Evet canım yaşça bayağı bir büyüğüm ne demek tabiki diyebilirsin sevinirim zaten aşker eşleri bölümünden tanıyoruz birbirimizi
Bence süper olur kaydını dondundur herhalde öyle tahmin ediyorum git bence al annenide yanına bitir eğitimini mesleğinide yaparsın ne güzel olur işte .
1 sene dediğin nedirki eşinde destek veriri sana okuman konusunda düşün bence bunu ama ilk önce eşinle konuş bu konuyu derim
yok abalcım dondurmadım devamsızlıktan kaldım:)ama devam edebilirim kayıt yeniletebilirim.araştırıcam biraz.ben onu 2 sene beklicem oda beni beklesin 1 sene.eşimlede konuştum olabileceğini söyledi.ama ben batıya gelince 1 sene ne yapıcam zaten sana hasretim diyor.bilmiyorum ama bana en mantıklı çözüm yolu buymuş gibi geliyor.annemin yanındada onun annesinde de kalmamış olucam.
Bak eşinde olumlu yaklaşmış ne güzel beklesin seni bakalım 1 sene idare edersiniz ya bir şekilde gider gelirsiniz artık .
Kaydını yenilettir hatta okula konuş istersen devam mecburiyeti yoksa sadece sınavlara gider gelirsin
olmazsa okulun yakınlarında bir ev tutar annemle giderim.bebeğimde büyümüş olucak o zamana kadar.hayırlısıyla olsun inşallah.en azından bende diplomamı alır gittiğim yerde çalışırım.hem hayatım daha iyi geçer daha kaliteli olur hemde eşime yardımım olur.çalışman benim için çok iyi olur.canıma minnet diyor:)
yok küçükte sayılmam aslında 24 yaşındayım.ama dediğiniz gibi kimseyi kırmak üzmek istemem.eşime sürekli baskı yaparım mesela anneni ara halini hatrını sor üzülüyor diye.ama eşim baskıcı bir insan değil.hatta sürekli bana alışverişe git gez canın ne isterse al arkadaşlarınla zaman geçir kıyafetler al diye baskı yapar.ama ben bu yaşıma kadar hep çalıştım kend paramı harcadım.10 lirasını bile harcasam kendimi sorumlu hissediyorum.daha bu evlilik psikolojisine giremedim heralde.o yüzden aslında en çok bnalıma sokan çalışmamam.diğer konularda da haklsınız eşim kendinide benide ailesine çok ezdirdi.artık öyle olmucak diyor ama inanmıyorum ben.annesinden çok fazla çekiniyor.sırf onun üstüne gelmesinler diye bıraktı beni oraya.yoksa ben zaten 2 sene yanında değilim orda kalsanda burda kalsanda ben yokum fark etmez.ama onlar bizi çok üzücek diye diye zrla götürdü.şimdi kendisinden ve benden başkası üzülmüyor.herkes mutlu.tatlım herşeyden önce güzellik kiloyla alakalı değil mesela sibel can çok güzel bir kadın değil mi!neyse bu kıskançlık işi bana sanki biraz baskıcılığın bir uzantısı gibi gelir.Yani zaten senin onu aldatacağını düşündüğü için değil sana ve herşeyine hakim olmak,senin üzerinde senin kararlarında hatta gidip geldiğin yerlerde bile söz sahibi olmak istiyor alabilir.Senin konunla alakası da şu:Senin kararın kendi ailenle ya da evinde kalmak ama bu onun kararı değil yani bence eşin sırf kendi uygun bulduğu yerde kalmanı sağlamak için ailesini bahane ediyor.Telefonda sana bağırıyormuş.Ailesine bağırsın demiyorum ama koskoca adam karşı çıksın yahu...Onun ailesi artık sen ve bebeğin.Lütfen bunu ona söyle sen onun karısıda olsan seni ailesinin yanında kalmaya zorlayamaz sana duygusal baskı yapamaz.Konuşmanız gerekenler bunlar.Ayrıca kendine bakım yapabilirisin.Eşin bundan rahatsız olur mu?Sen elin kızını al sonra bebeğiyle ailenin yanına koy hizmetçilik yapsın orada bebeğiyle ilgilenecek zamanı olmasın ikinizin ve bebeğinizin parasını araba alsın diye ailene ver...Canım seni çok sessiz bulmuşlar.Kavga et demiyorum ama kararlı ol, küserse küssün çocuk gibi kapatsın telefonu.Eninde sonunda arayacak.Annen seni onun ailesine hizmetçi olsun diye mi doğurdu büyüttü?En önemli sorun şu:Eşinin doğu hizmeti bitince sorunlarınız biticek mi?Yine ailesinin ağzına bakarsa?Bebeğinizin parasını gönderirse?Ya annesi falan yanınıza yerleşirse?Yani hadi bi iki sene dayandınız ama sonrası...Lütfen bu işin çözümü eşinizde...onunla konuşun bebeğinizle bu sorunlar yüzünden ilgilenemediğinizi söyleyin...Kafanızdakileri sorun..sanırım yaşınız küçük ve çok düşünceli ve kimseyi kırmak istemeyen bir insansınız.Ama böyle insanlara biraz dişli olmak lazım...Tabi en iyi siz bilirsiniz
Ne güzel olur hem annen yanında olur hemde sen okulunu bitirirsin böylecede iş hayatına atılırsın maddi anlamdada sıkıntı çekmezsin sonuçta.
