Böyle olacaksanız oruç tutmayın

Anti Depresan

☁ ATATÜRK ☁
Pro Üye
Anneler Kulübü
23 Temmuz 2014
5.359
17.587

Burada tutulan oruca karışmak yahut tutan insanlara hakeret eden bir mesaj yoktur.Bilakis bunun arkasına sığınıp herşeyi hoş göstermeye çalışan insanların varlığından şikayet vardır.
Herkes kendi tarafına çekmesin.İnancımıda sorgulamasın imanın kimde olduğunu bilemezsiniz !!!

İş yerine gelen bir müşteri cihazını saat 4 buçuk 5 gibi getirdi.Format atılacak ve bir kaç program yüklenecek.Bu işlem yaklaşık 2,2,5 saat süren bir işlem cihazdan cihaza da tabi ki fark var.

Format atmadan önce verileri yedilemek bizim işimiz değil söylenildiği takdir de yedekleriz ama insanlık namına dedim ki 40 gb yedeği var belki lazım olur ben her ihtimale karşı yedekleyeyim dedim.
Yedeklemez olaydım format biteli yarım saat oldu ve kadın toplam 10 kez dükkanı aradı ve 5 kere çocuk gönderdi.
Oysa ki ben formattan sonra bayanı aradım eşi çıktı telefona dedim yarım saat gecikebilir çünkü yedekledim verilerinizi dedim çok teşekkür etti biz unutmuştuk dedi.

Sonra iş yerine geldi yaklaşık 15 dk önce kadar ve abartısız ağzından çıkan kelimeler şunlar.Kardeşim siz nasıl esnafsınız benim ihtiyacım var bu bilgisayara hem para veriyoruz hem rezilliğini çekiyoruz.Yok esimi aradiniz da ne oldu onun isi olmaz ki
Kafam nasıl attıysa laptopu aldım çantasına koydum ve ağzımdan tek bir laf çıkmadan eline uzattım.Buyrun cihazın dedim..Yerime oturdum işimi yapmaya devam ettim.

Kadın bu sefer de terbiyesiz dedi.Bende dayanamadım çık git dükkandan derhal dedim gayet sessiz ve sakince bu sefer de kadın geri zekalı felasn demeye başladï bende yerimden hizlica kalkip kadinin konustugu yone doğru ilerledim ve bagirarak defol git şurdan polisi arayacağım ve sikayette bulunacagim orada devam edersin dedim.

Kadın söylene söylene gitti esi de hemen arkasından geldi ve özür diledi esinin oruç tuttuğunu ve laptopda oyun oynadigini ondan sinirli oldugunu soyledi.Sigara ictigi icin de bu oruc daha da cok etkiliyormus.

Bende boyle olacaksa tutmasin bence dedim..Bunun arkasina siginilmasin oruç tutmak gibi maneviyatı güçlü bir ibadeti tasiyabilecekler tutsun..Cunku nefis sadece yemediklerimizde degil o dilimizden cikanlarda da olmali
Mübarek günde insan kalbi kırılmamalı.

Son düzenleme:
O adamanin karisinin orucunu öne surmeye hakki yok sizin de boyle yapacaksa oruc tutmasin demeye hakkiniz yok.
O kadinin terbiyesizligi orucla alaksi yok belki ama esi orucu bahane ediyo, bu sadece adamin fikri, siz de bu fikir uzerinden boyle yapacaksaniz oruc tutmayin demeniz gereksiz olmus.

Normalde kanatsiz melekmis de kadin,.oruc tutunca mi boyle olmus, saçma.

O adamanin karisinin orucunu öne surmeye hakki yok sizin de boyle yapacaksa oruc tutmasin demeye hakkiniz yok.
O kadinin terbiyesizligi orucla alaksi yok belki ama esi orucu bahane ediyo, bu sadece adamin fikri, siz de bu fikir uzerinden boyle yapacaksaniz oruc tutmayin demeniz gereksiz olmus.

Normalde kanatsiz melekmis de kadin,.oruc tutunca mi boyle olmus, saçma.

Evet gayette hakkım var böyle olunacaksa tutmasın.

İş yerine gelen bir müşteri cihazını saat 4 buçuk 5 gibi getirdi.Format atılacak ve bir kaç program yüklenecek.Bu işlem yaklaşık 2,2,5 saat süren bir işlem cihazdan cihaza da tabi ki fark var.

Format atmadan önce verileri yedilemek bizim işimiz değil söylenildiği takdir de yedekleriz ama insanlık namına dedim ki 40 gb yedeği var belki lazım olur ben her ihtimale karşı yedekleyeyim dedim.
Yedeklemez olaydım format biteli yarım saat oldu ve kadın toplam 10 kez dükkanı aradı ve 5 kere çocuk gönderdi.
Oysa ki ben formattan sonra bayanı aradım eşi çıktı telefona dedim yarım saat gecikebilir çünkü yedekledim verilerinizi dedim çok teşekkür etti biz unutmuştuk dedi.

