Böyle terbiye edilir.

açılın büyük konuşmaya geldim
ben böyle ortamlarda anne babaları tarafından müdahale edilmeden kendi başına hareketler halinde olan çocuklara ters bakış atıyorum.
içten kızıyorum. çünkü bazı ana babalar da çok vurdumduymaz.
konu sahibi sizin için söylemiyorum. orada nasıl davranıyordunuz bilemem

canım benimde çocuğum var ama hastanede asla bu kadar rahat olmayacağını bilir avmde falan bile tembihliyorum insanlar rahatsız olabilir bu yüzden mümkün olduğunca sakin olalım fazla koşturmayalım tamammı diyorum evden çıkmadan önce anlıyor yani şimdi anaokulunda çocuğum seneye ilkokula başlıcak ama 3 4 yaşındaykende dışarda sakindi yani.. ben hoş bulmuyorum mesela çocuk bağırıyo çağırıyo koşuyor annesi rahat rahat yürüyor hiiç takmıyor. sonuçta topluluğunda kuralları var cnm heleki sağlık ocağı hastane falan insanlar hasta rahatsız gürültüye bu kadar tahammüllerinin az olması doğal bence.

Yapmayın Allah aşkına. O zaman sizin mantıkla çocuğu aman çocuğum sarkma sakın diyerek balkonda yalnız bırakabiliriz. Muhakkak anlamış olması gerekir.

Mevzu çocuklarsa eğer bu kadar kesin yargılarla konuşmamalıyız. Çocuktur bu nihayetinde sinek geçse heyecanlanır bağırır, kedi geçse koşar arkasından.

Koskoca insanlara yeri geliyor laf anlatamıyoruz çocuklardan kesin olarak bu kadar şeyi beklemek bana doğru gelmiyor.

katılıyorum bazı anne babalar var çok vurdumduymaz konu sahibine bişey demiyorum ama çok görüyoruz çocuk insanları rahatsız edecek derece koşturuyor gürültü yapıyor anne baba görmüyor bile:) benimde onu aklım almıyor...

Ben cevap vereyim sorularınıza. Evet elini yaktığı halde ocağa elini uzatmaya devam ediyor. Evet cam ve balkondan sarkmak istiyor bıraksam bir an boş bıraksam düşer zaten. Evet kendine zarar veren her türlü hareketi de yapıyor.

İki buçuk yaşında ve dikkatini dağıtmak (o da işine gelirse) dışında oğlumu zaptedebilmenin hiçbir yolu yok. Anlıyor ve uygulamıyor evet. Uzmana da götürdüm ben. Zekasında da bir sorun yok. Hatta öyle müthiş bir hafızası var ki bir kez gördüğü hiçbir şeyi unutmuyor. Lakin durmuyor işte çocuk. Asla durmuyor, oturmuyor.

Öyle her çocuk aynı olmuyor efenim. Bazı çocukları sabit tutmaya çalışmak, çok daha büyük krizlere sebep oluyor. Ben sağlık ocağına gitmeyeyim mi bu durumda ?

Insanlara, doğaya ve hayvanlara zarar vermedikleri sürece çocuklara karışılmaz. Bizim toplumumuzda ya simarikligin boku çıkarılıyor ya da sustalı maymun gibi bastırılmış çocuklar yetiştiriliyor. Çocuk bu elbette hazirolda beklemeyecek ki beklemesin de zaten. Azıcık hayattan zevk almasını bilene o çocukların neşesi en büyük ilaç. Ama bu hastane gibi bir ortamı gürültüye bogabilecekleri ve hastaları rahatsız edebilecekleri anlamına gelmiyor. Zaten çocuklar da sadece oynuyorlarmis.

Arkadaşımın 1 buçuk yaşındaki çocuğuyla olan iletişimini gördükten sonra çocuk anlamaz
cümlesine inanmayanlardanım.
Tane tane bir kez sebebiyle söylemesi yetiyordu gerçekten.
Hiç ikiletmiyordu yavrucak..

