Ne güzel anlattınız sanki ben yaşadım. Ben üniversitesiteyi de memleketimde okudumMerhaba,
Bende ailemden ilk ayrılmam üniveriste nedeniyle oldu. Babam olmadığı( 1 yaşındayken vefaat etmiş) için anneme aşırı aşırı düşkünlüğüm vardı. Şöyle söyleyim ayrı odam bile yoktu annemle beraber aynı odada yatakta yatardık. ve şehir dışında bi üniversite kazanınca gitmek durumunda kaldım. Gelmez diye yazmıştım ve geldi.. Her neyse Okuyacagım şehire yerleştim fakat içimde oyle bir pişmanlık özlem var ki ağlamaktan hiç bişeye adapte olamadım. Okumayacagım ben diye kaç defa valizi toplayıp döndüm annem hakkımı helal etmem diye geri yolladı. Telefonda annemle bile konuşamazdık ağlaşmaktan. Bazen telefonda dayanamayıp bulduğum ilk biletle memlekete giderdim. 6 saatlik yolu günü birlik gidip gelmişliğim var... Ah o yollarrr ah o otobus vedalar dönüş zamanı içimde oluşan boşluk hissi... Hele ki gidemediğim zamanlar yolda sokakta insanları yakınlarıma benzetmeler.... Hayat insanı bi telaşın içine alıyor, bi güruh var kapılıp gidiyorsunuz, ve alısıyorsunuz. ( okul bitince dönmedim çalışma hayatına başladım sonra evlendim hala aynı şehirdeyim) Gurbette olan tek kişi siz degilsiniz binlerce insan gerek işi gerek evliliği birçok nedenden dolayı memleketinden uzakta yani tek size özgü bir özlem degil bunu bu şekilde değerlendirmelisiniz.
Yaşadığınız şehre ayak uydurmalı sizi içine çekmesine izin vermelisiniz, Sürekli mukayeseler alışma sürecinizi etkilerecektir. Zamanla bu duyguları daha az hissedeceksiniz yine özleyeceksiniz ama bu kadar yönetilemez olmayacak. Şuan emekli olsak memlekete döner toprakla uğrasırız demi hayalleri kuruyoruz gülüyoruz hayat kim bilir ne getirecek önümüze. Annem yanıma geldiğinde uzun kalır döndüğünde üzülürüz evde bi boşluk hissi olur, güzel bi yemek hazırladığımızda kardeşlerim yeğenlerim burda olsun isteriz içimiz burkulur, herkes bi araya toplanır gideceğin günler olur gidemeyecegin günler olur mahrum kalırsın, Annem derdi ki 'ah yavrum yerinizde sağ olun varsın görmeyelim yel essin kokunuz gelsin' hayat devam ediyor etmek zorunda. Eğer çalışmıyorsanız vaktiniz daha cok oluyor ve ister istemez bu konuları düşünüp içinizdeki duyguları alevlendiriyorsunuzdur. Bi meşguliyet bulmak veya calışmak çevre edinmek olduğunuz ortama adapte olmakta faydası olacak hemde sizi meşgul edecektir.
Açıkçası hayata tutunma çabası hayatta kalma zorunluluğu bi işim olsun mesleğim olsun aman yuvam olsun şartlarım iyi olsun etrafımada faydam olsun diye uğrasırken tüm memleket ve kişi hasretlerini hasretleri törpülüyor.