Böyle terbiye edilir.

Bizim ülkede maalesef her şeyde olduğu gibi bu durumda da endaze yok.bazıları tamamen başıboş bırakıyor, çocuk ne yaparsa yapsın umursamıyor, geçenlerde markete gittim on onbir yaşlarında iki çocuk market arabasını almış üzerine de binmişler resmen kaykay salonuna çevirmişler marketi, yanlarından geçemiyorsunuz yol vermiyorlar, öyle bir bağırıyorlar ki öyle böyle değil. Bir de insanların üzerine sürüyorlar neredeyse bir kadının beline çarpıyorlardı, kadın kendini yana atıp kurtuldu, annelerine baktım umuru bile değil, arkasını dönüp ne oluyor diye bakmıyor bile, bir şey söylesen bu sefer sen benim çocuğuma ne diyorsun olacak.

Ama birde madalyonun diğer tarafı var, bazen ne yaparsak yapalım çocuklar durmuyor, susmuyor özellikle iki yaşındaysa.Benim dört yaşındaki oğlum anlıyor, konuşuyoruz ama iki yaşındakine anlattığımda olayı eğlenceye çeviriyor, bir süre sonra yapmayacaksa bırakacaksa bile artık bırakmıyor.

Hangi ülke hatırlamıyorum ama avrupanın bir ülkesinde huzur evi ve kreşi birleştirmişler, yaşlılara yaşamsal motivasyon vermesi amacıyla çocuklarla aynı yerde bulunmalarını hem de çocukların yaşlıların şevkat ve birikiminden yararlanmalarını amaçlamışlar.Ama bizim ülkede düşünüyorum da insanlar yaşlandıkça çocuk düşmanı olabiliyorlar.

Cocuk bu cocuk cocuk dediğin oynar eğlenirken hoplar ziplar.. Terbiyeli alakası yok.. Bir çocuğun en doğal hakkı ayip değil suç değil
Sen bi önce sakin ol da bakalım.. baskasının özgürlüğünün basladıgı yerde seninki biterrr!! Çocuk da olsa herkes için geçerlidir bu.. çocuk küçükse anne anlatacak.. öyle ayar verir gibi konuşma bana!!

Ben de ekleyim mi,
Avrupada oturuyoruz.
Hiçbir yaşlıdan cık cık duymadığım gibi çocuklarımla özellikle ağlıyorlarsa falan hep ilgilenmişlerdir bugüne kadar, güler yüzlü, cesaret verici sözleri de eksik olmamıştır. Hastanede de mi? Evet hastanede de :))

Toplasın orda 10 15 dk anca kaldık kalabalık bir yer değil öyle saatlerce durmadık

Çok şanslısınız, burada bebek bir ağlamaya görsün tüm bakışlar size çevriliyor ve o stresin üstüne birde bakışların utancına katlanıyorsunuz.Hatta pekçok kişiden duydum özel aracın yoksa ne diye çocuk sahibi oldun mantığına bürünmüşler, hamileye yer verme konusu olsa gene aynı noktaya bağlıyorlar mecburmuyum madem özel aracın yok hamile kalmasaydın oluyor.Bizim buradaki insanların hiçbir şeye mecburiyeti yok.Bir de batıyı örnek gösteriyorlar, orada hiç böyle şeyler yok diye.Tahammülsüzlüğün sınırlarını zorluyoruz.Mecburmuyum diye bakarsak böyle rahatsız olmamız çok doğal.

Canım zaten büyük anlıyor ama küçük inatcı bizim orda durma zamanımız 10 15 dk anca içeri girdik oturduk çocuk camı gördü çićek vardi abisinide istedi gittiler baktılar Bende izliyordum. Hani telefonla oynasam vs tamam

Hanımefendiler bebelerinizi mi yarıştırıyorsunuz?
Niye birbirinizin anneliğini ya da çocuklarını sorgular oldunuz? Evet çocuklarla konuşup doğru yanlış anlatılır, ebeveyn olarak çocukların peşinde dolanıp sorumlu birer anne baba olarak elimizden geleni yapmalıyız ve evet çocuklara yerine göre davranmayı da göstermeliyiz ama siz en iyi anne benim, en mükemmel bebe benim demeye başladınız sanırım.

Sağlık ocağındaki teyzelerimizin her şeye bir müdahalesi oluyor tatlım, ilk zamanlar ben de kulak kabartırdım böyle şeylere şimdi he diyip geçiyorum. Fazla kafana takma bence.

Hamileyken bir gün eşimle otobüse bindik. Obez olan anne kız ki asla kilolarından dolayı ne dalga geçerim ne en ufak bir imada bulunurum. Obez olduklarını belirtme sebebimi birazdan açıklayacağım. Neyse bu anne kız yüksek sesle otobüse bebek arabasıyla binen bir kadına söylenmeye başladılar. Öyle böyle bir söylenme değil. Yer kaplıyor imiş ne işi varmış toplu taşımada bilmem ne. Kadın da garibim eziliyor çıtını çıkarmıyor sanki bir hata yapmış gibi. Bu arada otobüs dolu değil gayet duracak yerler var. Kadın tahammülsüz işte. Çocuğa, hatta arabasına bile tahammül edemiyor.

Kadın bir türlü susmayınca eşim artık çıldırdı. Kadına dönüp "siz ve kızınız da kütle olarak buradaki birçok insandan daha fazla yer kaplıyorsunuz. Bu durumda biz de size hakkımızı gasp ediyorsunuz mu diyelim " dedi. Kadın daha da çirkefleşip beddua etmeye başladı. O zaman eşime çok kızmıştım insanları görünüşleri ile ilgili neden aşağılıyorsun diye. Ancak şimdi diyorum ki tahammülsüz, negatif, şirret insanların anladığı dil tam olarak bu. Bu yaklaşımı hak ediyorlar.

