- 3 Mart 2016
- 18.150
- 76.575
- 598
- Konu Sahibi Karanfil_kokuyor
-
Anladığını uygulamiyorsa zaten orda bir sorun var demektir
Bir çocuğa bu yanlış bunu yapmamalisin demene rağmen ısrarla yapıyorsa bunun için destek alın
Elini ocağa yaklaştırma yakar dediğimizde uzatiyormu
Balkondan aşağı sarkma dikkat et dediğinde düşmek için inadına sarkiyor mu ?
Hayır ! Dediğinde durmuyor mu ?
Bu konuyu gördükçe yazasım geliyor. İki buçuk yaşında oğlum az önce uyudu. Aşk acısı çekiyorsa demek ki uyku tutmuyor. Uyumamak için 10. Kez su isteyince (evet saydım işim ne) vermedim ve kızdım. Vay sen misin bunu yapan. Kendini yataktan atarak çığlık atmaya başladı. Evet gecenin bu saatinde. Ben ne yapayım şimdi bu çocuğa? İletişime kendini tamamen kapatmış etrafa tekme savuran çocuğa ne yapayım? Gözüm seğirirken alt komşunun aklından geçecek olan muhtemel iki düşünceyi söyleyeyim. "ay yazık dövüyor demek çocuğu nasıl bağırıyor öyle" ya da "ne terbiyesiz çocuklar var saat gecenin 2si nasıl da bağırıyor" her iki düşüncede de anne suçlu. Ya terbiye vermiyor ya da vicdansız . Hiçbir türlü memnun edilmez zaten kınamacı tipler.
Ben gidip seğiren gözümü düzelteyim.
Ek olarak biz o evlerden ırak dediğiniz çocukların annesi olarak gerçekten çok fazla yoruluyor ve yıpranıyoruz. Öyle ki yemek yemeyi unutuyoruz. Bundan ötürü de eleştiri ve kınama durumuna tahammül edemiyoruz. Kendi adıma yapmak istediğim şey, buyur sen bak o zaman diyerek uzaklaşmak. Ki bunu bana akıl vermeye çalışan kaynanama yaptım. Bir saatin sonunda mor bir suratla "yok kızım yok bu çocuk Bi değişik" diyerek verdi çocuğumu. Hey yavrum hey kolaydı öyle konuşmak.
Siz de bebek bekliyorsunuz buyuyunce bu dusuncelerinizi bir daha gözden gecşrmenizi tavsiye ederim zira cok guzel bir atasözümüz var bekara karı bosamak kolaydır :))Ya bu çocuklar anlamıyor olayı bana pek mantıklı gelmıyor.. illa ki oyalayabilirsiniz birseyle,telefon tek çözümünüz mü? Lütfen sosyal ortamlarda baska insanlarında düşünün
Göz seviyesine inmediyseniz demek.
Yerde yuvarlanarak anlatacaksınız.
Idrakyollariiltihabi valla sen yazdıkça ben oluyorum
Çocuğuna sukunet sana bol sabır dilerim
Senin anneliğinin hakkı ödenmez 10 çocuk yetiştirmiş kadar oldun
Idrakyollariiltihabi Ama yazdiklarini okuyunca "Allah yardimcin olsun" falan demekten kendini alamiyor insan. Markette iyi dileklerini sunan cocuk da haksiz degilmis
Sen bu konuları hiç okuma idrak. Ne çektiğini ne yaşadığını benden daha iyi anlayan biri olamaz şu forumda. Sen yazdıkça ben geçmişe gidiyorum biliyor musun? Çevremde çocuk buyutenlerin hayiflanmalarini görüyorum haksız buluyorum onları. Sorun diye yakındıkları şeyler benim şükredeceğim şeyler olurdu o yıllarda. Sana Allah sabır versin sözünü sokakta parkta her yerde o kadar çok duyardım ki. Sen hiç bu konuları okuyup sinirlerini germe derim. Yaşadığın sana yetiyor zaten.
Siz butun bu anlattiklariniza istinaden cocugunuzu bir uzmana gosterdiniz mi?Göz seviyesi önemli. Ben inince yüzümü tırmalıyor ama olsun önemli. Yüz dediğin nedir ki tırmalansın deri değiştiririz, yeter ki çocukların psikolojileri bozulmasın.
