Böyle zihniyet batsın yere !!!!

Yakın bir arkadaşım var 5 yıllık evliler ve çocukları yok. Daha bir kez bile niye çocuğunuz yok istemiyor musunuz düşünmüyor musunuz falan demedim gerçekten de bilmiyorum olmuyor mu istemiyorlar mi haberim yok.

İnsanların sürekli çocuk çocuk diye laf sokmalarini anlamıyorum yaa siz mi bakacaksınız habire çocuk yap çocuk yap deyip duruyorsunuz?? Benim de bir oğlum var 5 yaşlarında ikinciyi düşünmüyoruz bir süre daha. Bu aralar herkes kardeş yap deyip duruyor. böyle diyenlerin sadece suratlarina bakiyorum tepkisizce hiç konuşmadan:) bir diyen bir daha demiyor artik

Konu sahibi biraz da siz laf vermissiniz milletin ağzına. Böyle konuları konuşmayın konu açılırsa cevap vermeyin geçiştirin. Zaten bir çocuğunuz varmış olmasa bile kimseye açıklama yapmak zorunda değilsiniz ki. Allah vergisi birşey bu o laf sokan hadsiz daha beter bir dertle sınanmaz umarım.

Cunku mevlute giderken beni aradi hadi canim gec oldu dedi bende rahatsizim siz onden gidin birazdan gelirim dedim oda anladi orda biz kosede konusurken o densizde kulagini dayayip boyle bir terbiyesizlik etti

densizi boşverde sen anlatma kimseye.. rahatsızım dediğinde neyin var deyince geçiştirebilirdin..
aile içi konuşacak malzeme verme.. densiz çok zaten ille birine denk gelir..

hemen hesap kitap yapıyolardır kafalarında
hmmm yaşı 30 oldu
şu kadar yıllık evliler hala çocuk yok
o zMannn kesin kısır

diye etiketi yapıştırıveriyolardır zihinlerinde saniyeler içinde
Aynen benim yaş 29 evlenenli de baya oldu. Özellikle çocuğu olanlar hava atmak için sanırım sürekli bu muhabbeti açıyor. Bıkkınlık geldi. Düşünmüyorum deyince niye ısrara devam edilir ki. Bana daha olmuyo mu diyen olmadı ama olursa ağzına edicem çok net. Sinirliyim bu konuda baya. Millete ne bu konudan hadsizler

Bazi seyler insanin elinde degildir ben aniden fenalastim ve hastaneye kaldirildim ameliyata alindim otomatikmen duyuldu ve herkes ziyarete geldi ve doktor hamile kalmami soyledi haa soyle ki kalamayan biri degilim zaten cok sukur sadece gec kaliyorum bir oglum var ve iki dusuk yaptim yani hani bazen bazi seyler gizli kalmiyor diye bir deyim varya ondan bahsediyorum yoksa kim kendini reklam eder insanlara kac sayfadir olayin aciklamasini yapiyorum zaten okunsun lutfen ya onyargiya gerek kalmaz o zmn

İşte bu zihniyetten dolayı 4 yıldır çocuğumın olmadığını herkesten sakadım ve saklıyorum.

Konunuzda demişsiniz ki , ikisi salata yaparken selamlaştık. Sonra hala bana geçmiş olsun dedi. Diğeri de laf attı bunun üzerine.

Anlamadığım konu, madem hala bunu duydu niye ortalık yerde konuşuyor ?
Tamam açıklama yapmışsınız ama yine de insanların sizin özel hayatınız hakkında bu kadar bilgiyi ogrenmelerine gerek yok.

Haksız insanlarla dolu etraf. Ince düşünen , konuşan kişi sayısı o kadar az ki , kendimizi , hayatımızı çok açık etmemeliyiz eğer hassassak bazı konularda.

Ayrıca , bu kadar hadsizce konuşan bir insan için açıklama yapmaya , oğlunuzu söylemeye bile gerek yokmuş bence.
" Dilin ve kalbin ayarı yok. Haddini , sınırını bilmek herkesin harcı değil demek ki " değip ayrilsaydiniz orada.

Senin ile fazla polemige girmek istemiyorum. Baze insanlar var, hayatindaki cogu seyleri paylasmayi sever. Baze insanlar var hic birsey paylasmaz. Sen belli ki ilk gruptasin. Mesela düsük yaptin diye fenalassan bile, Hala simdi adet oldugunu bilmek zorunda degil. Doktor size bebek yapin dediyse, herkes bilmek zorunda degil.

Simdi senin bu dedigim ilk gruba dahil olman suc degil. Karakterin böyle. Ancak benim söyledigim, böyle davrandikca iste böyle sonuclar ortaya cikar.