Bir saat nerde biz 10 15 dk anca durduk saatlerce dursak sıkıldılar dicem. Cocuk başka yer görmüş bakınıyor

Kızım 5.5 yaşında.
2 yaşındayken de daha küçükken de banka,hastane vs hep onuda götürdüm yanımda,bırakacak kimsem yoktu.
Tek dikkat ettiğim,uykusuz yada aç halde olmaması idi zira ikiside ekstra huzursuzluk,mızıldanma sebebiydi ,haliyle çevreye rahatsızlık vermek kaçınılmaz olurdu o açken yada uykusuzken.
Bu iki etkenden bağımsız da olabiliyordu huzursuzluk zaman zaman zira çocuk bu fıtratı gereği sıkılıyor.
Yapma etme demek pek bana göre değil,oturduğum yerden talimat vermek.
Onunla oyun oynamak,dikkatini birşeylere çekip oyalamak,sohbet etmek vb eylemlerle işimi hallediyordum.
Ha sizin durumunuzda kimseye bir zarar vermemişler,kendi hallerinde oynuyorlarmış kınanacak laf edilecek bir durum göremedim.
Aşırı gürültülü bir ortam oluşur,bağırıp çağırıp,birşeyler kırılıp dökülüyordur amenna ama bu durumda gereksiz buldum tepkiyi.
Bu kadar tahammülsüz olmakta hoş değil.
Hiçbir çocuk bizim gibi put gibi oturup beklemez,bekliyorsa bir problem vardır. Çocuk olmanın fıtratına uymuyor yani.

Aslinda 4 yasindaki cocuk biraz anlayabilir konusmalardan. En azindan nezaketen cocugun yanina gidip uyari yapabilirdiniz. O yaslarda ogrenmeye basliyorlar nerde nasil davranmalarini gerektigini. Kadinin dedigi hos olmamis tabiki. Sonucta herkesin hayatina hic kimse karisamaz diyorum caninizi sıkmayin. Cikar arada oyle cok bilmisler.

Cocuk tabi ki kosturacak ama yerine gore.. hastanede kosulmaz mesela, ya da cenaze de oynayamaz.. (konu sahibini tenzih ediyorum) cocuk bu tutamiyorum olayinin mantigini anlayamiyorum cocuk sahibi bir anne olarak.. ben yeristirme tarzi deyip cikiyorum isin icinden..

Gecen gun avm de yemek yerken bir anne 7-8 yaslarinda iki erkek cocugu salmis ortaya.. cocuklar birbirlerinin sirtina basip korkuluklardan asagiya sarkarken anne karsidakiyle koyu bir muhabbetle ayranini yudumluyordu.. o yemek nereme gitti anlayamadim, en son bir teyze dayanamadi “kizim cocuklar dusecek” dedi ve anne “ ne yapayim eline tablet mi vereyim” dedi :) kamu spotumu da yapayim: arkadaslar lutfen cocuklarin eline tablet verin.

Bunun yaninda tahammulsuz insan da cok.. nasil ki duyarsiz annelere ayar oluyorsam onlara da oluyorum..

Ben cocugum hastanede yatarken yaninda refakatci olarak kaldigimda bile azar isitmis insanim “cok agliyor naparsaniz yapin susturun” diye. Ki gecen yaz yasandi bu olay ve aci cektigi icin surekli olarak agliyordu. O yuzden cocuklara nasil terbiye verilir yardimci olamayacagim

Tek bildigim bazi insanlarin agir terbiyesiz oldugu.

Böyle bir durumda küçük o anlamaz derseniz sanki haksızmışsınız intibası uyanır, uyaracak ne var hanımefendi derseniz, teyze neyden rahatsız olmuş açıklamak zorunda kalırdı.

Evet öyle demem gerekirdi ama hiç bisey yapmamış çocuktan şikayet edince bende öyle bir cevap verdim. Yoksa tabiki oturun derdim

Birgün hastanede randevumu beklemekteyim...
Yanımda da bir kadın. Çocuklarımız yaşıt.

Hastane de olduğumuz için oğluma hasta var, yasli var ses yapma sakın dedim. Oğlum oturdu yanımda.

Kadının kızı hopluyor zıplıyor sesler çıkartıyordu. Bir iki kez orada görevli olan kişi uyardı, kadın da tabi ki yapacak o çocuk dedi.

Bana da oğlum için, çocuğunu rahat bıraksana dedi, densiz.

Neyse kıza da annesine de uyuz oldum. Neymiş efendim son cocuklariymis tabi ki simaracakmis.

Derken kız hastanenin holünde ki koca çiçeğin bütün yapraklarını kırıp attı, annesi hâlâ istifini bozmadı ve güldü.

Herşeyin yeri ve zamanı vardır. Bence de öğretilmeli. Erken yaşta!

Şu çocuklar oturtulabilir, pek tabi susturulabilir diyenler, öyle bir ortamda çocuk büyükler gibi sessiz sakince oturabilir öyle mi? Kaç dakika peki?
Oturmaz , durmaz, merak eder, sıkılır.
Evde otur sessiz ol komşu var, misafirlikte otur ayıp, markette sessiz ol, mağaza da sessiz ol,okulda sessiz ol. E yavrum susun put gibi durun bu dünyaya niye geldiniz ki !
Sokak da oyun yok, park dışında enerji atacak yer yok.
Yanlış zamanda dünyaya geldiniz be evladım çok yanlış.
Biiiiziim zamanımızda annem gözümüze bir bakardı.... Çünkü bizim zamanımızda sokaklar bizimdi! Annemizi peşimizden koşturacak enerjimizi sokak oyunları ile atardık!

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…