• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Boyun eğen adamla yapabilir misiniz?

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.
Bu kadar mı pasif?
Ne kadar pasif?
Bilmek istiyorum
Ben gibi durumda olan kadınları görmek duymak istiyorum
Şöyle söyleyeyim çalışmıyorum, 2.5 yaşında oğlum tam gün kreşte. Ne alınacak,nereye gidilecek hep dediğim olur. 4.5 senelik evliyim evi 45 kere temizlemedim sen yorulma der o yapar. Çocuk bakar sen dinlen der. Ben mutluyum yani. Hatta 2.yi istiyor ben hazır değilim diye istemiyorum

Ben de biraz daha zaman verip görücem galiba
Bir de konuyu tekrar masaya yatırdığımda vereceği tepki önemli
Hala bir karar almazsa artık histeri değil cinnet geçirebilirim çok ciddiyim.
Haklısın valla cinnetlik bir durum olabiliyor gerçekten. Sakin olmakta fayda var yine de. :KK24:

Evet
Böyle bir ilişkide/evlilikte yapar mısınız? Ne kadar yaparsınız?

Bu konu hariç her şeyi çok iyi, seviyorum. İç, dış, kişilik. Etrafımdaki herkes de çöpsüz üzüm bulmuşsun der.
Biliyorum önceki konularımda da insanlar bana şımarıyor falan dedi ama yorgunluk/tükenmişlik hissediyorum
Ben dominant, atak, kafasına koyduğunu yapan, tuttuğunu kopartan bi' kadınım
Ki isteyip elde edemediğim bir başarı olmadı bu hayatta çünkü oldurana kadar tırmalarım o kapıyı öyle kararlıyımdır

Artık bu benim çıkarımım falan değil bana açık açık şunu dedi

"Ben karar almam, almayı sevmiyorum."
"Hep ben/biri mi karar verecek senin için yani?"
"Yani ben öyle isterim"

Nolacak şimdi
Ben annesinin dominantlığına bağlıyorum bunu, pasifize etmiş böyle

Neyse ben çünkü histerikleştim artık üzerinde konuşmamız gereken önemli bir mevzu vardı
Tamam onu giy, bunu yeme, oraya gitme, şu saatte beni şuradan al vb ufak şeylerde ben karar almayı zaten kabullendim
Ama büyük ikimizi ilgilendiren kararlar nolacak?

Ya bu iki kişilik değil mi aşk yani ya da o benim kölem mi ben tepeden her kararı indireceğim
Ben istiyorum ki o da kişiliğini ortaya koysun, bu böyle olmaz desin, ya da bu böyle olacak ben böyle istiyorum desin
Bir atılsın bir şeylere hayatta
Bu benle ilgili de değil sadece off bilmiyorum
İkimiz de düşünelim bir daha konuşalım dedim, sessizim şu an kukuman kuşları gibi düşünüyorum işte ne kadar daha taşırım taşıyabilir miyim falan falan...

Ha ama şuraya yazıyorum ben çekip gitsem biter bu, yoksa o kalkıp bitirmez
Ben kalk terapiste gidelim desem gidilir falan
Düşün deyince çok düşünecek karar alacak da sanki...

Bazen kaçıp gidesim geliyor...
Napıcam ben?

Bu konu kafanı şimdiden bu kadar kurcalıyorsa evlenince, o kelebekler uçmayı bırakıp tek tek konunca daha büyük bir sorun olarak göreceksin. Adama saygın git gide azalacak, mutsuz ve sevgisiz bir kadın olacaksın.

Haha aynı tiple 10 yıldır evliyim arkadaşım 2 de çocuk yaptım , bende senin gibiyim eşimde peki karıcım modunda gel gel git git ,patron ne derse o der her yerde her konuda patronda benim tabiki bu arada :KK70:ama valla bişey diyimmi aynı karakterde olsa anlaşamazdık sanki ya ...

