böyle sisteme lanet olsun..

Gerçekten öğretmenlikle alakası olan bir insan olsanız sizi ciddiye alırdım.bu ülke,bu ülkenin eğitim sistemi sizin gibi üzerine vazife olmayn işlere burnunu sokup kendini bir şey sananlar yüzünden bu halde.keşke biraz gerçeklerin farkında olsanız.

fen edebiyat mezunlarının bile öğretmenlik yapmasının uygun görülmediği bir ortamda işletme mezununun öğretmenlik taslayıp bize iş öğretmeye çalışması,bunu da destekleyen insanların olması ne acı! vah zavallı ülkem!...

Son düzenleme:
konuya bir bakayım dedim hala aynı yerde dönüp dolaşıyoruz.biz daha iyiyiz siz daha kötüsünüzden ileri gitmeyen bakış açılarıyla nereye varılabilir bilemiyorum? eğitime en yakın alan fen-edebiyat fakülteleri tabii ki ama buralardan mezun olmak öğretmenlik için yeterli mi işte bu tartışılması gereken bir konu.hala daha kapsamlı,daha ağır dersler aldık deniliyor.evet doğrudur,bu yorumlara katılıyorum.kendi alanımdan şöyle bir örnek vereyim:ben PDR mezunuyum.geçen yıllarda sosyoloji ve felsefe mezunlarından da kpss de yeterli puan alanları rehber öğretmen olarak atadılar.evet onlar bizden daha kapsamlı ve yoğun bir şekilde sosyoloji ve felsefe dersi aldılar ama bu alanımıza atanmak için yeterli miydi? bizim aldığımız psikoloji ve eğitim derslerini formasyon tamamlayamaz bu mümkün değil.ben nasıl sosyolog olamazsam onlarda psikolojik danışman olamazlar.hadi diyelim rehber öğretmenlik yapabiliyorlar peki işin psikolojik danışma boyutu ne olacak?işte herkes alanının gerektirdiği işleri yapsın dememiz bu nedenledir.şimde PDR ye atanan bu arkadaşların suçu var mı?elbette yok,onlara hak tanınmış ve tercihte bulunmuşlur.suçlu olanlar bu fakültelere öğrenci alıp sonrada iş alanı yaratmayanlar.bizi oyuncak edip,sistemi mahvedenler.

ortaokul türkçe öğretmenim fen edebiyat mezunu edebiyatçıydı...

öğrenmemiz gereken sadece basit dilbilgisiyken, ben hala yunus emrenin şiirlerini okuyup sakarya ya atan molla kasımı hatırlıyorum...

evet, konuları daha ayrıntılı işliyorsunuz da, öğretmeniz gerekenden fazlasını işliyorsunuz..

işletme mezunu arkadaşı da hayretle alkışlıyorum...mesleğimi bu kadar aşkla(!) yerine getirdiği, bir öğretmenin daha atanmasını engellediği, 2500 tl maaş alamadığı için sinirini bu kadar edepli bir şekilde açığa vurduğu için...1 sene ücretli yaptım ve gururuma yediremedim.aynı eğitimi gör, üstelik beni sınıfçı atamışlardı ki ben türkçe öğretmeniyim...devlet daha az paraya mevsimlik işçi aradığı için atama bekleyen yüzbinler var...

arkadaşım madem öğretmen olmak istiyordun niye işletme okudun?şimdi "işimi iyi yapıyorum" havasındasın..ne diyeyim, Allah razı olsun..ülkemin senin gibi vatan evlatlarına da ihtiyacı var.ama işletme mezunu olarak iş bulamadıysan, kendi yaşadığın yerde de açık vardı da oraya girdiysen, tabii herkes kendini düşünür.bu koşullarda "aman ben işi bırakayım da yerime eğitim fak. mezunu atansın" demez...

hadi alkışlayalım seni, nasıl başarılı bir öğretmen olduğunu anlatmışsın bize ne de olsa!

