Böyle olacaksanız oruç tutmayın

Bu açtığım konuyu algılama şekliniz nasıl bilmiyorum ama aynı yerden idrak etmediğimiz bir gerçek.
Kimse verdiğim bir fetva yok.Kimsenin inancına edilen hakaret yok.
Burada serzenişim bazı kutsal şeylerin arkasına sığınılmaması gerektiği.Evet belki oruçtandır yahut değildir.Bana lanse edilen belirtilen yerden konusuyorum ben.
İyi yöne çekmek isteyen çeker istemeyen de keyfi bilir.

Tutanlarin da her olayda orucu bahane etmeleri çok enteresan.
vallaha kendi sevaba girecek diye benim ağzıma s.çmakta mahzur görmeyen insana ben böyle tutacaksan oruç tutma da derim, başka şeyler de derim, o kadar ki bu dediğim yanında iltifat gibi kalır.

Birincisi çok saygısız ve kaba bir üslubun var.

İkincisi başlık bile kendini anlatıyor zaten. Tutmayın demişsin. Buna karar verme yetkisi organı sen değilsin ve kimse seni umursamaz bile.

Üçüncüsü klavye delikanlılığı yapmak kolaydır. Bunu muhatabına söyleseydin ya. Birşey söylememişsin gelmiş burada bunları yazıyorsun.

Terbiyesizce yorumuna karşılık olarak yazıyorum bunu. Bir daha da kale alınmayacaksın.

vallaha kendi sevaba girecek diye benim ağzıma s.çmakta mahzur görmeyen insana ben böyle tutacaksan oruç tutma da derim, başka şeyler de derim, o kadar ki bu dediğim yanında iltifat gibi kalır.

Hayır canım olur mu ne hakla ağzımıza etse biz olmadı bir daha demeliyiz.

Yahu dini meseleleri karıştırmayın her ne kadar konu dini mesele için acilmadiysa da işin ucu oraya çıkıyor
kimsenin kimseye terbiyesizlik yapma hakki olmadığı gibi oruç tutma deme hakkı da yok
böyle olunca is başka yerlere kayıyor

Herkes bal gibi biliyor ki oruç tutunca manyaklasan insanların neredeyse hepsi ttutmadan da manyak oluyor

Birincisi çok saygısız ve kaba bir üslubun var.

İkincisi başlık bile kendini anlatıyor zaten. Tutmayın demişsin. Buna karar verme yetkisi organı sen değilsin ve kimse seni umursamaz bile.

Üçüncüsü klavye delikanlılığı yapmak kolaydır. Bunu muhatabına söyleseydin ya. Birşey söylememişsin gelmiş burada bunları yazıyorsun.

Terbiyesizce yorumuna karşılık olarak yazıyorum bunu. Bir daha da kale alınmayacaksın.

Saygılı bir insan olduğumu düşünüyorum.Tavrım karşımda ki insana göredir.Lütfen kale alma zaten.

Bu açtığım konuyu algılama şekliniz nasıl bilmiyorum ama aynı yerden idrak etmediğimiz bir gerçek.
Kimse verdiğim bir fetva yok.Kimsenin inancına edilen hakaret yok.
Burada serzenişim bazı kutsal şeylerin arkasına sığınılmaması gerektiği.Evet belki oruçtandır yahut değildir.Bana lanse edilen belirtilen yerden konusuyorum ben.
İyi yöne çekmek isteyen çeker istemeyen de keyfi bilir.

Oruçlu olmayan halinize bakılırsa oruç tutmamanızda bir hayır var demek Rabbimin işi işte dimi :)
İnsanların size ne demek istediğini keşke siz de idrak edebilseniz
Orucun arkasına sığınmayın demek başka şey, farz olan bir ibadete sabrınız azsa yapmayın diye fetva vermek başka şey, bu kadar asabiyete gerek varmıydı ??

Pardon ama benim lafım mı dokundu sadece ?
Burada beni fetva veren birisiymiş gibi lanse eden sizsiniz.
Benim derdim benim sıkıntım tamamen bireyseldir ve ben yazdığım konuda bunu belirttim.İsteyen alır isteyen almaz.
Kimseye burada açıklama lüzmunda değilim çünkü gerekeni yazdım.
Karşımda bir insan vardı ve bana terbiyesiz ve saygısız dedi hemde en ufak bir suçum dahi olmadan ve eşi gelip oruçlu hoş gör dedi bende orucu böyle tutuyorsa tutmasın dedim..
Bunu söylediğimde ne ben dinden çıktım ne o kişinin orucu bozuldu.
Yaptığınız yorumları merhametlice yapın.Eminim size saygısız ve terbiyesiz diyen bir insana siz gül atmazdınız.Ki ben en ufa hakaret dahi etmedim.Hakkımın olduğu halde..

Bir de öyle üyeler var ki hem müslüman değil hem de islami bütün konulara müdahil
kardeşim işine bak biraz zorun ne
yanlış anlaşılmasın kimsenin imanı beni ilgilendirmiyor ama onlar da kendilerini ilgilendirmeyen konulara ço karışıyorlar

Hayır canım olur mu ne hakla ağzımıza etse biz olmadı bir daha demeliyiz.
şunu samimi olarak söylüyorum, tutana sabır dilerim, gerçekten çok uzun saatler bu yaz gününde aç susuz kalıyorlar.
ama hem çirkeflik yapıp hem de orucum diyen insana da bir şeyler söyleme hakkımız olabilmeli yani.
daha bu sabah başıma geldi herif kamyoneti üzerime üzerime sürdü, ben söylenince de s...trme belanı, oruç oruç dedi. adama söylediğimi buraya yazsam linç edecekler beni demek ki.
ha bu adam oruç tutsa ne tutmasa ne, kafası aynı.
ben sorumlunun oruç olduğunu düşünmüyorum zaten, senin yazdığını da bu şekilde algılamadım.
ama orucun çok uzun saatler tutma sebebiyle en sakin insanı bile sinirlendirdiği de doğru, özü çirkef olan da daha çirkefleşiyor.
ama tutan da tutmayan da buna katlanmak zorunda değil. herkes de kendi meşrebince tepki verir.
kimse bu bir inanç konusu diye böyle bir terbiyesizliğe ekstradan tahammül etmek zorunda değil. çünkü mesele oruç tutmak da değil.
o kadın, benim örneğimdeki adam zaten pis insanlar, açlık susuzluk onları iyice çekilmez hale getiriyor, hal böyleyse evet hala ısrarlıyım, bu insanlar oruç tutmasın, tok halleri bile dayanılmazken aç halleri hiç çekilmiyor.

Bir de öyle üyeler var ki hem müslüman değil hem de islami bütün konulara müdahil
kardeşikardeşim işine bak biraz zorunda ne
yanlış anlaşılmasın kimsenin imanı beni ilgilendirmiyor ama onlar da kendilerini ilgilendirmeyen konulara ço karışıyorlar

kim o müslüman olmayan ?

dün de bir konuda böyle yorumlar yapan vardı. sinirleniyorsanız oruç tutmayın diyorlar. eh bunun fetvadan farkı ne? sonra da fetva vermiyoruz diyorlar. oruçluyken ya da değilken birinin kalbini kırmak bağırmak zaten günahtır. ama sinirleniyorsanız oruç tutmayın diye bir şey yok ki dinimizde biz insanlara böyle bir şey deme hakkına sahip olalım.

konu sahibi de okuyanları yanlış anlamakla suçluyor ama başlık bile ortada. orucu bahane etmeyin demek başka bu başka.

Back
X