Yazdığınız kadarıyla bilebiliriz.Dediğiniz krediyi ben de aldım ayrıca.Kimse mükemmel şartlarda yaşamıyor.
Zaten üstteki mesajınızdan sonra yazılacak bir şey yok.
Okulu bitip hemen iş sahibi olunca evlenmek istemiş konu sahibi, beklene bilirdi, ne olacak. Bak şimdi her gün PARA PARA diye ağlıyor. Annesi de erkek tarafı madem acele ediyor diye bir şey almak istememiş.
Anne 20 sene emek verdim diyor, 1-2 senede kızım bize yardım etsin istiyor.
Benim eşimde ailesine destek çıkmış, bizler 30 yaşında evlendik. Herşeyimizide kendimiz alıp, ödedik. Bu kadar ne ağladık, ne sızladık vallaha.
Sen sorunlu musun arkadaşım ? erkek tarafının masraflarına katkım olduğunu da nerden çıkardın ? ayrıca ben hemen değil bi sene sonra evlendim.kusura bakma senin onayını almayı unutmuşumtakmış ya ablandan önce evlendin diye.ablam kırk yaşına kadar evlenmese ben de mi evlenmeyeceğim ? iyi yıllarca sevgili olayım o zaman.o kadar ne benim ne de ailemin mezhebi geniş değil Ailem beni dersaneye göndermedi öğretmenim ücretsiz ayarlamıştı sadece kitap parası ödemiştim. 20 sene emek verdiyse karşılığını alacak öyle mi ?Düşünceye bak yaa o zaman 5 10 tane doğurun bence geleceğinizi garantiye almış olursunuz
Sen sorunlu musun arkadaşım ? erkek tarafının masraflarına katkım olduğunu da nerden çıkardın ? ayrıca ben hemen değil bi sene sonra evlendim.kusura bakma senin onayını almayı unutmuşumtakmış ya ablandan önce evlendin diye.ablam kırk yaşına kadar evlenmese ben de mi evlenmeyeceğim ? iyi yıllarca sevgili olayım o zaman.o kadar ne benim ne de ailemin mezhebi geniş değil Ailem beni dersaneye göndermedi öğretmenim ücretsiz ayarlamıştı sadece kitap parası ödemiştim. 20 sene emek verdiyse karşılığını alacak öyle mi ?Düşünceye bak yaa o zaman 5 10 tane doğurun bence geleceğinizi garantiye almış olursunuz
Çok şükür gayette mutlu bir evliliğim var. Hiç de yaram yok o konuda.yarası olan gocunur. galiba kendisinin evlilikle ilgili bir yarası var. yani senin konularını okyan biri asla ama asla o düşünceye kapılamaz mümkün değil.
Okul bitince ve şikayet ettiği krediyi öderken, aileyle mücadele ederek evlenmek istemiş. Madem ailesinin maddi sıkıntısı var ve mezhebi dar kendisinin o zaman sevgili edenmeyecekti. Ablasının sevgilisi neden olmamış.Benim de gönlümden geçen okul bitti aileme azıcık destek olayım rahat etsinler düşüncesi. Ancak kalkıp da ablası evlenmiyo diye sevgilisi olan kıza aa niye ablandan önce evlendin demek saçma geliyo bana. Kısmeti gelen gider bunun sırası olmaz ki...
Ayrıca konu sahibi para para diye ağlamıyo yanlış okumuşsunuz sanırım. Sonuçta öyle ya da böyle bu kız evli. Zaten ailesine destek oluyo krediyi öderek ne yapsın kendi kurduğu yuvayı sallandırıp ailesine mi paralansın bide dershane parasıdır diye... Ben sanmıyorum sizin bahsettiğiniz zihniyette bi'insan olsa direk dershane parasını veremem abartmayın derdi ailesine.
Allah rızası için veren kadir kıymete bakmaz. Almak kolaydır, vermektır zor olan. Allah rızası için vermek herkese nasip olmaz.Herkesi kendi aileniz gibi sanmayın bence. Annemin ailesine ben annemin yerinde olsam yağmurlu günde bi'bardak su vermem mesela. İstedikçe istiyolar, kıymet de bilmiyolar. Adamın içmeye suyu yok lcd tv alıyo nasılsa kızı var bi'dardayım der öder kızı. Kızının 3 çocuğumu var büyük şehirde nasıl geçiniyolar diyen yok. Oyüzden dışardan konuşmak kolay geliyo bizlere...