Yahu senin gibi eğitim fakültesi/fen edebiyat mezunu olmayan kişilerin sınıflara öğretmen (!) diye getirilmesinden dolayı bir sürü arkadaşımız atanmayı bekliyor. Bir de sen gelmiş buraya bunu bir marifet gibi anlatmışsın...Eğitim fakültesi/fen edebiyat mezunu olup da ücretli öğretmenlik yapanlar işini layıkıyla yaparlar elbette ama senin gibi alakasız bir bölüm mezununun buraya gelip de heeeyytt ben hepinizden iyi öğretmenlik yapıyorum derse buna sadece gülünür =))

Madem bu kadar marifetlisin, azimlisin neden kendi mesleğine yönelmiyorsun? Tabi sen de haklısın, nasıl kendi işini yapacaksın ki! Çok çalışman gerek değil mi atanmak için, herhangi bir kurumda işe girmek için? Ama sende çalışma azmi olmadığından bir torpil bulayım da ücretli öğretmenlik yapayım dedin öyle değil mi?

Gelelim konuya ben asla fen edebiyat mezunlarının öğretmen olmasına karşı değilim. Sonuçta devlet böyle karar verdikten sonra onların elinden birşey gelmez. Okulumda fen edebiyat mezunu bir öğretmen arkadaşım var ki işini çoook güzel yapar. Fakat verilen karar yerinde bana göre. Çünkü eğitim fakültelerinde de fen edebiyat fakültelerinde de ciddi bir yığılma var. Öğretmen açığı yok mu elbette var. Fakat yukarıdaki örnekte de olduğu gibi devlet ne yazık ki bu açığı ücretli öğretmenler ile doldurduğundan kadrolu atama azalıyor.

ilk evlendiğim sene, eşim köy okulunda tek öğretmendi..köyün tek lojmanında biz oturuyorduk ve eşimin yanında çalışan diğer öğretmen hanım "geçici görevlendirme"yle ilçe merkezine kendini aldırmıştı..onun yerine ücretli öğretmen alınacaktı, gelecek kişiye kalacak yer de yoktu, ben yaptım.

kendimi hiç o kadar aşağılanmış hissetmedim.eşimle aynı işi yapıyordum, çocuklarla teneffüste bile ilgileniyordum..ama tatillerde maaşım kesiliyordu, üstelik eşimin 4te bir ücretine çalışıyordum...hele yaz tatili gelince, "hadi bakalım seninle işimiz bitti" der gibi çıkışım yapılınca...

"mevsimlik işçi" olmak istemiyorum artık.üstelik ben türkçe öğretmeni olarak o sene sınıf öğr. yaparken, bir sınıf öğretmeni arkadaş, "şubatta mı haziranda mı ağustosta mı, kaç bin atama "diye gününü gecesini karartıyordu...hepsi niye? daha az maaş vermek için

ooo çok yırtıcı eğitim fakülteli kendine müslüman arkadaşlar sinirden kızara kızara yazmışlar yine ne güzel benimde istediğim buydu haksızlık kendisine yapılınca şaha kalkıp haksızlık fayda sağlayınca hep destek tam destek diyen yüksek eğitimli düşük zihniyetli fikirler de ancak kendilerinden olmayana hakaret etme düzeyinde kalabilirlerdi zaten. Benim eğitimimi beğenmeyen bu arkadaşlar lise mezunu mesai arkadaşları ile eminim daha saygılı konuşuyorlardır neyse.

kimseye kendimi aldığım puanları çalışmak istediğim şartları falan anlatmak zorunda değilim ama şunu belirtim mezun olduğum bölümden memnunum ve benim bölümümden 80 85 puan alan insanlar( bunlardan biri de benim) yerleşemiyor neden mi sizin o yığılma çok talep çok dediğiniz bölümlerinizin iki katı yğılma olduğu için canı yaşlısı genci açıköğretimlisi herkese işletme fakultesi kapısı açıldığı ve sizde dahi tüm bölümlere yine işletme alanın olması gereken kadrolar tahsis edildiği için. Bunu bahane olarak da kullanmıyorum yaşadığım yerde bana tanınmış hakdan vicdanım rahat bir şekilde faydalandım benim şartlarım bu haktan faydalanmaya müsaitti. Devlet size kurumlara girme hakkı verince iyi aynı devlet bize ücretli hakkı verince bana burda kalkıp hak hukuk demesin kimse.Ben de çalışma azmi olmadığını söyleyen kişi o bu puanlara yaklaşamayan bu yüzden atanamayan eğitim mezunlarının azmini de değerlendirir umarım. Evet tekrar ediyorum çok severek isteyerek aşkla yaptım ben hem de aynı işi sizin gibi saygısızların baskısı ve devletin ikincisi sınıf muamelesine rağmen ama herhalde seçme şansım olsaydı kendi kadromda seve seve de çalışırdım.

