- Konu Sahibi Karanfil_kokuyor
-
Yapmayın Allah aşkına. O zaman sizin mantıkla çocuğu aman çocuğum sarkma sakın diyerek balkonda yalnız bırakabiliriz. Muhakkak anlamış olması gerekir.Anladığını uygulamiyorsa zaten orda bir sorun var demektir
Bir çocuğa bu yanlış bunu yapmamalisin demene rağmen ısrarla yapıyorsa bunun için destek alın
Elini ocağa yaklaştırma yakar dediğimizde uzatiyormu
Balkondan aşağı sarkma dikkat et dediğinde düşmek için inadına sarkiyor mu ?
Hayır ! Dediğinde durmuyor mu ?
Ben de "annemin bize bir bakınca yerimizden kıpırdamaz"cılardan olarak şurada yerimi alayım.
açılın büyük konuşmaya geldim
ben böyle ortamlarda anne babaları tarafından müdahale edilmeden kendi başına hareketler halinde olan çocuklara ters bakış atıyorum.
içten kızıyorum. çünkü bazı ana babalar da çok vurdumduymaz.
konu sahibi sizin için söylemiyorum. orada nasıl davranıyordunuz bilemem
Anladığını uygulamiyorsa zaten orda bir sorun var demektir
Bir çocuğa bu yanlış bunu yapmamalisin demene rağmen ısrarla yapıyorsa bunun için destek alın
Elini ocağa yaklaştırma yakar dediğimizde uzatiyormu
Balkondan aşağı sarkma dikkat et dediğinde düşmek için inadına sarkiyor mu ?
Hayır ! Dediğinde durmuyor mu ?
HastanedeYani bende çok isterim ama olmuyor malesef
Insanlara, doğaya ve hayvanlara zarar vermedikleri sürece çocuklara karışılmaz. Bizim toplumumuzda ya simarikligin boku çıkarılıyor ya da sustalı maymun gibi bastırılmış çocuklar yetiştiriliyor. Çocuk bu elbette hazirolda beklemeyecek ki beklemesin de zaten. Azıcık hayattan zevk almasını bilene o çocukların neşesi en büyük ilaç. Ama bu hastane gibi bir ortamı gürültüye bogabilecekleri ve hastaları rahatsız edebilecekleri anlamına gelmiyor. Zaten çocuklar da sadece oynuyorlarmis.Bu gün biri 4 biride 2 yaşında çocuklarımla sağlık.ocağına gittik oğlumun okulda bir formu doktorun doldurması gerekiyordu.
Gittik.oturduk oğlumun okuldan bi arkadaşıda ordaydı ortada koştular. Ama bağırma çağırma yok çocuklar dolanıyorlar daha 1 dk olmadı
Ordan kadının biri sessiz otursunlar burası hastane dedi.
Bende söyleriz ama anlamazlar küçükler
Bu kadın durdu.BÖYLE TERBİYE VERİLİR. Dedi benim nevrim döndü. Biz terbiyesiz büyütüyoruz çocuklarımızı dedim sustu.
Şimdi kadına verdiğim cevap hos değil ama tavrına çok sinir oldum.
Napalım çocugumuz var diye işlerimizi yapmıyalımmı. Ben orda illa telefonmu verim otursun diye. O zamanda hemen telefon veriyorlar diyecekti
Çok sinirlendim gerçekten.
Sağlık ocağına gittiğinizde kendine ve insanlara zarar verecek şeyler yapıyorsa çocuğunuzla gitmeyin. Çocuğunuzu goturmeniz gerekiyorsa çocukların ilgisini çekecek günlük oynamadığı böyle anlar için bir oyuncak. Cikartmali kitap. Mıknatıslı oyuncak yanınıza alabilirsiniz bu onu 1 saat oyalar ve o esnada işiniz biterBen cevap vereyim sorularınıza. Evet elini yaktığı halde ocağa elini uzatmaya devam ediyor. Evet cam ve balkondan sarkmak istiyor bıraksam bir an boş bıraksam düşer zaten. Evet kendine zarar veren her türlü hareketi de yapıyor.
İki buçuk yaşında ve dikkatini dağıtmak (o da işine gelirse) dışında oğlumu zaptedebilmenin hiçbir yolu yok. Anlıyor ve uygulamıyor evet. Uzmana da götürdüm ben. Zekasında da bir sorun yok. Hatta öyle müthiş bir hafızası var ki bir kez gördüğü hiçbir şeyi unutmuyor. Lakin durmuyor işte çocuk. Asla durmuyor, oturmuyor.
Öyle her çocuk aynı olmuyor efenim. Bazı çocukları sabit tutmaya çalışmak, çok daha büyük krizlere sebep oluyor. Ben sağlık ocağına gitmeyeyim mi bu durumda ?
Çocuğu balkonda yalnız mı bırakıyorum dedim ?Yapmayın Allah aşkına. O zaman sizin mantıkla çocuğu aman çocuğum sarkma sakın diyerek balkonda yalnız bırakabiliriz. Muhakkak anlamış olması gerekir.
Mevzu çocuklarsa eğer bu kadar kesin yargılarla konuşmamalıyız. Çocuktur bu nihayetinde sinek geçse heyecanlanır bağırır, kedi geçse koşar arkasından.