Aileler çocukları ihtiyarlıkta bir tas su versin, yanıma yoldaş olsun, ahiret için amel defterim kapanmasın diye çocuk yapar. Kardeş boynu bükük ve tek kalmasın, acısını da sevgisini de paylaşsın diye sayıyı katlar.Aileler çocukları kendilerine baksınlar diye yapmıyolar yalnız orda da katılmıyorum size dünyaya getirmeyi seçen kendileri çünkü. Eğer konu sahibi kredinin yanında dershane parasına destek olamıyorum derse ve ailesi surat yaparsa ben de iyi niyetli düşünmem o aile için. Kaldı ki dershane bana göre lükstür.
Okul bitince ve şikayet ettiği krediyi öderken, aileyle mücadele ederek evlenmek istemiş. Madem ailesinin maddi sıkıntısı var ve mezhebi dar kendisinin o zaman sevgili edenmeyecekti. Ablasının sevgilisi neden olmamış.
Diğer bütün konularda hep paradan bahsediyor, gına geldi artık. Bütün bu çırpınmaları dershane parası vermemek için zaten, öyle anlaşılıyor.
Allah rızası için veren kadir kıymete bakmaz. Almak kolaydır, vermektır zor olan. Allah rızası için vermek herkese nasip olmaz.
Aileler çocukları ihtiyarlıkta bir tas su versin, yanıma yoldaş olsun, ahiret için amel defterim kapanmasın diye çocuk yapar. Kardeş boynu bükük ve tek kalmasın, acısını da sevgisini de paylaşsın diye sayıyı katlar.
Okula yollamak, yol parası vermek, yedirip giydirmek bütün masraf değil mi? Konu sahibi hani diyorya daha bir sene çocuk yapmam, neden diyor, borç ödeyecek diye yani para için masraf olacak ya çocuk. Hani kendisi bem beleş okumuş, yaşamış ya..Annesi olmasa kreşe, bakıcıya para vermeyecek sanki, doğmamış çocuğun bakım kavgasını yapıyor..Anne tarafından da baksın istedim konu sahibinin.
Neyse ben haddim olmayark da çok karıştım ve sert söylemlerle ne yapması gerektiğini söyledim. Takdir konu sahibinin. Bana cevap vermezse çok sevinirim, çok vakit harcadım, arkadaşım olamayacak birine.
O çok merhametli Allahın (has) kulları onlardır ki, yeryüzünde tevazu ile yürürler ve cahil kimseler onlara laf attığında,(incitmeksizin) Selamderler(geçerler). Furkan suresi,63
1)Ablamın sevgilisinin olmadığını kim söyledi?Okul bitince ve şikayet ettiği krediyi öderken, aileyle mücadele ederek evlenmek istemiş. Madem ailesinin maddi sıkıntısı var ve mezhebi dar kendisinin o zaman sevgili edenmeyecekti. Ablasının sevgilisi neden olmamış.
Diğer bütün konularda hep paradan bahsediyor, gına geldi artık. Bütün bu çırpınmaları dershane parası vermemek için zaten, öyle anlaşılıyor.
Allah rızası için veren kadir kıymete bakmaz. Almak kolaydır, vermektır zor olan. Allah rızası için vermek herkese nasip olmaz.
Aileler çocukları ihtiyarlıkta bir tas su versin, yanıma yoldaş olsun, ahiret için amel defterim kapanmasın diye çocuk yapar. Kardeş boynu bükük ve tek kalmasın, acısını da sevgisini de paylaşsın diye sayıyı katlar.
Okula yollamak, yol parası vermek, yedirip giydirmek bütün masraf değil mi? Konu sahibi hani diyorya daha bir sene çocuk yapmam, neden diyor, borç ödeyecek diye yani para için masraf olacak ya çocuk. Hani kendisi bem beleş okumuş, yaşamış ya..Annesi olmasa kreşe, bakıcıya para vermeyecek sanki, doğmamış çocuğun bakım kavgasını yapıyor..Anne tarafından da baksın istedim konu sahibinin.
Neyse ben haddim olmayark da çok karıştım ve sert söylemlerle ne yapması gerektiğini söyledim. Takdir konu sahibinin. Bana cevap vermezse çok sevinirim, çok vakit harcadım, arkadaşım olamayacak birine.
yarası olan gocunur. galiba kendisinin evlilikle ilgili bir yarası var. yani senin konularını okyan biri asla ama asla o düşünceye kapılamaz mümkün değil.
