canım sıkıntını okudumm ve gerçekten adına çok üzüldüm işte keşke baştan kabul etmeseydin dicem amaa malesef geçmiş artık takmamaya umursamamaya bak kayınvaldeni gül geç gerçekten en ii çözüm budur şuanki hayatında yoksa kendini yrsin benım kayınvaldemde beni istemedi doğuluydular onlar göre olmıcağımı düşündüler ellerinden geleni yaptılar yanlarında gelin istiolardı gitsem ama kabul ediceklerdi çnkü hm köle ediceklerdi hemde beni bezdirip ayırıcaklardı gitmedim eşim bursadaydı ben istanbul direndim ve gitmedim kendi elimizden gelenle nikahımız kıydık gelmediler bile ve eşim beni seçti ve istbula geldi annemle beraber yaşıyoruz şuan üstesi,nden geldik eşimi arıyolar sürekli ama istedikleri olmıyınca bıraktılar iyi olmaya başladılar ben ise görüşmüyorum eşimde gitmiyo çünkü evlendikten sonra gittik bi iki kere ama yapılan muameleyi görünc çektik ayağımızı.şuan eşim çalışıyo ve kendi evimize çıkmak için hazırlık yapıyoruz istbul eşim için bilmediği bi şehir çok zorlanıyo ama bursa olsaydı ayrılıcağımızı bildiği için düşünmüyo..diyeceğim canım şuan ordasın ve bırak nederse desin gül geç takma o yokmuş gibi davran senin sinirlerin bozulcağına onun bozulsun eşini seviyosun ve bukadar şeyi onun için kabullenmişken şimdi nedie boşanasınki? istediklerini veresin dayan bence zaman herşeyin ilacı
Canımcım zor bir süreç yaşıyorsun aslında kolay değil tabi şimdi eşin seni götüremedi oraya mutlaka bir sebebi vardır bunun demişsin zaten çatışmaların içinde diye .Mutlaka korktuğu ve sizleri düşündüğü için aldırmıyor olabilir yanına şu anda ortamı nasıl acaba yaza doğru belki gitme şansın varmıdır acaba tekrar konuş eşinle derim.Senin sıkıntılarınıda biliyor tabi onun içinde kolay değildir elbette asker adam sonuçta belli bir psikoloji içinde elbette .Biliyoruz bu mesleğin zorluğunu eşimde görev yaptı 2 yıl boyunca seni çok iyi anlıyorum canım.Ne olur sende kendini çok fazla harap etme evladına sarıl duanı et rabbim eşinide korusun orada onuda anlamanı istiyorum bak neler söylemiş onunda ruh hali belliki çok iyi değil biraz daha sabır ne olur
canım seni okadar iyi anlıyorumki..eşlerimiz aynı mesleği yapıyo anladığım kadarıyla ve bizimde 2yıllık doğu görevimiz var inşallah eş götürülen yere gideriz diye dua ediyorum yoksa bende senle aynı sorunları yaşıycam..kayınvaldemlerin yanında kalmamı eşim önercektir ama ben kabul etmicem çünkü anlaşamıyorum..lojman çıkmazsada ev kiralamayı düşünüyorum aileme yakın bi yerden eşime bunu sölicem zamanı gelince..sende canım bebeğini öne sür..bebeğimle ilgilenemyiorum de eğer emziriyosan sütüm azaldı stresten yorgunluktan de eşine ailesine biraz seni savunsa bunlar olmicak eşindede hata var..eşinde bitiyo canım olay..ailesine diyebilir birazda kendi ailesinde kalsın diye ozaman bişey diyemez onlar..
teşekkürler arkadaşım.benimde konuşup dertleşicek kimsem kalmadı etrafımda.Allah korusun inşalah senin geleceğin benimkine benzemez.ben eşimle evlenirken nasıl olsa onlar yanımda olmucak ben ayrı şehirde olucam onlar ayrı senede 15 gün katlanıveririm dedim.ne oldu onların yanında yaşamaya başladım.evde birde bekar kaynım var.evlilik diye bir şey yok bizde.bak hala ondan haber alamıyorum.sen beni bırakırsan bende kendimi bitiricem dedi o saatten beride haber alamıyorum.bebeğim ağlıyo onunla ilgilenmeye çalışıyorum.eşim nasıl acaba umarım bi şey yapmamıştır iyidir diye beynimi patlatıyorum.ne anneyim nede eş.çok zor
inşallah ayrı kalmak zorunda kalmazsınız.ama böyle bir durum olursada sakın kabul etme.iyiyken bile kötü oluyorsun.biz zaten kötüydk dahada nefret ettim hepsinden.zaten sütüm az benim.doğumumdan beri az.bu olaylar yüzünden fazla sütüm olmadı.yettirmeye çalışıyorum.her ne kadar kayınpederim inek desede inek kadar sütüm yok!ne yazık ki.aslında şu anda tek istediğim eşimin iyi olduğunu öğrenmek.daha sonra yine aramasın.ama kavgamızın üstüne teli kapanınca endişelendim.hala haber yok.iyi olduğunu öğreneyim bir daha aramasın.banada böylesi daha iyiymiş gibi geliyor.
canım doğu görevi bitince tayininin çıktığı yere gitceksiniz sen eşin ve bebeğiniz..bunları düşün hep orda kalmıcaksın ya..biraz kendine öle moral ver..şuan aileni yanına arada git gel..eşinede güzelce kavga etmeden söle canım ben aileme gitmek istiyorum biraz de bunaldım ailenlede kötü olmak istemiyorum de kafam dağılsın geri gelirim falan de..umarım zaman çabuk geçer..
