- 3 Ekim 2007
- 14.601
- 36.408
- 1.123
- 39
- Konu Sahibi yansimasal
-
benim gibilerse biraz feyz alın sizde olurmu nasıl hevesli istekli olunur bir bakıneminim sizde çoktan onları dışlamış hatta bırakın müfredat konusunda yardımcı olmayı elinizden gelen psikolojik pratik zorlukları çıkartıyorsunuzdur. Evet taş çıkarttım hepsine onlar maaşlarındaki 50 krş eksik için dilekçe verip her fırsatta öğrenciden 1 lira toplarken, konuyu akılları sıra işleyip 3 örnek yazdırıp çay krizine girerlerken ben her ders sonunda test çözdürür birtane de pekiştirme teks verir sonra da yetmez her sınıfın boşluğunu ayarlar pratik yapmak için koşa koşa okula getirtirdim çocukları. zümre toplantısı yapmaktan aciz iki kelimeyi yanyana koyamayan hayattan bezmiş proje performansın amacını bile anlamamış elinde bir çubukla kendini yırta yırta otorite kurmaya çabalayan sıkıştımı ağzına geleni sayan sizin gibi formasyonlu 2.500tl lık öğretme kapasitesi olabilen öğretmenlerden olmadım çok şükür. çünki bu işi sadece para için yapmadım fırsatını buldukça da yapıcam sizin gibi yaptığı işin belki de tüm işler içinde en özenli ve gönülle yaplması gereken bir iş olduğunu idrak edememiş kişilere inat.
kpss zaten kapasite ölçmek için yeterli bir sınav değildir yeterlilik sınavı her meslek için özellikle de öğretmenlil için gereklidir diye düşünüyorum. Eğitim mezunu olan herkesi öğretmen yapmasınlar bu işi yapamıyorsa öğretme becerisi sınıf hakimiyeti alanıyla ilgili uygulayabildiği öğretim teknikleri ve hatta yeni fikirleri yoksa çocukşarımızın vaktini çalan özel ders dersane derken aslında hiç bir faydası olmadan devletten en az 2.500tl alıp üstüne aylarca tatil yapabileceği başka meslek varmı eeee tabii siz de haklısınız
benim gibilerse biraz feyz alın sizde olurmu nasıl hevesli istekli olunur bir bakıneminim sizde çoktan onları dışlamış hatta bırakın müfredat konusunda yardımcı olmayı elinizden gelen psikolojik pratik zorlukları çıkartıyorsunuzdur. Evet taş çıkarttım hepsine onlar maaşlarındaki 50 krş eksik için dilekçe verip her fırsatta öğrenciden 1 lira toplarken, konuyu akılları sıra işleyip 3 örnek yazdırıp çay krizine girerlerken ben her ders sonunda test çözdürür birtane de pekiştirme teks verir sonra da yetmez her sınıfın boşluğunu ayarlar pratik yapmak için koşa koşa okula getirtirdim çocukları. zümre toplantısı yapmaktan aciz iki kelimeyi yanyana koyamayan hayattan bezmiş proje performansın amacını bile anlamamış elinde bir çubukla kendini yırta yırta otorite kurmaya çabalayan sıkıştımı ağzına geleni sayan sizin gibi formasyonlu 2.500tl lık öğretme kapasitesi olabilen öğretmenlerden olmadım çok şükür. çünki bu işi sadece para için yapmadım fırsatını buldukça da yapıcam sizin gibi yaptığı işin belki de tüm işler içinde en özenli ve gönülle yaplması gereken bir iş olduğunu idrak edememiş kişilere inat.
kpss zaten kapasite ölçmek için yeterli bir sınav değildir yeterlilik sınavı her meslek için özellikle de öğretmenlil için gereklidir diye düşünüyorum. Eğitim mezunu olan herkesi öğretmen yapmasınlar bu işi yapamıyorsa öğretme becerisi sınıf hakimiyeti alanıyla ilgili uygulayabildiği öğretim teknikleri ve hatta yeni fikirleri yoksa çocukşarımızın vaktini çalan özel ders dersane derken aslında hiç bir faydası olmadan devletten en az 2.500tl alıp üstüne aylarca tatil yapabileceği başka meslek varmı eeee tabii siz de haklısınız
türkmengelini Allah senden de razı olsun sen o köy okulunda yaşamış biri olarak bana açık yüreklilikle söyle diyorsun diğer öğretmen kendini merkeze aldırdı eee sizde merkeze gimek ya da tayin olmak için uğraştınız değimi. peki bu memlekette kaç eğitim mezunu atandığı köyde kalmak için can atıyor kaçtanesi beni torpille suçlarken ordan kaçmak için torpilin alasını arıyor peki kaçı o çocuklara gerçekten öğretmen olabiliyor 5 sene kesintisiz okutabiliyor. eeeeee bu çocukların günahı ne 1 peki her gelenin gittiği bir okulda oralı olan ve kalması kesin olan o okulda o çocuklar için en azından her gününe lanet etmeden elinden geleni yapan ücretli öğretmen kimse kusura bakmasın ama o insanlar için daha kıymetlidir. o yüzden evet arkadaşım ülkenin benim gibi vatan evlatlarına ihtiyacı var. söylediğin gibi ben bu işe başlarken kendimi düşündüm evet bu işi gerçekten yapmak istediğim öğretmek istediğim için memleketimde çalışmak istediğim için ama emin ol başka hiçbir çıkarla yapılacak bir statü ya da getiriyle tercih etmeyeceğim de bir iş yerime eğitim mezunu geldi ücretliydi gitti benden sonra dört tane daha geldi ya tayin istedi ya kpss dedi ortada bırakıp gitti kadrolu gelen iki tanesi hala gitmenin yollarını gözlüyorlarmış.
seni değil, yorumunu kınadığımı belirtmiştim..
durumunun, kendi içinde haklı sayılabileceğini de...
evet, ilkokulu Erzurum'un bir köy okulunda okudum... 2 senede 13 öğretmen değiştim...13...eşim bu okulda en uzun kalan öğretmen...Burayı tercih etmiş, burada devam ediyor yıllardır...dediğim gibi, senin gibi vatan evlatlarına da ihtiyaç var amaaaa olayı kavgaya dönüştürürsen, "siz şöylesiniz , bakın ben nasıl harikayım" a getirirsen, tepkimizi de veririz..
ama yine tekrarlıyorum, durumuna değil tepkim, yorumuna...
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?