Konu sahibi ailesinden ne beklentisine girmiş ne istemiş :44:
Resmen yanlış konuyamı yazıyorum diye kontrol ettim
Öff gene din gene din gına geldi, şu konulara farklı gözle bi bakın ya artık.
Monna ben faiz kredi kapatınca düşmüyo diye biliyorum düşüyosa hemen bozdur bence. Benim ruhum daralıyo borçtan bozdurdum bileziklerimin çoğunu banka borcu kapadım hep hala da ödüyorum. Kendini de bu kadar parçalama çekirdek ailenim huzuru kaçmasın..
Konu sahibi ailesinden ne beklentisine girmiş ne istemiş :44:
Resmen yanlış konuyamı yazıyorum diye kontrol ettim
ben de şaşırdım monna ailesinden ne gibi beklentiye girmiş diye:44:
1)Ablamın sevgilisinin olmadığını kim söyledi?
2)Dersane parası vermemek için çırpındığım falan yok.hem vermezsem vermem burda yazıp yazmamam bunu değiştirmez
3)Sen çocuğunu amel defterin kapanmasın diye yaptıysan,bunda da çıkar gözetmişsin demek kisadaka-i cariyenin farklı yolları da vardır:köprü,cami ,çeşme,okul yaptırmak gibi.hem daha garanti olur.çocuğunun hayırlı evlat olacağı garanti değil ama bunlar garanti
4)Ben bir sene çocuk yapmam dedim çünkü ailemin bana sağladığı imkanlardan çok daha fazlasını çocuğuma sağlamak istiyorum inş. hem 24 sene önce çocuk yetiştirmekle günümüzde yetiştirmeyi aynı (maddi-manevi) sanıyorsan (ki yazdığına göre öyle) çok cahilsin demektir
5)Evet tek doğru tesbitin bu.haddin olmayarak çok sert söylemlerde bulundun.ama sabrımı taşırdığın için senin dilinden konuşuyorum ben de
6)Cevap vermemi istemiyorsan yazmayacaksın benim konuma
7)Evet arkadaşın olamayacak biriyim.zira hayat felsefemiz çooookkk farklı
Daha önce sana cevap verirken siz demeye gayret ettim, sen ha bire SEN SEn deyip duruyorsun.1)Ablamın sevgilisinin olmadığını kim söyledi?
2)Dersane parası vermemek için çırpındığım falan yok.hem vermezsem vermem burda yazıp yazmamam bunu değiştirmez
3)Sen çocuğunu amel defterin kapanmasın diye yaptıysan,bunda da çıkar gözetmişsin demek kisadaka-i cariyenin farklı yolları da vardır:köprü,cami ,çeşme,okul yaptırmak gibi.hem daha garanti olur.çocuğunun hayırlı evlat olacağı garanti değil ama bunlar garanti
4)Ben bir sene çocuk yapmam dedim çünkü ailemin bana sağladığı imkanlardan çok daha fazlasını çocuğuma sağlamak istiyorum inş. hem 24 sene önce çocuk yetiştirmekle günümüzde yetiştirmeyi aynı (maddi-manevi) sanıyorsan (ki yazdığına göre öyle) çok cahilsin demektir
5)Evet tek doğru tesbitin bu.haddin olmayarak çok sert söylemlerde bulundun.ama sabrımı taşırdığın için senin dilinden konuşuyorum ben de
6)Cevap vermemi istemiyorsan yazmayacaksın benim konuma
7)Evet arkadaşın olamayacak biriyim.zira hayat felsefemiz çooookkk farklı
Valla Egem abla sen yaşça büyüksün sen söyle esirgeyen insan krediyi vs öder mi üstüne altınlarımı bozdurayım diyo.
Hepimizin Allah başımızdan eksik etmesin ailesi var ama evlenince tüm varımızı yoğumuzu önlerine seremeyiz ki.
Şimdi eşi yeter dese bitti yani olay.
Ben bu sitede anlamıyorum zaten konu sahibi "eşim kayınvalidemlerin borçlarını ödüyo benim maaşımla geçiniyoruz" deseydi taşlardık burada eşini düşüncesiz diye...
Kız ailesi oldu mu aa öde nolmuş evlatsın sen nasıl dillendirirsin oluyo
ben de şaşırdım monna ailesinden ne gibi beklentiye girmiş diye:44:
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?