Böyle mi Başlıyor Sonlar....

Herşeyi bir kenara bırakacaksın... önce KENDİM diyeceksin... Evladından bile önce! Nerede nasıl huzuru yakalayacaksan orda kalacaksın... Eşin hariç hiçkimseye bir açıklama yapmak zorunda değilsin... Senin sana ihtiyacı olan bir bebeğin var... dolayısıyla ruh ve fiziksel sağlığın çok mühim...

Kayınvalidene gelince, evet her vicdan sahibi insan gibi onun yanında görev olarak görsen dahi bulunmalıyım diyorsun, peki güzelim onlar senin ruh sağlığını bebeğini düşünüyorlar mı?
O ameliyat olduğunda yanında kalabilecek başka kızı, gelini yok mu?

Aslında çözüm çok zor değil ama, sen henüz yeni bebek sahibi olmuşken, bir de eşinden ayrı düşmüşken, bu ruh halinde olaylar daha bir karmaşık görünüyor gözüne... Aslında hiç de öyle değil...

Sana bir abla tavsiyesi (muhtemelen yaşım senden büyük) Bu hayatta gamsız olmayı öğrenemezsen çok ezilirsin.... Yeri geldiğinde saygını yitirmeden lafını da esirgemeyeceksin, kimsenin seni ezmesine üzmesine de izin vermeyeceksin... iki iki daha dört!

Ben senin yerinde olsam hiç istifimi bozmam annemin yanında kalırım... Bebeğime de o sıkıntı stresin geçmesine müsaade etmem...

hayır kendi abim evlenmeyi düşünüyor bu yaz.keşke öyle olsa ben eltimle aynı evde olmam der çıkardım güzel bahane olurdu.ama değil ne yazık ki.

e işte yaza düğündü nişandı bilmem neydi gidersin gimişken 1-2 3 ay kalırsın :) yaz tatilimide aradan çıkarayımder 1 ayda fazladan kalırsın yani bilemiyorum eşinle açık ve net konuşmalısın bence
ben orda bir çocukla hiç rahat değilim
çocuğumamı bakayım ev işinemi yetişeyim
desen
ama tartışmdan
eminim eşinin de morale ihtiyacı vardır
gittiği yerde zaten herşey zor birde senden üzücü haberler alınca morali çok bozuluyordur emin ol

Evet bir anda herşey üst üste gelince içinden çıkamadım bu durumun.onların beni ve bebeğimi düşündüğünü hiçç sanmıyorum öyle olsaydı bu kızın bebeği daha küçük banamı bakıcak bebeğinemi derlerdi.eskiden tuttuğunu koparan bir kızdım.çalışıyordum kendi ayaklarımın üstünde duruyordum.bakımlıydım sık sık sosyal faaliyetlere katılırdım.şimdi beni gören arkadaşlarım tanıyamıyor.sen değilsin bu diyorar bana.herkes farkında bendeki olumsuz değişimi sanki bir tek kocam farkında değil.halbuki o adam benim bu özelliklerime hayran kalıp evlendi.sanırım ben onu beni bu durumda bırakıp gittiği için hiç affetmicem(

çok morali bozuluyor biliyorum.defalarca sinir krizleri geçirdiğini ben biliyorum.böyle bir anında yanlış bir şey yapmasından korkuyorum.ama söylenmektende geri kalamıyorum.sen yaptın sen ettin sen sen sen....işte bu senler benler bizi bu duruma getirdi.aslında oda hiç iyi durumda değil.

bu şekilde ilişknizi yıpratmaktan başka birşey yapamazsınız ki
gittiği yerde bir ev tutamazmısınız
eşyalı falan 1+1 de yeter size
epi topu 2 yıl duracaksınız
çok tehlikeli bir bölgemi
yani en azından onun yanında olunca hayat daha katlanılır olablir sizin için ?

arkadaşım normalde bu sayfayı sadece takıp ederım yorum yapmam lakın durumunu bı şekılde kendıme yakın gordum 10 aylık evlıyken esımde benı bırakıp yurt dışına cıktı üstelık benım rızam olmadan ve benıde aılesının yanına emanet??? ederkkı asla olmazdı.esımın gıttıgı gece bende baba evıme gıttım ve hemen yurt dışına yanına gıtmek ıcın gereklı belgelrı edındım 10 gun ıcınde yanındaydım.yanı bence ne olursa olsun esın senı yanına aldırmalı cunku sen kayınvalıdenın yanında kalamıyon aılenın yanında kalırsan esınle baglar kopucak.ya bıde ımkan oluşturulabılır gıbı gelıyor bana tanbı sız daha ıyı bılıtrsınız ama kadının yerı ana baba evı yada kayınvalı evı del kocasının yanıdır.

