evim yok yani.

Bak işte işlerine nasıl gelirse öyle. Sende işine geldiği gibi davran. Asla kendini yıpratma ve asla kocanla tartışma. Eşin çıkıp seni savunsun diye de bekleme. Ben yeni evliyken annemlerle aynı şehirde yaşıyordum, kayınvalidemlerde Türkiye'nin öbür ucundaydi. Ordan oraya karışıyordu gidip gelmeme. Birgün annemdeyken aradı beni diyorki annene birşey mi oldu. Yok dedim annem iyi gayet nerden çıktı bu, bize sormadan gittinya acil bir durum oldu sandim diyo. Bende dedim ki benim kendi aileme gidip gelmem için acil birşey olmasına gerek yok, ne zaman istersem gider gelirim. Bu sefer işi şakaya vurdu bizim oralarda gelinler kaynanalarina sorar dedi gülerek. Bende neden sizin oralarda gelinleri kaynanalarimi doğurup büyütüyor dedim. Her seferinde cevabını aldı oturdu. Gidip kocama anlatsam annemin niyeti kötü değil, o sana şaka yapmıştır filan der. Ben cevabını veriyorum, esimede hiç bahsetmiyorum bile.

Karsilikli birbrinizi anlasaniz daha iyi olmazmi okuduguma gore normal bir insan gibi kv baskalariniki daha beter oluyo o saydiklariniz hep gelinden bekler

Çok iyi demissiniz. Benimki bisey soyleyeceği zaman sinirden titriyor sanki o kadar gergin o kadar katnem bi sekilde konusuyor ki. Bak bize bu boyle uymaz bu kadar da olmaz canım aaaa sen bu eve geldiysen ögreneceksin biseyleri artik evlisin ya bu neymis tarzinda ayni bu cumlelerle bak ne kadar yargilayici emrivaki konusmalar. Ya ben 30 yasinda okumus etmis karakteri oturmus bir biseyim en basta sen kimsin ne munasebet yani. Allahtan esim cok destekcidir bana. Zaten ogluna bisey diyemiyor bi ondan korkuyorlar. Bende bu tarz konustugunda kaynanam genelde ya ses etmiyorum ya da tatli tatli cevap veriyorum. Ama yok tatli dilden anlamiyorlar illa ki agzima geleni saycam kırcam dökcem görecek sonra. Kadin bana diyor ki deprem yasadik ben evde kaldim cikamadim esimde yoktu yalnizdim annemi aradim helalik aldim diye anani aradin da beni aramadin dedi ya bakar misin kafaya

Ben şeyi anlamadım, siz niye kendi başınıza kalamıyorsunuz yetişkin bir kadın olarak? Niye illa kendi ailenize veya eş ailesine sığınmak zorundasınız?

Ben şeyi anlamadım, siz niye kendi başınıza kalamıyorsunuz yetişkin bir kadın olarak? Niye illa kendi ailenize veya eş ailesine sığınmak zorundasınız?
Depremzedeyiz evimiz yıkıldı o nedenle pılı pırtı topladik memlekete geldik. Tayini ailelerimizin yaninda bekledik. Tayin olduk bu sefer yurtdisi gorevi cıktı esim gidecek. Lojman bekliyoruz ama henuz lojman cıkmadı

Seni sindirmesine izin verme. Konuşurken titreyecek ne var acaba ortada? Sen ne yapmışsın onada o şekilde konuşuyor? Aman kötülük olmasın saygısızlık olmasın dedikçe daha kötü olur herşey. Eşinle konuştun kendi evinde mi kalmaya karar verdin, kendi evinde kal. Ona sadece haber ver. Biz böyle uygun gördük de. Senin nerde kalacağına o niye karar veriyor?