Sonuçta evlenmeden önce az çok bu kişiliğini bilerek evlilik kararı almışsınızdır.Kimseden değişmesini beklememek lazım,yok kimse değişmiyor çünkü.Değişmez.Ailesi tarafından öyle yetiştirildiği için,bu durum karakteri olmuş onu suclamamak lazım.Kaldı ki inanın sizin gibi o da dedigim dedik olsa suanki durumdan cok daha zor bir durumla karşılaşırdınız.Bir kere zıtlıklar birbirini tamamlar.İki tarafın inat olması anne-çocuk/eşler/arkadaşlar hepsi için çooook zor.Bu yüzden bence şükredin ki tek sorun bu olsun.Sorunsuz kişi,sorunsuz evlilik olmaz

Ben yapamam ki ben dominant bir karakterim eşimde öyle iki inatçı keçi gibi anlaşıyoruz :70:
Tabi bu da bir karakter değişeceğini sanmıyorum ;)

esim anlattiginiz gibi. o da bana ben karar almayi sevmem derdi. kararlari ben ala ala bir bakmışım ki artik adam dusunmuyor bile. kendi yedigini ictigini bana sorar hale geldi. bisi arayacak mesela onune bakmaz aramaz. dogrudan bana sorar. cok rahatsizim bu konudan. bunu degistirmeye de calisiyorum ama değişmiyor. bastan yanlis bir rol dağılımı oldu. bu tip adamlara onlardan daha pasif kadin lazim bence ki kendileri karar almayi ogrensin

Bazı durumlarda hoş gelse de, rahatsız eden bir durum olur kritik noktalarda..
Bilemedim valla..

Her şeyin ortası karar da onu da bulmak mesele..

yaptığı seyin sorumlulugunu alip kafa yoracagina baskasina uyup kafa rahat yasiyo işte.

dediğim örnekte mesela sizin hataniz yuzunden maddi kayba ugradiniz diyelim. buna karar veren planlayan olarak uzulursunuz yipranirsiniz kafaniz buna takılır. o napar??? en fazla üzülme der. veya sen yaptin senin hatan der. onun düşünmesi üzülmesi için bi sebep yok. ortada bi emek bi karar yok onun acisindan dolayisiyla gam yok!!

sizin iliskiniz terapiyle en fazla kral Arthur ve Yuvarlak masa şövalyeleri toplantisi olur. hep toplantiyi kral duzenler son sözü kral söyler. iliskide kral olmak gibi hevesiniz yoksa cok yipranirsiniz.

Allahım vallahi bildiniz üzülme diyor, üzülecek ne var diyor :D

Keşke erkeklerde bir ayar düğmesi olsa. Ortası yok mu bunların :KK43:

Bize denk gelmiyor herhalde olanı

Çift terapisi aldık ve hatta aldığımız terapideki metotları konumun birinde yazdım, okuyanların faydalanabilmesi adına. Başlangıçta güzeldi, ilk birkaç ay gayret gösterdi, değişimi hissettim ve fakat bir huyu değiştirmek, hiçbir zaman kolay olmuyor çünkü insanın artık karakterine sinmiş bir şey bu. Kalıcı şekilde başaran var mıdır bilmiyorum ama ben ne duydum, ne gördüm ne de yaşadım. :))

Evet, insanlar "Daha ne istiyorsun, her şey şahane işte, her şey dudağından çıkacak iki kelimeye bakıyor" diyor ama insan karşısında "FARK" görmek istiyor, "KOPYA" değil.
Ha her konuda böyle değiliz, yanlış anlaşılsın istemem, bazı hallerinden zerre ödün vermez, eli ağırdır, hobilerine kendini kaptırır ve vaktini hunharca harcayabilir, bazı konularda taban tabana zıt kalırız; eh neticede aynı insan değiliz. Ama bizim evde son sözü ben söylerim :) Bir karar alınacaksa bir araya gelir fikirlerimizi sunarız ok, kendisi de arada öneri getirir bildiği noktalardan ama -son karar- o sorumluluk topunun şutu bendedir.
Tatil planları bendedir, eşime fark etmez; o her yere uyum sağlar.
Ne zaman dışarı çıkarız, ne yeriz, ne yaparız planlar bendedir; ona elbette fark etmez.
"Ne yapsak?" dediğimde, "Bilmem, sen ne istersin?" fiks muhabbetimizdir. :))
"Şurayı mı değiştirsek?" desem "Olur, sence güzelse tamam" cümleleri sürekli kullanılır.
"Sence şöyle mi?" desem "Sen daha iyi bilirsin" tipik cevap.
Vs.

