- 5 Şubat 2011
- 1.869
- 2.376
- 358
4 yil once Doğum sonrası lohusa depresyonu geçirdim.. o ara yeni anne salmisligi vardı.. 2 yıl önce toparlamaya başladım.. şimdilerde eskisinden bile iyiyim.. hiç ilaç kullanmadim zaten depresyon detaylarimi ailem bile bilmiyorlar :) yorgun o saldı o sus yok pek rahat ne olacak hali durumundalar:)
Isiniz zor allah yardimciniz olsun.Ailem 3 kişi.. annem babam ablam.. 3 u de hayatım da gördüğüm kıyafet ve bakım konusunda aşmış insanlar.. Bu kız bizim aileden nasıl çıktı esprisi bile yapılıyor.. Özellikle ablam a anlatmak yıllarımı alacak sabit fikirleri var canımın..
çok tatlı bi kişiliksin..seni seviyorummugehatun ..burdaki arkadaşlarla benimle aynı düşüncededir eminim..
Mutlulugu bir ruj surmeyle bagdastirmak da neyin kafasi anlamiyorum gercekten..tabiki ailenin endisesini de anliyorum cunku sendeki degisimin altinda yatanin depresyon oldugunu saniyorlar (gecirmis oldugun icin oncesinde)hala atlatamadigini dusunuyorlar sanirim...yapman gereken boyle birden bire degilde yavas yavas onlari alistirman mesela,her nekadar icinden gelmesede hafif bir gundelik makyaj yapabilirsin hafif bir ruj (bi kere o ruju gormeleri lazim :) sonrada zamanla azaltirsin farkina bile varmazlar gozleri alismis olur zaten:))Valla gülüyorum bu çabalarına hep alttan alıyorum ama rahatsız edici boyuta geldi maalesef.. tercihlere saygı göstermek de zorlanan bi aile.. Geçmişte depresyon da olunca.. bi Ruj surmuyosun mutsuz musun yok değilsen bakımsız misin..
Mutlulugu bir ruj surmeyle bagdastirmak da neyin kafasi anlamiyorum gercekten..tabiki ailenin endisesini de anliyorum cunku sendeki degisimin altinda yatanin depresyon oldugunu saniyorlar (gecirmis oldugun icin oncesinde)hala atlatamadigini dusunuyorlar sanirim...yapman gereken boyle birden bire degilde yavas yavas onlari alistirman mesela,her nekadar icinden gelmesede hafif bir gundelik makyaj yapabilirsin hafif bir ruj (bi kere o ruju gormeleri lazim :) sonrada zamanla azaltirsin farkina bile varmazlar gozleri alismis olur zaten:))
dogallik güzeldir. severim bende sade olmayi, fazla renkli giyinmem mesela uyumlu olmasina dikkat ederim.
hafta sonu makyaj yapmam, saclarim cok erken beyazladigi icin 30umda boyamaya basladim diplerini boyarim.
oje falan severim aslinda French daha cok severim dogal duruyor. dün ojemi cikarttim mesela tirnaklarin hava almasi icin.
bazen diyorum calismamis olsam hic makyaj derdi olmasa.
ise giderkende zaten makyajim allik, Eyeliner, rimel, topuklu ayakkabiyida severim ama rahat etmeyi daha cok seviyorum onuda isyerinde giyerim etek yada elbise giyindigimde.
günlük hayatta sandalet yada spor ayakkabisi kurtariyor.
bugün mesela kotumu giyindim bide bluz sacima da bi bandana gecirdim ciktim market alisverisine.
senin gibi sirtimda da sirt cantasi cok alistim cok rahat oluyor.
en önemlisi güzel kokmak, ter kokmamak, disler eller ayaklar Düzgün bakimli olacak. saclarim zaten hafif dalgali bazen düzlestiriciyle dalgalari daha belirgin yapiyorum (bunuda ya özel günlerde yada erken kalkmissam ise giderken)
aslinda hersey biraz moduma bagli. genel olarak senin gibiyim kiyafette falan gözüm yok sanirim doydum. öyle su ayakkabim su cantam olsunda demiyorum. sen kendini nasil rahat hissediyorsan öyle yap
Seninki kolaymis:))onlari mutlu etmek icin sur canim aradaBirden olmadi aslinda degisim.. Son 4 yıldır böyleyim sebepler değişse de.. hatta son 1 yıldır evim kıyafetleriyle sadelesti.. alışmak için geç gibi onlar kendi görmek istedikleri gibi istiyorlar beni.. olmadığında sorun ariyorlar ya da baskı yapıyorlar..
Ayda 3-4 Ruj surdugum oluyor aslında ama sade bi renk :) o günlere denk gelince çok mutlu oluyorlar..
bilemedim cilt bakimi yapiyor musunuz krem felan birden kirisiyor ciltbence sizin konunuz çok kritik
hadi her şey tamam da, 32 yaşında beyaz saçlarla gezmek istemeniz soru işaretleri oluşturdu bende
gerçekten depresyonda da olabilirsiniz, gerçekten mutlu da olabilirsiniz
bu yazdıklarınızdan kestirmek çok zor
burada üyeler "aaa tabi olur" yazabilirler ama ya durum sizin ruh halinizden kaynaklanıyorsa?
bence siz çok iyi bir psikiyatr ile görüşün
eğer o, sizin bu mutluluğunuzun gerçek olduğuna kanaat getirirse, aileniz de ikna olur zaten
eğer ailenizin haklı olduğuna kanaat getirirse, o zaman da size bir yol çizebilir
Moduma göre duş jeli secerim :) katiliyorum.. çok duskunum güzel koku tertemiz olmak.. Spor yaptığım için günde 4 kez duş aldigim çoktur.. manikür pedikur de doğal yeteneğim var sürekli yapılı gibi gezerim zaten : ) severim yapmayı el isi hobi gibi..