Onların normu ve değerleri beni ilgilendirmez yazacaktım

Ya bende böyle düşünüyordum ama sonra hadi dedim 5-6 aylık bir sürec idare edeyim kavga olmasin esimin de cani sıkılmasın yarın birgun yuzyuze bakacak halimiz olsun. Çünkü biliyorum benim esim verdi evimde kalcam tek desem -ki siz gelin benle durun dedim bide ona ragmen yirtti kendini olmaz diye - ipler hepten kopacak yolun basindan. Daha 1 senelik evliyiz

Bende alıp karşıma söylüyorum anlatıyorum ama laf sokmalara devam benden dik başlısı sivri dillisi yok hakkımı savunduğum icin.
Öyle ama daha ailenize gidip kalamıyorsunuz bile , bence sizde de çok suç var bunlara yüz vermeyin , gidin ailenizde de kalın bu şekilde alıştırmayın, pasif durmayın ve belli ki bir çizginiz sınırınız olsun , kv kim ki ben aileme gidemeyeceğim, bu ınsanlara bu kadar prim vermeyin , ben çok şükür rahatım evimde hiçbiri bana istemediğim birseyi yaptıramaz ne eşim ne de ailesi, artık onlar bana göre davranıyorlar mesafeli ve saygılı bir ilişki kuruyoruz gerisine de gerek yok , eş ailesi ile ne kadar mesafeli olursan o kadar rahat edersin , senin yerinde olsam gider ailemde de kalırdım yeni eve geçene kadar , ne dertleri varsa oğulları gereken cevabı versin , biraz dişli olun Allah aşkına...

Çok yanlış yapıyorsun idare ederek , en bastan tavrını koyacaksın, eşin de senin arkanda durmayı öğrenmeli, bu şekilde davranman çok büyük hata , aman ağzımızın tadı kaçmasın diye diye taviz üstüne taviz veriyorsun, 4 yıllık Evliliğimde şunu öğrendim en baştan taviz vermeyeceksin ve herkes senin kurallarına alışacak yoksa asla düzelmez, seni eğip bükemediklerini gördükçe vazgeçecekler ama siz korkuyorsunuz aman ha sorun çıkmasın ama eşimin morali bozulmasın, aman da aman kötü gelin demesinler , o kadar boş bir çaba ki ama şuanda beni anlamazsınız belki bir 2 veya 3 yıl sonra anlarsınız Benim eş ailesi de en baştan bana gelenekçi eski gelin kafasıyla yaklaştılar ama artık bende işe yaramadığını görüyorlar ve hicbiseyime karışamıyorlar onlara kalsa bir ev gibi olurduk yediğimiz içtiğimiz ayrı gitmezdi , sınırlarınıza en baştan sahip çıkmazsanız her tatilde kaos yaşarsınız, şimdiden bu mesafeyi koyun ve cekinmeyin , ailenize de gidin gelin sakın ha onları böyle alıştırmayın, eşiniz daha yenisiniz diye sizin yanınızda bikac yıl sonra o da arkanızda durmaz çünkü siz sınırlarınıza sahip çıkmıyorsunuz, onları böyle bir düzene alıştırıyorsunuz, evinizin ayrı olması demek size hiç karisamayacakları anlamına gelmez, pasif agresif durmayın ve net olun , eşinize de gerekenleri söyleyin ve herkes yerini mesafesini şimdiden bilsin yoksa ileride çok ağlarsın iş işten geçmiş olur , erkenden mesafeni koy ve asla kendine müdahale ettirme...

Sizde de büyük sorun var asla sınırlarınız yok , kayınvalide bastırmaya devam edecek seni, cevabını vereceksin ve o evde durmayacaksın ailene gideceksin, kendine yazık ediyorsun, tatlı dille olacak şey var olmayacak şey var , kadın seni köle gibi görüyor ve bu enerjiyi sen onlara veriyorsun, söyle işini bilen bir geline denk geleceklerdi ki bakalım şu hareketleri yapabilecekler mıydı, sanki siz böyle bir konu daha açmıştınız orda gerekenleri söylemiştik ama ne yazıkki pek işe yaramamış gibi, siz net ve dik duramıyorsunuz eşiniz şimdilik arkanızda yarın öbür gün o da olmayacak eğer sınırlarınıza sahip çıkmayıp idare etmeye devam ederseniz ...

Her seferinde çirkeflik yaparak dediklerini yaptırmaya alıştirma. Evliliğin boyunca böyle bir sürü durum yaşayacaksın, her seferinde kötülük olmasın ne onlar ne derse o mu olacak? İpleri koparma, kavga dövüş olmasın zaten ama kararlı dur. Mesela şuan birazda annemlerde kalmak istiyorum de git orda kal. Hadi tek kalmani sorun etti, eve hırsız girer birşey olur diye korktu belki annenlerde kalman neden sorun oluyor?