Görünmez yalnızlık böyle bir şey :)
Bazıları için çok şahane bir şey olabilir ama ben gelişim için çatışma da isteyen biriyim. Benimle münazara edebilecek biri, her şeyime olur diyecek birinden iyidir; ya da işte orijinal olmalıdır karşımda, biraz kendine has...

Eşim böyleydi. Evlendikten sonra ne oldu bilmiyorum. Adam standby mode on artık.

Hani konun o Gangsta ben de okuyayım bir onu

Yani ben kendim de çok değiştiğim için hemen umutsuz vaka sendromuna bağlamak istemiyorum ama ben istediğim için değiştim, onların da istemesi ve adım atması lazım.

Aahsdfkgjhd. Aynen. Ne yapalım, bilmem sen ne istersin
Ne yiyelim, bilmem sen ne istersin çıldırıcam :D

Bi' de her şey bana bağlı

Artık çıldırdığım noktada bana "s*ktir git de gidicem" dedim
Demiyor ahsjdkdj

Bugün tam da kendi kendime yalnız hissediyorum dedim.
Dışarıdan bakan için pamuk gibi adam ne var...

Bu saydiklariniz zaten olmamali bir iliskide. Kafaniz karismis, bu durum sizi huzursuz etmis ki konu acmissiniz. Tek bir hayatiniz var. Dogru kisi olsaydi bunlari dusunmezdiniz bile. Anne ogul iliskisi saglikli olmayan bu adaydan bence uzaklasin. Alkol bagimliligi degil ki bu tedavi olsun. Terapi sonrasinda tabiri caizse masada kalmasin adamcagiz. Siz onu es olarak gormuyorsunuz maalesef.

Ben yetişkin-yetişkin ilişkisi istiyorum
Sürekli ona ne yapacağını ben söylemek istemiyorum
Bazı şeyleri kendiliğinden düşünsün istiyorum
İpi bana atmış, ben sola çevirsem sola, sağa çevirsem sağa

Soyle bir gercek var. Herkesin ufak tefek eksileri artilari vardir, esinin eksigi pasifligi. Su anda bu duruma kafayi takmissin, konuyu irdeledikce, inceledikce, buyutecle olaya baktikca konu buyur de buyur. Acikcasi iliskin bir cikmazda olmadigi surece esinin bu eksigini burda konu edip herkesin seni daha cok gaza getirmesini dogru bulmuyorum acikcasi.

Dedigim gibi eger iliskinde cikmazlar olursa, ozaman sonuna kadar haklisin. Ama oyle gorunmuyor durum?

Ben de konuyu neden açtım bilmiyorum
İçimde var biri gaza getirsin de basıp gideyim diye mi yoksa belki ben gibileri vardır oluyordur, yürüyordur diye mi
Kendi kafam da çok karışık
Çok büyük çıkmaz yok, ben yönlendirdiğim sürece gider bu böyle
Ben ileride acaba çıkmaza sürer mi diye düşünüyorum
Aslında ben de bilmiyorum şu an o dediğiniz çok doğru
Herkesin bir eksisi var benimkinin şükür çok büyük eksi değil ne bileyim bi kabalık, hayvanlık, vb gibi bir şey değil
Ama bir şekilde adama öğretmem lazım biraz kontrol almayı