Allah sabır versin.inşallah en yakın zamanda her şey yoluna girer.kendi fikrimi yazayım.öncelikle sona yaklaşıyoruz demekten vaz geç.Kalbini beynini rahat tut.bunu sadece bir sınav olarak gör.eşini seviyorsun oda seni seviyor sevmese en baştan seni seçmezdi.Allah bağışlasın bebeğinizde var hemde minicik.senin bu kadar stresli olman belki doğum sonrası sendromundandır.kendini rahat bırak bebeğinle oyalan.eşine saygısızlık yapma.sen kötü konuşunca oda kötü konuşur iş çıkmaza girer.bence eşinle aranı düzelt onu ne kadar özlediğinden onu ne kadar sevdiğinden bahset sürekli, hatta dişiliğini kullan.seni yanında istemesine sebep ol.sürekli şikayet eden ağlayan bir kadını hiç bir erkek istemez.bebeğinin babasını özlediğini falan söyle tatlı dilli ol belki de herşey düzelir.benim ki sadece bir öneri.Allah yardımcın olsun.

canım en doğrusunu sen bilirsin tabi, ama eşini seviyosun oda seni seviyor geçici bi durum için evliliğinin kötü bir duruma gelmesine engel ol sizi düşündüğü için götürmemiş belliki böyle olacagını düşünememiş bi süre daha sabredip o arada bu konudan çok fazla konuşmayıp eşinle buzları eritsen, sonrasındada uygun bi dille üzüldüğünü yıprandıgını bu kadar zaman onu üzmemek için orda kaldıgını ama artık annenlere gitmenin daha iyi olacagını söylesen sıcak bakar belki ...Birde maddiyatta gerekli tabi bunun için ama en doğrusu kendi evinde kalman canım küçük belki çatı katı belki 1 artı 1 ucuz bi ev tutup kendi evinde kalsan daha iyi olmazmı ben olsam daha çok bunun için çaba sarfederdim sanırım, annem babam canım tabi ama artık kendi düzenine alışmış oldugun için ordada sürekli kalamazdım hem sizi ziyarete geldiğinde daha rahat olursun o kadar zaman ayrı kaldıktan sonra ailelerin yanındada rahat olunmaz şimdi, hemde senin kafan rahat olurdu...
Aslında bende senin durumundayım eşimin doğu görevi çıktı gitti ailesinin yanını teklif etmedi bile çünkü ne tepki vereceğimi biliyor, annenlerde kal istersen aklım kalmasın dedi bende yine arada gider kalırım ama benim bi evim var kendi evim dururken orda kalamam dedim oda anlayışla karşıladı iki ev kirası ödeyemediğimiz için kredi çekti hatta yetsin diye, bizde ayrıyken sorunlar yaşadık bende çok ısrar ettim evi oraya taşıyalım ayrılık çok zor oluyor dayanamıyorum diye onun bulundugu yerde çok tehlikeli ve polis oldugu için istemedi senide doğacak bebeğimizide riske atamam dedi hatta bi ara baktım sırf bu yüzden tartışmalar artıyor onun evi götürmeyede niyeti yok zorlada olacak bi iş değil oluruna bıraktım doğu görevini bitirene kadar ben burda çalışırım bitirince beraber döneriz dedim konu kapandı ( her ne kadar çok zor olsada ayrı kalmak bi yerde fedakarlık yapmak zorunda kalıyor insan) şimdi atamam çıktı gittiğim yere oda gelebilecek çok şükür bitiyor dertler üzme kendini herşey yoluna girecek elbet böyle bişey için aklına ayrılığı getirme canım, sonra ne yaptım ben dersin inşallah kısa zamanda yoluna girer herşey ....