Bir yetişkine anlatır gibi anlattım hep asla anlamıyor diye düşünmedim demişti.
Unutmuyorum.

Az evvel bir arkadaşım 4 buçuk yaşındaki oğlunun videosunu attı 1. sınıfa hazır mı diye ben şoke oldum.
Çünkü 3. sınıf öğrencilerimde böyle dinleme kültürü yok.

Bir kere söyledi annesi her şeyi ve hep tabi annecim dedi yaptı.
Vay arkadaş.
Boşa demiyoruz çocuk yetiştirmek sanattır diye..

Sağlık ocağına gittiğinizde kendine ve insanlara zarar verecek şeyler yapıyorsa çocuğunuzla gitmeyin. Çocuğunuzu goturmeniz gerekiyorsa çocukların ilgisini çekecek günlük oynamadığı böyle anlar için bir oyuncak. Cikartmali kitap. Mıknatıslı oyuncak yanınıza alabilirsiniz bu onu 1 saat oyalar ve o esnada işiniz biter

Son düzenleme:
Çocuğu balkonda yalnız mı bırakıyorum dedim ?
İyi okursaniz doğru anlarsınız alınganlık yapıp da çarpıtmayin lütfen .

Hangi çocuğa dur desen bir durur . Benimde çocuğum var benimde balkonum var . Yaklaştığında ona yerdeki çizgiyi gösterdim . Burdan ileri gidemiyorum sende babanda bu hepimiz için geçerli çünkü tehlikeli dedim. Ben kenardan tutup sarkiyor muyum ? Diye sordum
Yanlış hareket olur dedim.

Bunu söyledim ve gözlemliyorum . Çocuğumu kaygısız salmiyorum ortaya .aksine ortaya kaygısız salan kişilere kızıyorum farkındaysaniz ?

Çocuğun bunu anlaması için illa balkondan düşmesi gerekmiyor evden balkonu iptal etmekte gerekmiyor bir insana doğruyu yanlışı konuşarak anlatır ogretirsiniz. Belirli bir yaşa kadar anlatırsınız belirli bir yaştan sonra onlar zaten anlar .

Ben alıngan yorumların sebebini anlıyorum . Sizde çocuğunuzun sizi nasıl anlayacağını anlamanız gerekiyor

Cocuklarin heryerde kosarak oynayabilmesi taraftariyim. Hastahane haric. Neticede herkesin hasta oldugu bir ortam herkes kaldiramayabilir. Ayrica cocuklarin hasta değilse hastahaneye goturulmesinede karsiyim. Mikrop yuvasi hepsi hasta olmayan cocuk mikrop kapar hastalanir.

Kesinlikle budur .
Çocuğa neden yapmaması gerektiğini söylememiz yeterli oluyor o sadece çocuk salak degil ki niye anlamasın

Kime yapma ! Desen o an etkilemez
Ama koşarsan düşebilirsin burası buyuzden koşmak için doğru alan değil burdan çıkınca söz seni parka götürucem istediğin kadar kos derseniz çocuk duruyor

Benimde çok hareketli çocuğum var yöntemi böyle buldum açıkçası . Neden hayır dediğimin sebebini söylüyorum önce mantıklı konuşuyorsam çocuğun aklına yatıyor birde yanıma böyle günler için oyuncak ve atıştırmalık kuru üzüm ceviz fındık alıyorum oyaliyor onu

Şimdiki çocuklar bizden akıllı bizden iyi anlıyor

Aksine çocuk bu ne anlar diyenler çocuğu hiç hesaba almıyor kişilik gelişimi için yanlış yapıyorlar böyle düşünerek

Ben size zaten balkonda bırakıyorsunuz demedim ki. O kadar kesin konuştunuz ki anlaması gerekir yoksa sorun vardır diye. Ben de diyorum ki mevzu çocuk olunca kesin yargılarla konuşamayız. Çocuk bu nihayetinde duygularını bizlerden daha uç noktalarda yaşıyor.

