Böyle yapmam sıkıntı olur mu?

sensational

Kullanıcı üyeliğini pasifleştirmiştir.
Üyelik İptali
tek ayak cezası
Kayıtlı Üye
22 Eylül 2020
1.161
471
53
Herkese merhaba, bir konuda gerçekten fikirlerinize ihtiyacım var. Ben yapım gereği kıskanç bir insanım. Eşim hayatıma girince bu yanımı baya törpüledim aştım kendimi. Eşim de çok sosyal bir insandır, çok arkadaş canlısıdır. Ben ise; "sürekli birileriyle tanışıp arkadaş olmaya ne gerek var az olsun öz olsun" kafasındayım. Ama neyse eşimle ortak bir noktada buluşuyoruz, dengeliyoruz durumu. Her ne kadar dengelesem de bazı dönemler oluyor ki kıskançlığım arşa çıkıyor😅 eşime her ne kadar çaktırmamaya çalışsam da görüyor tabi anlıyor. Bazen ise hiç kıskanmıyorum pamuk gibi oluyorum. Daha çok boş olduğum zaman yani bir uğraşım olmadığı zamanlar kıskançlığım artıyor. Bazen de eşimin sosyal medya hesaplarını stalklıyorum, can sıkıntısı ve merak ettiğimden dolayı. İlişkimizin ilk başladığı zamanlarda ben hesap şifrelerimi vermek veya onunkini almak istemedim. Hala da istemiyorum ama işte merak ediyorum arada. Gelip bana anlatıyor şununla tanıştım bununla tanıştım arkadaş olduk diye, gülüyorum yahu ne gereği var garipsin diyorum. Neyse işte bazen de stalk yaparken yeni biriyle (özellikle kadınsa) takipleştiği zaman ona "bu kim? Nereden tanıyorsun iş arkadaşın mı?" gibisinden soruyorum oda açıklıyor. Yani tamamen merak, merak ediyorum. Bazen eklediği erkekleri bile sorduğum oluyor bu kim diye. Neyse bugün işten gelince gülerek dedi ki "canım bugün iki üç kişi ekledim, birisi eski kurs hocam diğerleri ise iş yerinden birkaç arkadaşım, şimdi sorarsın senin sağın solun belli olmaz sen sormadan ben söyleyeyim dedim" dedi. Bende güldüm "iyi yapmışsın canım, bayadır seni stalklamamıştım iyi hatırlattın" falan dedim oda bak bak aynen stalk zamanı geldi diyerek güldü. Ama demek ki adam özellikle son birkaç aydır sık sık stalk yaptığımın farkında, bunu düşünerek gelip bana açıklama yapıyor. Bu kötü bir şey mi? Ona güvenmediğimi düşünsün istemiyorum, böyle yaparak yanlış mı yapıyorum acaba? Yani yanlış mı yapıyorum derken acaba ona güvenmediğimi düşünür mü? İlk defa böyle gelip açıklama yaptı garibime gitti biraz.

Eşimin instagramı yok. Twitter var o da laf olsun diye gündem takip ediyor arada eserse.
Eskiden bir face vardı onda da futbol ve f1 dışında bişey yoktu 😒
Ne şifre istemişimdir ne sormuştur.
O yüzden sizin bu stalk işleri bana epey yorucu ve ilginç geldi.
Günde 2 3 kişi eklese sürekli birileriyle tanışsa ben de merak ederdim belki ama yine de yorucu, itici, tuhaf yani anlamlandıramadım. İstemezdim sanırım.

Bir de aranızda soğuk ve ince bir rüzgar var bence. İkiniz de her an tetikte bekliyor gibisiniz. Bence bırakın, salın.
Bir dolap çevirecek olsa zaten yapar. Siz engelleyemezsiniz bu şekilde.
Ya bende zaten sosyal medya hesap şifrelerini istemedim hiçbir zaman, o vermek istedi ben gerek yok dedim. Dolap çevirecek olmasından değil sadece merak ettiğim için.