canı sıkılmıştır aynı konuda tartıştıgınız için fazla üzerine gitme derim ben hatta biraz ılımlı davran kötü kelimeler sarfetmek istemediğini aslında onu ne kadar sevdiğini ama yıprandıgın için hak etmediği sözleri söylediğini söyle, sonra yavaş yavaş söylersin zaman içinde söylemek istediklerini zaten bi süre kayınvalidenin yanında kalacakmışsın o süre içinde bahsetmeyip konunun biraz dağılmasını sağlayıp sonrasında onu kırmadan söylemek istediklerini söylersin ( çünkü iş tartışmaya dönünce tartışılan olay unutulup söylenen hoş olmayan sözlere takılıyor iki tarafta bu defa sorun çözülmeyip üstüne olay başka boyutlara taşınıyor, konu tekrar açıldıgında da karşıdaki bunalıyor v.s ...o yüzden en iyisi uygun bi dille dile getirmek bence canımcım) karamsar olma herşeyin yoluna girceğini düşün içini ferah tut en mantıklı kararı sen verirsin yine inşallah bişeylerin yoluna girdiğini yazdıgını okuruz bizlerde

keske kimse icin kendinizi feda etmeseydiniz.
esinizin ailesiyle arasi bozulcaksa da bozulsaydi yani sizin evliliginizin bu noktaya gelmesi daha mi iyi olmus...
siz esinizin ailesinin yaninda kalmadiniz diye sorun cikacaksa ciksaydi, bu esinizin problemi sizin degil.
2 yil bu 2 ay degil ki sabret gecsin...
o yuzden keske en basindan esinizin ailesinin yaninda kalmaya tamam demeseydiniz.

bunun yaninda esinizin endiselenip sizi yaniniza aldiramamasi cok uzucu ama eger esiniz yasadigim yer tehlikeli, buraya sizi getiremem diyorsa bir bildigi vardir.

birbirinizi cok yipratmayin, insallah bu gunler de gelir gecer insallah.
ho$, insan yiprandikca evliliginden soguyor ama...

offf ne diyeceğim bilmiyorum.
yazık günah bu gençlere minicik yavruları var.
yok ben bu insanları geçtim kimse yapmayın etmeyin bırakın gençleri demiyor mu?

doğru söylüyorsunuz son kavgalarımızdan sonra oda yanına aldırmak istedi beni ama elimizde avucumuzda para kalmadı.evi taşıdık kayınvalidemler araba aldı onlara biraz yardımcı olduk.sonra kurban geldi yine para istediler onlara yardımcı olduk.5 aydır doğuda görev yapıyor bizim baya birikimimiz olması gerekirken üç kuruş paramız var.o bunları hesaplamıyor ama ben düşünmek zorunda kalıyorum.tekrar eşyam oraya gidicek tekrar masraf olucak yine sıkıntılar olucak.dokor yok diyo bulunduğum yerde bebeğimiz hastalansa sen istedin geldin bak gör şimdi dicek.yani ben gerçekten çıkmazdayım ya

burda resmen şu anki kendi ikilemimi gördüm erkek arkadaşımda asker ve bu sene tayini çıkıcak eğer evlenmeye karar verirsem işimi,evimi,ailemi,yaşadığım yeri terkedicem onun memleketine gidip ailesiyle yaşıcam bir kaç sene yada onunla beraber tayini çıktığı yere gidicem ne yardan geçebiliyorum ne serden eşinin yanına gitmelisin bence başka şekilde aşamazsınız

bilmiyorum hala ses seda yok.böyle yapmazdı hiç.ama hatlarda gitmiş olabilir bilmiyorum.anladığım kadarıyla bir mesleğiniz var.o benimde mesleğim olsaydı bu kadar sıkıntı çekmezdim asla.görev yaptığım yerde bir düzen kurar beklerdim eşimi.çalışmadığım için böyle oluyor.çok pişman oldum evlendikten sonra okumadığıma.halbuki isediğim bölümü kazanmıştım kaydımı eşimle gidip yaptırmıştık.okusaydım onunda görevi bitseydi.gerçekten ben hak ettim bunları sanırım.