Koskoca insanlara yeri geliyor laf anlatamıyoruz çocuklardan kesin olarak bu kadar şeyi beklemek bana doğru gelmiyor.
Kesinlikle budur .Arkadaşımın 1 buçuk yaşındaki çocuğuyla olan iletişimini gördükten sonra çocuk anlamaz
cümlesine inanmayanlardanım.
Tane tane bir kez sebebiyle söylemesi yetiyordu gerçekten.
Hiç ikiletmiyordu yavrucak..
Bir yetişkine anlatır gibi anlattım hep asla anlamıyor diye düşünmedim demişti.
Unutmuyorum.
Az evvel bir arkadaşım 4 buçuk yaşındaki oğlunun videosunu attı 1. sınıfa hazır mı diye ben şoke oldum.
Çünkü 3. sınıf öğrencilerimde böyle dinleme kültürü yok.
Bir kere söyledi annesi her şeyi ve hep tabi annecim dedi yaptı.
Vay arkadaş.
Boşa demiyoruz çocuk yetiştirmek sanattır diye..
Ben size zaten balkonda bırakıyorsunuz demedim ki. O kadar kesin konuştunuz ki anlaması gerekir yoksa sorun vardır diye. Ben de diyorum ki mevzu çocuk olunca kesin yargılarla konuşamayız. Çocuk bu nihayetinde duygularını bizlerden daha uç noktalarda yaşıyor.Çocuğu balkonda yalnız mı bırakıyorum dedim ?
İyi okursaniz doğru anlarsınız alınganlık yapıp da çarpıtmayin lütfen .
Hangi çocuğa dur desen bir durur . Benimde çocuğum var benimde balkonum var . Yaklaştığında ona yerdeki çizgiyi gösterdim . Burdan ileri gidemiyorum sende babanda bu hepimiz için geçerli çünkü tehlikeli dedim. Ben kenardan tutup sarkiyor muyum ? Diye sordum
Yanlış hareket olur dedim.
Bunu söyledim ve gözlemliyorum . Çocuğumu kaygısız salmiyorum ortaya .aksine ortaya kaygısız salan kişilere kızıyorum farkındaysaniz ?
Çocuğun bunu anlaması için illa balkondan düşmesi gerekmiyor evden balkonu iptal etmekte gerekmiyor bir insana doğruyu yanlışı konuşarak anlatır ogretirsiniz. Belirli bir yaşa kadar anlatırsınız belirli bir yaştan sonra onlar zaten anlar .
Ben alıngan yorumların sebebini anlıyorum . Sizde çocuğunuzun sizi nasıl anlayacağını anlamanız gerekiyor
Sağlık ocağına gittiğinizde kendine ve insanlara zarar verecek şeyler yapıyorsa çocuğunuzla gitmeyin. Çocuğunuzu goturmeniz gerekiyorsa çocukların ilgisini çekecek günlük oynamadığı böyle anlat için bir oyuncak. Cikartmali kitap. Mıknatıslı oyuncak yanınıza alabilirsiniz bu onu 1 saat oyalar ve o esnada işiniz biter
Çocuktur koşucak evlenecek tabi millete neBu gün biri 4 biride 2 yaşında çocuklarımla sağlık.ocağına gittik oğlumun okulda bir formu doktorun doldurması gerekiyordu.
Gittik.oturduk oğlumun okuldan bi arkadaşıda ordaydı ortada koştular. Ama bağırma çağırma yok çocuklar dolanıyorlar daha 1 dk olmadı
Ordan kadının biri sessiz otursunlar burası hastane dedi.
Bende söyleriz ama anlamazlar küçükler
Bu kadın durdu.BÖYLE TERBİYE VERİLİR. Dedi benim nevrim döndü. Biz terbiyesiz büyütüyoruz çocuklarımızı dedim sustu.
Şimdi kadına verdiğim cevap hos değil ama tavrına çok sinir oldum.
Napalım çocugumuz var diye işlerimizi yapmıyalımmı. Ben orda illa telefonmu verim otursun diye. O zamanda hemen telefon veriyorlar diyecekti
Çok sinirlendim gerçekten.
Ben karakterden bahsetmemiştim bahsetmiyorum tıpkı yetişkinler gibi çocuklarda ayrı ayrıBen size zaten balkonda bırakıyorsunuz demedim ki. O kadar kesin konuştunuz ki anlaması gerekir yoksa sorun vardır diye. Ben de diyorum ki mevzu çocuk olunca kesin yargılarla konuşamayız. Çocuk bu nihayetinde duygularını bizlerden daha uç noktalarda yaşıyor.
Alınacak bir durumum da yok inanın. Bazen sırf çocuk huysuz diye zor durumda kalıp resmen dışlanan ebeveynleri görünce üzülüyorum.
Son paragrafta alınganlığınızı anlıyorum diyerek beni de sorumsuz saydığınız ebeveynlerle aynı kategoriye sokmuşsunuz onu da anladım ama inanın hiç alınmadım :)
Bütün çocuklar kalıptan çıkarmış gibi aynı olmuyor malesef. Bütün yetişkinlerin olmadığı gibi
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?