Ben hayata böyle sarılmış mutlu ve bence bakımlı iken sırf süslü makyajlı vs değilim diye dipte görülmesem keşke :)
Boyle mutluysaniz devam edin ama bence ailenizin yanindayken biraz daha eski gunlerdeki gibi takilin derim.Yani hafif makyaj ,kucuk kupeler,topuklu ayakkabilar.Boylece onlarin da ici rahat eder gibiMerhaba,
Dert değil belki ama son zamanlarda kendimi kötü hissetmeme sebep olan bi durum bu.. belki yorumlar iyi gelir diye düşünerek yazıyorum..
Üni. Yıllarımda bakımlı hatta biraz da süslü idim.. o zaman içimden böyle geliyordu ve mutluydum..
Şu an 32 yaşındayım.. 4 yıl önce doğum sonrası "saldim" kendimi.. bakımlı olmak istiyordum ama mecalim yoktu.. ailem çok üzülüyordu bu duruma.. "mutsuzluk ne hale getirdi" üzüntüsü.. ben çok takmadim daha önemli sorunlarim vardı.. depresyon gibi..
Şimdilerde çok şükür hiç bir sıkıntım yok.. ama makyaj yapmayı, takı takmayı, giyimi dert etmeyi, süs denecek herseyi bıraktım.. boyle istiyorum.. tek sebep bu..
Tertemiz olmak, mis gibi kokmak, sacimin tarali olmasi, kiyafetimin temiz sade dümdüz olmasi bana yetip artıyor.. aynı kazaktan 3 tane aynı pantolondan 4 tane derken çok kolay kombin yapıp giyinmek bile zevk veriyor:)
sacimi çok beyazım olduğu için boyuyorum ama bu da şimdilerde bırakmak istediğim bişey..
Mecbur kalmadikca kıyafet almıyorum..
Ayakkabı Çanta vs hiç ilgimi çekmiyor..
Bütün yil aynı sırt çantası ile gezdim zerre rahatsız olmadım..
Oje delisi iken şimdi arada sürüyorum.. o bile gereksiz geliyor..
Ama gelin görün ki ailemi iyi olduğuma inandiramiyorum.. annem çocuk kandirir gibi kumpas gibi alışveriş ortamı yaratmaya çalışıyor.. ablam her gorusmemizde bakımlı ol diyor.. ama yaklasik 2 saat suruyor bunu soylemesi.. temiz ve sade olmanin beni mutlu ettiğini anlatamıyorum.. babam bile saat başı saat tak bari diyor :)
Ben böyleyim karışmayın diyecek duruma geliyorum yeter bu mevzu diyorum.. durum vahim bakışı atıyorlar.. onlar için üzülüyorum..
Ailemi çok seviyorum.. çıkamadı depresyondan diyerek uğraş vermeleri vah vah bakışları bitsin istiyorum.. azıcık suslen inanirlar diyor arkadaşım.. bi Ruj sürmek çok mu zor.. diyor.. belki haklı..
bi kadının benim tarzimda bi kadının mutlu olduğuna inanmak çok mu zor..
Uzun oldu kusuruma bakmayın.. dert bile sayılmaz ama yazdım işte.. iyi geceler..
bende spor yaparim kosarim hergün. kosarkende müzik dinlerim ruhuma iyi gelir.
benim arkadaslarim bana cok bakimlisin derler (bence daha bakimli kadinlar var), sadeyim aslinda.
takip takistirmayi sevmiyorum, isiltili tisörtlerden, ev dekorasyonundan hoslanmiyorum daha sade seyleri seviyorum tarzim öyle sanirim.
Taki olarakta Saat severim ve ince bileklik yada tek bi dikkat cekici küpe olabilir. bunlar daha dikkat cekiyor bazen cünkü sade bi kombinde gayet sIk duruyor
siz benim psikolojimi bozuyorsunuz ben cok iyiyim mutluyum dedin mi ailene?
Boyle mutluysaniz devam edin ama bence ailenizin yanindayken biraz daha eski gunlerdeki gibi takilin derim.Yani hafif makyaj ,kucuk kupeler,topuklu ayakkabilar.Boylece onlarin da ici rahat eder gibi
Okurken öyle bir ruh haline girdim ki, yazmak istedim. Hayatım boyunca giyim kuşam kıyafet almak beni cok Mutlu etmedi. Çanta ayakkabı kombini takıntılı insanlardan hiç olmadım. Bir ara saat merakım vardı, sade o. Onları da aldım, taktım, sonra o da bitti gitti.
Hiç bir zaman süslü olmadım, saçıma bir fön çektirsem cok özel gün olduğu içindir. Yaptırmadım. Hani yok mu diyeceksiniz? İyi bir hayatım var, evim, gücel bir arabam... İstediğim herşeyi alabilecek gücüm var ama ne gerek var diyorum. Canım hiç birşey almak istemiyor. Ama bu ben de sonradan olmadı. Hep öyleyim.
Hele simdi hamilelikle olan bir salmışlık var. 1 yıldır kendime alışverişe çıkmadım. Öyle bir durum işte...
bilemedim cilt bakimi yapiyor musunuz krem felan birden kirisiyor cilt
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?