Böyle rezil olurlar mı ?

altinlari alan adamin rezillik duygusuna kapilacagini sanmiyorum tecrubeyle sabit

Belli ki çok gençsin. Verdiklerin gitti buna artık üzülme bir faydası yok. Karsindakileri tanıdın. Bundan sonrakiler kurtaracaksın. Mesela al o 1 bileziği bunu da annem veya ablam borç istedi diyip ver. Eşinin zerre birsey diyecek durumu yok. Kenara koyduğunuzu güvendiğiniz birine verin. Ağzı sıkı olun. Birikiminizden eşinizin haberi olmasın. Diğer diyeceğim de şudur ki kolyeye boş taksanda utanacaklarini sanmam. Zincirini de kurtar derim

Dinsizin hakkından imansız gelir derler. Sözüm meclisten dışarı tabi. Yap biraz yüzleri varsa versinler senin altınlarını. Ben de o enayiliği yapıp verdim zaten bana taktıkları 3_5 bilezikti cümle aleme gelinin altınlarına dokunmadı reklamı yaptılar ondan sonra yardım et diye yanıma geldiler hadi dedim insanlık yapayım verdim, adı oğlum verdi oldu esamem okunmadığı gibi üstüne yatmaya çalışıyorlar. Acıma.
Sizinki yine ıyimis ben evlendim ertesi günü borcum var diye bilezikleri istediler ama onun ailesinden kimse takmadı bilezik hep benim ailem taktı bende arada sorun olmasın diye verdim smdi 2. Gelini alıyoruz eylülde onun için istedigini ogrendim

Eşim sen haklısın istemiyorsan vermek zorunda değilsin(değildin) diyor ama ailesi öyle bir zamanda istiyor ki haciz işlemi yarınsa bu akşamdan istiyorlar ben vermek zorunda kalıyorum Sırf evlerine haciz gitmesin diye.Vermesem haciz gitse gelinin kolunda boynunda var vermedi olur surat yaparlar kesin

Yoo bence vermek zorunda değilsiniz
Neden zorunluluk anlamadım
Mesela ekmek almak zorunluluktur, aç kalırsın
Nefes almak zorunluluktur, ölürsün.

Gelseydi aciz sanane. Senin evine mi gelecekti... hiçte zorunluluk değil, bile isteye vermişsiniz.

Sonradan söylenmek niye ? Eşin bile vermeseydin demiş. Sen niye kendin böyle bir şeye soyundun anlamadım.

Altınları yatırıma yatırdım, çekemem deyip geçecektin.

Yumurta kapıya dayanınca altın istemenin zorla almaktan ne farkı var ? Gecenin 1 inde kapıya dayandılar yarın haciz gelecek ödemezsek diye kağıtlarla birlikte kapıya dayandılar bana vermeme lüksü bırakmadılar.Diyorum ya ben mantıklı düşünemiyorum artık bir de bunu üzerine bana torun baskısı yapıyorlar bu ortamda ne çocuğu

Mantıklı düşünemediğinizi anladık. Anne haba anlıyorum kağıtla geldiniz kapıma ama veremem. Ben onları annemlere götürdüm bankaya koydum sattım yedim vs diyecektiniz.

Hala ortada silah vs gibi bir zorunluluk göremiyorum.
Kocanızla aranız bozulmasın diye isteyerek vermişsiniz

Kayınpederim bizim nişandan önce ben asla gelinimin kolundan bilezik almam demişti 🙄 Düğün borcu adı altında düğünde takılan hediyelikleri aldı.Çiftçilik borcu (benimle ilgisi olmayan bi borç sırf haciz gelmesin diye verdim) 3 bileziğimi aldı en son kredi kartı diye kolye aldı geriye 1 tane bileziğim kaldı işte ona da yol yapılıyor
Bence sen onu da verirsin.

Hayir demeyi ogrenmedikce daha cok para verirsiniz. Altinlar kadinindir. Isteseniz taki davasi acip altinlatinizi alabilirsiniz. Hayir demeyi ogrenmelisiniz.

Sizinki yine ıyimis ben evlendim ertesi günü borcum var diye bilezikleri istediler ama onun ailesinden kimse takmadı bilezik hep benim ailem taktı bende arada sorun olmasın diye verdim smdi 2. Gelini alıyoruz eylülde onun için istedigini ogrendim
Aklım almıyor ya nasıl bir ahlak vicdan anlayışı acaba bunlardaki, sorsan dünya üzerindeki en ahlaklı insanlar kendileridir eminim..hayrını görebilecekler mi bakalım.

Ve kızlar olayın tam da sinir edici kısmı şu ki kayınpederim sürekli bizden torun istiyor 🙄 Ve daha 16 bin borç duruyor başlanmadı ona kayınpeder beyin kredi borcuna değil de bizim kendi düğün borcumuza gitseydi bari bilezik kolye inan üzülmezdim
Valla bence siz o düğün borcunun senetlerini kayinpedere aktarin.Altinlar gitti geri gelmez bari onu oraya devretmiş olursunuz.

Ve kızlar olayın tam da sinir edici kısmı şu ki kayınpederim sürekli bizden torun istiyor 🙄 Ve daha 16 bin borç duruyor başlanmadı ona kayınpeder beyin kredi borcuna değil de bizim kendi düğün borcumuza gitseydi bari bilezik kolye inan üzülmezdim
çok güzel. söyleyin. ben kenarda birikmiş 10 bin tl olmadan çocuk yapmam. siz çocuk beslemek büyütmek kolay mı sanıyorsunuz diye. torun isteyen, çocuk isteyen az keyfinden kısacak kenara para atacak. kimse kusura bakmasın de.

