Böyle yapmam sıkıntı olur mu?

sensational

Kullanıcı üyeliğini pasifleştirmiştir.
Üyelik İptali
tek ayak cezası
Kayıtlı Üye
22 Eylül 2020
1.161
471
53
Herkese merhaba, bir konuda gerçekten fikirlerinize ihtiyacım var. Ben yapım gereği kıskanç bir insanım. Eşim hayatıma girince bu yanımı baya törpüledim aştım kendimi. Eşim de çok sosyal bir insandır, çok arkadaş canlısıdır. Ben ise; "sürekli birileriyle tanışıp arkadaş olmaya ne gerek var az olsun öz olsun" kafasındayım. Ama neyse eşimle ortak bir noktada buluşuyoruz, dengeliyoruz durumu. Her ne kadar dengelesem de bazı dönemler oluyor ki kıskançlığım arşa çıkıyor😅 eşime her ne kadar çaktırmamaya çalışsam da görüyor tabi anlıyor. Bazen ise hiç kıskanmıyorum pamuk gibi oluyorum. Daha çok boş olduğum zaman yani bir uğraşım olmadığı zamanlar kıskançlığım artıyor. Bazen de eşimin sosyal medya hesaplarını stalklıyorum, can sıkıntısı ve merak ettiğimden dolayı. İlişkimizin ilk başladığı zamanlarda ben hesap şifrelerimi vermek veya onunkini almak istemedim. Hala da istemiyorum ama işte merak ediyorum arada. Gelip bana anlatıyor şununla tanıştım bununla tanıştım arkadaş olduk diye, gülüyorum yahu ne gereği var garipsin diyorum. Neyse işte bazen de stalk yaparken yeni biriyle (özellikle kadınsa) takipleştiği zaman ona "bu kim? Nereden tanıyorsun iş arkadaşın mı?" gibisinden soruyorum oda açıklıyor. Yani tamamen merak, merak ediyorum. Bazen eklediği erkekleri bile sorduğum oluyor bu kim diye. Neyse bugün işten gelince gülerek dedi ki "canım bugün iki üç kişi ekledim, birisi eski kurs hocam diğerleri ise iş yerinden birkaç arkadaşım, şimdi sorarsın senin sağın solun belli olmaz sen sormadan ben söyleyeyim dedim" dedi. Bende güldüm "iyi yapmışsın canım, bayadır seni stalklamamıştım iyi hatırlattın" falan dedim oda bak bak aynen stalk zamanı geldi diyerek güldü. Ama demek ki adam özellikle son birkaç aydır sık sık stalk yaptığımın farkında, bunu düşünerek gelip bana açıklama yapıyor. Bu kötü bir şey mi? Ona güvenmediğimi düşünsün istemiyorum, böyle yaparak yanlış mı yapıyorum acaba? Yani yanlış mı yapıyorum derken acaba ona güvenmediğimi düşünür mü? İlk defa böyle gelip açıklama yaptı garibime gitti biraz.

benim eşim de çok arkadaş canlısı, herkesle çok kolay arkadaşlık kurabilir. bu huyu benim hoşuma gidiyor ama. ben de tanışırım çünkü. sosyal medyadan da eklerim. birbirinize gerçekten güveniyorsanız gereksiz ayrıntılar bunlar. aşırı coolluktan böyle davrandığımızı düşünmüyorum. zaten birinin birini aldatması için illa yeni birileriyle tanışması, sosyal medyadan eklemesi vs gerekmiyor. yapacak adam her şekilde yapıyor yani. aman aldatmasın diye karşımdakini kısıtlayacaksam ve beni kısıtladığım için aldatmayacaksa bu da çok güzel bir şey değil. gerçekten beni sevdiği için aldatmasın beni, zincir vurduğumdan değil yani.

yeni evlisin belli
e iş güç de yok .. zamanla geçecektir

bende kıskancımdır yalan değil ama şimdi düşündüm de eşimin hiç arkadaş listesine bakmadım :)
yani demem o ki yeni olmaktan bunlar :KK70:
Valla aslında uzun yıllar beraberiz üniversitede öğrenciyken de çok sosyal arkadaş canlısı biriydi ama böyle sık sık arkadaş eklemezdi bende o zamanlar bakmak hiç aklıma gelmiyordu. Ne zaman mezun olup işe girdi çevre edinmem lazım iş için vs vs diye düşüncelere daldı böyle oldu, bende o zamandan beri stalklamaya başladım. Mesela iş arkadaşları dışında son bir yılda 7-8 kişi ile bu şekilde tanışıp ekleştiği oldu. Açıkçası hoşlanmıyorum bu durumdan ama onu değiştirmek bir kalıba sokmak da istemiyorum. İnşallah zamanla geçer, hem benim bu stalk olayım hem de eşimin bu çevre edinme meselesi😅

