Böyle terbiye edilir.

Sizden daha zeki olduğumu söylemedim boşuna geriliyorsunuz binin iklimi gilmidi diye

Çocuğu hareketli olana kimse birşey de demiyor çocuğunuz hareket etmesin diyen oldu mu

Biz burda çocuğu Bagira bağıra sağda solda çarpa çarpa koşan insanları rahatsız eden ikaz etmek zorunda kaldığımız ve buna dur demeyen annelere kiziyoruz . Ve sizde bunu normal buluyorsunuz anlaşamadığımiz nokta bu.

Size gelelim çocuğum eşyalarınızı kirsin mi ? Çocuk çünkü o ? Olur mu ?

Kriz yönetimini başarıyla uyguluyorsunuz tebrikler. Ben hiç yaşamadım çok şükür ama Idrakyollariiltihabi 'nin anlattığı gibi çok olaya şahit oldum. Kimi insan panikliyor mesela o anda hele bir de etrafta cık cıklayan insanlar varsa.

Anne çabalamıyorsa ben de gıcık olurum ne yalan söyleyeyim ama annenin çabasını, stresini görüp hala söylenen insanlar var. Üzülüyorum ne yalan söyleyeyim. Aa çocuğuyla iletişimi berbat diye düşünmüyorum. Bazen ne yaparsan yap olmuyor diyorum :)

Ya yıllar önce tam hatırlayamıyorum yaşımı ama 23 yaşlarındaydım sanırım.Babaannemi Ankara'da özel bir hastaneye yatırmışlardı ve haberi aldığım gibi gittim.Gittiğimde halam beni giriş katında karşılamıştı odaya çıkmamız için biraz beklememi söyledi halam ve ben sıkılıp ayağa kalkmıştım iki adım atıp oturacağım o yani.Hemen görevliler uyarmıştı oturun doue borde anons geçtilerdi.Yahu ben ne yaptım gibi bir his olmuştu kendimi görgüsüz kural bilmez biri gibi düşünmüştüm.Yillar önce kocaman insan olarak ben bile bunu algılayamışken küçücük 2 çocuk nasıl yapsin hey Allahım ya.Bence o kişinin lafına pek de takılmayın sanırim gözlerinden tedavi olacak ki çocukların yaşlarını bilememis uyarmış.Küçücuk çocuklardan ne ostiyor bu insanlar anlayamiyorum hani deseniz ki yıktılar ortaligi karsi tarafa hak verecegim o da yok..

Ayrıca da
Ben çocuğuma asla soz geçiremiyorum sağda solda koşuyor zarar veriyor pedogag a götürdüm çok akıllı çıktı diyenler de komik oluyor

Bunun çünkü zekayla alakası yok zeka farklı davranış farklı . Çok yaramaz çocuk akıllı olur diye birşey olmadığı gibi çok uslu çocuk çok zeki diye de birşey yok .

Çocuğa söz geçirmek de soz geçirmeye calismakta yanlış bir yaklaşım iletisiminiz savaş içinde demek ki .

Çocuk enerji dolu olduğundan tabiki koşacaktır bağıracak tır catisacaktir yüzünüzün ortasına yumruk da sallayabilir ama bunun yanlış olduğunu yerinin ve zamanının olduğunu mantıklı şekilde anlatmazsaniz ipin ucu kaçar . Sizin için söylüyorum bunu yoksa banane düşer çarpar biri ikaz eder sizin siniriniz bozulur .

Çocukla iletişimi böyle kurarsaniz olabiliyor ben çözümü böyle buldum diyorum . Sakin olun .