sana tek tavsiyem kesinlikle doğu görevi bitene kadar evlenme evlenicksende kesinlikle onunla git.aileler araya girince yaptığın evlilik zehir oluyor sana.bak en basit örneğini vereyim sana eşim izne geldi anneside bizi yalnız bırakıcak ya dakka başı geliyor bak sobayı yaktım suyuda koydum tamam mı sobayı yaktım suyuda koydum tamam mı??biz gelirz 10 gibi.kapıdan çıkyo tekrar tekrar sobayı yaktım suyuda koydum.insan utanıyo çekniyo.ne demek istiyosun yani.zaten benim bebeğim var huysuz uyumuyo durmuyo.insan gerçekten çok bunalıyo arkadaşım.

offf ne diyeceğim bilmiyorum.
yazık günah bu gençlere minicik yavruları var.
yok ben bu insanları geçtim kimse yapmayın etmeyin bırakın gençleri demiyor mu?

demiyorlar çünkü onlara göre bir sorun yok.olması gereken oluyor.annemede söyledim müdehale edilmesi gereken bi şey varsa edelim diyor ama o zaman biz ne yaptık ona rahatmı battı derler.çok rahatım ben onlara göre.

of çok rencide edici bir durum kültür farkı sizdede varmış bizdede var hayatımda bir kere giyeceğim gelinlik seçimim bile kısıtlı olucakmış gel arkadaşım ben sana dert ortağı olurum dinlerim seni geleceğimi gördüm sende

teşekkürler arkadaşım.benimde konuşup dertleşicek kimsem kalmadı etrafımda.Allah korusun inşalah senin geleceğin benimkine benzemez.ben eşimle evlenirken nasıl olsa onlar yanımda olmucak ben ayrı şehirde olucam onlar ayrı senede 15 gün katlanıveririm dedim.ne oldu onların yanında yaşamaya başladım.evde birde bekar kaynım var.evlilik diye bir şey yok bizde.bak hala ondan haber alamıyorum.sen beni bırakırsan bende kendimi bitiricem dedi o saatten beride haber alamıyorum.bebeğim ağlıyo onunla ilgilenmeye çalışıyorum.eşim nasıl acaba umarım bi şey yapmamıştır iyidir diye beynimi patlatıyorum.ne anneyim nede eş.çok zor

ayrıca arkadaşım ben kendim yapamadım ama sana tavsiyem hiç bir şeyinden kısıtlama derim ben.biz evlenirken gece yarılarına kadar ucuz mobilya aradım.fazla masraf olmasın diye.milletin bir mobilya fiyatına ben bütün evimi döşedim.azımsanmayacakta bir çeyizim vardı.aslada bunları kimseyle paylaşmadım eşimden başka.düğün günüme 1 hafta kalmıştı ben gelinliğimi aldığımda.millet aylar öncesinden başlar provalara.ben 1 hafta kala üstüme uyan bir gelinlik aldım inan çok ucuza.o zamana kadarda hep gelinlik aradım milletten.eşime dedim ki ben sana hiç masraf yaptırmıcam az eşya alıcaz senden tek istediğim beni balayına götür çok hevesim var dedim.eşimde söz verdi.senle burda yaşamam ilk gecemizi dedim.söz götürücem dedi resmen beni kandırdı.annesi ağlamış paranızmı var demiş götürmedi beni.15 günde temzilik yaptım.düğünümün etesi günü saat 9 da uyandık diye demediğin bırakmadı.evnize gidip uyuyun dedi.kapının önüne bile salmadı beni.önüme toplanan bütün paraları altınları aldı.beş kuruşsuz yolladı.düşün bunları sakın izin verme bunlara sakın.

bu altın muhabbeti bizdede geçti ben madem işimi bırakıyorum hiç borç bırakmasın ailen bize takılan altınlar nasıl olsa oğluımuz ödicek deyip taksitlere gitmesin .benim ailem ben evlendikten sonra 3-4 ay borç ödicem diye uğraşıcak kızım ödesin diyemicek çalışmadığım için yoksa bende asla bırakmam onlara dedim.kafam karman çorman ya

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…