Anladım.
Boş vaktim olsa ben de kocama sarardım, haklısın belki de.
Bilmiyorum gerçekten, normal olmadığını biliyorum fakat yeni evliyim kaç yıllık işimden ayrıldım farklı bir şehire taşındım, burada hala iş bulamıyorum tanıdıklarım yok, şehire hala alışamadım. Bunalıyorum burada. Bunlara bağlıyorum ama yine de normal değil gerçekten. Bende farkındayım

Haklısınız. Çok yaptığım bir şey değil ama arada boş kaldım mı bakıyorum, işim gücüm olmadığı zamanlar. Ki zaten şu sıralar işsizim iş arıyorum, evlendiğim ve farklı bir şehire taşındığım için işimden ayrılmıştım burada da hala iş bulamadım boşluğa düştüm. Haklısınız eşime alan tanımam gerekiyor, ama şu an tanısam bile o beni kıskanç bir stalker olarak biliyor. Eğer stalk yapmazsam bu algısı değişir mi zamanla?
Başta şaşıracaktır,sonra ona güvendiginizi anlayıp size karşı daha özverili davranacaktır diye düşünüyorum

Yoo bence sorun
Her selam vereni sosyal medyada eklemek neden?
Sırf takipçi sayısı arttırmak için mi?
Ne gerek var?
Bilmiyorum ben biraz kapalı, özel yaşamayı seviyorum sanırım.
Sosyal medyama her tanıdığımı eklemezdim.
Bana göre sorun değil eşimi iyi tanıyorum evlenmeden önce uzun yıllar birlikteydik. Gerçekten sosyal ve arkadaş canlısı birisidir. Bu arada her selam verdiğini eklemez tabi ki ama örneğin bi kursa gidiyordur oradan arkadaş edinmiştir onları ekler ya da bir ortamda tanışmıştır sohbet etmiştir o insanı da sevmiştir ekler mesela

Başta şaşıracaktır,sonra ona güvendiginizi anlayıp size karşı daha özverili davranacaktır diye düşünüyorum
Teşekkür ederim, zaten konuşmanın devamında şöyle dedim ona; "artık açıklama yapmama gerek yok zaten seni stalklamayacağım, özel alanın ve saygı duyuyorum. Benim yaptıklarım normal değildi eğer birini eklediysen vardır bir bildiğin" dedim. İnşallah işe yaramıştır

Haklısınız, gerçekten yorucuyum. O kadar sık yaptığım bir şey değil ama adamın dikkatini çekmiş demek ki. Kendimi törpülemeye çalışıyorum. Devam ederse ne gibi tepkiler alırım benden uzaklaşır mı? :KK43:
Uzaklaşabilir , kalbinizi kırabilir... İnsanız sonuçta tahammül bir yere kadar. :(

Ya bilmiyorum ben mesela güvenirim ama başka kadınları takip etsin istemem yakın olmadığı sürece örneğin eski kurs hocanı etsen de etmesen ne diye düşünürüm. Ama tabi bu herkesin hayat görüşlerine göre değişebilir. Ama eşiniz de size o güveni veriyorsa zaten kendisi de açıklıyor bak bu şu kişi diye ondan o da sizi yanlış anlayacağını düşünmüyorum

Uzaklaşabilir , kalbinizi kırabilir... İnsanız sonuçta tahammül bir yere kadar. :KK43:
Haklısınız :( ben biraz içedönüğüm o ise dışa dönük biri, bazen hani bana göre gereksiz birini ekliyor, içimden ne gerek var diyorum ama işte ona göre gerek var. İnşallah adapte olurum, teşekkür ederim yorumlarınız için💕

Haklısınız :KK43: ben biraz içedönüğüm o ise dışa dönük biri, bazen hani bana göre gereksiz birini ekliyor, içimden ne gerek var diyorum ama işte ona göre gerek var. İnşallah adapte olurum, teşekkür ederim yorumlarınız için💕
Eşinizi çok seviyorsunuz belli , eminim çabalayacaksınız. O yüzden başarırsınız bence. 😊 Ve rica ederim ne demek. 💓