Bende 2düşük yaptıgımda bana eski kaynanam sende cocuk niye durmuyor demişti.bende ne bilim ben. Mantar tıpasımı takayım seyime durmuyor işte dedim. Sanki ben cok hevesliyim patır patır cocuk düşürmeye tövbe Yarabbim. Şimdiki eşimlede cocugumuz olmuyor şimdiki kaynanada eşime sorun kimde demiş patavatsız ben olsaydım orda ' sanane uçkurumuzun bekçisimisin ' derdim. İnsanlar ne kadar hatsiz olmuş ya !! Sanki derdime derman olacak meraklı karı. Hadi ver parada tedavi görelim desem. Ay bende para yok der. Ama inciğini cıncıgını sorar !!

Bende ilk çocuğum dan sonra 7 sene ara verdim.. herkes çocuk yok mu bi tane mi diye beynimi yedi. . Hatta bir tane kadın daha ilk defa görüyoruz bi tane bu mu başka neden yok deyince. . Bi dahakine size sorarım dedim.. Kadın çok üzüldü. Biraz pişman oldum ama bıktırdılar.. hele bi tanesi olur üzülme tedaviye başkadın mı diye girdi konıya.. bıkmıştım artık.. illa üst üste bi doğırucaz ya.. bu arada ikinci çocuğum olunca tedavi oldular diye bi söylenti çıktı. Sırf biri beni kadın doğumda görmüş diye.. uğraşıyormuşux.. ayy bak aklıma geldi yine sinir oldum. . Size ne yaaa...

O çok bilmişin cocuğu varmı?
Yok çok büyük konuşmuş çocuk sahibi olamazsa "deniyoruz olmuyor, tutmuyor ne yapalım ben kısırım" der millete...

Densiz...

Çok haklısın. İnsanın hassas olduğu noktaya böyle dalan tiplerin vardır bir yarası emin ol.Sende deki ona bekar ise "Ay kusura bakma canım, evde kalıp kokuşmuş herkeste kafama göre birini bulamadım daha, evlenmeyi düşünmüyorum diyor "

Regl açıklaması yapmak zorunda değildiniz elbet ama samimi görüp boş bulundunuz sanırım.

Sizin çocuk denemelerinize kadar çetele tutan hadsizlere, hiçbir şekilde bilgi vermeyin bundan sonra. Bir yerde denk gelip yine konu açılacak olursa da (içiniz bu şekilde ferahlayacak ise) açarsınız ağzınızı yumarsınız gözünüzü. Esasen dikkate almaya değer bile değil, laf belli eden belli. Hadsizin ağzından hadsizlik akar, napsın kadıncağız? İletişim yolu bu.

Çocuk isteğinizi kimseye söylemeyin en yakınlarınıza bile. Adet olmuşsun üzülme diyen bir hala akabinde onun sözünün üstüne o lafları ederek tüyü diken bir dayı kızı. Sizin kadinsal sorunlarınızın muhabbeti eşinizin sülalesine mi kaldı? Bence biz cocuk düşünmüyoruz diyerek onların bu beklentilerini kırın. 2. Çocuk isteğinizi kimse bilmesin.

Allah hic cocugu olmayip tedavi sürecinde olanlara gani gani sabır versin.

Simdi senin bu dedigim ilk gruba dahil olman suc degil. Karakterin böyle. Ancak benim söyledigim, böyle davrandikca iste böyle sonuclar ortaya cikar.[/QUOTE]
PolemEvet haklisin tesekkur ediyorum dusuncelerin ici ...
O çok bilmişin cocuğu varmı?
Yok çok büyük konuşmuş çocuk sahibi olamazsa "deniyoruz olmuyor, tutmuyor ne yapalım ben kısırım" der millete...

Densiz...
2 cocugu var evli

Müslümanca değil süslümanca yaşıyorsa demek... niye Allahtan korksun şirk koşmayı vazife edinmişken böyle (!) baksanıza Allahtan iyi biliyor (!)(haşa)bir insanın kısır olup olmadığını...

Tesekkur ederim

Haklisin kesinlikle

Bende 4 yıl sonra kavuştum meleğim e . Ağzı olan konusuyor . Bekarsan ne zaman evleneceksin , evlendin bebek ne zaman , 1. Doğar 2. Ne zaman yapacaksın ? Ya sanane SANANE... milletin işine karışmaktan ne zaman vazgeçicez toplum olarak bilmiyorum ..
Daha bugün kV arkadaşıyla konuşuyor. Oğlu yeni evlendi. Telefonda gelinin bebesi var mı diye soruyor . Öyle sinirlendim ki kapatır kapatmaz çok kızdım ...
Aslında bi bakıma da biz izin veriyoruz. Aman ayıp olmasın diye susuyoruz. Vereceksin ağzının payını görecekler ...

2 cocugu var evli[/QUOTE]

Ozaman çok daha ağırını söylerdim müsait an yaratıp bu densiz kişiye...daha da kendine gelemezdi o vakit. Şimdi yazmak isterdim de sayfa kaldırmaz banlanırız

Ozaman çok daha ağırını söylerdim müsait an yaratıp bu densiz kişiye...daha da kendine gelemezdi o vakit. Şimdi yazmak isterdim de sayfa kaldırmaz banlanırız [/QUOTE]
Dogru yapicam zaten

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…