- Konu Sahibi yansimasal
-
madem öğretmen olmak isteniliyor neden eğitim fakültelerine gidilmiyor. eğitim fakültesinin ne amacı kalıyor o zaman.
eğitim mezunlarının büyük bir kısmı bencilce davranıyor bu memlkette sadece onlar mezunmuş gibi yapıp bu sistemin onşara tanıdığı ama diğer mezunlara tanımadığı haklardan faydalanmaktan da geri durmuyorlar maşllah. kimse kusura bakmasın eğitim mezununa gel kpss b yede başvur amir memur olma hakkı da tanıyalım hatta olmazsa git polisliğe başvur diyen bir sistem bu işin okulunu okuyan bölümlerle aynı kulvarda koşturuyor eğitim mezunlarını bu haksızlık değilmi. işletme mezununa git öğretmenliğe de başvur demeyen zihniyet eğitim mezununu kadrolu memur yapıyor ama bunlara ülkede ki kadrolar yetmiyor. Ayrıca öğretmenlik önce gönül işidir formasyon alınmasının bana göre bir önemi yoktur önemli olan formasyon psikolojisinde eğitimcilerin bu işi yapmasıdır banker psikolojisinde olan güya genç nesil öğretmenleri de görüyoruz.Emek verme isteği asla karşılığı olan bir duygu değildir o yüzden maaşla ölçülemez. Öğrenciyi düşünen bir eğitimci de yılın yarısında o öğrencileri bırakıp ders çalışıcam diyerek o çocukları öğretmensiz bırakabiliyorsa nazarımda zaten o emeği verecek yüksek gönüle de sahip değildir.
benim bu karardan haberim yok. çok kötü olmuş ben de fen edebiyat mezunuyum şu an formasyon alıyorum. fen edebiyat mezunlarının formasyon alamaması çok saçma. atanmakla atanmamakla alakası yok bunun. hala bir sürü öğretmen açığı var. fen edebiyatta da iyi bir eğitim veriliyor, bilim öğretiliyor... çok saçma bir karar olmuş.
Bir öğretmenlik bölümü mezunu olarak yıllardır fen edebiyat mezunu olsun mühendis bilmem ne meslekten biri olsun, bu kişilerin öğretmen olamasına karşıydım. Hala da öyleyim. Üniversite sınavına girerken bölümünüz size öğretmen olacaksınız dememiş. Ama bize öğretmen olacaksınız dendi. Sonunda düzeltmişler bu hatalarını çok sevindim. Üniversitede kendi bölümünüzde kariyer yaparak bilim kadını olabilirsiniz.arkadaşlar belki haberiniz vardır ülkemizin hiç küçümsenmeyecek bir kısmını ilgilendiren bir karar alındı geçmiş günlerde..
fen-edebiyat fakültelerine verilen formasyon hakkı kaldırıldı.. bu benim için ve bu okullardan mezun olanlar için çok büyük bir dert..
ben şuan son sınıftayım ve okurken formasyon alamadım yüzde 0 bilmem kaç puan farkla kaçırdım 1 puan bile değil..
2 senedir sürekli not yükseltmeye çalışıyorum düşük geçtiğim dersleri alıyorum , bu sebeple yaz okuluna kaldım yani tahmin edemeyeceğiniz kadar emek verdim sırf formasyon alabilmek için..
neyse sonuçta not ortalamam epey yükseldi ve bu sene alabileceğim için pek mutluydum ta ki birden bire bu karar verilene kadar.. yaşadığım hayal kırıklığını anlatamam.. sürekli ağlıyorum sınav haftamdaydım ve derslerime hiç odaklanamadım hepsi kötü geçti.. geleceğe dair hiçbir umudum kalmadı tüm emeklerimin boş gittiğini düşünüyorum, maddi manevi boşuna o kadar sıkıntı çektim.. şuan ne yapacağımı hiç bilmiyorum sanırım üniversite mezunu işsizler kervanına ben de katılacağım , çok üzgünüm...
annem 26 senedir öğretmen bu sene ders ücreti de yok aldığı maaş 2000 lira...26 sene...
hangi alanın ? öğretmenliğin mi?
Ben 10 yıllık öğretmenim öncelikle bunu belirteyim.Atamam olmadı ve öğretmen açığı olsa bile devlet kadro vermediği sürece birde sizlerin talepte bulunması saçma.
1.Sizler üniversite tercihlerinizi yaparken,fen-edebiyat fakülteleri sizlere öğretmen olcağınızı mı vaad etti ki şimdi yakınıyorsunuz?
2.Eğitim ve Fen-Edebiyat fakülteleri arasındaki ortalama puan farkı ne olacak,Eğitime giden afedersiniz enayi mi neden daha çok çalışıyor o zaman?
3.Tıp,tarim,sanayi gibi alanlarda sizler iş bulabilirken bu alanlara öğrenmeler alınıyor mu?Misal biyologlar hastahane lab.da çalışırken aynı işe biyoloji öğretmeni alınıyor mu?Cevap hayır ise buna öğretmenler neden bas bas bağırarak;hakkımızı isteriz demiyorlar?
4.Ben 2002 yılında mezun oldum ve benim son senemde ben sınıf öğrt.formasyonu için başvurmak isterken bunlar kaldırılıp Fen-Edebiyat fakültelerine hak tanındı.Ortaokul öğretmeni olmama rağmen ben sınıf öğretmenliği yapamazken sizlere bu hak tanındı.
5.Fen Edebiyatlarda dediğiniz gibi bilim öğretiliyor öğretmenlik değil!Eğitim fakültelerinde ise örneğin biyoloji dersi var,Hoca derse girer, konuyu anlatırken tahtaya şekilleri çizer ve ekler "Okulda çocuklara konuyu bu sırayla anlatacaksınız.Şu şekli şu durumda kullanacaksınız".Yani bize öğretmek anlatılır bilim değil!
Ben aradaki farkı çok iyi gördüm.Üni.içindeki siyasi çekişmeler nedeniyle eğitim hocalarımız varken derslerimiz fen-edebiyat hocalarına verildi.Tam bir yıl saçma sapan bilimsel konularla uğraştık ,öğretmenlik adına da zerre faydalanmadık bu hocalardan.O yüzden sizlerin öğretmenliğini asla kabul etmiyorum.Herkes eğitimini aldığı işi yapsın
bilimsel konuları saçmasapan olarak nitelendirmen de harikaymış.[/QUOT]
Yorumu birdaha oku istersen.Orada kastedilen bilimin ,saçma sapan olduğu değil;amaca uygun verilmediği.Ben İki fakültedeki hocalarıda gördüm;eğitim ayrımınıda.Evet bilginiz fazla bizden ama sizler sadece formasyon derslerinde "nasıl öğretmen olunur"u öğrendik sanıyorsunuz,oysa durum bu değil.Normal alan derslerinde de bizlere sürekli eğitim veriliyor.Ki biyoloji örneğini de yazdım yorumda.Sizin aldığınız formasyonlarla bu açığı kapatabilmeniz imkansız.Artı o yorumda kaç madde yazıldı bunlara cevap veremeyip; o cümleye takılmanda ilginç
Bilip bilmeden konuşuyor herkes siz fen edebiyatin nasıl yetiştirildiğini blllyormusunuz? Ben suan çoğu öğretmenlik mezunlarından daha donanımlı yetişiyorum. Resmen bilim adamı gibi yetiştiriyorlar sonrada çalışma alanlarini kapatıp işsiz bırakıyorlar benim ailem ne zorluklarla okutuyor beni. Kapatsınlar o zaman bölümleri
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?