Neden kimse kocasinin surekli birileriyle tanisip kadin eklemesini garipsememis? Ben de esim boyle olsa bakardim, buraya yazan herkes asiri cool, ozguvenli, sakin mantikli falan…
Ha bire tanışıp kadın eklemiyor ki? Siz yanlış anladınız herhalde. Örnek vereyim sevgili bir çift ile tanışıyor ve ikisini de ekler mesela. Bu konuda sıkıntı yok yani kadın ekliyor diye açmadım konuyu, burada mevzu şu ki erkek bile eklese bana göre gereksiz yani. Gerek yok, saçma buluyorum. Ki belki de abartıyorumdur, bir yıl içinde max 7-8 kişi eklemiştir bu şekilde.

benim eşim de çok arkadaş canlısı, herkesle çok kolay arkadaşlık kurabilir. bu huyu benim hoşuma gidiyor ama. ben de tanışırım çünkü. sosyal medyadan da eklerim. birbirinize gerçekten güveniyorsanız gereksiz ayrıntılar bunlar. aşırı coolluktan böyle davrandığımızı düşünmüyorum. zaten birinin birini aldatması için illa yeni birileriyle tanışması, sosyal medyadan eklemesi vs gerekmiyor. yapacak adam her şekilde yapıyor yani. aman aldatmasın diye karşımdakini kısıtlayacaksam ve beni kısıtladığım için aldatmayacaksa bu da çok güzel bir şey değil. gerçekten beni sevdiği için aldatmasın beni, zincir vurduğumdan değil yani.
Bilmiyorum bu aralar iş güç yok arada bakıyordum ama eşimin bu kadar dikkatini çektiğini fark etmemiştim. Dediklerinize bire bir katılıyorum bir şeyler yapmak isteyen eve kapatsan bile yapar. Ben ona takılmıyorum, takıldığım şey o kısım değil, gerçekten eşime güveniyorum fakat sinirimi bozuyor ve bana saçma geliyor. Mesela eski kurs hocanı eklesen ne olur eklemesen ne? Hani kurs hocası erkek ama ne gereği var yani. Bana göre yaptığı gereksiz ama tamam hadi o istiyor diye onu değiştirmek belli bir kalıba sokmak istemiyorum saygı duyuyorum fakat bir yandan merak da ediyorum

Ben de normalde sizin gibi düşünürdüm ki bi sosyal medya hesabım bile yoktu . Eski arkadaşlarımın ne yaptığı ne ettiğini asla bilmezdim biri söyleyene kadar . Yakınlarımı bilsem yeter diye düşünüyordum . Şimdilerde iş icabı bi hesap açtım , iş kaynaklı insanlarla sosyalleşmek çok hoşuma gidiyor . Ama iş dışı insanları direkt gizledim mesela . Bana ne o insanın ne yaptığı ne ettiği modundayım . Biz gibi insanlar için gerçekten gereksiz geliyor sizi anlıyorum. Ama bunu dillendirmek cidden onu değiştirmeye çalışmak bence . Size nasıl gereksiz geliyorsa ona da gerekli geliyor işte . Bunun doğrusu yanlışı yok tamamen hayat tarzı .

Ben de normalde sizin gibi düşünürdüm ki bi sosyal medya hesabım bile yoktu . Eski arkadaşlarımın ne yaptığı ne ettiğini asla bilmezdim biri söyleyene kadar . Yakınlarımı bilsem yeter diye düşünüyordum . Şimdilerde iş icabı bi hesap açtım , iş kaynaklı insanlarla sosyalleşmek çok hoşuma gidiyor . Ama iş dışı insanları direkt gizledim mesela . Bana ne o insanın ne yaptığı ne ettiği modundayım . Biz gibi insanlar için gerçekten gereksiz geliyor sizi anlıyorum. Ama bunu dillendirmek cidden onu değiştirmeye çalışmak bence . Size nasıl gereksiz geliyorsa ona da gerekli geliyor işte . Bunun doğrusu yanlışı yok tamamen hayat tarzı .
Çok haklısınız. Hani bazıları güvensizlik demiş ama gerçekten değil mesela örnek veriyorum erkek kardeşimin bir arkadaşı (erkek) istek atmıştı eşime, eşim de bana gösterdi dedim boşver kabul etme ne gereği var sanki senin mi arkadaşın dedim. Eşim tamam dedi ama birkaç gün sonra çocuğun isteğini kabul etmişti. Bana da ne var neden kızıyorsun anlamadım diyor. Mesela bir akrabaları var eşi yabancı (erkek), kızın kocasını hiç görmedi şimdiye kadar ama eklemiş. Buna da sinir oldum ne gerek var yani diye. İşinde de sizin dediğiniz gibi herhalde sosyalleşerek çalışmak ona da keyif veriyor galiba. Onu değiştirmek de istemem anca kendim stalk yapmayarak önüne geçerim diye düşünüyorum.

