Valla ben seni anlıyorum da bu sonucu değiştirmiyo malesef.
Eşin ailesine bu kadar yardım etse siz ay sonunu getiremeseydiniz sen eşin gibi olgunluk gösterebilecekmiydin?
Kendi ailende olsa bu denli ezdirme kendini, senin de yuvan olduğunu hatırlat yoksa böyle elini verir kolunu kaptırırsın.
Bak annemin ailesi bi'paraya sıkıştı mı arıyo yoksa umurlarında değil, eminim özlemiyolardır bile hele annem üç çocuğum var baba nasıl göndereyim her ay para desin of bitti ne arar ne sorarlar.
Seninkiler de seni bulmuş yiyecek.
Hadi kredi tamam da çocuklarının dershane parasını da ödesinler bi'zahmet. Durumları yok mu gitmeyiversin. Otursun çalışsın evinde sanki hepimiz dershanelere gidip kazandık üniversiteyi. Senin eşinle rızkından kardeşine bolluk yaşatıyolar ve eşine ciddi ayıp ediyosun.
Susar susar gün gelir öyle bi'şey yapar ki sen bu tavrından dolayı eşine karışamazsın. Çünkü ister istemez senin paran benim param olmuş. Senin paran ailene gittiği için...
Ki bu durumun sonu gelmeyecek sen durana kadar... Dershane biter üni.başlar yurt parası, kitap parası nasılsa ablada bol
monacigim bileziklerin dursun su an altinin fiyati oldukca dusuk..
yaz gelsin dugun sunnet derken biraz daha cikar fiyati bu kez buna uzulursun bence.
birde altin hesabi yap cnm cikinca bozdur dusunce al filan.
yalniz ailenden yavas yavas uzaklas ikide bir dile getir yetistiremedigini bilsinler
kari koca calisiyorlar diye cok yuklenmesinler sana
Kusura bakmayın arkadaşlar cevap yazamadım.hepinize çok teşekkür ederim fikirlerinizden dolayı.şu fikre vardık: altın şu sıralar bayağı düşük,o yüzden düğün sezonu tam açılana kadar yani temmuza kadar bekleyeceğiz.sonrasında da 6600 borç kalacak o aydan sonra.o zaman da duruma göre bakacağız.altın yükselirse bozdurup kapatacağız krediyi.
Dersane meselesine gelince çok haklısınız.durumları yok şuan her ay 300 tl verecek kadar. ama o zaman da gitmeyiversin.ama yokbi de en iyisine gidecek . bi dersane daha vardı 200 tl idi yok olmaz dediler ! ne yapsam bilmiyorum
Diğer konularrından da hatırladığım kadarıyla, eviniz vardı, eşiniz de karışmıyordu verdiğinize aldığınıza.
O yüzden bozdurun altınları hem faizden kurtulursunuz. Nasıl olsa düzenli maaşıınız var. Rahatladıkça altın hesabında bitiriktirebilirsiniz.
Ailenizi haksız bulmadım.
Okulunu bitirip fazla çalışamadan ve ablanın evlenmesini beklemeden evlenmişsiniz. Ailenizin tepkisi bundan. Yaptığınız iyilikleri de sağır sultana bile duyurduğunuz için ne derece kıymeti kaldı bilemem!
Ablanızın çeyizine sizin çeyizden hediyeler verin, ilerde zaten işi bitince geri getirir merak etmeyin. Böylece sıranı beklemeden evlenme diyetini ödemiş olursunuz.
Borçlarınız hafifleyince kendinize faize bulaşmadan bir araba alın. Böylece aileniz maddi beklentiye girmez. Kız kardeşiniz evlenince de size bir yüklüğü kalmaz. Kardeşe 200 değil 300 ödeyin ne olacak, ömür boyu onu da ödemeyeceksiniz. Bunu dile getirmeyin ki, başınızın gözünüzün sadakası olsun.
Siz kendinizce neyin hesabını yapmışsiniz anlamadım ? Evlenmek için ablami beklemek zorunda olduğumu da nerden çıkardıniz ? Aramizda iki yaş bile yok ve o mezun olduktan sonra 2 sene evlenmedi evlenmek istemedi. Benim onu bekleme şartim yok. Ayrıca ceyizine yardim etmediğim kanaattine de boşa varmissiniz çünkü değerli sayilacak çoğu igne oyasi havlu başörtü falan ona verdim. Damat bohçam da dahil. ..
Merak ettim acaba siz kendi ailenize ne kadar yardım ediyorsunuz ? Büyüttügumu düşündüğünüze göre tamamını veriyorsunuzdur
Kadınlar Kulübü Mobil uygulaması kullanılarak gönderilmiştir.
