Böyle mutlu değilsin sen..

Sizin gibi olan birçok kişi tanımıyorum, bence anlattıklarınızda olağan dışı bir durum yok.
Saglık için temizlik önemli, buna da dikkat ettiginizi açıkça belirtmişsiniz zaten.
Sizinki tamamen tarzınız ve tercihlerinizle ilgili birşey artık.

Yazınızın bütününde bir bunalmışlık hakim buna katılıyorum. Fakat ailenizin, yakın cevrenizin sizi bu konuda sık bogaz etmelerinden bunaldıgınızı düşündüm. Dert etmeseniz konu açmış olmazdınız zaten.

Kimseyi bu konuda takmamanızı öneririm. Çünkü secimlerinizle başkalarının hayatını zorlastırmıyorsun, kendinize ve ailenize zarar da vermiyorsunuz, o halde neden onların söyledigi seylere göre kendinizi degistiresiniz? İçinizden gelmiyorsa hatır icin bile olsa o ruju sürmek istemiyorsanız sürmeyin.
Doğal olma, kendinizi bu şekilde sevebilme özgürlügünüzden -aileniz dahi olsa- başkaları için vazgeçmenize luzum yok.

Bunaldım evet bu yüzden üzerinde biraz konuşmak istedim.. hatır için Ruj suremiyorum evet gerek de yok.. sürekli hadi bak kendine demeleri çok fena.. bakıyorum zaten.. haftada 5 gün spor yapan sağlıklı beslenen titiz temiz duzenli biriyim yetmiyor ama hala "bakimsizim" :)

Emin olun sizi çok iyi anlıyorum. Hem dogallıgın nasıl vazgecilmez birşey oldugunu hem de ailenin, akrabaların üzerinizdeki baskısı ya da acıyarak bakışlarını. Sizden tek farkım saatlere ve günlük ayakkabı modellerine meraklı olmam sanırım, henüz sizinkine yakın bir dinginlige erişemedim belki de.

Onların ne dedigine aldırış etmeyin bence.
Gecirdiginiz depresyondan ötürü üzerinize bu kadar geliyorlardır muhtemelen. Yoksa bir süre sonra onlar da yorulup onun tarzı böyle deyip geçmeye başlıyorlar çünkü sizin bu şekilde mutlu oldugunuza kendileri de tanık oluyorlar zamanla.

Siz belki bir ormanda doga içinde tatil yapmayı kendinize daha yakın bulabilirsiniz, onlar ise 5 yıldızlı otellerde. Buna benzer farklılıklardan bahsederek sizin gibi de insanlar olabilecegini, bunun tamamen bir seçim oldugunu anlatabilirsiniz belki.

Sürekli siz nasıl böyle mutlusunuz ben de böyle mutluyum diyorum.. hatta asıl siz bakmiyorsunuz kendinize.. bedeninize.. Spor yok abur cubur var:) bunu bile söyledim.. ailedeki farklı görüş benimseyebilen tek kişi benim sanırım.. Eşim kabul etmeyecekler hep bi Mana yukleyecekler diyor.. eşyalarımızı yarı yarıya azalttik yine aynı bakış.. vah vah eşya bile sinirini bozuyor demek :) yok sadece temizliği rahat oluyor dedim..

Çok minimalist gördüm sizi bence siz ermişsiniz :)
Şaka bi yana eğer eşiniz bu durumdan memnunsa bi şikayeti yoksa çok şahane bi durum bu.
Ben de artık böyle olmak istiyorum mesela ama eşim süslü bakımlı olmamı ister.
Yine de kafama göre takılıyorum gerçi ama arada süslenirim gönlü olsun diye.
Aileniz de zaman geçtikçe alışacaktır bence kendi hallerine bırakın.
Ama nacizane bi tavsiye 32 çok genç bir yaş saçınızı boyamayı bırakmayın derim en azından kına yakın veya bitkisel boyalar tercih edin derim.

Esim doğuştan böyle.. zaten benzerdik gün geçtikçe daha çok benzedik belki de..

Sacimi boyamayi henüz birakmadim düşünüyorum sadece şu an boyama vakti geldi mesela :) eşim zararli boşver benim de yarısı beyaz ben de boyamiyorum diyor
Ben zararından ziyade gereksizligine kapildim belki geçer..

Teşekkürler..

Son cümleniz güldürdü : ) şikayetleriniz o kadar tanıdık ki...

Onlar sizin gibi düşünmek zorunda degil, sadece sizin gibi insanlar da olabilecegi ve bunun hastalık olmadıgını anlasalar yeterli ama biraz inatçılar sanırım.

Belki de sizin üzerinize ne kadar gelirlerse gelsinler ters bir şey demeyeceginizi düşündükleri icin ısrar ediyorlar.
Maalesef sizin kadar sakin biri degilim, yakın arkadaslarım da benim gibi, sanırım o yuzden şimdiye dek pek sorun yaşayan duymadım.

Yani biri ısrarla makyaj vs. dese o kadar şey sayabilirim ki en sonunda karşımdaki kisiye bir yanılsamaya inanarak mutlu oldugunu dolayısıyla kendisinin de psikologa gitmesi gerektigine kadar vardırırım konuyu, beni ne kadar zorladıklarına baglı...

Özetle, ya ailenizi iyi ya da kötü artık karışmıyoruz diyecek kadar bezdireceksiniz ya da hiç takmayıp duymamış gibi yaparak kendi mutlulugunuzu dilediginizce yaşayacaksınız. Bırakın onlar konuşsun dursun, açıklama yapmanıza da gerek yok yani.