Ya bilmiyorum ben mesela güvenirim ama başka kadınları takip etsin istemem yakın olmadığı sürece örneğin eski kurs hocanı etsen de etmesen ne diye düşünürüm. Ama tabi bu herkesin hayat görüşlerine göre değişebilir. Ama eşiniz de size o güveni veriyorsa zaten kendisi de açıklıyor bak bu şu kişi diye ondan o da sizi yanlış anlayacağını düşünmüyorum
Tam olarak bende böyle düşünüyorum. Bende içimden dedim mesela eski kurs hocanı eklesen ne olur eklemesen ne olur değil mi? Mesela bir defasında iş yerinde bir erkekle tanışmıştı yarım saat sohbet etmişler sonra sosyal medyadan ekleşmişlerdi. Ne gerek var yani? Bir defasında da sevgili bir çift görmüş, paraları yok diye taksi onları almamış eşim almış gidecekleri yere bırakmış ikisiyle de takipleşmişti. Bence de gerek yok ama o seviyor böyle takipleşmeyi, arkadaş olmayı. Ayak uyduramıyorum bazen, inşallah zamanla olur.

Tam olarak bende böyle düşünüyorum. Bende içimden dedim mesela eski kurs hocanı eklesen ne olur eklemesen ne olur değil mi? Mesela bir defasında iş yerinde bir erkekle tanışmıştı yarım saat sohbet etmişler sonra sosyal medyadan ekleşmişlerdi. Ne gerek var yani? Bir defasında da sevgili bir çift görmüş, paraları yok diye taksi onları almamış eşim almış gidecekleri yere bırakmış ikisiyle de takipleşmişti. Bence de gerek yok ama o seviyor böyle takipleşmeyi, arkadaş olmayı. Ayak uyduramıyorum bazen, inşallah zamanla olur.
Demek o da böyle sosyal bir insan sizin gibi olmasını elbette isteyebilirsiniz ama o zaman değişmesini istemek doğru olmaz diye düşünüyorum. Zaten size güven veren bir adam olduğu belli o yüzden bence nasıl mutluysa o şekilde kalsın size de açıklama yapıyormuş sürekli üstelik 😇

Demek o da böyle sosyal bir insan sizin gibi olmasını elbette isteyebilirsiniz ama o zaman değişmesini istemek doğru olmaz diye düşünüyorum. Zaten size güven veren bir adam olduğu belli o yüzden bence nasıl mutluysa o şekilde kalsın size de açıklama yapıyormuş sürekli üstelik 😇
Ya bende bazen diyorum ki, "yeni takipleştiğin kişileri eklemesen mi" desem mi diyorum kendime. Ama sonra vazgeçiyorum, çünkü bu onu değiştirmek olur. Bu da hoş olmaz bence, bir süre sonra da benden uzaklaşabilir çünkü karakterine aykırı bir şey istiyor olurum. Evet açıklama yapıyor, ona güvenmediğimden değil gerçekten sadece böyle sosyal biri olduğunu bildiğim için arada boş oldum mu stalk yapasım geliyor. Artık yapmamaya çalışacağım. Ama yani sizce de sırf yarım saat sohbet ettiği bir erkeği veya arabayla bir yere bıraktığı sevgili çifti eklemesi mantıksız değil mi yani🙄 gereksiz buluyorum sadece

Guven olmazsa evlilik yurumez. Esinizi bu sekilde kontrol edemezsiniz. Aldatacak insan her sekilde aldatir, baska hesaplar acar, baska hat alip o hatti eve getirmez. Yapacak insan her sekilde yapar.
Kendine guveni olmayan insanlar aşırı kıskanırmış. Kendinize guvenin. Korkmayin, korktugunuz şey başınıza gelir.
Rahat olun. Esinize guvenin. Merak etmeyin bir sey yaparsa hissedersiniz. Kadinlar hissediyor. Bu sekilde kendinizi yiyip bitirirsiniz, bu iliskinize de zarar verir. Kiskanclik bosanma nedeni ayrica. Şu guzelim evliliginizi yasayin doyasiya, sevginize bu sekilde zarar vermeyin.

