- 23 Kasım 2008
- 5.893
- 7.345
- 723
- Konu Sahibi Karanfil_kokuyor
-
Niye anlamasınBir şeyi çok merak ediyorum, acaba çocuk anlamaz diye bir şey yok 4 yaşındaki çocuk anlayabilecek yaşta diyen arkadaşlar gerçekten siz çocuklarınıza anlattığınızda hemen anlıyorlar mı? Yani çocuk bunlar adı üstünde, bir yetişkin gibi davranmasını söylenenlere birebir uymasını beklemek bencillik olmaz mı?
Sizin çocuğunuz için demiyorum ama üst komşumuzun çocuğu oynayacak diye evi başımıza yıkıyor o da 5 6 yaşlarında bi çocuk. Ve emin olun hanmefendi 4 yaşındaki çocuk konuşunca gayet anlar iletişim kurmayı bilmek lazım. Simdiden hic bişey demezseniz dogruyu yanlışı nasıl öğrenecek o çocuk? Hastanede sessiz sakin olması gerektiğini, baska insanlara saygı göstermeyi? Gercekten sakince dolasyorsa eger yaşlının tepkisi cok fazla olmus ama.
Kendi durumunuz göz önüne alındığında haklısınız ama sizin çocuğunuz da koşmaya başladığında anlayış göstermeye başlayacaksınız :) yanlış anlamayın polemik olsun diye yazmıyorum. Tabiki 9 10 yaşındaki çocuk laftan anlayacak, nerede koşmaması gerektiğini bilecek ama 2 yaşındakinden aynı davranışı bekleyemeyiz.
İnsanlar çocukların hepsi sanki aynı tornadan çıkmış gibi davranıyor. Oysa onlar da biz yetişkinler gibi bambaşka küçük insanlar.
Çocuklarin hareket etmelerinden dolanmalarindan yetişkinler neden rahatsız olur? Bafirmadiklari sürece sosyal ortamlarda ne gibi zararları var. Mesela bir üye de avm de yerlerde yuvarlanan çocuklara gıcık oluyorum diye buraya konu açmıştı.Ya bu çocuklar anlamıyor olayı bana pek mantıklı gelmıyor.. illa ki oyalayabilirsiniz birseyle,telefon tek çözümünüz mü? Lütfen sosyal ortamlarda baska insanlarında düşünün
Bana pek ‘dolanma’ gibi gelmedi ya neyse..Çocuklarin hareket etmelerinden dolanmalarindan yetişkinler neden rahatsız olur? Bafirmadiklari sürece sosyal ortamlarda ne gibi zararları var. Mesela bir üye de avm de yerlerde yuvarlanan çocuklara gıcık oluyorum diye buraya konu açmıştı.
Avm de yerlerde yuvarlanan çocuktan rahatsız olan kadın doğru demişÇocuklarin hareket etmelerinden dolanmalarindan yetişkinler neden rahatsız olur? Bafirmadiklari sürece sosyal ortamlarda ne gibi zararları var. Mesela bir üye de avm de yerlerde yuvarlanan çocuklara gıcık oluyorum diye buraya konu açmıştı.
Niye anlamasın
Başka şeyler söylediğiniz de anlayan
Duyduğu şarkıyı ezberleyebilen
Yaramazlık yaparken yaptığını bilerek bile bile yaramazlık yapan çocuk söylediğinizi niye anlamasın
Baktiginiz çiçekle konuştuğumuzda bile tepki veriyor çiçek açıyor daha güzel yeşeriyor
Besledigimiz hayvan bile anlıyor
Çocuk niye anlamasın ?
Anladığını uygulamiyorsa zaten orda bir sorun var demektirAnlamak başka anladığını uygulamada yapması farklı. Muhtemelen birçok anne anlatıyordur hiç kimse çocuğunun bir başkasını rahatsız etmesini istemez.
Çocukların koşup oynayacağı yer vardır. Oturup uslu duracağı yer vardır. Lütfen şimdiden çocuklara bu ayrımı yaptırın.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?