Saygı duysanız bekler, yapılan iyilikleri başa kalkmazdınız. Evet ben tamamını verdim sayılır. Şimdi şunu yaptım bunu yaptım mı diyeyim. Bu beni de yaptıklarımı da küçültür. Ama bol keseden yargılayan olmamak için bir kaç örnek vereyim, anneme ev alınırken sıfır aldığım arabamı verdim (market alışverişini ve ev kirasını ben öderdim ve gece 11 lere kadar çalışıp ek gelirle biriktirmiştim kendi paramı, yoksa maaştan kalanı anneme verirdim). Rabbim bana daha iyi arabalar nasip etti. Kardeşlerimin okumalarına ve askerdeki kardeşime düzenli harçlıklarını yolladım. Şimdi ailemin elhamdülillah ihtiyacı kalmadı, yine de anneme düzenli harçlığını veririm.
Ben yaptım diye siz yapmak zorunda değilsiniz elbet. Evinde bereket ve huzur istirsak Allah için vermek lazım.
Mesela Allah esrgesin şuan bir kazada vefat etse eşlerden kadın olanı. Erkek adam ne yapar, daha cenaze de evlenecek kadınlara bakar yeniden evlenmek için, adam bakmasa çevresi, adamın ailesi bırakmaz, daha cenazenin kırkı çıkmadam etraftan yeni adaylar bulurlar. Kadının o biriktiği altın da, kullanmaya kıyamadığı eşya da başkasına kalır.
İşte mezara kim gelir ağlar biliyor musunuz ? ANNE ağlar, başkası değil, her gün kimin aklına gelirde içi yanar? Elbetteki ANNEnin.
ANNE baba rızası alınmayan evlilikler bereketli olmaz. O çok güvenilen eşler bir gün çeker giderde , yavrusunu yine anne sarıp sarmalar.
Kolay değil elbet insanın parasını başkasına vermesi. Bu kim olursa olsun. Ama bunu da bize veren var, bunu kazanmamıza vesile kılan ailemiz var. Sonsuza kadar vermeyeceksiniz. Verin annenize ayda 300 lira, gitsin o dersaneye yollamış olsun çocuğunu. Bunu ne kocan bilsin, ne de sen yollamış ol kardeşini dershaneye. Bunu bilen bilmiyor mu sanıyorsunuz, anneniz bu mütavaziliğin altında kalır mı sanıyorsunuz...
Diğer konularrından da hatırladığım kadarıyla, eviniz vardı, eşiniz de karışmıyordu verdiğinize aldığınıza.
O yüzden bozdurun altınları hem faizden kurtulursunuz. Nasıl olsa düzenli maaşıınız var. Rahatladıkça altın hesabında bitiriktirebilirsiniz.
Ailenizi haksız bulmadım.
Okulunu bitirip fazla çalışamadan ve ablanın evlenmesini beklemeden evlenmişsiniz. Ailenizin tepkisi bundan. Yaptığınız iyilikleri de sağır sultana bile duyurduğunuz için ne derece kıymeti kaldı bilemem!
Ablanızın çeyizine sizin çeyizden hediyeler verin, ilerde zaten işi bitince geri getirir merak etmeyin. Böylece sıranı beklemeden evlenme diyetini ödemiş olursunuz.
Borçlarınız hafifleyince kendinize faize bulaşmadan bir araba alın. Böylece aileniz maddi beklentiye girmez. Kız kardeşiniz evlenince de size bir yüklüğü kalmaz. Kardeşe 200 değil 300 ödeyin ne olacak, ömür boyu onu da ödemeyeceksiniz. Bunu dile getirmeyin ki, başınızın gözünüzün sadakası olsun.
İyi akşamlar kızlar.konumu okuyanlar bilir ama kısa bir hatırlatma yapayım.ben babamın borcu için kredi çekmiştim ve aylık 700 onu ödüyorum ama bu aydan sonra öğrenim kredim başlayacak ve kardeşimin 300 tl dersane masrafı var onu da ben ödeyeceğim :18: artı kredi kartım var 3 tane ve bütün çeyizlerimi onlarla aldığım için onların da ekstresi yüklü geliyor.
Sonuç olarak 2100 lirayla ayın sonunu zor getiriyorum.artık hesap yapmaktann beynim basmıyor. Size sorum şu :Bileziklerimi bozdurup bu kredi borcunu kapatayım mı ? yoksa bilezikler kenarda kalsın mı altın düşükken :26: yardımcı olup fikirlerinizi paylaşırsanız sevinirim
FİKİRLERİNİZ ÖNEMLİ ARKADAŞLAR . Yarın ya bozduracağım bilezikleri ya da kasaya göndereceğim tekrarr
monna ya sen nasıl bi insansın :) çok temiz kalpli olduğun kesin neredeyse bütün konlarını biliyorum. senin yerinde olsam çoktan tavrımı koymuştum ama sen yapamıyorsun nedense. daha öncede dedim krediyi ödemen çok güzel bişey. ve bence de altınları bozdur krediyi kapat. zaten ayda 700 tl ona vereceğine ayda 400-500 kenara atarakzamanla dahada fazlasını yaparsın hemde elin rahatlamış olur.
ama lütfen ama lütfen kardeşinin dersane parasını ödeme. bir bahane bul annene de söyleme babanala konuşuyormuşsun madem söyle babana sonrada kardeşine söyle. annen onlar söylesin yüzü varsa hesap sorsun bakalım. ya uydur bişeyler araba kaza yaptı falan de (Allah korusun ) lütfen verme ya seninde bir ailen var para biriktirmek zorundasın Allah korusun başınıza bi iş geldi siz parayı nereden bulacaksınız. kendi kendinizin başının çaresine bakmak zorundasınız.
