- 2 Kasım 2013
- 7.796
- 37.040
- 748
- Konu Sahibi Karanfil_kokuyor
-
Maalesef öyle oluyor, dediğim gibi ben aşırı rahat, çocuğuyla ilgilenmeyen ailelere çok kızıyorum, hakikaten bazıları rahatlık abidesi çünkü, o tip ebeveynlere aşırı tepkiliyim ama bazılarını da görüyorum, elinden geleni yapıyor ama çocuk durmuyor, bize gelmişti bir aile, 2 yaşlarında bir çocuk, anne baba ve yakın akraba dışında pek kimseyi görmemiş o yaşa kadar, ilk defa yabancılık çekeceği bir ortama girdi, çocuk 5 dakika durmadı, sürekli ağladı, anne baba çocuğu susturmak için herşeyi yaptı ama nafile, bahçedeki hayvanları gösterdik, çizgi film açtık durmuyor çocuk, ben o anne babaya rahat diyemem, onlarda çok üzüldüler çocuğu susturamadıkları için, ne misafirliklerini anlayabildiler ne iki sohbet edebildiler, belki 2 nefes alma umuduyla gelmişlerdi bize ama geldiklerine pişman oldular çocuk durmayınca, üzülmüştüm o hallerine, elimden de birşey gelmedi, biraz avutabilseydik çocuğu, annesi babası biraz dinlenme imkanı bulurdu belki.zaten çocuklar bu negatif enerjileri de hissediyorlar biliyorsunuz.
nerede böyle tip gelse çocuğun inadı tutuyor resmen :)
ben serbest büyütüyorum daha önce de dediğim gibi ama, çevreden de hep yardım görüyorum.
o yüzden bazen kk beni çok şaşırtıyor.
çok başıma geldi, oğlumu sakinleştiremem, bir tane yaşlı tonton amca gelir konuşur ikramda bulunur sakinleştirir falan.
kimler neler yaşıyor bilemezsiniz. mesela benim oğlum gerçekten sessiz sakin bir çocuktur ama taşınmanın etkisiyle çığlık atmaya falan başlamıştı, bir kaç ay sürdü o durumu. dışarıdan nasıl göründüğünü tahmin bile edemiyorum. Ama o halde bile hiç şikayet almadık, aksine hep yardım gördük.
bu kadar tahammülsüz olunmamalı diye ben hep bu konulara yazıyorum.
Ama karşılıklı atışmaya dönüyor sonrasında, kimse kimseyi anlamak istemiyor gibi.
İşte ben öyle ana ya kızıyorum ev sahibine ne kadar rahatsin diyeceğine kalkıp kendi müdahale etmeliÇocuk elbette koşacak eğlenecek ama durması gereken yerde annenin durdurabilmesu gerek. Şöyle ki akrabamızın çocuğu var her hafta gelirler, 3 yaşında tatlı bir erkek çocuğu. Gel gör ki halılarım boyadan gözükmüyor, mumluk severim ben insanlar bana hep mumluk hediye alır, kırdı birer birer, tabaklar biblolar kitaplar cdler hak getire. Öyle ki annesi ablası bile ne rahatsın diyor ( ne yapayim 3 yaşındaki miniğe mi kızayim) Çocuk da felaket aftif ve tv nin arkasına geçip itmeye çalışıyor işte onu istemiyorum. Kaç bin liralık tv. Ya çocuk tv arkasına geçince bi kalk yerinden bi tut ama yok. Ben kalkıp tutuyorum. Ben uzaklastiriyorum. Insanlar müsamaha gösterebilir ama bir yere kadar.
aslında burda en ıyı anne benım yarısı yok kımse boyle bırsey soylemıyor
kımse kımseden ustun degıl
butun evlatlar ıcın en ıyısı olsun ısterım ben dusmanımı bıle cocugu ıyı olsun ısterım onlar gelecek nesil cunku
aslında burda yazılanların cogu dırek sıze de degıl
ıkıye bolunmus durumda bırcok anne
kımısı cocugu cok rahat bırakıyor
kımısı de hıc hareket ettırmıyor
halbukı en dogrusu cocuga sadece neyın dogru neyın yanlıs oldugunu soylemek
ısrarla hata yaptıgında yanlıs yaptıgında bılerek sırf yaramazlık ıcın bıle dedıgınızın tersını yaptıgında sabırla tekrar anlatmak
belkı ucuk gelecek sıze ama soyle ornek verım... ben dogdugu gunden berı konusuyorum herseyı anlatıyorum kendımce dogru ve yanlısları degıl ama genel kabul gormus dogru ve yanlısları ulke genelınde ortak degerler.
