hayır kendi abim evlenmeyi düşünüyor bu yaz.keşke öyle olsa ben eltimle aynı evde olmam der çıkardım güzel bahane olurdu.ama değil ne yazık ki.
Herşeyi bir kenara bırakacaksın... önce KENDİM diyeceksin... Evladından bile önce! Nerede nasıl huzuru yakalayacaksan orda kalacaksın... Eşin hariç hiçkimseye bir açıklama yapmak zorunda değilsin... Senin sana ihtiyacı olan bir bebeğin var... dolayısıyla ruh ve fiziksel sağlığın çok mühim...
Kayınvalidene gelince, evet her vicdan sahibi insan gibi onun yanında görev olarak görsen dahi bulunmalıyım diyorsun, peki güzelim onlar senin ruh sağlığını bebeğini düşünüyorlar mı?
O ameliyat olduğunda yanında kalabilecek başka kızı, gelini yok mu?
Aslında çözüm çok zor değil ama, sen henüz yeni bebek sahibi olmuşken, bir de eşinden ayrı düşmüşken, bu ruh halinde olaylar daha bir karmaşık görünüyor gözüne... Aslında hiç de öyle değil...
Sana bir abla tavsiyesi (muhtemelen yaşım senden büyük) Bu hayatta gamsız olmayı öğrenemezsen çok ezilirsin.... Yeri geldiğinde saygını yitirmeden lafını da esirgemeyeceksin, kimsenin seni ezmesine üzmesine de izin vermeyeceksin... iki iki daha dört!
Ben senin yerinde olsam hiç istifimi bozmam annemin yanında kalırım... Bebeğime de o sıkıntı stresin geçmesine müsaade etmem...
e işte yaza düğündü nişandı bilmem neydi gidersin gimişken 1-2 3 ay kalırsın :) yaz tatilimide aradan çıkarayımder 1 ayda fazladan kalırsın yani bilemiyorum eşinle açık ve net konuşmalısın bence
ben orda bir çocukla hiç rahat değilim
çocuğumamı bakayım ev işinemi yetişeyim
desen
ama tartışmdan
eminim eşinin de morale ihtiyacı vardır
gittiği yerde zaten herşey zor birde senden üzücü haberler alınca morali çok bozuluyordur emin ol
çok morali bozuluyor biliyorum.defalarca sinir krizleri geçirdiğini ben biliyorum.böyle bir anında yanlış bir şey yapmasından korkuyorum.ama söylenmektende geri kalamıyorum.sen yaptın sen ettin sen sen sen....işte bu senler benler bizi bu duruma getirdi.aslında oda hiç iyi durumda değil.
canım en doğrusunu sen bilirsin tabi, ama eşini seviyosun oda seni seviyor geçici bi durum için evliliğinin kötü bir duruma gelmesine engel ol sizi düşündüğü için götürmemiş belliki böyle olacagını düşünememiş bi süre daha sabredip o arada bu konudan çok fazla konuşmayıp eşinle buzları eritsen, sonrasındada uygun bi dille üzüldüğünü yıprandıgını bu kadar zaman onu üzmemek için orda kaldıgını ama artık annenlere gitmenin daha iyi olacagını söylesen sıcak bakar belki ...Birde maddiyatta gerekli tabi bunun için ama en doğrusu kendi evinde kalman canım küçük belki çatı katı belki 1 artı 1 ucuz bi ev tutup kendi evinde kalsan daha iyi olmazmı ben olsam daha çok bunun için çaba sarfederdim sanırım, annem babam canım tabi ama artık kendi düzenine alışmış oldugun için ordada sürekli kalamazdım hem sizi ziyarete geldiğinde daha rahat olursun o kadar zaman ayrı kaldıktan sonra ailelerin yanındada rahat olunmaz şimdi, hemde senin kafan rahat olurdu...istesem kalırım ailemin yanında.ama o zaman çok tatsız şeyler yaşanıcak.eşimle zaten aram çok kötü dahada kötü olucak diye korkuyorum.yani anlayacağınız ben gerçekten bir çözüm yolu bulamıyorum.hiç bu kadar kötü kavga ememiştik ve ben asla ona karşı bu kadar saygısız kelimeler söylemmeiştim.evliliğim sallanıyor resmen
benim onu o halde bırakmaya zaten vicdanım el vermez.gidicem bakıcam iyileşene kadar.sonrasında eşimin izni 6 ay sonra.ben gelirim seni ailenin yanına bırakırım diyor.abimde evlenicek gelin burda kalıcak muhtemelen.nasıl yapıcam nasıl çıkıcam bu işin içinden bilmiyorum.sanırım buda benim sınavım.eşimle akşam tartıştık en son kapadı telini bir dahada açmadı.hiç böyle yapmazdı.demek ki oda farkında sona yaklaşıyoruz.
