- Konu Sahibi yansimasal
-
ben son sınıfım canım türk dili ve edebiyatı okuyorum 2 ay kaldı mezun olmama kızdığım nokta bu zaten, girerken böyle bir karar alınmış olsa tabiki tercih etmezdim ama son anda böyle yapmaları gerçekten çok sinir bozucu..
konunun eğitim mezunu veya fen- edebiyat mezunu tartışmasına dönmesini istemiyorum arkadaşlar.. ortada bir haksızlık var , vaat edilen bir şeyin kaldırılması var.. atanamama sorununun kaynağı fen- edebiyat fakülteleri değil eğitim mezunları bunu anlamıyor herkes birbirine düşman gibi diş biliyor.. herkesin atanamama sebebi aynı, devletin sözleşmeli olarak almak işine geliyor..
konu eğitim-fen edebiyat tartışmasına dönmesin demişsin ama ne yazık ki içeriği sebebiyle tam da bu noktaya parmak basıyor....
arkadaşım ''ben ünv. girerken böyle bir karar alınmış olsa ona göre tercih yapardım'' demişsin.bir eğitim fakültesi mezunu olarak tüm fen edebiyat fakültesi mezunu olup ta böyle konuşanlara diyeceğim tek şey: '' geçin bu lafları.''
ben 2001 de ünv. girerken bile biliniyordu fen edebiyat mezunlarının öğretmen olamayacağı.dönem dönem farklı uygulamaların yapıldığı.son anda yapılmış bi olay olsa bile yıllardır bilinen bir gerçekti.
ben yaptığım puanla özel ünv. burslu programlarının fen edebiyatlarına girebilecekken.odtü ye yerleşebilme imkanın varken boşuna mı başka bi ünv. eğitim fakültesini yazdım.sebebi ileri görüş olabilir mi acaba?
eğitim fakülteleriinin puanları tıpla,hukukla yarışsın.bizler bu en iyi fakültelerin bikaç puan eksiği ile öğretmen olabilmek için eğitim fakültesine gidelim.sonra fen edebiyat mezunları(bizim ünv. sınavında yaptığımız soruların neredeyse yarısını yapanlar) iki yıl formasyon alsın aynı işi yapalım öyle mi?!!!!
sizin adalet,hak anlayışınız bu mu?
gayet yerinde bir karar olmuş.umarım yeniden bir değişiklik yoluna gidilmez.
sizin adınıza üzücü olabilir ama yapacak bişey yok.bu bölüme yerleşirken her ihtimali düşünüp doğabilecek tüm sonuçları göze almalıydınız.özel sektörde şansınızı denersiniz artık.
konu eğitim-fen edebiyat tartışmasına dönmesin demişsin ama ne yazık ki içeriği sebebiyle tam da bu noktaya parmak basıyor....
arkadaşım ''ben ünv. girerken böyle bir karar alınmış olsa ona göre tercih yapardım'' demişsin.bir eğitim fakültesi mezunu olarak tüm fen edebiyat fakültesi mezunu olup ta böyle konuşanlara diyeceğim tek şey: '' geçin bu lafları.''
ben 2001 de ünv. girerken bile biliniyordu fen edebiyat mezunlarının öğretmen olamayacağı.dönem dönem farklı uygulamaların yapıldığı.son anda yapılmış bi olay olsa bile yıllardır bilinen bir gerçekti.
ben yaptığım puanla özel ünv. burslu programlarının fen edebiyatlarına girebilecekken.odtü ye yerleşebilme imkanın varken boşuna mı başka bi ünv. eğitim fakültesini yazdım.sebebi ileri görüş olabilir mi acaba?
eğitim fakülteleriinin puanları tıpla,hukukla yarışsın.bizler bu en iyi fakültelerin bikaç puan eksiği ile öğretmen olabilmek için eğitim fakültesine gidelim.sonra fen edebiyat mezunları(bizim ünv. sınavında yaptığımız soruların neredeyse yarısını yapanlar) iki yıl formasyon alsın aynı işi yapalım öyle mi?!!!!
sizin adınıza üzücü olabilir ama yapacak bişey yok.bu bölüme yerleşirken her ihtimali düşünüp doğabilecek tüm sonuçları göze almalıydınız.özel sektörde şansınızı denersiniz artık.
eğtim fak de yata yata mezun olurken fen fak dakiler sizin 5 katınız dersi sıka sıka verip mezun oluyor
bunun üniv sınavıyla bi alakası yok canım çok saçma yazdıkların o zaman kapatsınlar fen fakları emin ol eğtim fak kazanıp mezun olanlarla fen fak ı kazanıp mezun olanların zeka seviyeleri aynıdır
ben fen edb mezunuyum ve formasyonum var.
