- 5 Nisan 2012
- 105
- 33
- 98
- Konu Sahibi Nasipherseyyy
-
Ağzına sağlık çok teşekkür ediyorum çok güzel izah ettin amin Allah razı olsun.Aslında ne düşündüm biliyor musunuz , " neden açık ediyorsun hayatını " derken bile oradaki insanlar gibi müdahale ediyoruz.
Bu da bir baskıdır , çocuk baskısı gibi.
Çünkü bazı insanlar güvenir paylaşır, paylaşmazsa tıkanır.
Ama işte hayatta ki insanlar o kadar zalim ki , bizleri böyle kapalı kutu gibi yaşamaya mahkum ediyorlar. Dolayısıyla dikenli olmazsan ezip geçiyorlar.
Bizlerin baskısı aslında hep yaşanmışlıklardan. Leş kargaları çok.fazla maalesef. Azıcık sendelesen , yanı dibinde bitiyorlar.
Neyseki bu kişi çabuk kendini belli etmiş. Size tavsiyem bu kişi ile asla bir münakaşaya girmeyin, değmez.
Bebeğinize , sağlığınıza odaklanın. Hani son paragrafinizda demişsiniz ya " neden olmuyor " diye. Herşeyin bir zamanı var işte bizlerin elinde olmayan.
Kiminin olmuyor bebeği, kiminin oluyor imtihanı oluyor, kiminin bebeği oluyor başka birşeyden sorgusu oluyor.
Hayat kolay değil. Çevremizdeki böyle insan kılıklıları taktıkçada daha çok zorlaşıyor.
Bende çok muzdaribim maalesef. Dili olan konuşuyor.
En büyük basarım hiç açıklama yapmıyorum, muhatap olmuyorum ve silip atıyorum hayatımdan.
Insallah en yakın zamanda , hayırla alırsınız kucağınıza yavrunuzu ikinci kez.
Ben bu insanları hiç anlamıyorum. Rabbim ıslah eylesin bu zihniyeti. Gerizekalı salak kadın. Esimin dayisinin kizindan bahsediyorum hadsiz, patavatsiz, densiz ...... Ya bi oglum var Rabbim bagislasin insaAllah. Bugun mevlutteydik esimin kuzeni vefat etti oradaydik. Ilk bayrami allah sabir versin insaAllah. Yemekler yapilio ev tiklimtikis dogal olarak yas evi. Kosede esimin dayisinin kizi ila halasi salata yaparken bayramlastik hala da bana canim gecmis olsun rahatsizmissin adet olmussun neyse uzulme yasin genc hamile kalirsin elbet allahin izni ile dedi. Bu arada ben 9 ay once laparoskopi oldumda gebe kalabilmek icin cabaliyoruz esimle ondan dolayi oyle dedi hala. Bende aynen halacim saglik olsun zaten ben dusunmuyorum ama oglusuma bi kardes olsun die yapioruz cok cocuk dsnmyrz esimle 2 cocuk nese ben bunu soyledim esimin densiz hadsiz terbiyesiz kendini bilmez dayisinin kizi da donup ne dese begenirsiniz ? Ay kusura bakma yanlisda anlama ama cocugu olmayan tutmayan herkeste dusunmuyoruz dio acikca soyle iste kalamiyorum olmuo tutmuo die. Bizim gelinede soruyorum nie getirmiosun ay ben dusunmuyorum dio bende diorum ki olmuo tutmuyor de ne yalan syluyosunuz dsunmuyoruz die bende donup kalamiyosam oglumu leylekler mi getirdi 2 kere dusuk yaptim bunlar nereden gelior o halde dedim halada lafi degistirdi hemen kibarlik etti dua etsin yas evi buyuk bir ates aci var o evde ev tiklim tiklim yoksa onu orda fena benzeticektim. Cok sinirliyim moralim fena bozuk allah kahretsin bu zihniyeti insana kısır muamelesi yapıyorlar lanet olsun ya bugun kendi kendime 9 ay oldu ben neden hamile kalamsfim laparoskopiden sonra diye sorup kendimi yiyip bitirdim nefret ediyorum nefret
+1Eger esinin halasi bile adet oldugunuzu biliyorsa, bu tür muhabetler dogaldir bence.
Ameller niyetlere göredir o cümleyi kurarken anlatmak istediğim farklı birşeydi ama yaşamadan anlayamaz kimse demek istediğimi farklı bir anlam yüklenmesin hayırda şerde Allahtandır. Çocuğu olan birine olmuyormuş gibi yada olmayan birşeyi yapıştırmaktan bahsediorum. Grip olan bi insana yaklaşma denildiğinde adama verem muamelesi yapmayın diolar ya hani toplum içinde bir deyim halini aldı bu cümle anlatmak istediğim şu öyle bir rahatsızlığım yok hamd olsun öyleymişim gibi bir muameleyi neden görüyorum ben demek istedim ama bakıyorum ki herkes farklı anlamlar yüklüyor. Ayrıca tedvi görmek çocuk istemek bunu dile getirmek ameliyat olmak yada regli sancısı çekmek özele yada mahremiyete girmez oralara girecek olursan burada da herkes herşeyini paylaşıyor nerede özel nerede mahremiyet ? dediğiniz gibi bu tarz berbat zihniyete sahip cahil insanlar çok var Allah umursamamak için kuvvetli irade versin bizlere yoksa kimsenin he deyip geçebileceği bi densizlik değildi bu teşekkür ediyorum allah onları ıslah eylesin bizede bu saçmalıklara dayanacak sabır ihsan eylesin.