şimdi burda ahkam kesen arkadaşlardan rica ediyorum eğitim fakulteliler bu konuda çok organize nasılsa burdan başlasınlar ve bir kampanya başlatsınlar devletten ücretli öğretmenliği toptan kaldırmasını ve karşılığında sadece öğretmenlik kadrolarının kendilerine açılmasını istesinler onlara memurluk polislik vs yolu kapansın diyebilirmisiniz. hiç sanmıyorum niye mi çünkü o gördükçe çıldırdığınız ücretli öğretmenler sizin kadro deryanızda bir kaşık sudan öteye gidemeyen azınlık. siz bırakın bu insanlarla uğraşmayı da sistemle uğraşın biraz rabbena hep bana demekten vazgeçin.

türkmengelini Allah senden de razı olsun sen o köy okulunda yaşamış biri olarak bana açık yüreklilikle söyle diyorsun diğer öğretmen kendini merkeze aldırdı eee sizde merkeze gimek ya da tayin olmak için uğraştınız değimi. peki bu memlekette kaç eğitim mezunu atandığı köyde kalmak için can atıyor kaçtanesi beni torpille suçlarken ordan kaçmak için torpilin alasını arıyor peki kaçı o çocuklara gerçekten öğretmen olabiliyor 5 sene kesintisiz okutabiliyor. eeeeee bu çocukların günahı ne 1 peki her gelenin gittiği bir okulda oralı olan ve kalması kesin olan o okulda o çocuklar için en azından her gününe lanet etmeden elinden geleni yapan ücretli öğretmen kimse kusura bakmasın ama o insanlar için daha kıymetlidir. o yüzden evet arkadaşım ülkenin benim gibi vatan evlatlarına ihtiyacı var. söylediğin gibi ben bu işe başlarken kendimi düşündüm evet bu işi gerçekten yapmak istediğim öğretmek istediğim için memleketimde çalışmak istediğim için ama emin ol başka hiçbir çıkarla yapılacak bir statü ya da getiriyle tercih etmeyeceğim de bir iş yerime eğitim mezunu geldi ücretliydi gitti benden sonra dört tane daha geldi ya tayin istedi ya kpss dedi ortada bırakıp gitti kadrolu gelen iki tanesi hala gitmenin yollarını gözlüyorlarmış.

yusum sana cevap bile vermicem riyakarlığın yazdıklarından açıkca ortaya çıkıyor zaten hem fen edebiyatçılar senin yüzünden falan diyosun sonra kalkıp onlarda iyi öğretmen oluyor ama napalım devlet böyle istedi deyip arkasından iyi oldu öğretmen olamasınlar yığılma çok gelmesinler bla bla bla yani koca bir boşluk ve aklın sıra hakaret işte

öğretmen açığının ücretli öğretmenler yüzünden olduğunu düşünenler önce bu meslekte meslektaşlarının ne kadar kararlı ve sabırlı davrandıklarını düşünsünler memlekette en çok armudun sapı üzümün çöpü diyerek tayin istenilen meslek bu meslekse eğer o zaman fırsat vermesin kimse devlet boş kalan bir okula ücreti atamasın böylece.

beni sindiremeyenlere soda tavsiye eder aynı şekilde benim işimi yapan ve birkaç yıl sonra da istifa edip öğretmenliğe dönenlere de teesüf ederim ALLAH herkesin gönlüne göre versin

Çok gücüne gitmiş yazılanlar belli =)
Üzülme üzülme umut et sen.....

Son düzenleme:
işletme mezunu olup mükemmel öğretmenlik yapan arkadaşım sizin yerinizde olsam (gerçi iyi ki sizin yerinizde değilim) sınavlara yeniden hazırlanıp herhangi bir öğretmenlik bölümünü yazardım..belli ki mezun olduğunuz bölüm sizi memnun edememiş..ayrıca lütfen kendi mezun olduğunuz bölümü Fen-Edebiyat Fak.mezunu arkadaşlarla kıyaslamayın.bu yazdıklarınız şuna benziyor:bir yerde doktor açığı vardı,hastalarda fazla olunca bende bir süre doktorluk yaptım.o kadar mükemmel yaptım ki işimi Tıp Fak.mezunu doktorlara dil uzatacak cesareti bile kendimde bulabiliyorum.ee sonuçta bende üniversite mezunuyum pek de bir farkımız yok değil mi? mantık buysa gerçekten komik