onunla ilk tanıştığımız şehirdeyim şimdi.o burdan çok uzakta.aslında bende burda olduğumdan emin değilim.beynim başka yerde kalbim onun yanında.asla ayıramayacaklar bizi dedik.annesi istemedi beni.sorun sadece batılı olmamdı.böyle empoze etti herkese.aslında kardeşinin kızını istiyormuş kına gecemde öğrendim bunuda.en güzel günümde buda bir tokat gibi indi yüzüme.evlenmeden öncede eşimle konuşmalarına şahit oldum defalarca.ne cahilliğim kaldı ne para yiyiciliğim...kinlendim içlendim nefret ettim o kadından.ama yinede çabaladım düzeltmek için eşimi seviyorum çünkü.nihayetinde evlendik.evliliğimizin 1.yılında eşimin doğuya tayini çıktı.bebeğim 1 aylıktı.bıraktı gitti bizi.ağladım sızladım beni bırakma dedim araya soğukluk sokma dedim.dinleteemdim.asıl sorunsa beni annesinin yanına bırakması.çok kötü durumdayım.annesini sevmiyorum.ailesi kalabalık gelen giden bitmiyo.gezmeyi çok seviyor.geze geze bebeğimide hasta etti.pis dağanık sürekli arkasını topluyorum.bunlar sadece görüen sorunlar.asıl sorun benim içimde.ne annemle nede onun ailesiyle değil yuvamızda olmak istiyorum.akşam kocam eve gelsin istiyorum.son zamanlarda o kadar çokkavga ediyoruz ki boşanma derecesine geldik diyebilirim.oda beni seviyor biliyorum.ama çok yıprandık.aslında ben en doğrusunun ayrılmamız olacağını düşünüyorum.ama onu asla bu durumda bırakamam.ne yapıcam nasıl yapıcam bilmiyorum.bilmediğim bir şehirde tanımadığım insanlar.karakterlerimiz farklı kültürümüz farklı.çok zorlanıyorum.onlara uyum sağlayamıyorum.ne olur banada yardımcı olun.inanın öyle bir duruma geldim ki canıma kıymayı bile düşündüm.ama anneyim ben yapamam.yapmamalıyım.eşimde aynı durumda.sıkıntıdan suratımda yaralar çıkmaya başladı.onunda sık sık burnu kanıyormuş.biz ne hale geldik...
arkadaşım normalde bu sayfayı sadece takıp ederım yorum yapmam lakın durumunu bı şekılde kendıme yakın gordum 10 aylık evlıyken esımde benı bırakıp yurt dışına cıktı üstelık benım rızam olmadan ve benıde aılesının yanına emanet??? ederkkı asla olmazdı.esımın gıttıgı gece bende baba evıme gıttım ve hemen yurt dışına yanına gıtmek ıcın gereklı belgelrı edındım 10 gun ıcınde yanındaydım.yanı bence ne olursa olsun esın senı yanına aldırmalı cunku sen kayınvalıdenın yanında kalamıyon aılenın yanında kalırsan esınle baglar kopucak.ya bıde ımkan oluşturulabılır gıbı gelıyor bana tanbı sız daha ıyı bılıtrsınız ama kadının yerı ana baba evı yada kayınvalı evı del kocasının yanıdır.
.eskiden tuttuğunu koparan bir kızdım.çalışıyordum kendi ayaklarımın üstünde duruyordum.bakımlıydım sık sık sosyal faaliyetlere katılırdım.şimdi beni gören arkadaşlarım tanıyamıyor.sen değilsin bu diyorar bana.herkes farkında bendeki olumsuz değişimi sanki bir tek kocam farkında değil.halbuki o adam benim bu özelliklerime hayran kalıp evlendi.sanırım ben onu beni bu durumda bırakıp gittiği için hiç affetmicem(
canı sıkılmıştır aynı konuda tartıştıgınız için fazla üzerine gitme derim ben hatta biraz ılımlı davran kötü kelimeler sarfetmek istemediğini aslında onu ne kadar sevdiğini ama yıprandıgın için hak etmediği sözleri söylediğini söyle, sonra yavaş yavaş söylersin zaman içinde söylemek istediklerini zaten bi süre kayınvalidenin yanında kalacakmışsın o süre içinde bahsetmeyip konunun biraz dağılmasını sağlayıp sonrasında onu kırmadan söylemek istediklerini söylersin ( çünkü iş tartışmaya dönünce tartışılan olay unutulup söylenen hoş olmayan sözlere takılıyor iki tarafta bu defa sorun çözülmeyip üstüne olay başka boyutlara taşınıyor, konu tekrar açıldıgında da karşıdaki bunalıyor v.s ...o yüzden en iyisi uygun bi dille dile getirmek bence canımcım) karamsar olma herşeyin yoluna girceğini düşün içini ferah tut en mantıklı kararı sen verirsin yineinşallah bişeylerin yoluna girdiğini yazdıgını okuruz bizlerde
burda resmen şu anki kendi ikilemimi gördüm erkek arkadaşımda asker ve bu sene tayini çıkıcak eğer evlenmeye karar verirsem işimi,evimi,ailemi,yaşadığım yeri terkedicem onun memleketine gidip ailesiyle yaşıcam bir kaç sene yada onunla beraber tayini çıktığı yere gidicem ne yardan geçebiliyorum ne serden eşinin yanına gitmelisin bence başka şekilde aşamazsınız
offf ne diyeceğim bilmiyorum.
