Dini hassasiyete sahip olmayan hayat gayesi, çalışmak para kazanmak ,olan insanlar kendilerince akıl vermiş Sevgili gibi gezip tozup harama düşeceğinize evlenin kardeşim Senin gibi erken yaşta kendime uygun,hayırlı dindar bir eş bulsam evlenirdim Genç yaşta evlenmek bence çok güzel Bu zamanda anlayaşacağın birini bulmak ,dengine rast gelmek çok zor Ailelerde,toplumda okulun,işin tatavasını yapıp işleri uzatıyorlar Kendi hırslarını,beklentilerini diretiyorlar babanın yaptığı gibi ! Ve bunun sonu gelmeyecek Sonra okuldu,işti,atanmaydı,KPSS ydi derken beklentileri bitmeyecek senden hep daha fazlasını isteyecekler Sonra geleceksin 30 yaşına evlenecek ,ötelediğin adaylarda elden gitmiş olacak ,hevesinde kalmayacak Sonra insanlar sana niye evlenmedin diyecek Evde kaldın iması yapacak Bu ima 25 yaşından itibaren başlıyor Başlarda çalış ,okulunu bitir işini gücünü al diyen çevren ailen bile artık yuvanı kur başımızdan git tribi yapacak Tecrübeyle sabittir Kimsenin kuklası olma bacım Eşinin maddi imkanı varsa evlen yuvanı kur İnan ki huzur her şeyden önemli Huzurlu ortamda her istediğini de başarırsın her anlamda Baba hususunda da anlaşayacağın birine denk gelmek bu zamanda zor baba bu beklentilerini biz karşılayamayacağız Ben yuvamı kurmak istiyorum Sizden de Allah rızası için destek bekliyorum de Tavrını net belli et Duruşunu sergile ,ciddiyetini anlasınlar Bu hayata bir kere geliyoruz Her kafadan sesler çıkıyor Hayatını başkalarının doğrularına göre yaşama Rabbine sığın en hayırlıyı talep et Sen senin için doğru olduğuna kalben mutmain olduysan kararsız kalma hiç bir hususta Allah yardımcınız olsun Rabbim hayırla yuvanızı kurmayı nasip etsin