- 6 Aralık 2010
- 34.491
- 91.176
- 798
- Konu Sahibi Karanfil_kokuyor
-
Kim ne derse desin bazı anneler rahat
Dünya onlar ve çocukları etrafında dönüyor sanki
Doğru rahat anne modeli mi yoksa kuralcı anneler mi olduğunu aslında tamda bilmiyorum
Konu sahibi çocuğunuza burası hastahane oturmalısın demili onda bir algı oluşturmalı
Ha aldığınız tepki gereksiz kaba ama sizde biraz rahat davranmış gibisiniz
Saat basi giderler hem debir de yaşlı teyzeler amcalar ilaç yazdırmaya gider,
Saat basi giderler hem de
Luzumsuz yere isgal ederler cogu zaman
Saglik ocaginda ben de hasta kimseyi gormedim. 15 dakika ayak sesine dayanamamislar gibi geldi bana
Saat basi giderler hem de
Luzumsuz yere isgal ederler cogu zaman
Saglik ocaginda ben de hasta kimseyi gormedim. 15 dakika ayak sesine dayanamamislar gibi geldi bana
Ben toplu mekanlarda cocuk sesi duymam hic. Hep yetiskinlerin sesleriya konuda bağıran çağıran çocuk yok.
alt tarafı sınıf arkadaşını görmüş, oraya buraya koşturmuş,
bir de 4 yaşındalar ha.
nasıl bu kadar sorun oluyor anlamıyorum.
toplumsal alansa toplum sadece olgun bireylerdn oluşmuyor ya, saksıda büyümüyor ya bu insanlar, çocuklar da toplumun bireyi.
şimdi böyle yazınca da saygısız nesil yetiştiriyorsunuz diyorlar.
böyle saygı olmaz ama değil mi?
saygı karşılıklı olur.
çocuğa da saygı gerekir.
sen arkadaşını görünce 2 kelam etmiyorsan çocuktan da bekleme tamam.
Zaytung da guzel bir yazi var. Okuyup okuyup guluyorum, cocuklariniz biraz buyuyecek ve topluma lkarisacaklar. Evet mutlu olsunlar ama unutmayin sadece sizin couklariniz degil onlar, toplumun bir bireyi de olacaklar, kurallari bileceklerler ki saglikli buyusunler, zorluk yasamasinlar. u yazi her ne kadar direkt baglantili olmasa da yine de gercekci:) http://www.zaytung.com/haberdetay.asp?newsid=80690
Sağlık ocaklarının yapısı aynı değişen pek birşey yok tabi bu sağlık ocaklarının bir sağlık kuruluşu olduğu gerçeğini değiştirmiyor:) bunu konu sahibini tenzih ederek yazıyorumhastane değil ki sağlık ocağı.
ben ülkeden ayrılalı sağlık ocaklarının yapısı mı değişti acaba?
oraya çocuklar aşıya falan gider, pansumanı olan gider, bir de yaşlı teyzeler amcalar ilaç yazdırmaya gider, hiç hasta birini görmedim ben yıllardır çocuklar yüzünden mekik dokurum :)
ya bir de geodalcım, böyle genelden yazıyoruz ama konu sahibinin olayı 15 dakikalık bir şey
konu aslında rahat anneler değil ki.
konu tam olarak çocukça hareketler yapan çocuklardan insanların rahatsız olması.
sorsak herkes 12 yaşında hayata başladı sanırım.
vallaha ben hayatımda kendim kadar uslu bir çocuk hiç görmedim,
şimdi geçmişe baktığımda 30 yaşındaki olgunlukla çocukluk yaşamışım hakikaten, ve gerçekten de yazık diyorum.
keşke o kadar söz dinleyen biri olmasaymışım ya.
benim çocuklarım da olmasınlar inş.
ahahah konuda beddua edenler olmuş ya, ben de kendime ediyorum, bak kimse alınmasın.
olmasın çocuklarım öyle put gibi, otur deyince oturan kalk deyince kalkan olmasınlar.
amin :)
KesinlikleDoğduğu anda çevresini takip eden, kafasını dik tutup kendini döndürebilen bir nesil ‘aman çocuğum dur’ sözünden anlardı zaten.
Şimdi bizim zamanımızda diyenler olacak, o zamanki bebek o zamanda kaldı kundaklanıp put gibi aylarca yatan bir nesiliz ama şimdikiler değil yani ne yapalım.
Tutabiliyorsan durdurabiliyorsan ve ben beceremiyorsam adres vereyim de gelsin göreyim o muhteşem terbiyecileri.
Hodri meydan...
Ben tam da o teyzeler yüzünden terbiye veremiyorum zaten. Hayır dediğimi tutturup kusana kadar ağlayınca ‘ cık cık cık şuna bak el kadar çocuğu nasıl da ağlatıyor’ diyor, ağlamasın diye istediğini yapınca ‘vay efendim ne şımartmış çocuk bunu parmağında oyuncak etmiş’ oluyor.Kesinlikle
Fazla kesin hatlar cizmemek lazim. Hayatta her sey ya siyah ya beyaz olmuyor. Griler de var. Baskalarinin anneligini sorgulamadan o grileri de fark etmek lazim. Sokakta gordugumuz ve bize surekli akil vermeye calisan teyzelere de bir yere kadar tahammul edebiliyoruz. Ben cogunlukla he deyip geciyorum. Anlatsam anlamayacak nasilsa. Eger ki oglumla beraber o kriz zamanlarindaysak cozum bulamadigim noktalar oluyor maalesef. Kim ister ki cocugu oyle olsun?
Agir terbiye sorunlari var gercektenBen tam da o teyzeler yüzünden terbiye veremiyorum zaten. Hayır dediğimi tutturup kusana kadar ağlayınca ‘ cık cık cık şuna bak el kadar çocuğu nasıl da ağlatıyor’ diyor, ağlamasın diye istediğini yapınca ‘vay efendim ne şımartmış çocuk bunu parmağında oyuncak etmiş’ oluyor.
Ağlayan çocuk anormal değildir, her yerde mermiden keskin bakışları ve rahatsızlığı belli eden tavrı üzerimizden çekseler, biz de kendi doğrumuzla şımarık olmayan bir nesil yetiştireceğiz inşallah.
Bir se kötülük teyzeler var, bana bakıp ‘ ay ikiside mi senin yazık daha büyüğü bile bebek sana da yazık çok çok zor büyüyeceklwr’ deyip sanki benim hayatımı kendi yaşıyormuşcasına kendi bakıyormuşcasına bilgilendirip günlük fesatlığını tamamlayan...
Bence sıkıntı bizden önceki nesilde zaten.Agir terbiye sorunlari var gercekten
Keske biraz sussalar
Eskiden tonton neneler dedeler vardi ayol sokaklarda gelir colugu cocugu aglayan insana yardimci olurlardi. “Aglama bakiyim yakisikli annen uzulmesin”vs vs derlerdi. Ben toplumun o hallerini gercekten ozluyorum.
Valla haklisinBence sıkıntı bizden önceki nesilde zaten.
Şuanın 50 ve üstü kınamaya yer arıyor babam dahil, ne yapsak da gençlerin moralini bozsak kafasındalar.
Bir onlar doğru zaten, biz zıvanadan çıkmışız...
Önce onları terbiye etmeli
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?