Hemen laf söylemeler ama ama demeler çözüm değil

Ben küçükken kımıldamazmışım bile annem kızacak diye

Yazdıklarımı dikkatli okumuş olsaydınız, zarar verme noktasında hemfikir olduğumuzu görürdünüz. Normal bulmadığımı belirttiğim halde aksini düşündüğümü iddia etmeniz ve bunu belirtmeniz şaşırtıcı benim adıma :) tam da bu noktada elbette zeka ve algı konusunda kişisel bir yarış içine girmedim sandığınız gibi efem :)

Ben sizin verdiğiniz örneklere cevap verdim. Genelleme yapmayın diye. Lakin belli ki okuyup anlamadan önce verilecek cevabı düşünüyorsunuz ki benim arsız çocukları normal bulduğumu iddia ediyorsunuz.

Yanlış hatırlıyorsam düzeltin lütfen, sizin çocuğunuzla ilgili bir konunuz da vardı. Sizin çozuğunuz biraz daha özel bir çocuk, hiperaktik yada her ne ise :) bence siz elinizden geleni yapıyor iseniz, burada yazılanları kapsamıyorsunuz..

Burada konu sahibi, çocuğumu oturması yönünde uyardım, sağlık ocağı olduğunu hatırlattım, oyuncaklarını verdim, konuşmaya çalıştım ama durmadı diye yazsaydı emin olun yüzde doksan yorumlar değişirdi.

Ancak konu sahibi direk küçük o anlamaz dediği için burada bir çok anne anlatması ve anlaması, eğitmesi yönünde çabalaması yönünde yorumlar yapıyor.

Yoksa kimse bir çocuktan 30 yaşındaki insan olgunluğu beklemiyor tabiki

Ben dahil kimse burda genelleme yapmıyor diyoruz ki her çocuğun iletişim şekli vardır siz çocuğunuzla bir yolunu bulmalisiniz ben böyle buldum her çocuğun bir iletişim yolu vardır çocuk ne anlar diyerek çocukları hesaba almamazlik yapmayın çocuklarımız bizlerden akıllı diyorum

Uyarıyorum derken dur yapma demek değildir uyarı öyle yaparsanız zaten durmaz her çocuk farklıdır iletişimi farklıdır diyorum

Durduranlar nasıl durduruyor ne ben sizden daha becerikliyim ne çocuğum çocuğunuz dan daha zeki üstün yeteneğimiz yok ben yolu böyle buldum diyorum ne alırsanız benden onu anlarsınız diyorum .

Özel durumları olan çocukları tenzih ediyoruz
Ve çocuğuna dikkat et demeyen annelere kiziyoruz siz alindiniz üstünüze niye alindiniz ?

Evet benim sıpa konu açtıracak seviyede bir afet :)
Elbetteki bu hususta hemfikiriz zaten. Uyarmak gerek çocuğu. Zira anne uyarmazsa, şayet rahatsızlık veriyorsa diğer insanlara, onların uyarma hakkı oluyor haliyle. Kendi haklarını müdafaa etmek adına.

Böyle düşünen insanlarla aynı fikirdeyim. Beni geren, insanların büyük büyük konuşmaları :) aynı anneden eğitim alan kardeşler bile farklı karakterlere sahip oluyorken, doğru iletişim uygulanırsa her çocuk sakin olur ve anlar demek ne kadar doğru? Hayır yahu her çocuk aynı eğitimi aldığı halde aynı şekilde davranmıyor işte.

Abimle aramda iki yaş var. Aynı anne, aynı şekilde eğitti ikimizi de. Çocukla doğru iletişim diyorlar ya, o ikimize de eşit şekilde uygulandı. Ben ne kadar sakin ve uysal isem, abim tam tersi asla laftan anlamaz bir çocuktu. Bu durumda annem beni kayırmış mı oluyor :) dur bu çocukla doğru iletişim kurayım da öbürünü insanların üstüne salayım mı demiş acaba.

Çocuk eğitimi hususunda çok fazla atıp tutmamak gerekiyor. Genelleme yapmamak gerekiyor ben bunu söylüyorum sadece.

