Böyle terbiye edilir.

Bir şeyi çok merak ediyorum, acaba çocuk anlamaz diye bir şey yok 4 yaşındaki çocuk anlayabilecek yaşta diyen arkadaşlar gerçekten siz çocuklarınıza anlattığınızda hemen anlıyorlar mı? Yani çocuk bunlar adı üstünde, bir yetişkin gibi davranmasını söylenenlere birebir uymasını beklemek bencillik olmaz mı?

Hastane, restoran gibi yerlerde cocugumun kosmasina izin vermem. Herseyin bir yeri ve zamani var. Nisanda iki yasina basiyor ama hayiri anliyor gerektigi zaman. Cantamda baska ortamlari gidersek muhakkak onu oyaliyabilecek birseyler alirim. Tabi cocuk sus pus olmamali. Ama her ortamda müsait olmuyor iste. Simdi durumu görmedim ama baskasi rahatsiz olmussa bir sorun vardi demek ki.

Niye anlamasın
Başka şeyler söylediğiniz de anlayan
Duyduğu şarkıyı ezberleyebilen
Yaramazlık yaparken yaptığını bilerek bile bile yaramazlık yapan çocuk söylediğinizi niye anlamasın

Baktiginiz çiçekle konuştuğumuzda bile tepki veriyor çiçek açıyor daha güzel yeşeriyor
Besledigimiz hayvan bile anlıyor

Çocuk niye anlamasın ?

zaten 4 yaşindaki anlıyor kardesi abisiyle oynamak istiyor

Ya tabiki, bugün markette bi çocuk krize girmişti mesela dondurma alınmamış diye:) şimdi o çocuğa anneye kim kızabilir, ama sağlık ocağı gibi bir ortamda sağda solda hasta, yaşlı, hamile insanlar varken 3 tane çocuğun ortalıkta koşturması uygun değil. Anne gereğini yapar, uyarır, ekstra ilgilenir, ama daha hiç uyarmadan küçük o anlamaz demesi doğru değil bence.

Tabi benim buradaki varsayımım çocukların gürültü yaparak koşturdukları, sakince ayakta duruyorlarsa uyarmak olmaz, ister ayakta durur ister oturur.

Ya bu çocuklar anlamıyor olayı bana pek mantıklı gelmıyor.. illa ki oyalayabilirsiniz birseyle,telefon tek çözümünüz mü? Lütfen sosyal ortamlarda baska insanlarında düşünün
Çocuklarin hareket etmelerinden dolanmalarindan yetişkinler neden rahatsız olur? Bafirmadiklari sürece sosyal ortamlarda ne gibi zararları var. Mesela bir üye de avm de yerlerde yuvarlanan çocuklara gıcık oluyorum diye buraya konu açmıştı.

K Karanfil_kokuyor
Önceki konulardan bilen bilir, fırlama çocuğum var. Genelde karışılmasına izin vermem yada verdiğim terbiyeye laf edene Güler geçerim.
Çünkü oğlum 3 yaşında elimden geldiği kadarıyla ben, kendine sahip olabildiği ölçüde kendisi zaten eğer şeyi yapıyoruz.
Ama,
Ben bütün önlemlerimi alırım.
Her şeyden önce sağlık ocağı, hastane gibi yerler mikrop dolu. Çocuk mümkün olduğu kadar az temas etmeli. Çocuğun iyiliği için yanınızda telefon harici oyalayacak seyler olmalı.
Mesela, çıkartma kitabı,
Bir kaç küçük araba, Bir kaç küçük oyuncak, kitap, robot neyse yanımda olur.
Kağıt kalem, resim yapmak yada kağıttan gemi, kuş falan yapmak için.
Şarkı söylerim, masal anlatırım.
Ben oğlu büyüdükçe çantası buyuyenlerdenim.
He tüm bunlr oğlumu 1 saat kadar oyalar ve ben en azından elimden geleni yapmış olurum. Genelde de işimi bitirmiş olurum.
Onun harici hareketli çocuğu olan anne olarak hele de artık iki çocukla başkasının evine gitmem.
Arkadaşlarım bana gelir, çocuklu misafiri dert etmem, evim çocuk dostudur.
Zorunlu durumlarda baba devreye girer vs.

markette, avm de, parkta, sokakta, tüm çabama rağmen biri gelip bir şey söylüyor mu? Evet.
Takıyor muyum? Hayır.

Siz de elinizden geleni yapıyorsanız, umursamayın. Ama anlattığınızda eksik yoksa ben de su durumu onayladığımı söyleyemem.

Bende özellikle sağlık kuruluşlarında sessizlikten yanayım, siz istediğiniz kadar işitsel olarak sessiz diyin, sonuçta görsel olarak koşmuş.

Bana pek ‘dolanma’ gibi gelmedi ya neyse..

Böyle cocuklarına hicbirsey söylemeyen anneler o cocuklar büyüyünce ne yapacak merak ediyorum .Otobüste son ses youtube tan sarkı dinleyen cocuk vardı .Ne yapalım cocuk bu dinlesin mi diyelim .
Cocuktur onu yapsın çocuktur bunu yapsın ,dersek bu cocuklar ne zaman birşeyler ögrenecek .
2 tane cok yaramaz erkek cocuk büyüttüm .Cocuğumu ısıran sınıf arkadaşının ögretmen annesinin şu cevabıyla bitireyim .Oda ısırsın cocuk bu ne yapayım dedi bana .Zaten artık birsey yapamazsın çünkü cocuk ısırmaması gerektigini bilmiyor .