yazık günah bu gençlere minicik yavruları var.
yok ben bu insanları geçtim kimse yapmayın etmeyin bırakın gençleri demiyor mu?
sana tek tavsiyem kesinlikle doğu görevi bitene kadar evlenme evlenicksende kesinlikle onunla git.aileler araya girince yaptığın evlilik zehir oluyor sana.bak en basit örneğini vereyim sana eşim izne geldi anneside bizi yalnız bırakıcak ya dakka başı geliyor bak sobayı yaktım suyuda koydum tamam mı sobayı yaktım suyuda koydum tamam mı??biz gelirz 10 gibi.kapıdan çıkyo tekrar tekrar sobayı yaktım suyuda koydum.insan utanıyo çekniyo.ne demek istiyosun yani.zaten benim bebeğim var huysuz uyumuyo durmuyo.insan gerçekten çok bunalıyo arkadaşım.
of çok rencide edici bir durum kültür farkı sizdede varmış bizdede var hayatımda bir kere giyeceğim gelinlik seçimim bile kısıtlı olucakmış gel arkadaşım ben sana dert ortağı olurum dinlerim seni geleceğimi gördüm sende
teşekkürler arkadaşım.benimde konuşup dertleşicek kimsem kalmadı etrafımda.Allah korusun inşalah senin geleceğin benimkine benzemez.ben eşimle evlenirken nasıl olsa onlar yanımda olmucak ben ayrı şehirde olucam onlar ayrı senede 15 gün katlanıveririm dedim.ne oldu onların yanında yaşamaya başladım.evde birde bekar kaynım var.evlilik diye bir şey yok bizde.bak hala ondan haber alamıyorum.sen beni bırakırsan bende kendimi bitiricem dedi o saatten beride haber alamıyorum.bebeğim ağlıyo onunla ilgilenmeye çalışıyorum.eşim nasıl acaba umarım bi şey yapmamıştır iyidir diye beynimi patlatıyorum.ne anneyim nede eş.çok zor[
canım bence bebişte senden etkileniyo huysuzluk yapıyo.onu düşün en azından eşinin çevresinde kimse yokmu bildiğin arayabiliceğin yada çalıştığı yerden istetemezmisin
ayrıca arkadaşım ben kendim yapamadım ama sana tavsiyem hiç bir şeyinden kısıtlama derim ben.biz evlenirken gece yarılarına kadar ucuz mobilya aradım.fazla masraf olmasın diye.milletin bir mobilya fiyatına ben bütün evimi döşedim.azımsanmayacakta bir çeyizim vardı.aslada bunları kimseyle paylaşmadım eşimden başka.düğün günüme 1 hafta kalmıştı ben gelinliğimi aldığımda.millet aylar öncesinden başlar provalara.ben 1 hafta kala üstüme uyan bir gelinlik aldım inan çok ucuza.o zamana kadarda hep gelinlik aradım milletten.eşime dedim ki ben sana hiç masraf yaptırmıcam az eşya alıcaz senden tek istediğim beni balayına götür çok hevesim var dedim.eşimde söz verdi.senle burda yaşamam ilk gecemizi dedim.söz götürücem dedi resmen beni kandırdı.annesi ağlamış paranızmı var demiş götürmedi beni.15 günde temzilik yaptım.düğünümün etesi günü saat 9 da uyandık diye demediğin bırakmadı.evnize gidip uyuyun dedi.kapının önüne bile salmadı beni.önüme toplanan bütün paraları altınları aldı.beş kuruşsuz yolladı.düşün bunları sakın izin verme bunlara sakın.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?