Bazen sırf oğluma sabrettiğim için cennete gideceğimi düşünüyorum :) züğürt tesellisi de olabilir tabi :)
Ben kızmıyorum öyle diyenlere zaten. Çocuk meydanda neyini savunayım ki :) 36, aydan sonra sakinleşeceğini umud ediyorum :)
Ben çok mutlu oluyorum birileri beni anlayınca. Çünkü annelere göre en zor çocuk kendilerininki. Şikayetlerini duyunca da şaşırıyorum senin gibi. Bir arkadaşım mesela zor yemek yiyor diyor. Ne yapıyor mesela diyorum "sebze yemeği yemiyor çok uğraşıyorum" diyor. Keşke benimki sadece yemek seçse. Benimki yemek yerken sabit duramıyor. Ya hareket etmeli ya bir şeylerle meşgul olmalı. İstediği olmadı mı? Önündeki bardak tabak ne varsa fırlatıyor. Birileri bırak yemesin diyor mesela. Bırakıyorum zaten. Bu sefer de mama mama diye tutturuyor. Yani yemek istiyor ama yemek yerken hareket etmek istiyor. Ağzına girecek lokma boyutu hep aynı olmalı. Bir tık büyük olursa ki kesinlikle yutamayacağı kadar büyük değil, anında tükürüyor halıya. Tam da bu yüzden bir başkası yemek yediremiyor oğluma. Lokma boyutu önemli çünkü :)
Hiç kimse başa çıkamadığı için de ben tek başıma büyütüyorum oğlumu. Kuaförün yolunu unuttum mesela. Gidemiyorum çünkü asla durmuyor bir bıyık aldırma zamanı kadar bile :)
Ben şikayet etmem bakarım oğluma. Ancak "sen beceremiyorsun aslında" diye ahkam kesenler sinirimi zıplatıyor işte.
Siz butun bu anlattiklariniza istinaden cocugunuzu bir uzmana gosterdiniz mi?
Ya da arada sesinizi yukseltseniz tepki koysaniz?
Belki biraz cekinir.
Korkar ne bileyim
Cunku gercekten fazla hareketli
Allah yardımcınız olsun okurken ben korktum benim oğluşumda böyle olursa diye. Hep mi böyleydi bazı bebekler doğuştan hiperaktiflerGöz seviyesi önemli. Ben inince yüzümü tırmalıyor ama olsun önemli. Yüz dediğin nedir ki tırmalansın deri değiştiririz, yeter ki çocukların psikolojileri bozulmasın.
Bazen sırf oğluma sabrettiğim için cennete gideceğimi düşünüyorum :) züğürt tesellisi de olabilir tabi :)
Ben kızmıyorum öyle diyenlere zaten. Çocuk meydanda neyini savunayım ki :) 36, aydan sonra sakinleşeceğini umud ediyorum :)
Ben çok mutlu oluyorum birileri beni anlayınca. Çünkü annelere göre en zor çocuk kendilerininki. Şikayetlerini duyunca da şaşırıyorum senin gibi. Bir arkadaşım mesela zor yemek yiyor diyor. Ne yapıyor mesela diyorum "sebze yemeği yemiyor çok uğraşıyorum" diyor. Keşke benimki sadece yemek seçse. Benimki yemek yerken sabit duramıyor. Ya hareket etmeli ya bir şeylerle meşgul olmalı. İstediği olmadı mı? Önündeki bardak tabak ne varsa fırlatıyor. Birileri bırak yemesin diyor mesela. Bırakıyorum zaten. Bu sefer de mama mama diye tutturuyor. Yani yemek istiyor ama yemek yerken hareket etmek istiyor. Ağzına girecek lokma boyutu hep aynı olmalı. Bir tık büyük olursa ki kesinlikle yutamayacağı kadar büyük değil, anında tükürüyor halıya. Tam da bu yüzden bir başkası yemek yediremiyor oğluma. Lokma boyutu önemli çünkü :)
Hiç kimse başa çıkamadığı için de ben tek başıma büyütüyorum oğlumu. Kuaförün yolunu unuttum mesela. Gidemiyorum çünkü asla durmuyor bir bıyık aldırma zamanı kadar bile :)
Ben şikayet etmem bakarım oğluma. Ancak "sen beceremiyorsun aslında" diye ahkam kesenler sinirimi zıplatıyor işte.
Allah yardımcınız olsun okurken ben korktum benim oğluşumda böyle olursa diye. Hep mi böyleydi bazı bebekler doğuştan hiperaktiflertek diyebileceğim küçükken yaramaz olanlar büyüyünce tam beyefendi oluyır genelde Allah can sağlığı versin evlatlara
Çocuklar ve rahat anneleri
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?