Aklım almıyor ya nasıl bir ahlak vicdan anlayışı acaba bunlardaki, sorsan dünya üzerindeki en ahlaklı insanlar kendileridir eminim..hayrını görebilecekler mi bakalım.
Benimde aklım almiyor allah islah etsin diyorum daha 1 aylık evliyim ama sanki 10 senedir gibi geliyor. Ailesini hiç aramıyorum çünkü konuşurken mangalda kül bırakmıyor.sanki altınlardan benim haberim yok gibi davranıyorlar sanki oğullarına ben vermedim gibi ama yapcak bisi yok oğullarını seviyosam onlarada katlancam diyorum aramıyorum sadece hicbizaman cagirmiyorum zaten kendileri pat biz geliyoruz diyolar 1 kere cagirdim 2. De evde yokum dedim kapadim😂

Benimde aklım almiyor allah islah etsin diyorum daha 1 aylık evliyim ama sanki 10 senedir gibi geliyor. Ailesini hiç aramıyorum çünkü konuşurken mangalda kül bırakmıyor.sanki altınlardan benim haberim yok gibi davranıyorlar sanki oğullarına ben vermedim gibi ama yapcak bisi yok oğullarını seviyosam onlarada katlancam diyorum aramıyorum sadece hicbizaman cagirmiyorum zaten kendileri pat biz geliyoruz diyolar 1 kere cagirdim 2. De evde yokum dedim kapadim😂
O emrivakiler yüzünden ne kavgalar ettim ben. Bir de kendileri geliyor yolda amcasının teyzesinin bilmem neyini arayıp toplayıp geliyorlardı. Seslenmiyordum, elimde baklava börek yaptığım olmuştu. Sonra ne oldu? Evimin anahtarını onlardan istedim diye kıyamet kopardılar ve taa babamı arayıp bizi eve almıyor dediler. Ah ah, ne ahlar ettim. Rabbim göstersin. Şimdi olmayan eltimi benimle kıyaslıyorlar yok daha güzel olur belki daha becerikli olur belki diye.

O emrivakiler yüzünden ne kavgalar ettim ben. Bir de kendileri geliyor yolda amcasının teyzesinin bilmem neyini arayıp toplayıp geliyorlardı. Seslenmiyordum, elimde baklava börek yaptığım olmuştu. Sonra ne oldu? Evimin anahtarını onlardan istedim diye kıyamet kopardılar ve taa babamı arayıp bizi eve almıyor dediler. Ah ah, ne ahlar ettim. Rabbim göstersin. Şimdi olmayan eltimi benimle kıyaslıyorlar yok daha güzel olur belki daha becerikli olur belki diye.
Ayni bizimki de ole varsa yoksa o gelinleri nişan yapmışlar bilezik kolye yüzükler doldurmuşlar bana da bi küpe almışlardı takmıyorum çünkü takabilcegim bi küpe değil onu sorun etmişlerdi yapmiyo takmıyor diye yeni gelin annecim babacım diyo daha ortada hiçbi halt yokken ben demedim diye sorun oldu ben kendi anneme bile annecim çok fazla demem sana neden diyim dedim die edepsiz geline cıktı adım

Ayni bizimki de ole varsa yoksa o gelinleri nişan yapmışlar bilezik kolye yüzükler doldurmuşlar bana da bi küpe almışlardı takmıyorum çünkü takabilcegim bi küpe değil onu sorun etmişlerdi yapmiyo takmıyor diye yeni gelin annecim babacım diyo daha ortada hiçbi halt yokken ben demedim diye sorun oldu ben kendi anneme bile annecim çok fazla demem sana neden diyim dedim die edepsiz geline cıktı adım
Kız yine senin eltin varmış, benim yok ortada kız bile yok. Onu kıyaslıyorlar düşün işte. Desin desin boşver valla adını deliye poponu çalıya koy geç. Evlendikten sonra anneciği sülalesini toplasın gitsin her dakika da görsün bakalım. Hiç karışma. Benim adım da kavgacı gelin. 😁

Kız yine senin eltin varmış, benim yok ortada kız bile yok. Onu kıyaslıyorlar düşün işte. Desin desin boşver valla adını deliye poponu çalıya koy geç. Evlendikten sonra anneciği sülalesini toplasın gitsin her dakika da görsün bakalım. Hiç karışma. Benim adım da kavgacı gelin. 😁
Seninki daha beter 🤭 benim eltiye gidemez ataması antepe cıktı evlendikten sonra yüzüne bakmicaklar zaten

Ben boş zincir takmayı çok severim, boyunda kibar duruyor bence. O yüzden, çevreniz aa gelinin boynunu boş bırakmışlar demeyebilir. Bir de elalem şunu şunu desin, rezil olsunlar diye düşüneceğinize eşinizle güzel bir dille konuşup bir daha sizden bu rahatlıkla para istemelerinin önünü kesmeye çalışın derim ben. Elalem bugün konuşur yarın unutur, bir günlük konuşmayla da zaten bu kadar rahat ve yüzsüz insanlar rezil olduk diye düşünmez.

Kala kala bir bileziğin kalmış yakında o da gider. Bari sat da sen ye parasını. Gidenler geri dönmeyecek zaten.

Back
X