Son düzenleme:

seni değil, yorumunu kınadığımı belirtmiştim..

durumunun, kendi içinde haklı sayılabileceğini de...

evet, ilkokulu Erzurum'un bir köy okulunda okudum... 2 senede 13 öğretmen değiştim...13...eşim bu okulda en uzun kalan öğretmen...Burayı tercih etmiş, burada devam ediyor yıllardır...dediğim gibi, senin gibi vatan evlatlarına da ihtiyaç var amaaaa olayı kavgaya dönüştürürsen, "siz şöylesiniz , bakın ben nasıl harikayım" a getirirsen, tepkimizi de veririz..

ama yine tekrarlıyorum, durumuna değil tepkim, yorumuna...

Hiçbir yazımda genelleme yaparak konuşmadım ve kavgaya dönüştüren bana kişisel olarak saldırmaya çalışan bir kısım eğitim mezunları bu bir

ikincisi ise ben işimi iyi yaptığıma inanıyorum ve bunu savunuyorum benim çalışma şeklimi bilmeden görmeden senin gibiler diye hakaret eden kişiler hangi hadle ve hakla bunu yaparlar mesela onlara da bunu sormak gerek kanımca

eşiniz hala o köyde öğretmenlik yapmakta mı bilmiyorum ama giden 12 öğretmenden niye kimse bahsetmiyor mesela o köydeki çocukların kalıcı bir öğretmene ihtiyacı var değilmi gitmek üzere gelen bir öğretmenin işini olan saygısı ve sevgisini konsantresini değerlendirecek olsak nasıl bir karşılaştırma sonucu çıkardı sizce.

o kadar yazı yazdım fikir paylaştım ve eleştiri yaptım ama birtakım kızgın arkadaşlar bu fikirlerin eleştirilerin hiçbirine yanıt vermiyor nedense kafa yormuyor ben ücretli öğretmenlik yaptım deyince hooopp haydi saldıralım şimdi komiksiniz diyorum bu arkadaşlara kızıyorlar

madde madde tekrar soruyorum arkadaşlar kişisel hakaretlerinize son verip cevaplamak istermisiniz acaba

1- Eğitim fakultesi mezunlarının kpss b kategorisinde öğretmenlik tercihi dışında diğer kamu kurumlarında tercih yapma hakkı verilmesine karşımısınız. Bu konuda ki düşünceleriniz nelerdir.

2-Köy okullarında ki öğretmen yetersizliğinin atama yapılmamasından mı yoksa atanan öğretmenlerin kalmamasından mı kaynaklandığını düşünüyorsunuz. taşımalı eğitimin bu kadar çoğalmasının ve köylerde ki hatta kasabalarda ki bir çok okulun kapanmasının nedeni nedir.

3- Ücretli köleliğin kaldırılmasını isteyenler eğitim sisteminde ki hangi yanlışların düzelmesi sonucu kaldıralacağını düşünmekteler.

4- fen-edebiyat fakültesi mezunlarına verilen bir hak geri alınmalı diyen arkadaşlar kadrolarının istihdamı karşılamadığını düşünenler mevcut eğitim fakultesi mezunu olmayıp öğretmenlik yapan meslektaşlarının performanslarını değerlendirebilirler mi? Bu konuda mesela topluca dilekçe verip bu insanlardan da bu hakkın alınması fikrine aynı şekilde sıcak bakabilirler mi? Bu sonucun ardından tüm yurtta her mecraya erişip yetebileceklerini düşünüyorlar mı?

5- Bir de yeni sistemin neler getireceğini bilen arkadaşlar varmı acaba? Bildiğim kadarıyla okula dönüştürülebilecek dersaneler tesbit ediliyormuş özel okul yapmak için bunun sonucunda zaten bu gidişle artık gerçekten parası olan okuyabilecek. dersane yerine paralı okullar oluşacak ve bu okullardaki öğretmenlerin maaşını doğal olarak veliler verecek işte bu bence daha vahim sonuçlar getirecek belki de fen-edebiyat mezunlarını mumla arayacağız. gerçekten ilgilenen arkadaşların fikrlerini merak ediyorum.