Tam olarak bende böyle düşünüyorum. Bende içimden dedim mesela eski kurs hocanı eklesen ne olur eklemesen ne olur değil mi? Mesela bir defasında iş yerinde bir erkekle tanışmıştı yarım saat sohbet etmişler sonra sosyal medyadan ekleşmişlerdi. Ne gerek var yani? Bir defasında da sevgili bir çift görmüş, paraları yok diye taksi onları almamış eşim almış gidecekleri yere bırakmış ikisiyle de takipleşmişti. Bence de gerek yok ama o seviyor böyle takipleşmeyi, arkadaş olmayı. Ayak uyduramıyorum bazen, inşallah zamanla olur.

Bana bu sosyallik değil daha çok yalnızlik gibi geldi.. Niye bu kadar çok insana ihtiyaç duyuyor ?

Neyi arıyor kimi arıyor.
Her merhaba dediğine hemen bütün sosyal yaşantısını açıyor?
Saçma buldum doğrusu..
Ve rahatsız olurdum eşim böyle birisi olsa.

Bana bu sosyallik değil daha çok yalnızlik gibi geldi.. Niye bu kadar çok insana ihtiyaç duyuyor ?

Neyi arıyor kimi arıyor.
Her merhaba dediğine hemen bütün sosyal yaşantısını açıyor?
Saçma buldum doğrusu..
Ve rahatsız olurdum eşim böyle birisi olsa.
Ya şöyle, biz Antalya'da yaşıyoruz ve ticarete atılma düşüncesi var. Tanıştığı kişiler de yabancı oluyor genelde. Hani çevre edineyim turistik bir yerde yaşıyoruz ileride işimize yarar kafasında. Kendisiyle uzun yıllar beraberliğimiz var ama işe girdiğinden beri bu kafada. Yani son bir yıldır böyle. Ve tahminen iş arkadaşları dışında böyle tanışıp eklediği max 7-8 kişi var sadece. Belki ben abartıyorum bilmiyorum, bir dış göze ihtiyacım var. Sizce abartıyor muyum yoksa haklı mıyım?

Çok haklısınız. Hani bazıları güvensizlik demiş ama gerçekten değil mesela örnek veriyorum erkek kardeşimin bir arkadaşı (erkek) istek atmıştı eşime, eşim de bana gösterdi dedim boşver kabul etme ne gereği var sanki senin mi arkadaşın dedim. Eşim tamam dedi ama birkaç gün sonra çocuğun isteğini kabul etmişti. Bana da ne var neden kızıyorsun anlamadım diyor. Mesela bir akrabaları var eşi yabancı (erkek), kızın kocasını hiç görmedi şimdiye kadar ama eklemiş. Buna da sinir oldum ne gerek var yani diye. İşinde de sizin dediğiniz gibi herhalde sosyalleşerek çalışmak ona da keyif veriyor galiba. Onu değiştirmek de istemem anca kendim stalk yapmayarak önüne geçerim diye düşünüyorum.
kabul etse ne oluyor ki peki? bende sosyal medyayı bu kadar ciddiye alanları anlamıyorum. küçük bir yerde yaşıyoruz biz, muhabbetim olmayan ya da merhaba merhaba olduğum kişiler de ekli bende. eşim ticaretle uğraşıyor onda da ekli. yani siz olsa ne olmasa nenin olmasın kısmındasınız, eşiniz de olsa ne olmasa nenin olsun kısmında. ikinizin dediği de doğru olsa ne olmasa ne ama tercih meselesi. eklemiş olunca da bir şey olmuyor yani. bence abartıyorsunuz. instagram niye bu kadar önemli ki. kız ekliyor deseniz hadi kıskanmıştır diyeyim de siz erkeklere de müdahale ediyorsunuz :halay: ben eşiniz olsam sıkılırdım bu tavırlardan.