yok eşim zaten bu konularda oldukça anlayışlı istesem şu anda ailesini arayıp gelmicek dicek durumda.yani kavgalarımızdan bıktı çünkü.bende ilk başta götürmeseydin ben sana yalvarıp yakarırken diyorum.şimdi gelmiyo filan dese kıyamet kopar.Allah sabır versinde geçsin şu 2 sene.keşke şu anda ona ulaşabilememin bir yolu olsa.
bekle canım biraz sakinleşince arar..Allah sabır versin gerçekten zor dönemler
siz bu konuda benden daha tecrübelisiniz.sizin tecrübelerinizden yararlanmak isterim.ama biliyorsunuz bazı yerlere aile götürülemiyor.aslında istesem gidebilirim.ama astsubay bi arkadaşı evinde vurdular.hepimiz için geçerli ecel geldiyse herşey bahane ama ben sebep olmaktan korkuyorum.sonra doktor yok diyor.oğlumuz hastalansa bulunduğu köyden merkeze 7 saatte gidiliyor.sabır diliyorum Allahtan sabretmek zorundayım sanırım.yoksa ikimizden birine bir şey olucak
yok eşim zaten bu konularda oldukça anlayışlı istesem şu anda ailesini arayıp gelmicek dicek durumda.yani kavgalarımızdan bıktı çünkü.bende ilk başta götürmeseydin ben sana yalvarıp yakarırken diyorum.şimdi gelmiyo filan dese kıyamet kopar.Allah sabır versinde geçsin şu 2 sene.keşke şu anda ona ulaşabilememin bir yolu olsa.
Numarasını bilmiyorum malesef.almayıda hiç akıl etmedim.umarım hatlar gitmiş olsun bazen oluyor ama hiç bu kadar uzun süre olmamıştı.kötü bir şey olmasından korkuyorum.
çok haklısın canım ilk öncelikle insanın eşinde bitiyor herşey ..ama sakın üzme derim kendini allah büyüktür elbet bişeler değişicek hep böle gidicek değilyaa biraz sabır bebeğin varmış bak senin en büyük servetin onla mutlu olmaya çalış eşinide sevdikten sonra biyerde elbet çözülücek sorunlaröncelikle sizi tebrik ediyorum ilişkinizin akasındadurmuşsunuz zoru başarmışsınız.umarım hiç bir sebeple hayatınıza müdahale etmezler.uzak durmaları en hayırlısı.ama burda en büyük tebriği eşiniz hak ediyor.benim eşim benim için ailesiyle arasını açmaz.yani ben öyle düşünüyorum.eşte bitiyor herşey.
bu arada çok şey öğrendim senden ben sadece bazı konularda kendimce yorumlar yapabiliodum yaşamış birinden dinlemek çok iyi oldu benim için babam bundan 3 ay önce karşı çıkarken seni ailesinin yanına bırakıcak ayda bi kere gelir yanında kalır o aradada çocuğun olur ailesine hizmet edersin böylemi yaşamak istiyosun diye açıklamalarda bulunmuştuda inanmak istememiştim.ki ben haftaiçi yatağımı bile toplamadan işe giden biriyim.
bilmiyorum hala ses seda yok.böyle yapmazdı hiç.ama hatlarda gitmiş olabilir bilmiyorum.anladığım kadarıyla bir mesleğiniz var.o benimde mesleğim olsaydı bu kadar sıkıntı çekmezdim asla.görev yaptığım yerde bir düzen kurar beklerdim eşimi.çalışmadığım için böyle oluyor.çok pişman oldum evlendikten sonra okumadığıma.halbuki isediğim bölümü kazanmıştım kaydımı eşimle gidip yaptırmıştık.okusaydım onunda görevi bitseydi.gerçekten ben hak ettim bunları sanırım.
Arkadaşlar hepinize tek tek teşekkür ederim yorumlarınız için.eşimin kardeşide asker ona arattım buldu numarasını filan aradı.hatlar kopuk ben hatlar gelince onu ararım demiş.kaynımlada konuştum saatlerce.onunda yapabileceği bir şey yok.çok kızıyorum eşime bu kadar pasif olduğu için.en sevmediğim şeyi yapıyor susuyor.bana şunu yap bunu yap ben böyle olmasını istiyorum dese herşey daha kolay olucak.anneside sırf para biriktirebilelim diye yanında istiyomuş beni.başka bir nedeni yokmuş.kendi ailemin durumu biraz bozuk.onlara veririm diye burda kalmamdan korktular heralde...
Canımcım bak eşin iyiymiş en azından haberini aldın arar en kısa zamanda seni merak etme ..
Biraz sesini çıkarsa aslında yaşanmaz bu sıkıntılar sırf sen para biriktirecen diye senin moralinin bozolmasına neden oluyorlar olmaz olsun böyle para önemli olan senin huzurun canım..
yaşınızın benden büyük olduğunu düşünüyorum izin verirseniz abla demek istiyorum size.çok haklısınız.eşim onların kalbini kırmak istemiyor.ama ben yıpranıyorum arada.aslında benim bir şansım daha var.oda üni.ben 2 sene önce bulunduğum şehireçok yakın bir yerde okulumu kazandım.istediğim bölümü.evlendiğim için gidemedim.yanıma annemi alıp 2 sene eğitim alma şansımda var.sizce nasıl olur.mantıklımı?çünkü eşimin batıya tayini çıktığında benim daha 1 sene okumam gerikicek.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?