Söylediklerinizi göz önünde bulundurarak sınır cizmeye çalışıyorum zaten elimden geldiğince belli ediyorum tavırlarımla. Ama su milletin yaninda bana laf dokundurmalari yok mu sinirlerimi bozuyor. Birdaha bana hadi suna gidelim hadi buna gidelim dediginde açıkça söylicem ben gelmicem bana laf dokunduruyorsun ben çocuk değilim herseyi anlıyorum. Canım sıkılıyor huzurum kaciyor sen tek git dicem. Ben ayağımı kestikce insanlarda ona gelin neden gelmedi diye sordukca zorla bırakacak bu laf sokma huylarını. Çünkü elalem ne der kafasinda bi insan kendisi. Ben o kadar net bir seyilde derdimi anlatiyorum ki onlara ama yok bakiyorum hala ayni seyleri söylüyor tamam diyorum daha diyecek kelimem kalmadi yani. Ne ima ne dokundurma direkt sorunumu izah ediyorum kendisine. Dediginiz gibi onun karşısında olacak ki disli bir gelin tutup sizi ilgilendirmez o benimle esim arasinda biz hallediyoruz siz gereksiz yerlerde mudehale etmeyin dicek geccek odasina mesela arkadan gör sen kudursun yesin kendi kendini. Sülaleye yeni malzeme kötü gelin. Ki umrumda degil herkes benim karakterimi cok iyi biliyor. Gorumcelerim bile annesini o kadar iyi taniyor ki cogu konuda anne sen karisma herseye diye annelerine kizip bozuyorlar. Yarin birgun beni o raddeye getirirseler en basta eminim gorumcelerim bana hak verecek zaten kizi bu hale siz getirdiniz diye

İste neymis ben o evden çıkmısım bu evin kızı olmusum gelin dediğin anasının evine o kadar gidip kalırmıymış bla bla fii tarihinden kalma kafalar yani

Benimkisi de bundan
Sadece öyle aşırı saygı hizmet beklemez, emir vermez, ailemle olan ilişkimize karışmaz. Ara sıra telefonla arayalım, bazen de gidelim ister.
Laf sokmalı surat asmalı dönemlerinde ben de onu sallamam, kocam da ona laf sokar falan. Zaten genelde lafı da kocama sokar, bana iyidir.
Hastayım ayağına surat asar falan işte. İdare ediyoruz. Burada ebu cehil tarzı kadınları gördükten sonra benimki iyidir diyebilirim.
Bence artılarını görün. Size zararı olmadığı sürece görmeyin duymayın. Size karışamayacağını falan anlasın ama. Yeri gelince saygı bozmadan cevap verin. Yuvarlanıp gidersiniz.

Sakın taviz vermeyin, onun istediği gibi davranıp iyice alıştırmayın, net ve kararlı olun sınırlarınıza saygı duymayı öğrensin, ailenize gidin gelin asla bu hakki eş ailesine vermeyin, canınız isterse kv ile Gezmelere katılın ama canınız istemezse o istedi diye peşine takılıp gitmeyin , kimseyi önemseyin bu el ne der derdi yüzünden köle olursunuz , kimseye yaranma çabanız olmasın, kv sizle kötü olmayı göze alamaz milleti takan birisi ise , siz kendi bildiğinizi yapın ve ona da bunu hissettirin gerektiğinde cevabını verin ve kaostan kavgadan korkmayın ki sizi bastıramasınlar haaa baktınız üstünüze geliyorlar çıkın ailenize gidin yeri geldi mi rest çekmeyi bilin korkarak yaşarsanız asla size saygı duymazlar ,kız kardeşim de yeni evlendi sayılır sizin gibi en başta iyi olacam diye pısırık davrandı hep sustu kaç kere onu uyardım mesafeli ol kendi kararlarına isteklerine sahip cık diye ama arada taviz verdi iyi olabilmek için sonuç kayınvalide çat çat lafını söylemeye başladı, kız kardeşim ne zaman ki beni dinledi eşine ve kayınvalideye karşı net bir sınır çizip mesafe koydu kıymetli oldu, çok yenisin psikolojini anlıyorum, korkuyorsun dedikodu çıksın istemiyorsun, kötü gelin damgası yemekten ödün patlıyor ama şunu unutma ki sen korkdukça asla iyi olamayacaksın ve kimseye yaranamayacaksın günün sonunda yapmasaydın diyecekler, sınırlarınıza sahip çıkın, daha çok toysun bu evlilikle alakalı konularda, uyanık olmayı öğrenmelisin...