kabul etse ne oluyor ki peki? bende sosyal medyayı bu kadar ciddiye alanları anlamıyorum. küçük bir yerde yaşıyoruz biz, muhabbetim olmayan ya da merhaba merhaba olduğum kişiler de ekli bende. eşim ticaretle uğraşıyor onda da ekli. yani siz olsa ne olmasa nenin olmasın kısmındasınız, eşiniz de olsa ne olmasa nenin olsun kısmında. ikinizin dediği de doğru olsa ne olmasa ne ama tercih meselesi. eklemiş olunca da bir şey olmuyor yani. bence abartıyorsunuz. instagram niye bu kadar önemli ki. kız ekliyor deseniz hadi kıskanmıştır diyeyim de siz erkeklere de müdahale ediyorsunuz :halay: ben eşiniz olsam sıkılırdım bu tavırlardan.
Şöyle, bir sevgili çifti eklediği de olmuştu. Oda ileride ticarete atılmayı düşünüyor biz Antalya'da yaşıyoruz. Onlarla da şöyle tanışmış; turist olarak gelmişler bir yere gideceklermiş taksi çok para isteyince eşim bu duruma şahit olmuş oradan geçiyorum gelin sizi bırakırım demiş, öyle tanışmış ikisiyle de takipleşiyor. Genelde işte çevre edineyim işimize yarar kafasında. Bir ara iş hesabı açmayı düşünüyordu ama daha iş kurmadığı için askıya aldı. Yani bir senede 7-8 kişiyi eklemiştir bu şekilde, eklediği kişilerde bu çift hariç içlerinde iki tane de kız vardı mesela. Onlarda işine yarar diye eklemişti, biriyle o zamanlar çalıştığı iş yerinde tanışmıştı kızın babası emlak işiyle uğraşıyormuş sanırım, hani tekrar gelirlerse bende ticarete girersem işimize yarayabilir Antalya'da genelde zengin insanlar villa kiralıyorlar bu işe girersem villa falan satarız aklımızda bulunsun diyordu. Bu amaçla da çevre edinmek için böyle girişimlere girmişti bir ara. Birkaç arkadaşı da villa emlak işinde, belki onlarla beraber bir şeyler yaparız diyordu. Gereksiz geliyor bana, bilmiyorum.

Son düzenleme:
Bir kere bile bakmadım eşimin instagramda kaç arkadaşı var, kaçı kadın diye falan. O kadar zamanım yok vallahi. Ne sabır var sizde? Not mu alıyorsunuz isimleri tek tek? Nasıl anlıyorsunuz yeni ekleneni?

Bir kere bile bakmadım eşimin instagramda kaç arkadaşı var, kaçı kadın diye falan. O kadar zamanım yok vallahi. Ne sabır var sizde? Not mu alıyorsunuz isimleri tek tek? Nasıl anlıyorsunuz yeni ekleneni?
Bende normalde bakmıyordum, kaç yıldır beraberiz benim de aklıma gelmezdi ama son bir yıldır işe girdi çalışıyor ve çevre edinme derdine düştü. Bana da anlatıyordu işte çevre edineyim ileride ticarete girersem işimize yarar falan filan, o anlatınca arada merak edip bakıyordum takipçilerine. Her gün veya her hafta yaptığım bir şey değil tabiki

Şöyle, bir sevgili çifti eklediği de olmuştu. Oda ileride ticarete atılmayı düşünüyor biz Antalya'da yaşıyoruz. Onlarda da şöyle tanışmış; turist olarak gelmişler bir yere gideceklermiş taksi çok para isteyince eşim bu duruma şahit olmuş oradan geçiyorum gelin sizi bırakırım demiş, öyle tanışmış ikisiyle de takipleşiyor. Genelde işte çevre edineyim işimize yarar kafasında. Bir ara iş hesabı açmayı düşünüyordu ama daha iş kurmadığı için askıya aldı. Yani bir senede 7-8 kişiyi eklemiştir bu şekilde, eklediği kişilerde bu çift hariç içlerinde iki tane de kız vardı mesela. Onlarda işine yarar diye eklemişti, biriyle o zamanlar çalıştığı iş yerinde tanışmıştı kızın babası emlak işiyle uğraşıyormuş sanırım, hani tekrar gelirlerse bende ticarete girersem işimize yarayabilir Antalya'da genelde zengin insanlar villa kiralıyorlar bu işe girersem villa falan satarız aklımızda bulunsun diyordu. Bu amaçla da çevre edinmek için böyle girişimlere girmişti bir ara. Gereksiz geliyor bana, bilmiyorum.
benim eşim de emlak- gayrimenkul-inşaat sektöründe, çokta haksız değil eşiniz. çevreye çokça ihtiyaç oluyor. bence kafaya takmaya değecek ya da kısıtlamaya değecek şeyler değil. size gereksiz gelen eşinize gerekli geliyor olabilir, ya da doğru yanlış ölçütü size gereksiz gelmesiyle orantılı değil ki. insanlarla tanışıp iyi anlaşıyordur, iletişimde kalmak istiyordur. ayrıca ticarette de tanınmak çok önemli. instagram keşfette ekli olmadığın binlerce insanı görüyorsun, bir yerden bir yere götürdüğün bir çifti de ve ya aynı yerde çalıştığın insanları da görmek neden bu kadar problem olsun ki.