Çok kısa bir anektod anlatıp değerlendirmenize bırakıyorum. bulunduğum ilçede okuma yazma öğretmenliği de yaptım bir yıl. her birkaç yılda olduğu gibi bu yıllarda da yine seferberlik ilan edildi malum ama bu kadar seferberliğe rağmen okuma yazma da hala çok geride olan ükelerdeyiz. Bu işi bakanlığın milli eğitime baskısı ve milli eğitimin de bölgelere baskısı sonucu bir tek kişi de olsa kurs verilmesi konusunda kararlı davranılmış olsa da malesef sonuç yine aynı. en çok okuma yazma bilmeyen oranı doğal olarak köyler ve kasabalar da fakat buralara gidecek kimse yok. aldığım kursa sadece 2 adet eğitim fakultesi mezunu başvurdu yaklaşık 150 kişi idi sanırım diğerleri lisans-önlisans mezunları idi. Bu işi zaten kadrolu öğretmenler asla yapmak istemiyorlar bulunduğum ilçedeki sayıyı görünce dumura uğramıştım gerçekten.Her zaman ki gibi köyde olanların büyük çoğunluğu bu seferberlikden bi haber %30 luk bir kısmı toplum baskısı dini ya da ailevi nedenler zihinsel sebepler isteksizlik ifşa olmamak hastalık gibi nedenlere okuma yazma öğrenemedi ( kapısına gittiğim iki kadının kocalarının izin vermemeleri ayrı bir skandal ve kötü deneyimdi haa bu arada kapı kapı dolaşarak ikna ettik biz bu insanları.) .Kursa devam edenlerin 1-2/10 si öğrenemedi 3-4/10 iki aylık bir kurs gördüleri ve tekrar etmedikleri için unuttu. Bu memlekette ciddi eğitim ve sistem sorunları var ve malesef birçok kişi sırça köşklerinden manzaraya bakıyor sadece.

Eşim de öğretmen yani bu mesleğin ekmeğini yiyorum ben. Hiç Unutmuyorum kayınvalidem o dönem şöyle birşey demişti.Biz sivasın köyünde öğretmenlik yaparken de okuma yazma seferberliği vardı gündüz okula giderdik akşam da köydeki büyüklere okuma yazma dersi verirdik çok yokluk içinde ağır şartlardaydık ama o insanlar daha ağır şartlarda idiler demişti. eğitm fakultesi mezunu olmadığını söylememe gerek varmı bilmiyorum.

Konu sahibi arkadaştan özür diliyorum farklı konular ve tartışmalarda benim de katkım olduğu için. Son olarak fikrimi söylüyorum önce şu çok tartışılan ücretli öğretmenlikle ilgili

öğretmenin beğenip gitmediği kaçmak için can attığı yerlerde yaşayan en okumuş öğretme kabiliyeti olan kişilere kısa bir eğitimden sonra şartları da iyileştirilerek bu hakkın tanınmasını istiyorum.

konu hakkında ise fen- edebiyat fakultesi mezunlarının kazanılmış bir haktan mahrum edilemsine karşıyım daha detaylı bir eleme ve yerleştirme sisteminin getirilmesi ile bu bölüm mezunlarının da öğretmenlik yapabileceğine inanıyorum.

Son düzenleme:
yökün aldığı karardan haberiniz var değil mi? haberi görünce hemen size haber vermek istedim sizin adınıza çok sevindim. yeni karar şu an okuyanları kapsamıyormuş inşallah en kısa zamanda alırsınız :)

peki kızlar geçen sene girip sınıfta kalıp bu sene tekrar 1 okuyanlarıda etkiler mi

ilaydacım okuyan herkesi etkilemiyor diye biliyorum fakat ben senin yerinde olsam kesinlikle tekrar sınava hazırlanırım çünkü senin geleceğin insanların keyfiyetinde oluyor 4 sene emek veriyorsun geleceğinin ne olacağı belli olmuyor, şimdi formasyon veriyorlar ama 4 sene sonra ne yapacakları hiç belli olmaz..

yok canım kendim için değil ben açıktan TDE okuyorum 3. sınıfım
bi akrabamız için sordum tarih okuyo
kendi derdimi unuttum onun derdine düştüm

bide yanlış mı telaffuz ettim yani bu sene devam edemedi büyük ihtimal devamsızlıktan kalıcak seneye tekrar birden başlıycak

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…