Benim yorumları okuyacak zamanım yok. Tek konuyu okuyup cvp veririm.

Ne kadar güzel özetlediniz. Benimde çevremde bir tanıdığım var. Aynı sizin bu söylediklerinizi bana sürekli hatırlatır. Kendisi 15 yıllık evli. Kayınvalidesiyle tamamen farklı kafadalar. En başından itibaren hiç kavgaya girmeden sınırlarını koydu. Kaynanası laf soktu duymazlıktan geldi, isine kariştılar ama o kavga etmeden bildiğini okudu. Bu şekilde yapa yapa kesti koca tarafının laflarını, karişmalarını. Ha seviliyor mu sevilmiyor ama umrunda değil bu benim hayatım benim evliliğim ben eşimle mutluyum gerisi umrumda değil diyor. Kafaya da takmaz gamsızdır biraz. Benim sorunum dediğiniz gibi hem toyluktan kaynaklı korkular, hem bir adaptasyon süreci hemde haklı olduğumu bildiğim halde sonradan kafaya çok takıl kafamda herseyi yorumlamam. Bunu aşıcam zamanla. Sizin yazdıklarınızı bir bir not ediyorum aklıma. Çünkü bakıyorum bahsettiğiniz gibi ben yeri geldiğinde o kavgaları yapmazsam benim canıma okuyacaklar. Örneğin geçen ay aileme gittim. 25 güne yakın kv lerde kalmistim aileme gidince de 1 ay kaldım. Sonrasinda kv yanına geldim daha yoldan geldim sofraya oturdum corbamdan bi kaşık alır almaz kaynatam direkt bana dedi ki seninde bu kalma işlerin biraz fazla uzuyor bu sefer çok kaldım böyle de olmaz falan ben şok oldum cevap bile veremedim. Kaynatam böyle biri degildir ama kaynanam bir güzel doldurmus adami zaten pasif biri kendisi. Kocam girdi araya gerekenleri söyledi ama benim bir canım sıkıldı dedim bunlar simdiden boyleyse esimin yaninda bile bunu söylüyorsa esim 6 ayligina gittiginde demek her defasinda bana bu laflar söylenecek. Ben gönülleri olsun diye 1 ay kendi ailemde 1 ayda esimin ailesinin yaninda kalacağım ama simdiden 1 ay kaldım diye önümü kestirdiler. İnanın tek kelime laf etmedim esim gerekeni soyleyince. Esimde bana sen duyma ses etme ben onlara gerekeni söylüyorum diyor takilma diyor ama sen yokken ne olacak her defasinda bu sekilde susmam yani bilesin benimde bir sabrim var bu ne canim boyle dedim. Simdi mesela esim 1 hafta sonra gidecek yurtdisina. Bana da ailem dedi ki sende o gidince bikac gun daha dur kaynanalar hemen gittin demesin. Sonra gelirsin yanimiza seni de aliriz asil memleketimizde evimiz var hep beraber kardeslerine ordaki eve geceriz 1 ay falan kalirsin hem kafan dağılır hemde degisiklik olur. Esim okey dedi. Ailesiyle ben yokken durumu soyleyecek ben gidecegimi. Ama kara kara düşünüyorum bir ton surat laf yapacaklar bana giderken ve döndüğümde. Bu neymis boyle sanki evli barkli degil ailesiyle tatiller uzun kalmalar falan filan neler neler diyecekler. Ne tepki verecegimi kestiremiyorum. Kendi kizlari geldi 10 gun burda kaldi kaynanasi yakinda oturdugu halde.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…