benim eşim de emlak- gayrimenkul-inşaat sektöründe, çokta haksız değil eşiniz. çevreye çokça ihtiyaç oluyor. bence kafaya takmaya değecek ya da kısıtlamaya değecek şeyler değil. size gereksiz gelen eşinize gerekli geliyor olabilir, ya da doğru yanlış ölçütü size gereksiz gelmesiyle orantılı değil ki. insanlarla tanışıp iyi anlaşıyordur, iletişimde kalmak istiyordur. ayrıca ticarette de tanınmak çok önemli. instagram keşfette ekli olmadığın binlerce insanı görüyorsun, bir yerden bir yere götürdüğün bir çifti de ve ya aynı yerde çalıştığın insanları da görmek neden bu kadar problem olsun ki.
Ne bileyim en azından yalnızca erkeklerle tanışıp iletişim halinde olmasını tercih ederdim diyeyim. Ama en iyisinin takmamak olduğunu biliyorum, artık stalk yapmamaya karar verdim ki zaten birkaç haftadır bakmamıştım bile. Dün eşim öyle diyince hani birkaç kişiyle takipleştim iş arkadaşlarım falan, şaşırdım o an demek ki adamın dikkatini çekmiş yani. O benim sosyal medyama hiç bakmaz yani benimde bir sürü erkek arkadaşım vardır

Herkese merhaba, bir konuda gerçekten fikirlerinize ihtiyacım var. Ben yapım gereği kıskanç bir insanım. Eşim hayatıma girince bu yanımı baya törpüledim aştım kendimi. Eşim de çok sosyal bir insandır, çok arkadaş canlısıdır. Ben ise; "sürekli birileriyle tanışıp arkadaş olmaya ne gerek var az olsun öz olsun" kafasındayım. Ama neyse eşimle ortak bir noktada buluşuyoruz, dengeliyoruz durumu. Her ne kadar dengelesem de bazı dönemler oluyor ki kıskançlığım arşa çıkıyor😅 eşime her ne kadar çaktırmamaya çalışsam da görüyor tabi anlıyor. Bazen ise hiç kıskanmıyorum pamuk gibi oluyorum. Daha çok boş olduğum zaman yani bir uğraşım olmadığı zamanlar kıskançlığım artıyor. Bazen de eşimin sosyal medya hesaplarını stalklıyorum, can sıkıntısı ve merak ettiğimden dolayı. İlişkimizin ilk başladığı zamanlarda ben hesap şifrelerimi vermek veya onunkini almak istemedim. Hala da istemiyorum ama işte merak ediyorum arada. Gelip bana anlatıyor şununla tanıştım bununla tanıştım arkadaş olduk diye, gülüyorum yahu ne gereği var garipsin diyorum. Neyse işte bazen de stalk yaparken yeni biriyle (özellikle kadınsa) takipleştiği zaman ona "bu kim? Nereden tanıyorsun iş arkadaşın mı?" gibisinden soruyorum oda açıklıyor. Yani tamamen merak, merak ediyorum. Bazen eklediği erkekleri bile sorduğum oluyor bu kim diye. Neyse bugün işten gelince gülerek dedi ki "canım bugün iki üç kişi ekledim, birisi eski kurs hocam diğerleri ise iş yerinden birkaç arkadaşım, şimdi sorarsın senin sağın solun belli olmaz sen sormadan ben söyleyeyim dedim" dedi. Bende güldüm "iyi yapmışsın canım, bayadır seni stalklamamıştım iyi hatırlattın" falan dedim oda bak bak aynen stalk zamanı geldi diyerek güldü. Ama demek ki adam özellikle son birkaç aydır sık sık stalk yaptığımın farkında, bunu düşünerek gelip bana açıklama yapıyor. Bu kötü bir şey mi? Ona güvenmediğimi düşünsün istemiyorum, böyle yaparak yanlış mı yapıyorum acaba? Yani yanlış mı yapıyorum derken acaba ona güvenmediğimi düşünür mü? İlk defa böyle gelip açıklama yaptı garibime gitti biraz.
o sana yapsa ne hisederdin.

Back
X