Her cümleye katılıyorum

Yok üzerime alındığımdan değil, sizin verdiğiniz ocak ve balkon örneğine takıldım sadece. Hani bazı çocuklar zararını anlattığınız halde anlamak istemiyorlar dedim :)

Bak bu son cevabınız daha açıklayıcı oldu :) ekstra çabanız için minnettarım :) ben bugün oğlumla üçüncü eşya muharebesi yaşadığım için biraz gergin olabilirim. Bardak kırılırsa canın acır denilen çocuk bardakları fırlatıyor mesela. Ne bileyim sandalyeler havada uçuşuyor falan. Ben o kadar çaba göstermeme rağmen oğlumun anlayacağı dili bulamadım. İnşallah bir gün bulurum :)

Ya bu çocuklar anlamıyor olayı bana pek mantıklı gelmıyor.. illa ki oyalayabilirsiniz birseyle,telefon tek çözümünüz mü? Lütfen sosyal ortamlarda baska insanlarında düşünün
Cocuk bu cocuk cocuk dediğin oynar eğlenirken hoplar ziplar.. Terbiyeli alakası yok.. Bir çocuğun en doğal hakkı ayip değil suç değil

Çocuğa sus, yapma, gitme dediğinizde çocuğun kafasında tek bir soru oluşur: Neden? Sadece sus demeyeceksiniz, şu şu sebepten susman gerekir diyeceksiniz mesela.. Koşma demeyip nedenini açıklamanız veya sonucunda olabilecekleri anlatmanız gerekir. 2 yaştan ufak çocuklar bile anlıyor bunları.. Lütfen anlamaz diye düşünmeyin, bir deneyin.

4,5 yaştan bildiriyorum efenim :))

Çocukları rahat bırakın, germeyin.
Gezsinler dolaşsınlar oynasınlar konuşsunlar.
Ortamına göre seslerini ayarlasınlar, bir de başkasının eşyasına ve başka bir canlıya zarar vermesinler kafi.

Konu özelinde bu çocuklar napmış? Sağlık ocağında arkadaşını görmüş ve azıcık koşturmuş gürültü yok çarpma etme yok. Kime ne zararları olmuş kısaca? Yok olmamış. Ama çok bilen teyze hemen hım hım hım başlamış azarlamaya.
Ben de çocuğumu azarlatmam böyle ortamda. İsterse hatalı olsun, kendim uyarırım kimseye düşmez.

He böyle yetişen çocuk da yaramaz falan olmuyor. Sorguladım kendimi yani şurada, 2 çocuk sahibiyim, 2 si de serbest büyüyor.
Oğlum 2. Okulunda yaklaşık 7-8 farklı öğrtmenle çalıştı bugüne kadar, ne arkadaşlarından ne öğretmenlerinden şikayet almadık. Çocuklu olarak 4. Evimde oturuyorum, bugüne kadar hiçbir komşum kapıma gelmedi. Bir ara gece terörü yaşamıştık hatta, yaşlı da bir komşum vardı, anlattım halimizi. Dedi olur mu öyle şey, ben asıl hasta diye çok üzülmüştüm falan. Sağolsunlar merak etmişler.

Bu kadar çocuk nefretiyle nasıl çocuk büyütüyorsunuz asıl ben onu merak ediyorum.

Birilerine yada kendilerine zarar vericek sekilde koşmadılar büyük bir cam duvar vardı dışarısı görünen oraya gidip baktılar daha dönerken kadın şikayet etti sürekli gürürtü yapsalar vs tabiki haklı

Parkta kosarak oynadigim oldu ama hastanede, cenazede vs kosulmazdi. Yaslisi var, hastasi var. Simdiki cocuklarda masallah hic birseyden anlamiyorlar.

Böyle bir durumda küçük o anlamaz derseniz sanki haksızmışsınız intibası uyanır, uyaracak ne var hanımefendi derseniz, teyze neyden rahatsız olmuş açıklamak zorunda kalırdı.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…