Guven olmazsa evlilik yurumez. Esinizi bu sekilde kontrol edemezsiniz. Aldatacak insan her sekilde aldatir, baska hesaplar acar, baska hat alip o hatti eve getirmez. Yapacak insan her sekilde yapar.
Kendine guveni olmayan insanlar aşırı kıskanırmış. Kendinize guvenin. Korkmayin, korktugunuz şey başınıza gelir.
Rahat olun. Esinize guvenin. Merak etmeyin bir sey yaparsa hissedersiniz. Kadinlar hissediyor. Bu sekilde kendinizi yiyip bitirirsiniz, bu iliskinize de zarar verir. Kiskanclik bosanma nedeni ayrica. Şu guzelim evliliginizi yasayin doyasiya, sevginize bu sekilde zarar vermeyin.
Teşekkür ederim, fakat benimkisi güvensizlik değil eşime güveniyorum. Sadece çok dışa dönük biri ve bana göre gereksiz olan, yeni tanıştığı kişileri bile eklemeyi seviyor o yüzden merak ediyorum, bakıyorum arada. Ben ise içe dönük biriyim, bu anlamda bazen çakışıyoruz. Zamanla dengelenir belki

Yani benim ve eşimin sosyal medyası yok gerekli bulmadigimizdan . O yüzden komple bana tuhaf geliyor önüne gelen insanla takiplesmek . Şöyle bir durum var adam baya sosyal bir insan bir kez gördüğü biriyle takiplesiyor sizse tam tersi yapidasiniz acaba başta mi yanlış yaptıniz. Ben ne sizin ne eşinizin değişebileceğini düşünmüyorum .

Verdiğiniz örneklere bakarak hayatında yarım saat yer edinen kişileri bile eklemiş eşiniz bu kadarı gereksiz bence de. Bunun adı sosyallikte değil yani belki bir daha hiç göremeyeceği birini sosyal medyasına eklemek sosyallik değilde bu tarz şeyleri sevmek diye bakılabilir daha çok.

Diğer taraftan eşinizi uzun yıllardır da tanıyormuşsunuz, adam başından beri böyledir bu konularda. Takip edip, o kim bu kim diye sormak da yorucu. Bir halt yiyecek olan eşinin de ekli olduğu sosyal medya hesabından yapmaz bunu herhalde.

Verdiğiniz örneklere bakarak hayatında yarım saat yer edinen kişileri bile eklemiş eşiniz bu kadarı gereksiz bence de. Bunun adı sosyallikte değil yani belki bir daha hiç göremeyeceği birini sosyal medyasına eklemek sosyallik değilde bu tarz şeyleri sevmek diye bakılabilir daha çok.

Diğer taraftan eşinizi uzun yıllardır da tanıyormuşsunuz, adam başından beri böyledir bu konularda. Takip edip, o kim bu kim diye sormak da yorucu. Bir halt yiyecek olan eşinin de ekli olduğu sosyal medya hesabından yapmaz bunu herhalde.
Yani dediğiniz gibi sosyallik değil belki de, bilemiyorum ben öyle adlandırdım. O daha çok şey olarak düşünüyor hani çevre edinelim yarın bir gün onların yaşadığı şehire gideriz belki, yardımcı olurlar veya bir işimizde hani el atarlar gibi. Bana da açıkçası saçma geliyor. Böyle yaptığı için merak da ediyorum acaba şimdi yine kimi ekledi diye. Peki sizce dışarıdan bakan biri olarak, bu bir sorun mu? Yani ben açıkçası rahatsız oluyorum fakat onu da değiştirmek istemem. Rahatsız olmam normal mi? Güvenmediğimden değil sadece bu takipleştiği kişiyle yine nerede tanıştı da takipleşti diye merak ediyorum açıkçası. Gerçekten merak

Bir de dediğiniz gibi uzun yıllardır tanıyorum fakat öğrenciyken bu kadar değildi. Mezun olup işe girdiği zaman böyle sürekli kendi işimi kurayım insanlarla tanışayım çevre edineyim diye takipleşmeye başladı.

Back
X