bırı yanlıs bırsey yaptıgında bak bu kısı boyle yaptı ılerde karsısına su sorunlar cıkacak kendısıde pısman olacak dıye anlatıyorum bır zaman sonra cocuk bu durumu anlıyor. cocuga kucuk daha ne anlar kı demek hakaret aslında ınanın kı anlıyor
uygulamıyor sa bu anlamadıgından degıl :) bır yerde ıletısımı tutturamamak dıyelım o kımısınde daha erken oturur kımısınde daha gec burda tek onemlı olan sey yasına bakmadan anlatmakdır dogrusunu bıkmadan usanmadan
burda olumsuz yazanların bırcogu cocugu cok rahat bırakanlaraydı :)
herkes kendı cocugunu daha ıyı bılır herkes cocugunun en ıyısı olmasını ıster suphesiz... bunda hemfıkırız. ama ozel durumu olan cocukları tenzıh ederek soyluyorum kı cocuklar aslında kuralları sevıyorlar :) ve zamanla uyuyorlar
Göz seviyesine inmediyseniz demek.Bu konuyu gördükçe yazasım geliyor. İki buçuk yaşında oğlum az önce uyudu. Aşk acısı çekiyorsa demek ki uyku tutmuyor. Uyumamak için 10. Kez su isteyince (evet saydım işim ne) vermedim ve kızdım. Vay sen misin bunu yapan. Kendini yataktan atarak çığlık atmaya başladı. Evet gecenin bu saatinde. Ben ne yapayım şimdi bu çocuğa? İletişime kendini tamamen kapatmış etrafa tekme savuran çocuğa ne yapayım? Gözüm seğirirken alt komşunun aklından geçecek olan muhtemel iki düşünceyi söyleyeyim. "ay yazık dövüyor demek çocuğu nasıl bağırıyor öyle" ya da "ne terbiyesiz çocuklar var saat gecenin 2si nasıl da bağırıyor" her iki düşüncede de anne suçlu. Ya terbiye vermiyor ya da vicdansız . Hiçbir türlü memnun edilmez zaten kınamacı tipler.
Ben gidip seğiren gözümü düzelteyim.
Ek olarak biz o evlerden ırak dediğiniz çocukların annesi olarak gerçekten çok fazla yoruluyor ve yıpranıyoruz. Öyle ki yemek yemeyi unutuyoruz. Bundan ötürü de eleştiri ve kınama durumuna tahammül edemiyoruz. Kendi adıma yapmak istediğim şey, buyur sen bak o zaman diyerek uzaklaşmak. Ki bunu bana akıl vermeye çalışan kaynanama yaptım. Bir saatin sonunda mor bir suratla "yok kızım yok bu çocuk Bi değişik" diyerek verdi çocuğumu. Hey yavrum hey kolaydı öyle konuşmak.
Bu konuyu gördükçe yazasım geliyor. İki buçuk yaşında oğlum az önce uyudu. Aşk acısı çekiyorsa demek ki uyku tutmuyor. Uyumamak için 10. Kez su isteyince (evet saydım işim ne) vermedim ve kızdım. Vay sen misin bunu yapan. Kendini yataktan atarak çığlık atmaya başladı. Evet gecenin bu saatinde. Ben ne yapayım şimdi bu çocuğa? İletişime kendini tamamen kapatmış etrafa tekme savuran çocuğa ne yapayım? Gözüm seğirirken alt komşunun aklından geçecek olan muhtemel iki düşünceyi söyleyeyim. "ay yazık dövüyor demek çocuğu nasıl bağırıyor öyle" ya da "ne terbiyesiz çocuklar var saat gecenin 2si nasıl da bağırıyor" her iki düşüncede de anne suçlu. Ya terbiye vermiyor ya da vicdansız . Hiçbir türlü memnun edilmez zaten kınamacı tipler.
Ben gidip seğiren gözümü düzelteyim.