Ben mahremiyete girdiğini düşünerek yazmadım zaten. Ama sen bunu anlatınca karşıya cevap hakkı doğuyor işte. Milletten uzman psikolog yaklaşımı bekleme , kimsenin derdi olmuyor kendi derdimiz , ancak dedikodu masalarına meze oluyor. Ya deşarj olmak için anlatıp bu tür muhabbetlere katlanacaksın ya da derdini içinde tutup kimseye söz hakkı tanımayacaksın.
Ben anneme dahi anlatmıyorum artık. Yaşadım ve tecrübelerim maalesef bunu gerektirdi.
Israrla kısır değilim kısır muamelesi görüyorum demeye devam ediyorsunuz da gerçekten çok itici bir kelime. Halk arasında çocuğu olmayan için kullanılıyor, eeee siz çocuk isteyip olmazken nasıl hala başkaları için bu kelimeyi bu kadar rahat kullanıyorsunuz anlayamadım. Zamanında olmuş olan çocuğunuz mu sizi bu sıfattan ayrıştırıyor? Çok itici bir kelime ve bu konudan taze taze canı yanmış bir kadının kullanması da son derece abes.
Bir kere daha ve son kez anlatmaya çalışayım sayın konu sahibi. Kullandığınız kelime çirkin. eşinden boşanmış bir kadına "dul" , engelli birine "özürlü" demek gibi çocuk sahibi olmayan (isteyip bir nedenle olamayan , nedensiz olamayan, istemeyip olmayan , bir çocuğu olup ikinci olmayan yada ikinci çocuğu istemeyen vs ) birine "kısır" demek eşit derece itici , kırıcı ve çirkin..Arkadaşım izah ettiğim halde neyi empoze etmeye çalışıyorsun sen ? Madem öyle yapıyorum he de geç ? Bir rahatsızlığın varsa var yoksa yok dersin değil mi ? Olmayan birşey varmış gibi konuşulunca ne demeliyim ? Allah ya sabır ya ! Upuzun bi açıklama yaptım hala ne anlatıyorsun ben bana yapılan birşeyden bahsediyorum sen kalkp başkalarına söylüyorsun diyorsun ya???
+1000Neden o kadar açıklama yaptiniz ki, evet olmuyor bunu da cami avlusunda bulduk diyip gecseydiniz.
Muhabbet bastan sona sacma zaten... cenaze evinde konusulacak konu mu sizin adetiniz ya da cocuk isteyip istememeniz.
Terbiyesiz ne diyeceğini bilmeyen insanlardan nefret ediyorum sanane sana b*k yemek düşer beyinsizBen bu insanları hiç anlamıyorum. Rabbim ıslah eylesin bu zihniyeti. Gerizekalı salak kadın. Esimin dayisinin kizindan bahsediyorum hadsiz, patavatsiz, densiz ...... Ya bi oglum var Rabbim bagislasin insaAllah. Bugun mevlutteydik esimin kuzeni vefat etti oradaydik. Ilk bayrami allah sabir versin insaAllah. Yemekler yapilio ev tiklimtikis dogal olarak yas evi. Kosede esimin dayisinin kizi ila halasi salata yaparken bayramlastik hala da bana canim gecmis olsun rahatsizmissin adet olmussun neyse uzulme yasin genc hamile kalirsin elbet allahin izni ile dedi. Bu arada ben 9 ay once laparoskopi oldumda gebe kalabilmek icin cabaliyoruz esimle ondan dolayi oyle dedi hala. Bende aynen halacim saglik olsun zaten ben dusunmuyorum ama oglusuma bi kardes olsun die yapioruz cok cocuk dsnmyrz esimle 2 cocuk nese ben bunu soyledim esimin densiz hadsiz terbiyesiz kendini bilmez dayisinin kizi da donup ne dese begenirsiniz ? Ay kusura bakma yanlisda anlama ama cocugu olmayan tutmayan herkeste dusunmuyoruz dio acikca soyle iste kalamiyorum olmuo tutmuo die. Bizim gelinede soruyorum nie getirmiosun ay ben dusunmuyorum dio bende diorum ki olmuo tutmuyor de ne yalan syluyosunuz dsunmuyoruz die bende donup kalamiyosam oglumu leylekler mi getirdi 2 kere dusuk yaptim bunlar nereden gelior o halde dedim halada lafi degistirdi hemen kibarlik etti dua etsin yas evi buyuk bir ates aci var o evde ev tiklim tiklim yoksa onu orda fena benzeticektim. Cok sinirliyim moralim fena bozuk allah kahretsin bu zihniyeti insana kısır muamelesi yapıyorlar lanet olsun ya bugun kendi kendime 9 ay oldu ben neden hamile kalamsfim laparoskopiden sonra diye sorup kendimi yiyip bitirdim nefret ediyorum nefret
Acaba böyle bir problem gelecekte seni bulsa ve böyle tepkiler alsan ne yaparsın. Hiç farkınız yok uslûp konusunda....Bence kiz hakli ama biraz farkli dile getirmis.Bence de oyle cocuk olmayinca komplekse giriyor insanlar ve dusunmuyoruma getiriyor olayi...Oncesini demiyorum su an kalamiyorsun sonucta
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?