• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Böyle olan var mı?

mb1

Popüler Üye
Kayıtlı Üye
18 Mayıs 2012
2.254
1.465
133
Konya
Merhaba arkadaşlar, sorunum, şimdi ben ailemle yaşıyorum, kpss sınavına hazırlanıyorum. İnşallah kazanırsam iyi bir yerse yaşadığım şehirden farklı bir şehre de gidebilirim.. Şİmdi hazırlanırken ister istemez önceden öğrenciyken ailemden uzakta şehirde okudum, o zaman kalacağım evle ilgili yaşadığım şeyler yine yaşanacakmış gibi geliyor.. Ailem ilgisizdir.. Öğrenciyken kalacağım evle mesela tek ben ilgilendim.. Şİmdi keşke inşallah atanırım da insanın aklına yine geliyor bunlar.. Yine eşya gibi konularda ev konusunda sorun yaşayacağım sanıyorum.. Atanmış, yeni hayata başlarken ev, eşya gibi konuları siz nasıl hallettiniz?

2. El eşyalardan zaruri ihtiyaçlarınızı temin edersiniz. Bir tanede guvenilir ev arkadaşı bulursan masraflara ortak olur. İlk gelecek maaşınla çok rahat karşılarsın. Sen hele bi atanda bu işler rahat

Siz atanmaya bakin,bunlari dert etmeyin.
İlm etapta bi yatak alirsiniz ve zaruri ihtiyaclarinizi.Gerisinide zamanla halledersiniz.

Canım atandiğin zaman kendini kimseye muhtaç hissetmezsin emin ol. Her şey bir anda olacak diye bir şey yok yavaş yavaş yaparsın. Atandigin yerde illa ki yurtlar,öğretmen evleri vs. bulunur. İdareten orda kalırsın. Herhalde ilk aylık taksitini ailen verir değil mi ? Sonra zaten ilk maaşını 1 maas+çalıştığın süre kadar alacaksın. Taksite girmek istemezsen 3 4 ay idare edersin. Parani da biriktirirsin. İstediğin gibi alırsın eşyalarını. Zamanla düzenin oturacak ve kendi paranla aldığın için gurur duyacaksın. Ben mevzuya sadece maddiyat olarak baktim ama eşyalarıni nerden alacagini mi dusunuyorsun bi yandan da ? Eger oyleyse onu dert etme. Puanın aciklansin,atama tarihi belli olsun,tercih yap,tercihler aciklansin diyene kadar bolca vaktin olacak..

Merhaba arkadaşlar, sorunum, şimdi ben ailemle yaşıyorum, kpss sınavına hazırlanıyorum. İnşallah kazanırsam iyi bir yerse yaşadığım şehirden farklı bir şehre de gidebilirim.. Şİmdi hazırlanırken ister istemez önceden öğrenciyken ailemden uzakta şehirde okudum, o zaman kalacağım evle ilgili yaşadığım şeyler yine yaşanacakmış gibi geliyor.. Ailem ilgisizdir.. Öğrenciyken kalacağım evle mesela tek ben ilgilendim.. Şİmdi keşke inşallah atanırım da insanın aklına yine geliyor bunlar.. Yine eşya gibi konularda ev konusunda sorun yaşayacağım sanıyorum.. Atanmış, yeni hayata başlarken ev, eşya gibi konuları siz nasıl hallettiniz?

Atandığım yeri ekranda gördükten sonra ilk iş uçak bileti aldım, sonra da valizi hazırlayıp çıktım yola. :KK55: 1500km mesafede bir yerdi, 2 gün öğretmen evinde kaldım. Ardından evimi kendim tuttum, tüm eşyalarımı tek başıma aldım ödedim, düzenimi kurdum.
Ben ağustos sonu gitmiştim, ailem ziyarete mayıs sonu geldiler ve hiçbir eksiği olmayan bir ev ile karşıladım onları. Bu süreçte sıkıntılı geçen dönemler de oldu elbette, yepyeni bir şehirde insan sağa mı gitsem sola mı gitsem onu bile düşünüyor, eşyanın uygunu nerede bulunur bilemiyor vs ama atanıp kendi hayatınızı kuracak kapasiteniz var anladığım kadarıyla, aileniz neden evinizle falan ilgilensin ki?
Ben tek başıma ev de taşıdım, bir sorunum da olmadı. Bu kadar büyütülecek bir şey değil bence. Hakkınızda hayırlısı inşallah.:KK25:

atanıp kendi ayaklarının üzerinde durmak mı ailene bağlımlı yaşamak mı istiyorsun, eğer çok dert ediyorsan tercihlerini ailenin yaşadığı yere göre yaparsın böylece ev eşya derdin de olmaz ama günümüz şartlarında öyle ha deyince atanamadığı için insanlar edirneden karsa iş için gidip kendi yağında kavruluyorlar, kardeşim ığdırda 1 yıldan fazladır daha evni görmek nasip olmadı ama iğneden ipliğe eksiksiz bir ev döşedi kendine, sen bi atan gerisi teferruat