Sonra iş yerine geldi yaklaşık 15 dk önce kadar ve abartısız ağzından çıkan kelimeler şunlar.Kardeşim siz nasıl esnafsınız benim ihtiyacım var bu bilgisayara hem para veriyoruz hem rezilliğini çekiyoruz.Yok esimi aradiniz da ne oldu onun isi olmaz ki
Kafam nasıl attıysa laptopu aldım çantasına koydum ve ağzımdan tek bir laf çıkmadan eline uzattım.Buyrun cihazın dedim..Yerime oturdum işimi yapmaya devam ettim.

Kadın bu sefer de terbiyesiz dedi.Bende dayanamadım çık git dükkandan derhal dedim gayet sessiz ve sakince bu sefer de kadın geri zekalı felasn demeye başladï bende yerimden hizlica kalkip kadinin konustugu yone doğru ilerledim ve bagirarak defol git şurdan polisi arayacağım ve sikayette bulunacagim orada devam edersin dedim.

Kadın söylene söylene gitti esi de hemen arkasından geldi ve özür diledi esinin oruç tuttuğunu ve laptopda oyun oynadigini ondan sinirli oldugunu soyledi.Sigara ictigi icin de bu oruc daha da cok etkiliyormus.

Bende boyle olacaksa tutmasin bence dedim..Bunun arkasina siginilmasin oruç tutmak gibi maneviyatı güçlü bir ibadeti tasiyabilecekler tutsun..Cunku nefis sadece yemediklerimizde degil o dilimizden cikanlarda da olmali
Mübarek günde insan kalbi kırılmamalı.

Aynen yaa.. ne bu istemeye istemeye.. sanki silah zoru ile tutuyorlar.. yani çevremde sayılı insan bu ibadeti huşu içinde yerine getiriyor.. Ramazan ayında kime bisi desem; hep aynı cevap.. ay şimdi çıkmam orucluyum, aman yatayim orucluyum, git başımdan orucluyum.. off bu iradesizlik yüzünden canım ramazanı bi ağız tadıyla yasatmiyorlar bize de..

Bende oruç tuttum senelerce hemde son 3 yildir tutamiyorum sadece.Ama ben bu duruma geldigimi hatirlamiyorum..

Doğru birşey yapmamış..
eşi de Özür dilemiş. .
herşeyi oruca yüklemek yanlış. .

Ya öyle hak verdim ki okurken...
Daha geçen gün benzer bir durum yaşadım.
AVM de gezerken arkamdan orta yaşlı bir kadın ''Hadi kızım amma uyuşuk yürüyorsun zaten niyetliyiz ayakta durmaya mecalimiz yok"diyerek itikledi beni.
Bu ne şimdi ? Çok mu sevaba girmiş oldu yani oruçlu diye ? Tutmayın anacım tutmayın ya milleti it yerine koyup azarlayacağınıza tutmayın.İlla da tutucam diyosan otur,yat,uyu bütün gün evinde.Ama dışarda millete çemkirme yani.

Kadinin bugunki tavrinin oruc olmasi kaynakli oldugunu kanitlayabilir misin?
ya bu tavrı anlamıyorum. kadın terbiyesizlik yapmış, kocası da demiş ki oruç o yüzden böyle yaptı, konu sahibi de böyle tutacaksa tutmasın demiş.
ne var bunda? kimse oruç tutmasın mı demiş? hem dese bile, konu sahibi islam alimi mi? şöyle olursa tutmayın dedi diye milyonlarca insan onu dinleyecek mi?
abartıyorsunuz bence. öküzün altında buzağı aramayın.

Bende oruç tuttum senelerce hemde son 3 yildir tutamiyorum sadece.Ama ben bu duruma geldigimi hatirlamiyorum..

işte siz de diyorsunuz ya oruç insanı bu hale getirmez. insanlar yaptıklarına kılıf uyduruyorlar affedilmek adına.

bu durumda oruç tutmayın demek doğru değil. öyle bir yetkimiz yok sonuçta. oruç tutmasın o zaman demek yerine oruç sadece aç kalınan bir ibadet değil sabırlı olmayı da öğrenmek lazım. böyle sinirlenerek olmaz. orucu bahane olarak kullanmayın deseniz daha doğru bence.

Oruçta gerçekten tahammül sınırlarım zorlanıyor çünkü hem açım hem susuzum. O marketlerde kuyruklarda kasiyerleri gereksiz yere oyalayan insanlar yok mu dövesim geliyor, minibüs sırasında kaynak yapmaya çalışan tipleri öldüresim geliyor, boş boş konuşan insanların ağızlarını dikesim, bas bas bağıran çocukları fanusa koyasım geliyor, kendim zaten buz havuzlarında yüzmek istiyorum öyle ateşler içindeyim.

Herkes kendine uyanı almıs yazdığımdan.Kardesim ben kimseye oruç tutma demiyorum.Yapilan her kotu davranisi ona mal etmeyin diyorum.

oruc tutmayan insanlarin her olayda"ya boyle oruc tutulurmu,hic tutmasin daha iyi"
demeleri cok enteresan.

Her Sinirlenenin de ben orucum demesi de ayri enteresan dimi.

X