Alınacak bir durumum da yok inanın. Bazen sırf çocuk huysuz diye zor durumda kalıp resmen dışlanan ebeveynleri görünce üzülüyorum.

Son paragrafta alınganlığınızı anlıyorum diyerek beni de sorumsuz saydığınız ebeveynlerle aynı kategoriye sokmuşsunuz onu da anladım ama inanın hiç alınmadım :)

Bütün çocuklar kalıptan çıkarmış gibi aynı olmuyor malesef. Bütün yetişkinlerin olmadığı gibi

Bak bunlar benim hiç aklıma gelmemişti mesela :) benim çocuğum herhangi bir şeyle oyalanmıyor efendim. Oyuncak, kalem VS onu durdurmuyor. İstediği tek şey hareket etmek. Kişilere ve eşyalara zarar vermesine zaten müsaade etmiyorum. Hatta sırf bu yüzden beni tırmalamasına ya da ısırmasına göz yummak zorunda kalıyorum. Yeter ki bağırıp rahatsız etmesin kimseyi diye. Lakin ben çocuğumun yapısını değiştiremem. Yürüyerek ya da hareket ederek sakinleşiyorsa buna göz yummak zorundayım. Çocuk hareket etti diye rahatsız olan yetişkini de asla anlayamam. Sağlık ocağına gitmek zorundayız. Çocuğum hareketli diye sağlık kontrolüne de götürmeyeyim mi?

Bu durumda hiperaktif ya da otistik çocukları olan anneler kendilerini eve mi kapatsın? Zira onları "terbiye" ile durdurmak mümkün değil malum.

Ben demiyorum ki çocukları ortamın içine mıçarken, arsızlık yaparken anneleri müdahale etmesin. Elbette müdahale etmeli, gerekirse ortamdan uzaklaştırmalı. Ancak bazı çocuklar farklıdır ve hareket etmesi engellenemez. İnsanlar bunu anlamalı ve kendilerine herhangi bir zarar gelmediği sürece zaten sırtından ter boşalan anneye biraz empati kurabilmeli. Emin olun hiçbir anne halk tabiriyle "yaramaz " bir çocuğu var diye mutlu olmuyor. Sizin dışarıda şahit olduğunuzun yüz misli haliyle gün içinde savaşıyor. Ben bir öğretmenim. Hiçbir öğrencimin aynı tepkileri vermesini beklemedim. Aynı fabrikadan çıkmış gibi davranmalarını, aynı şekilde algılamalarını beklemedim. Oğlumdan da hareketsiz bir çocuk olmasını bekleyemem. Zira bunun mümkün olmadığını biliyorum.

Çocuktur koşucak evlenecek tabi millete ne

Ben karakterden bahsetmemiştim bahsetmiyorum tıpkı yetişkinler gibi çocuklarda ayrı ayrı
Ama her insanın ortak özelliğidir mantık.

Hayır koşma! Yapma ! Dur ! Derseniz zaten durmaz niye dursun mantıksız çünkü

Burda koşarsan düşersin birine carparsin bak bu teyzenin ağrısı var carparsan canı acır sa ? Bunu istemezsin değil mi . Yarım saat sonra burdan cikicaz al saatim sende dursun bak saatde su buraya gelince burdan cikicaz (saati ona verin ) saat bu noktaya geldiğinde bana haber ver . Burdan çıktığında seni parka goturucem . ( Yanımda cikartmali mıknatıslı oyuncak ceviz fındık fıstık da var ) onun daha önce görmediği anahtarlığı telde yarım saat cocuk şarkısı dinlenmesinin de zararı yok .

Tüm bunlar sonunda 1 saat geçti bile
Çocuk sağda solda futursuzca kosmadi.

Hepsi bu.

Sebepsiz ağlayıp ağlama krizine giriyor bazen ozaman direk ordan dışarı çıkıyoruz hızla . Onu susturmaya çalışmıyorum bile derhal dışarı çıkıyorum çünkü o öyle ağlama krizindeyken içerde muayene de olamayız zaten

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…