Allahım vallahi bildiniz üzülme diyor, üzülecek ne var diyor :D

Bize denk gelmiyor herhalde olanı

günlük hayatta insanlara teselli verirken öyle yapıyoruz hepimiz. bizle alakali bisey degilse ilk olarak üzülme bosver deriz, canını sıkma duzelir deriz😂

Ama seviyorum
Yani çok kötü bir özellik değil sadece hep yönetmem lazım
Amaaan yönet iste bosver yonetilmekten iyidir. Sevmesen ayril madem hosuna gitmiyosa derdim ama seviyomussun gormeyiver bu özelligi de nolacak. Annesi oyle alistirmissa sen de zamanla aksine alistirabilirsin mesela. Demekki adama hic fikri sorulmamis sen surekli fikrini sor o zaman alisir bi zaman sonra o da fikir belirtmeye baslar.

Avrupalılar sonuçta ne kadar çıkarsalar çıksınlar
Batılı erkek diyelim küçük yaşta sorumluluk alır o yüzden erken olgunlaşır ve bireysel olduğu için kolay kolay yönetilemez .ama seninki değişik ne bilim .
Ne zamandır birliktesin bilmiyorum ama hayatınızla ilgili kararları ortak almanız gerek .ilişki böyle birşey .ben karar almayı sevmem diyerek bütün sorumluluğu sana atamaz .burda bir denge olmalı

Şu 1 hafta düşüneyim bunları söyleyeceğim
Hoş söyledim daha önce de ama dünkü histerik halimi ilk defa gösterdim normalde güzelce bak canım, bak tatlım şeklinde söylüyordum
Dün o da bir "noluyoruz" oldu
Annem de seni çok ciddiye almamış şimdiye kadar anlamamış o ciddiyetini dedi
Dün artık sıyırınca tamam konuşalım dedi haftaya konuşucam seninle dedi

Dışarıya karşı güçlü, sözünü dinleten ama bana boyun eğense yapabilirim. Ama herkese boyun eğen biriyse pek saygı duyamam sanırım hatta sinirlenirim.

Çok değil. Ensesine vurup ekmeğini alırlar, o da sinirimi bozuyor.

Bunlari onun cozmesi gerekmez mi canim? Tamam seviyorsun, birlikte olmak istiyorsun ama inan cok fazla efor sarfetmeye degmiyor. Eger karsindaki "o" adamsa kendiliginden gelisiyor zaten her sey, icine siniyor bir kere.

Ben kendimden verdikçe zaten böyle yıprandım...

Koyun gibi güdecen hayatın boyunca. Çok yorucu ve yıpratıcı. Olmaz. Herkese boyun eğen bir tipse zaten gözünde karınca kadar kalıyor. Erkek olarak saygı duyamıyorsun.

Ya koyun da demek istemiyorum seviyorum kıyamıyorum :/

Ben yetişkin-yetişkin ilişkisi istiyorum
Sürekli ona ne yapacağını ben söylemek istemiyorum
Bazı şeyleri kendiliğinden düşünsün istiyorum
İpi bana atmış, ben sola çevirsem sola, sağa çevirsem sağa
Teshisiniz cok dogru. Istemediginiz de acik.Hayat sizin,karar sizin.

Şöyle söyleyeyim çalışmıyorum, 2.5 yaşında oğlum tam gün kreşte. Ne alınacak,nereye gidilecek hep dediğim olur. 4.5 senelik evliyim evi 45 kere temizlemedim sen yorulma der o yapar. Çocuk bakar sen dinlen der. Ben mutluyum yani. Hatta 2.yi istiyor ben hazır değilim diye istemiyorum

Baştan beri mi mutlusunuz yoksa siz de zorlandınız mı alışana kadar

Belki de sorumluluk almak istemiyordur.
Herkese mi oyle yoksa sadece size mi?

Genel böyle
Her şeyin sorumluluğu da kadının omzunda olmaz ama.

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.
Back
X