atanıp kendi ayaklarının üzerinde durmak mı ailene bağlımlı yaşamak mı istiyorsun, eğer çok dert ediyorsan tercihlerini ailenin yaşadığı yere göre yaparsın böylece ev eşya derdin de olmaz ama günümüz şartlarında öyle ha deyince atanamadığı için insanlar edirneden karsa iş için gidip kendi yağında kavruluyorlar, kardeşim ığdırda 1 yıldan fazladır daha evni görmek nasip olmadı ama iğneden ipliğe eksiksiz bir ev döşedi kendine, sen bi atan gerisi teferruat

İnşallah.. Her şeyi sıfır mı aldı?

İnşallah.. Her şeyi sıfır mı aldı?
evet herşeyi sıfırdan aldılar ama şu şekilde ev arkadşı ile ortak kullanım alanı eşyalarını paylaştılar onun dışında kişisel eşyaları kendisi karşıladı, evini kendisi tuttu, tamirini kendisi halletti ki merkezde oturuyor ama ilçeye gidip geliyor 50 dakika yolculuk yapıyor, yapabilirsin inan kendine allahın izniyle bi atan gerisi çorap söküğü gibi derler ya aynen öyle halloluyor, ki kendimde ilk işe girdiğimde tüm işlerimi kendim yaptım, bi süre misafir hanede kaldım sonra eve çıktım ailem evimi görmedi bile.

internette bazı sitelerde ev eşyaları ikinci elden bile ucuz. üstelik kargo bedava bi araştır istersen

ortada fol yok yumurta yok sen neyin derdindesin derdi rahmetli annannem bu duruma

Bir çok kez taşındım tayin iş değişikliği vs sebebi ile. Bekarken kalacak yer sıkıntı oluyor hep.
Gittiğin yerde önce apart öğrenci yurdu öğretmen evi tarzı yerler var mı bir bak araştır. Geçici bir süre böyle bir yer bulup sonra sana yetecek ve kirası da çok yüksek olmayan 1+1 , 2+1 tarzı bir daire bulur, 2. el eşyalarla döşersin.
Tayinin çıktığında da satar ya da devreder gidersin ben hep öyle yaptım..Hiçbirinde de ailem ilgilenmedi, hoş ilgilenseler de benim yapacağımdan fazlasını yapamazlardı ki...
Atanın da gerisi hallolur ....

Sen yeter ki atan canım her şey olur zamanla.
Hayat tek başına mücadeleyi öğretiyor insana bu gayet normal bir durum.
Ailenin sebepleri olabilir ilgilenmemeleri için. Olmasa bile kendi ayaklarının üzerinde durmayı öğreniyorsun iyi tarafından bak bence.

atan gerisi kolay diyeceğim ben de
ilk atanma haberi geliş gidiş yol parası hazırlamak lazım
ev kirası ve depozito oluyor ikinci
annemler yardım ettiği halde zordu ama sonrası daha kolay

ben evin en zaruri ihtiyaçlarını almış ve borçlarımı ödemiştim ilk iki yada üç maaşla
eve oturmak için eski bir kanepe, su ısıtıcısı, kahve bardağı ve bulaşıklık temizlik malzemeleri ve elektirikli ocak aldım ilk sonra gerisi geliyor
gereksiz yere çok eşya alacağım diye borca girme
benim buzdolabı bile iki hafta sonra gelebildi maaşım yeni yatmıştı çünkü
televizyon falan altı ay sonra aldım zaten

getirebildiğin kadarını annenlerden getir kıyafetlerin, nevresimlerin, yastıklar, perdeler hatta küçük kilimler ve yolluklar
onlar küçük küçük görünse de toplamda büyük paralara çıkıyor
bunlar ev tutarsan tutmaz apartta falan kalırsan bunları da yaşamazsın

Canım şimdiden bunları kafana takma derim, böyle şeyler atandığın yerin şartlarına göre şekillenir. Ben bu yıl atandım. Atandığımı öğrendim. hemen uçak bileti aldım günübirlik gittim işlemlerimi halledip İstanbul'a döndüm. 4-5 gün sonra ev bakmaya tekrar geldim zar zor kaloriferli güzel bir daire buldum. Gider gitmez ev bakmanı öneririm bu yüzden çünkü atama zamanı evler çok dolabiliyor. Eşyalarımı yerel bir yerden sıfır alıp taksitlendirdim 600 eşya parası ödüyorum her ay. Son 3 taksit kaldı:KK51:

Back
X