Hakkında hayırlısı olsun canım ya ben inanıyorum güzel günler sen bekliyor inşallah
olucak inşallah.eminim sizde benim bu yaşadıklarıma benzer şeyler yaşamışsınızdır.zamanla bende adapte olucam bu duruma.eşim sadece benim değil bu devletin milletinde aynı zamanda.ama benim bir an önce kendi ayaklarımın üstünde durmam lazım.bu okul olsun olmasın çalışmam kendimi toparlamam lazım.herkes kızıyor bana böyle söyleyince senin bebeğin var diyolar.ama çalışanların yokmu sanki bebeği.yarın öbür gün benim ona güzel bir gelecek bırakmam için birikim yapmam lazım.en öenmliside tekrar kendime güvenimi kazanmam lazım.arkadaşlarım bile benden uzaklaştı.hiç bu kadar kendimi salmamıştım.
kesinlikle katılıyorumhem bence okulunu bitirip çalışırsan eşinde sana daha çok saygı duyar değil mi?Çünkü bebeğin olduğu halde okulunu bitirmişsin, yanında eşin yokken herşeyini yapmışsın...Birde çevren olur kendine göre okuldan tanıdığın kişiler,iş yerindekiler....Daha mutlu olursun bu durum evliliğinize de yansır.
eğer sadece sorununuz ailesinin ağzına bakması, onlardan çekinmesi ise onun gerçeği görmesini anlatmaya çalışabilirsin.Benim çekincem şu ki ilerde sizin yanınıza yerleşmeye kalkarlar, kararlarınıza karışırlar, para pul isterler, çocuğunuza bile karışırlar.Ama haklısınız bu gibi durumlarda eşiniz ve en çokta siz üzülürsünüz.Çünkü ince fikirlisiniz.Kendileri ilerde kapatırlar kapılarını mutlu mesut yaşarlar.Ama siz ve eşiniz bu sorunları unutmazsınız.Ama ben konuşarak,sürekli anlatarak eşinizin bu tutumunun bir parça değişeceğine inanıyorum.Yine de bu yaşa kadar böyle olan insan tamamen değişmez tabi.Fakat okuyup işe girip çalışırsanız ve eşinizlede başka sorununuz yoksa umarım bunuda bi şekilde aşarsınız.Ama lütfen kendinizi yıpratmayın.Siz iyi oldukça sizden beklentileride fazla olur ailesinin.önce çocuğunu sonra kendini sonrada eşini düşün.Umarım herşey dilediğiniz gibi olur.
Eşimde 2 yıl kaldı doğuda benim şansıma lojmandaydım ben kızımda ilkokula gidiyordu zaten sırf ev taşınmasın okul kalmasın diye özellikle eş gitmeyen yere gitmeyi tercih etti .
Anneside bende istanbuldaydım zaten onun kendi evi var tek başına yaşıyordu ama hiç bir zaman yanlız kalma yanına gelsin dememiştir bana dese bile kabul etmezdim zaten evim yurdum ayrı sonuçta.
Ama her tatilerde ailemin yanına gidip gelmiştim onlarda geliyordu zaten.
Öncelikle okulunu bitir iş hayatına atıl gerisi zaten gelir merak etme sakın olaki kendine güvenini kaybetme olurmu senin çok güçlüolman lazım bak bebeğnde var sonuçta .
Bir an önce kendini toparla sakın kendini bırakma lütfen
hem bence okulunu bitirip çalışırsan eşinde sana daha çok saygı duyar değil mi?Çünkü bebeğin olduğu halde okulunu bitirmişsin, yanında eşin yokken herşeyini yapmışsın...Birde çevren olur kendine göre okuldan tanıdığın kişiler,iş yerindekiler....Daha mutlu olursun bu durum evliliğinize de yansır.
teşekkür ederim ablacım.burda sizlerden daha çok şeyler öğrenicem.benim ek hatam en başından kabul etmicektim.e olursa olsun hayır dicektim.aman üzülmesin aman ben ağladım o ağlamasın.şimdi çıkmaza ben girdim.ama bu gün daha sağlıklı düşünebiliyorum.artık benimde amacım var.
Herkes birbirinden çok şey öğreniyor burada hayat okulu diyorum buraya inan ne hikayeler var aslında yaşamla ilgili..
İşte ilk başta resti çekseydin sende bu kadar sıkıntıyı çekmezdin belkide birazda eşlerimizin hatırı için katlanılıyor bunlara umarım herşey yoluna girer canım seni sağlam bir moralle bile görmek inan çok güzel..,Dünkü ruh halinle şimdiki arasında fark görüyorum çünkü şimdi daha iyisin sağlam kararlar veriyorsun artık..
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?