şundan eminim ki bölüm mezununun branş bilgisi öğretmenlik mezununun iki katıdır. üstüne formasyon da alınca öğretmenlik mezunundan daha donanımlı olacağı kesin.
hala hükümetin bilmem ne bakanı çıkmış öğretmenler ne iş yapıyorda 1800 maaş alıyor diyor yada her mezun olan atanacak diye bişey mi var iyor başka iş baksınlar diyor sanki çok iş varmış gibi ama kendilerine danışman alıyorlar ve bu danışmanlar lise mezunu akrabalar 7 bin tl maaşla işe başlıyor eğtimdi fen faktı takılmayın sisitem kökten yanlışşşşşşş
annem 14 yıldır öğretmenlik yapıyor 1700 küsür maaş alıyor bakan çıkıp diyor ki en düşük öğretmen maaşı yeni başlayan öğretmenin 1800 küsür. ayıp ya gözümüzün içine baka baka yalan söylüyorlar, kandırıyorlar
fen edebiyat fakültelerinde derslerin daha ağır olduğu gerçek eğitim fakültelerinde daha hafif eğitim veriyorlar daha çok öğretmenliğe yönelik ama o alanın asıl eğitimi fen edebiyat fakültelerinde bunu kimse inkar edemez
bölüm mezunları ile öğretmenlik mezunlarının branş bilgisini ölçüp birinin bilgisinin diğerinin iki katı olduğu sonucuna vardınız yani!!!!nasıl ölçüp,biçip bu yargıya vardınız acaba?
bu söylediklerinize ancak gülünür.
konu anlaşılan biz iiyiyiz siz kötüsünüze dönecek
madem o kadar iyiysiniz 3 4 puanı! daha alıp girseydiniz eğitim fakültesine şimdi en azından kpss için üzülürdünüz sadece...
bilim adamı,edebiyatçı olmak için girdiğin fakülteden hiç bir şey olamayarak çıkınca son çare öğretmen olmak geliyorsa insanın aklına o kişi öğretmen olmasın zaten
en azından bizim bir mesleğimiz var adı öğretmenlik fen edb mezununun mesleği nedir adı nedir? gerçekten merak ettim...fen edb mezunu? ee yani ne iş yaparsın sen şimdi?
o üstün iki katı bilgilerinizle yapabiliyorsanız bilim yapın madem...
sizinle tartışmak istemiyorum ama uslubunuz çok itici bu nefretiniz kime neye? fen- edebiyatlar formasyon alamayınca tüm eğitim mezunlarının atanacağını falan mı düşünüyorsunuz yoksa? dönem dönem heralde değişecek uygulamalar ama bu pat diye yapılmaz bir geçiş süreci olur.. ozaman sürekli her çıkan söylentiye kulak asarsak hiç bir şey yapamayız böyle saçma bir düşüncemi olur.. puanlardan bahsetmişsin ama çok bilgili değilsin bu konuda benim branşımla eğitim fakültesi arasında 3 4 puan oynuyordu yani öyle dediğin gibi bir uçurum mevcut değil.. ayrıca burada esas alınması gereken mezun olduğundaki donanımdır.. neyse bu konuyu gerip kapanmasını istemiyorum konu amacından sapıyor...
öğretmenlikten çok iyi ortalamalarla mezun olup o branşta yüksek lisans yapmaya çalışan çok kişiyle tanıştım. ne kadar bilgi birikimleri olduğunu gördüm.
konu anlaşılan biz iiyiyiz siz kötüsünüze dönecek
madem o kadar iyiysiniz 3 4 puanı! daha alıp girseydiniz eğitim fakültesine şimdi en azından kpss için üzülürdünüz sadece...
bilim adamı,edebiyatçı olmak için girdiğin fakülteden hiç bir şey olamayarak çıkınca son çare öğretmen olmak geliyorsa insanın aklına o kişi öğretmen olmasın zaten
en azından bizim bir mesleğimiz var adı öğretmenlik fen edb mezununun mesleği nedir adı nedir? gerçekten merak ettim...fen edb mezunu? ee yani ne iş yaparsın sen şimdi?
o üstün iki katı bilgilerinizle yapabiliyorsanız bilim yapın madem...
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?