- Konu Sahibi yansimasal
-
çok çok yüksek puanla eğitim fakültesine giren sevgili arkadaşlara,valla kusura bakmayın da çoğu eğitim fakültesinin puanı ODTÜ,Boğaziçi gibi okulların ne fen edb lerine yaklaşabiliyor ne de en işe yaramayan bölümlerine,o zaman onlar da öğretmenlik yapmasın mı diyelim?çalışıp fazla puan alıp fen edb bile kazanamamışlar düşük puanlı eğitimleri mi seçmişler diyelim? ne gereği var nefretin ,düşmanlığın,yazık..
yüksek puanla eğitim fakültesine girmekten bahseden bendim.dolayısıyla msj ınızı üzerime alarak cevap veriyorum.ben bilinçli tercihin önemini vurgulamaya çalışıyorum.''biz odtüde,boğaziçinde fen edebiyat okumayıp ta başka yerde eğitim fak. okuduk.'' filan gibilerinden birşey demedim.
bu ülkede öğretmenlerin eğt. fak. mezunu olmasının doğru olduğunu savunuyorum.benim tanıdığım fen fak. mezunlarının bir kısmı ya akademisyen ya da alanlarına uygun pozisyonlarda başka kurumlarda çalışıyor.bir kısmı da böyle yakınıp duruyor.ben eğt. fakültesinden başka fakültelerde okumuş olanların öğretmen olamamaktan ötürü sızlanmalarını gereksiz buluyorum.
burada puan yarıştırması veya zeka yarıştırması yapmıyorum.ama bazı arkadaşlar ben bu kelimeleri kullanmamama rağmen olayı bu noktaya çekti.
zira Allah vergisi olan zekanın,yeteneklerin övünmesi de olmaz,yerinmesi de.
herkes neyin ne olduğunu bilir.sadece puana göre doğru tercihler yapıldığında böyle feryat figana gerek olmadığını belirtmeye çalışıyorum.
neyse yaa yazdıklarım inanılmaz derecede saptırılıyor.herkes benimle aynı düşünmek zorunda değil.ben konu sahibinin sızlanmalarına istinaden kendi düşüncelerimi yazdım.bana katılanlar ve katılmayanlar mutlaka olacaktır.lütfen yorumlarıma cevap yazmak yerine herkes konu ile ilgili kendi düşüncesini paylaşsın.
Off ne saçma sapan bir tartışma.Bu eğitim fakültelilerdeki kendini beğenmişlik kimsede yok.Eğitim fakültesinden yakın arkadaşlarım var benim girdiğim derslerin zorluğğundan bahsederlerdi hep.Yahu bu bir gerçek ben Türk Dili ve Edebiyatı okudum ve bu alanda eğitim fakültesinden mezun olandan daha fazla bilgiye sahibim.Çünkü ben bilim insanı akademisyen olmak için yetiştiriliyorum.Araştırmalarımızın haddi hesabı yoktu okurken.İşi zeka bilgi yarışına dönüştürmeyin siz zararlı çıkarsınız.
benim anlamadığım onlarca puan fark atarak eğitim fakültesine giriyorsanız aynı başarıyı kpss de gösterir atanırsınız zaten. niye fen edb mezunları bu kadar rahatsızlık veriyor ki size?
Fen-Edebiyat fakülteli ve formasyonla falan hiç alakası olmayan biri olarak söylüyorum ki, çok öğrenmek ne işe yarıyor?
Öğrenciye vermen gereken bilgi 3'se, eğitim fakültesinde 5'i gösterilir. Sen 10 bilsen ne olacak? Öğretmen gereken 3, seviye-müfredat olayından bahsediyorum minimum seviyede öğretmekten değil. En çok ben biliyorum diye bir şey de yok, vermen gereken ya da verebileceğin maksimum değer ortada.
Fen-edebiyatlıların en olmadı öğretmen olurum mantığına karşıyım. Bir sene daha bekleyip eğitim fakültesi kazansaydın o zaman illa öğretmen olacaksan? Ya da dersaneler genelde bölüm mezunlarını çalıştırıyorlar, onlardan birinde öğretmenlik yap.
Öğretmen olmak için girmediğin okuldan öğretmen olmaya karar verip çıkamazsın. Tıp okuyan biri, ben nasıl olsa biliyorum atamam kolay olur deyip de hemşire olabilir mi mesela? Olamaz.
Evet geçmişte çok hatalar yapılmış, bir yerden düzeltilmeye başlanmalıydı. Ben atamalara da etki edeceğini düşünüyorum, yine işe yarar mı muamma ama etki edecek. Her fen-edebiyatlı en olmadı öğretmen olmaya çalışmayacak.
Konu sahibine ise şu açıdan hak veriyorum, 4 senelik emeği gitmiş. Gerçekten yazık olmuş. Dünyanın sonu değil tabii ki.
bu mesajı sadece beğen butonunu tıklayıp geçmek istemedim,bir de yazıyla ifade edeyim dedim.sizin yaptığınız bir çok yorumu beğeniyorum zaten ama bu bi başka olmuş sankiçokkkk çokk beğendim
kpss sisteminden bi haber olduğun çok açık senın gibi bilmeyen insanların başarısız damgalarını yedikleri için insanlar zaten intihar ediyor ve sen bu durumu bilip kullanıyorsun..
bilmeden konuşuyorsun iyiki formasyonu aldılar elinizden bu mesleğe ve atanmalarına dair hiç birşey bilmeyen insanların;
ya ben hiç birşey olamadım bi ünvanım bi mesleğim yok, hadi ben bi öğretmen olayım diyerek birde acayip bir kibirle biz öğretmenlik bölümlerinden daha çok biliyoruz diye övünenlere iyi oldu bu durum
burun kıvırdığın öğretmenlik bölümünden mezun olamadığının pişmanlığı değil mi zaten bu...üzülme belki sende atanırsın...
yahu bakıyorum resmen kin öfke var mesajlarda.Meğer fen edebiyatlılar yüzünden atanamıyormuş eğitim fakülteliler iyi hepiniz atanırsınız artık!
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?