Her gün tv'de,internette bize gösterilen ''ideal kadın'' algısı yüzünden bu önyargı var.Zayıf,saçları her gün ayrı model,sürekli makyajlı,her gün ayrı renk ojeler vs...Bunları yapmayanın kadınlığını sorgulayanlar bile var hem de çok.
Bir insanın temiz oluşu ve güzel kokması dışında başka bir bakıma ihtiyacı olduğunu düşünmüyorum ben.Geri kalanı süs.İsteyen yapsın isteyen doğal kalsın.

Çok inatciyiz ailecek.. ben kirmadan konuşmaya özen gösteriyorum konu baska yere sapmasin diye.. ama çok bunaldim artık belki rest çekmeliyim.. ablam fotoğraf cektirirken bile gülümsemesini bozmadan "birijsirseydinkiske" demiş biri :) çok takıldilar bu konuya..

Haklısınız..

Bu arada 4 yıl boyunca kilo ver dediler hep bi ağızdan vermedim.. ama o beceriksizlikten.. Bu yıl 10 kilo kadar verdim hergün çok zayifladin Harikasın eski seda geri geldi nidalari var.. bunu sorun etmiyorum çünkü benim de istediğim birşeydi :)

O an sinir olabilirsiniz ama burada her yazışınızda ablanıza gerçekten gülüyorum, çok tatlılar.
Ama bunların hiçbiri sizin secimlerinize saygı duymamaları için bir açıklama olamaz tabii ki.

Onlar öyle mutlu, siz de bu şekilde. Tartışmaya, restleşmeye gerek yok ama dediginiz gibi sınır çizseniz, bu tip konuşmalardan rahatsız oldugunuzu ve onları kırmamak için sertleşmediginizi, ancak onlar devam ettikçe sizin kırıldıgınızı ve artık tavır degistirmek zorunda bıraktıklarını anlatsanız belki anlayış göstermeye başlarlar.

Bazen ne kadar ılımlı bir şekilde problemi çözmeye çalışsak da olmuyor, demek ki daha net bir sınır çekmek gerek.

Babam kiyafete ablam makyaja annem cilt bakimina kreme takiklar.. ben de yok tabi hicbiri :) annem avucuna krem alıp boslugumu yakalayıp yüzüme sürmeye çalışmış biri :) babam kendime aldım vallahi küçük geldi bi dene diye kadın kıyafeti hediye etmiş biri :) ablam zaten dillere destan.. hepsini seviyorum çoğu hareketlerine dusundukce gülüyorum artık.. ama dediğinizi yapacağım.. beni uzduklerini anlatmam lazım..

Çok sağolun zaman ayirdiniz bana. .

Gerçekten cok şekerler : ) Sizi seviyorlar, kendi dogrularına göre iyiliginizi istiyorlar ama bu davranıslarının size saygı duymadıklarını gösteren birşey olarak düşünebileceginizi ve bu durumun sizi üzdügünü yordugunu anlayamıyorlar, o yuzden konuşun, sizi bu kadar düşünen insanların isteklerinize anlayış gösterecegine inanıyorum.
Bu arada saç konusunda da içinizden geliyorsa boyayın, saçlarındaki beyazlarla gayet hoş gözüken bir sürü insan tanıyorum yine : )
Rica ederim, keşke bütün aileler bütün dertler sizinki gibi olsa... İyi forumlar dilerim

Çok şeker ama dediğim dedikler..
Ablam az önce hadi anlasalim Ruj rimel fön yazmış :)))) dert değil kesinlikle.. susmalarinı istediğim kadar benim için uzulmemelerini de istiyorum. İnş bir gün olacak.. hoşçakalin.

Buna ben buyumek diyorum,egonun yok olmasi ,az ama oz kiyafet ,az insan ,ihtiyac olmadikca makyaj yapmiyorum ,oje surmuyorum ,daha az kimyasal aliyorum vucuduma ,vazgecemeyecegim bir esyam yok,eskiden ayni kiyafeti giymeden 25,ayni ayakkabiyi giymeden 15 gun rahat ise gidip gelebilirdim,
Simdi bundan utaniyorum,su anda luksumden odun verip besledigim ,destek oldugum can cok,bakis acimi degistirdim sadece ,
Gereksiz para sacmak yerine parami daha cok ihtiyaci olanla paylasiyorum
Boyle daha cok mutluyum ,

Bakimlı olmak bencede makyaj değil temiz olmaktır ama saçınızı boyamayı istememek ilginç, bazen bende sıkılıyorum boyamaktan ama bembeyaz saçla gezemem yani bende hiç makyaj yapmam boğuyor beni çünkü, arada gözüme yaparım okadar helede fondötön falan hiç bana göre değil

Canım ailen ne derde desin de esin ne diyor bu duruma? O senin dogal mı olmanı istiyor?

Beyaz olunca da insan rahatsız oluyor. Ben hamilelikten dolayı sıkıntı cekiyorum sac konusunda. Makyaj falan yapmamak neyse de beyazda yaslı gösteriyo insanı

Canım ailen ne derde desin de esin ne diyor bu duruma? O senin dogal mı olmanı istiyor?

Eşim söyle ya da böyle ol demedi hiçbir konuda 15 yıldır.. neysem oyum o da öyle.. sade ev sade giyim vs ona çok uygun şeyler.. makyaj da olmasa da olur onun için..

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…