Ek olarak biz o evlerden ırak dediğiniz çocukların annesi olarak gerçekten çok fazla yoruluyor ve yıpranıyoruz. Öyle ki yemek yemeyi unutuyoruz. Bundan ötürü de eleştiri ve kınama durumuna tahammül edemiyoruz. Kendi adıma yapmak istediğim şey, buyur sen bak o zaman diyerek uzaklaşmak. Ki bunu bana akıl vermeye çalışan kaynanama yaptım. Bir saatin sonunda mor bir suratla "yok kızım yok bu çocuk Bi değişik" diyerek verdi çocuğumu. Hey yavrum hey kolaydı öyle konuşmak.
Idrakyollariiltihabi valla sen yazdıkça ben oluyorum
Çocuğuna sukunet sana bol sabır dilerim
Senin anneliğinin hakkı ödenmez 10 çocuk yetiştirmiş kadar oldun
Sen okuma böyle konuları, zor ikna oldun zaten
Nasıl gidiyor? İlk 3 ay çok uyku bastırır insanı
Valla önüme çıkıp duruyor okumasam daha iyiafakanlar basıyo içimi
Uyku nerdee gohacımmidem bulanıyor 1 haftadır, hayattan soğuyorum
Gerçekten olmayınca olmuyor.Ben toplu mekanlarda cocuk sesi duymam hic. Hep yetiskinlerin sesleri
Kimi telefonla konusur bagir cagir
Kimi yanindakiyle konusur
Onlari uyaran cikmaz.
Herkesin anneligini sorgulamak daha kolay geliyor sanirim. Hep en iyisi benim havalarindaki instagram cocuklari ve onlarin anneleri cazip tabii.
Annemin bitisiginde iki cocuklu bir aile yasiyor. Kucuk kizlari dogdugundan beridir sebepli sebepsiz agliyor. Cocugun babasi doktor. O henuz bulamadi cocugunun neden agladigini misal. Evlat 6 yasinda su an. Annemden her gorduklerinde ozur diliyorlar. Kusura bakmayin sesi cok geliyor size vs diye. Annem asla rahatsiz olmadigini belirtmesine ragmen. İnsanlar caresiz. Cocugun huyu bu. Dogar dogmaz da boyleydi,degismedi. Demek ki olmayinca olmuyor.
Ben de "annemin bize bir bakınca yerimizden kıpırdamaz"cılardan olarak şurada yerimi alayım.
Anladığını uygulamiyorsa zaten orda bir sorun var demektir
Bir çocuğa bu yanlış bunu yapmamalisin demene rağmen ısrarla yapıyorsa bunun için destek alın
Elini ocağa yaklaştırma yakar dediğimizde uzatiyormu
Balkondan aşağı sarkma dikkat et dediğinde düşmek için inadına sarkiyor mu ?
Hayır ! Dediğinde durmuyor mu ?
Geçen gün market kasiyeri oğluma bakıp "Allah yardımcınız olsun" dedi. İçten içe çok kızdım lakin savunmaya geçmedim. Çünkü hareket etmeden duramayan bir çocuğa sahibim. Bunun terbiyeyle zerre kadar alakası yok. İki buçuk yaşında sürekli inatlaşan ve hiç durmadan hareket eden bir çocuk nasıl terbiye edilir?
Etrafımdaki kişilere yahut bize ait olmayan eşyalara zarar verdiği noktada müdahale ediyorum ki bu müdahale esnasında ya yüzümü tırmalıyor ya kendini yerlere atıyor. Ben bayılıyorum (!) zaten sürekli savaş halinde olmaya mesela.
Sağlık ocağına oğlumla gittiğimde sırtımdan ter boşalıyor zaptedebilmek için. Elimden gelen gayretle kişilere ve eşyalara zarar vermesini engelliyorum. Lakin ben bu kadar uğraşırken hareket etmesine laf edene de kusura bakmasın carlarım. Ne yapayım çocuğun boynuna zincir mi takayım. Sabit duramıyor işte. O kriz anında çocuğa vursan kötü anne olursun. Bak amca kızıyor bilmem ne desen o da olmaz. Yapma dur deyince anlasa zaten sorun yok ama anlamıyor işte yahu. İşine gelmiyor anlamak.
Ben bu konuda o kadar doluyum ki, anlamayan ve kınayan kişilere oğlum gibi bir çocuğa sahip olmalarını diliyorum :)
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?