- 20 Ağustos 2014
- 3.435
- 9.511
- 358
- Konu Sahibi Karanfil_kokuyor
-
Sen bi önce sakin ol da bakalım.. baskasının özgürlüğünün basladıgı yerde seninki biterrr!! Çocuk da olsa herkes için geçerlidir bu.. çocuk küçükse anne anlatacak.. öyle ayar verir gibi konuşma bana!!Cocuk bu cocuk cocuk dediğin oynar eğlenirken hoplar ziplar.. Terbiyeli alakası yok.. Bir çocuğun en doğal hakkı ayip değil suç değil
Bizim ülkede maalesef her şeyde olduğu gibi bu durumda da endaze yok.bazıları tamamen başıboş bırakıyor, çocuk ne yaparsa yapsın umursamıyor, geçenlerde markete gittim on onbir yaşlarında iki çocuk market arabasını almış üzerine de binmişler resmen kaykay salonuna çevirmişler marketi, yanlarından geçemiyorsunuz yol vermiyorlar, öyle bir bağırıyorlar ki öyle böyle değil. Bir de insanların üzerine sürüyorlar neredeyse bir kadının beline çarpıyorlardı, kadın kendini yana atıp kurtuldu, annelerine baktım umuru bile değil, arkasını dönüp ne oluyor diye bakmıyor bile, bir şey söylesen bu sefer sen benim çocuğuma ne diyorsun olacak.
Ama birde madalyonun diğer tarafı var, bazen ne yaparsak yapalım çocuklar durmuyor, susmuyor özellikle iki yaşındaysa.Benim dört yaşındaki oğlum anlıyor, konuşuyoruz ama iki yaşındakine anlattığımda olayı eğlenceye çeviriyor, bir süre sonra yapmayacaksa bırakacaksa bile artık bırakmıyor.
Hangi ülke hatırlamıyorum ama avrupanın bir ülkesinde huzur evi ve kreşi birleştirmişler, yaşlılara yaşamsal motivasyon vermesi amacıyla çocuklarla aynı yerde bulunmalarını hem de çocukların yaşlıların şevkat ve birikiminden yararlanmalarını amaçlamışlar.Ama bizim ülkede düşünüyorum da insanlar yaşlandıkça çocuk düşmanı olabiliyorlar.
K Karanfil_kokuyor
Önceki konulardan bilen bilir, fırlama çocuğum var. Genelde karışılmasına izin vermem yada verdiğim terbiyeye laf edene Güler geçerim.
Çünkü oğlum 3 yaşında elimden geldiği kadarıyla ben, kendine sahip olabildiği ölçüde kendisi zaten eğer şeyi yapıyoruz.
Ama,
Ben bütün önlemlerimi alırım.
Her şeyden önce sağlık ocağı, hastane gibi yerler mikrop dolu. Çocuk mümkün olduğu kadar az temas etmeli. Çocuğun iyiliği için yanınızda telefon harici oyalayacak seyler olmalı.
Mesela, çıkartma kitabı,
Bir kaç küçük araba, Bir kaç küçük oyuncak, kitap, robot neyse yanımda olur.
Kağıt kalem, resim yapmak yada kağıttan gemi, kuş falan yapmak için.
Şarkı söylerim, masal anlatırım.
Ben oğlu büyüdükçe çantası buyuyenlerdenim.
He tüm bunlr oğlumu 1 saat kadar oyalar ve ben en azından elimden geleni yapmış olurum. Genelde de işimi bitirmiş olurum.
Onun harici hareketli çocuğu olan anne olarak hele de artık iki çocukla başkasının evine gitmem.
Arkadaşlarım bana gelir, çocuklu misafiri dert etmem, evim çocuk dostudur.
Zorunlu durumlarda baba devreye girer vs.
markette, avm de, parkta, sokakta, tüm çabama rağmen biri gelip bir şey söylüyor mu? Evet.
Takıyor muyum? Hayır.
Siz de elinizden geleni yapıyorsanız, umursamayın. Ama anlattığınızda eksik yoksa ben de su durumu onayladığımı söyleyemem.
Çok şanslısınız, burada bebek bir ağlamaya görsün tüm bakışlar size çevriliyor ve o stresin üstüne birde bakışların utancına katlanıyorsunuz.Hatta pekçok kişiden duydum özel aracın yoksa ne diye çocuk sahibi oldun mantığına bürünmüşler, hamileye yer verme konusu olsa gene aynı noktaya bağlıyorlar mecburmuyum madem özel aracın yok hamile kalmasaydın oluyor.Bizim buradaki insanların hiçbir şeye mecburiyeti yok.Bir de batıyı örnek gösteriyorlar, orada hiç böyle şeyler yok diye.Tahammülsüzlüğün sınırlarını zorluyoruz.Mecburmuyum diye bakarsak böyle rahatsız olmamız çok doğal.Ben de ekleyim mi,
Avrupada oturuyoruz.
Hiçbir yaşlıdan cık cık duymadığım gibi çocuklarımla özellikle ağlıyorlarsa falan hep ilgilenmişlerdir bugüne kadar, güler yüzlü, cesaret verici sözleri de eksik olmamıştır. Hastanede de mi? Evet hastanede de :))
canım benimde çocuğum var ama hastanede asla bu kadar rahat olmayacağını bilir avmde falan bile tembihliyorum insanlar rahatsız olabilir bu yüzden mümkün olduğunca sakin olalım fazla koşturmayalım tamammı diyorum evden çıkmadan önce anlıyor yani şimdi anaokulunda çocuğum seneye ilkokula başlıcak ama 3 4 yaşındaykende dışarda sakindi yani.. ben hoş bulmuyorum mesela çocuk bağırıyo çağırıyo koşuyor annesi rahat rahat yürüyor hiiç takmıyor. sonuçta topluluğunda kuralları var cnm heleki sağlık ocağı hastane falan insanlar hasta rahatsız gürültüye bu kadar tahammüllerinin az olması doğal bence.
Hastanede
Uslu durun burası hastane koşmayın oturun dediniz mi?
Çok şanslısınız, burada bebek bir ağlamaya görsün tüm bakışlar size çevriliyor ve o stresin üstüne birde bakışların utancına katlanıyorsunuz.Hatta pekçok kişiden duydum özel aracın yoksa ne diye çocuk sahibi oldun mantığına bürünmüşler, hamileye yer verme konusu olsa gene aynı noktaya bağlıyorlar mecburmuyum madem özel aracın yok hamile kalmasaydın oluyor.Bizim buradaki insanların hiçbir şeye mecburiyeti yok.Bir de batıyı örnek gösteriyorlar, orada hiç böyle şeyler yok diye.Tahammülsüzlüğün sınırlarını zorluyoruz.Mecburmuyum diye bakarsak böyle rahatsız olmamız çok doğal.
Sağlık ocağına gittiğinizde kendine ve insanlara zarar verecek şeyler yapıyorsa çocuğunuzla gitmeyin. Çocuğunuzu goturmeniz gerekiyorsa çocukların ilgisini çekecek günlük oynamadığı böyle anlar için bir oyuncak. Cikartmali kitap. Mıknatıslı oyuncak yanınıza alabilirsiniz bu onu 1 saat oyalar ve o esnada işiniz biter
Böyle bir durumda küçük o anlamaz derseniz sanki haksızmışsınız intibası uyanır, uyaracak ne var hanımefendi derseniz, teyze neyden rahatsız olmuş açıklamak zorunda kalırdı.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?