Sağol canım inş öyleyimdir.eşim altın düşük diye bi kaç ay daha bekleyelim dedi.ya ben normalde veririm ama şimdi benim de öğrenim kredim başladı 260 lira.bi de 300 lira eklenince zorlanacağım.seneye olsaydı kredi biterdi ben de çok zorlanmazdım.babam öyle bir insan ki gidip yanına ben bu parayı ödeyemiyorum demek yerine ölürüm daha iyi.çünkü babamla hayatta maddi bi konu konuşamam.gücenirse çok ama çok üzülürüm. ben bu parayı vereceğim artık . inşallah çok zorlanmam.asıl dert ettiğim ise annemin bana olan tavrı.
Ama 25 gündür 3 kere zorunlu görüştük nikahları vardı akrabaların.kendisi konuştu ben de konuştum.sanki hatasını anlıyor artık :26:
Anne olunca dahi anlayacaksın ama varya çok yürek tüketiyorsunuz. Allah annenize yardım etsin.Evet annem yaptıklarımın altında kalmadı.ben yaptıkça sadece benden bekledi.fazlasını istedi,hala da istiyor.krediyi çekerken babam için çektim ve kimsenin başına kakmadım.ben kredi kartlarımın borcunu zar zor ödüyorum.şu an borçlarım yüzünden çocuk düşünemiyorum.bi sene de düşünemem bu gidişle.benim ailemin huzuru etkileniyor. Sen senin annene isteyerek verdin diye herkes vermek zorunda mı?sen annene verince annen daha fazlasını istedi mi ? Annen fazlasını isteyince ve sen vermeyince arkasından hayırsız evlat olup beddualar yedinn mi ? Herkes sen,herkes de senin annen değilyorum yaparken de değerlendirirken de bunu unutma. Ayrıca bu kadar şeyi yaptığım annem ,çocuğum olursa ona parayla (günde 4 saat için) bakabileceğiini söyledi.sen kaldırıp kabul edebilirsin ama ben etmiyorum
Konu sahibi günah işlemiş gibi yazmışsınız. Bunlar kader kısmet işidir. Sevdiği varmış, zamanı gelmiş ki evlenmiş. Şimdi de benim 2 buçuk yıldır sevgilim var ablamla bir yaş var aramda hayatında kimse yok. Şimdi ben evlenmek istesem ablamın evlenmesini mi bekleyeceğimHerkes ailesine destek olur evlenince ama kendi yuvasını sallandırmadan. Kendi ay sonunu zor getirirken kim ailesine bu kadar destek olur. Bu kadar yüklenmek niye? Ozaman eşleriniz erkek tarafına pervane olunca da "ee ama çalışıp ailene para veremeden erkenden evlendin verecen tabii mecbur" mu diyeceksiniz?
Okulu bitip hemen iş sahibi olunca evlenmek istemiş konu sahibi, beklene bilirdi, ne olacak. Bak şimdi her gün PARA PARA diye ağlıyor. Annesi de erkek tarafı madem acele ediyor diye bir şey almak istememiş.
Anne 20 sene emek verdim diyor, 1-2 senede kızım bize yardım etsin istiyor.
Benim eşimde ailesine destek çıkmış, bizler 30 yaşında evlendik. Herşeyimizide kendimiz alıp, ödedik. Bu kadar ne ağladık, ne sızladık vallaha.
Okulu bitip hemen iş sahibi olunca evlenmek istemiş konu sahibi, beklene bilirdi, ne olacak. Bak şimdi her gün PARA PARA diye ağlıyor. Annesi de erkek tarafı madem acele ediyor diye bir şey almak istememiş.
Anne 20 sene emek verdim diyor, 1-2 senede kızım bize yardım etsin istiyor.
Benim eşimde ailesine destek çıkmış, bizler 30 yaşında evlendik. Herşeyimizide kendimiz alıp, ödedik. Bu kadar ne ağladık, ne sızladık vallaha.
Ben de böyle düşünüyorum.Ben de okul biter bitmez pat diye böyle bir istekle çıksaydım karşılarına,bizim de durumumuz farklı olmayacaktı.Çünkü elde avuçta ne varsa hepsini döktüler.Çeyiz almadılar,okuttular.Bu kadar aceleye getirip de aileden bu denli beklenti içine girmek çok komik duruyor buradan.
Ben ailemden bişey beklemedim.toz bezi bile.herşeyi kredi kartımla,taksitle vs . kendim aldım.düğünde takılacak bileziklere,damada takılacaklara,kına salonuna kadar herşeyi kendim karşıladım.bana elde avuçta ne varsa da dökmediler.başbakanlık kredisi ve kazandığım bursla okudum.bilip bilmeden kendinizle beni kıyaslamayın
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?