Bozdurmalı mıyım ?

MONNA

Dilini ısır dilini :)
Kayıtlı Üye
14 Ekim 2012
2.413
2.879
358
İyi akşamlar kızlar.konumu okuyanlar bilir ama kısa bir hatırlatma yapayım.ben babamın borcu için kredi çekmiştim ve aylık 700 onu ödüyorum ama bu aydan sonra öğrenim kredim başlayacak ve kardeşimin 300 tl dersane masrafı var onu da ben ödeyeceğim :18: artı kredi kartım var 3 tane ve bütün çeyizlerimi onlarla aldığım için onların da ekstresi yüklü geliyor .

Sonuç olarak 2100 lirayla ayın sonunu zor getiriyorum.artık hesap yapmaktann beynim basmıyor. Size sorum şu :Bileziklerimi bozdurup bu kredi borcunu kapatayım mı ? yoksa bilezikler kenarda kalsın mı altın düşükken :26: yardımcı olup fikirlerinizi paylaşırsanız sevinirim

FİKİRLERİNİZ ÖNEMLİ ARKADAŞLAR . Yarın ya bozduracağım bilezikleri ya da kasaya göndereceğim tekrarr

Son düzenleme:

birgün olur yüklü paraya ihtiyaç duyabilirsin eğer borcunu maaşınla ödeme şansın varsa bence ödemeye devam et. kalsın altınların. ayrıca seni tebrik ederim kendini ailene adamışssın. Allah razı olsn senin gibi evlattan.

hatırladım diger konunuzu. yaranamadıgınız ailenize fedakarlık yaparken dikkat edin kendi saglıgınızdan olmayın.
sorunuza gelınce, bılezıklerınıze dokunmayın sonra cok pısman olursunuz.

Sağolun Allah razı olur inş da ailemi razı edemediğim aşikar maaşımla ödeme şansım var ama kıt kanaat yetişiyor maalesef bu ay bi 200 lira ekstradan harcamam çıksa ,çıkaramam yani o parayı.öğretmen maaşımla eşimden para istediğim zamanlar oldu yani :44:

hatırladım diger konunuzu. yaranamadıgınız ailenize fedakarlık yaparken dikkat edin kendi saglıgınızdan olmayın.
sorunuza gelınce, bılezıklerınıze dokunmayın sonra cok pısman olursunuz.

Sağlığımdan oldum zaten.bu hafta mr sonucum çıktı.boynumdaki yamukluk sırt ağrısına neden oluyor ama onun dışında fibromiyalji diye bi hastalıktan şüphe ediyor dr . araştırdım kaygı,stres,tükenmişlik sendromu falan filan herşeyi kafama takıyorum işte. pişman olursunuz derken ne açıdan ? borç kapatcam fuzuli harcamayacağım ki ama :2:

monacigim bileziklerin dursun su an altinin fiyati oldukca dusuk..
yaz gelsin dugun sunnet derken biraz daha cikar fiyati bu kez buna uzulursun bence.
birde altin hesabi yap cnm cikinca bozdur dusunce al filan.
yalniz ailenden yavas yavas uzaklas ikide bir dile getir yetistiremedigini bilsinler
kari koca calisiyorlar diye cok yuklenmesinler sana

Pişman olurum diye düşünüyorum ama krediyi kapatınca 600 lira faizini ödememiş olacağım.4 bilezikten bundan daha fazla kar edemem bence

Altın fiyatları şuan düşük normalde bozdurmayın derdim ama elim sıkışık diyorsunuz bozdurunca bütün kredi borcun kapanacaksa bozdur derim en azından aylık 700 liralık kredi masrafından kurtulursun.Kardeşinin dershane parasını niye sen ödeyeceksin baban niye ödemiyor.

ben o kadar inan ki anlamam bu islerden.
600 tl kar edeceksen sen dogrusunu bilirsin ama ailene dikkat et emi cnm?
Pişman olurum diye düşünüyorum ama krediyi kapatınca 600 lira faizini ödememiş olacağım.4 bilezikten bundan daha fazla kar edemem bence

Babamın şuan ödeyecek durumu yok.ama neden 200 tl lik 250 tl lik dersane varken 300 tl dersen o da bizimkilerin lüks (!) merakından

ben o kadar inan ki anlamam bu islerden.
600 tl kar edeceksen sen dogrusunu bilirsin ama ailene dikkat et emi cnm?

Yarın 20 gün olacak annemle konuşmuyorum zaten .bu süre içinde de psikolojik olarak çok yıprandım

Kimsenin benim konum hakkında bir görüşü yok galiba

Yarın 20 gün olacak annemle konuşmuyorum zaten .bu süre içinde de psikolojik olarak çok yıprandım

vicdan yapiyorsun degil mi?
zaman zaman agir sucluluk duyuyorsun.
valla kel ve merham olayi biliyorsun beni.
ne desem bende de yok devasi

elinizde hazır bozanileceğiniz altın varken faiz ödemenin ne anlamı var ki?Krediyi kapatın her ay köşeye üç beş atın gene biriktirirsiniz

iPhone 'den Kadınlar Kulübü aracılığı ile gönderildi

Ben de böyle düşünüyorum her ay bi yarım yapar kenara koyarım diye.hanımlar bu altın işlerinden iyi anlar diye düşünüyordum ama kimseden ses yok :44:

ben konunuzu bilmediğim için birşey diyemem ama yine de ailendir eğer gerçekten durumları elvermiyorsa yardımcı ol , onlar kıymet bilmese de bunu bir gören var. yok eğer seni kullanmak için böyle yapıyorlarsa biraz geri çekil , kendi borçların için olduğunu belirt. ben bekarsın diye tahmin etmiştim.kendi evin kendi yuvan da var.Zor olur senin için. bozduracaksan da azcık daha bekle altın düğün sezanu geldi yükselir.

Altınlar kalsın borç biter ama altın fiyatları çıkar

Merhablar öncelikle :)Bileziklerini bozdurma kesinlikle. Zor da olsa ayın sonunu getirebiliyormuşsun, tamam evet zor bişey ama. İlerde daha zoru olmayacağını bilemezsin. Toplu para önemlidir. Maaşınla ödemeye devam et zor olsa da. O bilezikleri filan da enpara gibi bi hesaba faize yatır sadece boş durmasınlar.

Evlisin di mi?
Eğer cevpa evetse eşine çok ayıp oluyo bence hem ailenin 700 tl kredi borcunu hem de dershane parasını veriyosun. Üstüne sizin kötü gününüz için duran altınları bozdurursan hiç hoş olmaz diye düşünüyorum.

Kendi ailen için birikim yapman / yapmanız gerekirken bu denli kendi ailelerimize paralanmak haksızlık geliyo bana. Neden dersen bak kendin diyosun lüks merakları diye biliyolar ki kızları dayanamaz öder nasılsa kimsenin senin eşinle huzurunu düşündüğü yok sanırım. Ben olsam kredi borcunu öder daha da destek olmazdım. Dershanesiz kazananlar varken bi'de o yoklukta pahalısını seçiyolarsa hesap kitap yamışlardır illaki.

borç ödenir bi şekilde ama para biriktirilmiyor..tescilledim bunu hayatımla..
ve eşimle en çok tartıstgmz konu..
O diyor borca girmeyelim hazırı yeriz..
Ben diyorum borca girelim borç ödenr ama hazr bidaha gelmez..
hazırda altınlarimz..
beni dinlersenz bozdurmayn arkanzda güwencenz olsun her zaman..

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…