Avm de yerlerde yuvarlanan çocuktan rahatsız olan kadın doğru demiş

Yerde sürünen oradan oraya koşan yuvarlanan deviren şimdi bize çarpacak düşecek diye geri çekilmek zorunda kaldığımız şımarık çocuğa dur demeyen anne görüntüsüne karşılık benim cocugumda o çocuğun yaptığını normal zannederek bunu yapmaya yeltenecek

Oyuzden futursuzca ordan oraya AVM de hastanede koşturan çocuk gördüğümde kızıma dönüp bak ne kadar yanlış hareket etrafta kimse bunu güzel bulmuyor toplum içinde kimse böyle gürültülü kosmamali demek zorunda kalıyorum

benim 5 yaşındaki oğlum sağlık ocağında kosmadigi halde fazla soru soruyor diye hemşire
" bu yaşta çocuğun olduğu yerde oturması lazım.bu kadar çok konusmamasi lazım bir pedegogo götürün" demişti
kimse artık bir Einstein beklemesin bu zamanda.
fazla hareket eden fazla soru soran çocuğa bile sorunlu gözüyle bakıyoruz artık.
tahammülümüz yok bırakın orda burda milletin çocuğunu kendi çocuklarımıza zor dayaniyoruz. 2 yaşında koşan çocuğa annesi bir baktı mi çocuk yerine oturmalı.
oturmazsa ebeveynligimizi sorguluyoruz yada zorla sorgulatiyorlar.
olmadi bizim yerimize başkaları sorguluyor
çocuk eğitimi zor.her çocuk aynı değil.
bazen yetersiz kalıyorsunuz .bildiginiz herşey karşıdan bakıp el sallıyor size

Anlamak başka anladığını uygulamada yapması farklı. Muhtemelen birçok anne anlatıyordur hiç kimse çocuğunun bir başkasını rahatsız etmesini istemez.

Ev gicik oldugum anne tipi cocugunu uyarmayan annedir mesela benim cocugum hayatta eline telefon tablet alamaz cunku daha iki uc yaslarindayken oyle alistirdim hani bir soz var ya yedi yas cok gec aynen katiliyorum bu soze cocuktur anlamiyo demeyin her seyi anliyorlar

Anlamak başka anladığını uygulamada yapması farklı. Muhtemelen birçok anne anlatıyordur hiç kimse çocuğunun bir başkasını rahatsız etmesini istemez.
Anladığını uygulamiyorsa zaten orda bir sorun var demektir
Bir çocuğa bu yanlış bunu yapmamalisin demene rağmen ısrarla yapıyorsa bunun için destek alın
Elini ocağa yaklaştırma yakar dediğimizde uzatiyormu
Balkondan aşağı sarkma dikkat et dediğinde düşmek için inadına sarkiyor mu ?
Hayır ! Dediğinde durmuyor mu ?

Çocukların koşup oynayacağı yer vardır. Oturup uslu duracağı yer vardır. Lütfen şimdiden çocuklara bu ayrımı yaptırın.

kesinlikle öyle ama bunu 4 yaşında bir çocuğa anlatabilirsiniz sözünüzü dinler . 2 yaşındaki asla dinlemez. Söylersiniz uslu dur , yapma ,burada ses yapılmaz v.s ama dinlemez. Benim oğlum var 2,5 yaşında kesinlikle elimi bile tutmuyor. Kızım da öyle bir şey görmedim ama oğlan öyle. Çocuğun karakterine de bağlı

Geçen gün market kasiyeri oğluma bakıp "Allah yardımcınız olsun" dedi. İçten içe çok kızdım lakin savunmaya geçmedim. Çünkü hareket etmeden duramayan bir çocuğa sahibim. Bunun terbiyeyle zerre kadar alakası yok. İki buçuk yaşında sürekli inatlaşan ve hiç durmadan hareket eden bir çocuk nasıl terbiye edilir?

Etrafımdaki kişilere yahut bize ait olmayan eşyalara zarar verdiği noktada müdahale ediyorum ki bu müdahale esnasında ya yüzümü tırmalıyor ya kendini yerlere atıyor. Ben bayılıyorum (!) zaten sürekli savaş halinde olmaya mesela.

Sağlık ocağına oğlumla gittiğimde sırtımdan ter boşalıyor zaptedebilmek için. Elimden gelen gayretle kişilere ve eşyalara zarar vermesini engelliyorum. Lakin ben bu kadar uğraşırken hareket etmesine laf edene de kusura bakmasın carlarım. Ne yapayım çocuğun boynuna zincir mi takayım. Sabit duramıyor işte. O kriz anında çocuğa vursan kötü anne olursun. Bak amca kızıyor bilmem ne desen o da olmaz. Yapma dur deyince anlasa zaten sorun yok ama anlamıyor işte yahu. İşine gelmiyor anlamak.

Ben bu konuda o kadar doluyum ki, anlamayan ve kınayan kişilere oğlum gibi bir çocuğa sahip olmalarını diliyorum :)

Neden cocuk demısler peki bazı insanları anlamak zor adı ustunde cocuk biz niye kalkıp kosturmuyoruz bagırıyo cagırıp oyunlar oynamıyoruz hersey in Bi zamanı var onlarda cocuklugunu oyle yasıcaklar

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…