Btn ablalarmdan yardm istiyorum

ailen hakkında anlattıkların çok üzdü beni
ben herzaman kişilerin yaşam biçimlerine saygı duyulması taraftarıyım
hiç kimseye sen neden kapalısın
yada sen neden açıksın diye sorma hakkı verilmemiştir
isteyen istediği gibi yaşar
anlattığına göre bu iki ailede çok tutucu
resmen fikir zıtlaşması var
bu durumda ikinizde çok yıpranırsınız
onun ailesi seni
senin ailenin ise onu dışlama olasılığı oldukça yüksek
ne diyim allah yardımcınız olsun

Benim bir sorum olacak, erkek arkadaşın ilişkinizin başında size kapanma konusunu söyledi mi yoksa iş ciddiye binince mi bu şartı koydu.
Eğer baştan söylemişse, arkadaşların söylediklerine katılmayıp erkek arkadaşınızın dürüst biri olduğu kanaatine varacağım ama yok sonradan söylediyse bence sizi olduğu gibi kabul etmeliydi.
Bu saatten sonra aileleri değiştirmek çok güç hatta imkansız, evlilikte her ne kadar ayrı yerlerde olsanız da aileleri yok sayamazsınız. Belki uzakta olmanız ve sık sık görüşmemeniz bir çözüm olabilir. Geleceği kimse bilemez ama şu durumda işin oldukça zor görünüyor.
Ayrıca kapanmayı zorla yapmayacağını anladım yazdıklarından. Zaten kimsenin zoruyla kapanma Allah rızası için kapan güzelim.

Şuna açıklık getirmek istiyorum.Ben kapanmaya karşı değilim öyle ki,onu tanımadan önce eğer ailemden biri kapalı olsaydı bende kapanırdım diyen bir insanım.Kendime göre inancım kuvvetli,birkaç defa sır kapısındakiler gibi olayda yaşadım.Yani bazen düşünüyorum da 'ailemden biri kapalı olsaydı bende kapanırdım' dediğim için erkek arkadaşım buna vesile olcak olan insan mı oldu?Ben onu tanımasaydım kendi isteğimle kapanamazdım.Çünkü benim ailem kapalılara sarıklılar,sıkmabaş diyen insanlar,tesettürlü mayoyla denize girenlere ters ters bakan,senin ne işin var diyen insanlar,keza avukat olan halam gidip kapalılara siz bu baş örtüsünü niye takıyosunuz diyen biri..

Şimdi ben kapanmak zorundayım kelimesini,erkek arkadaşımın bu gerçekleşmeden benimle evlenemeyeceğini belirtmek için söyledim.Bu tabiki acı bir durum,bende isterdim seni böyle kabul ediyorum demesini ve bir zaman sonra kendim zaten kapanırdım.Bunu bana dayatma olarak sunması hoş değil farkındayım ve bunu onun yüzünede vuruyorum zaten.Beni endişelendiren kapanmak dışında onun ailesine uyum sağlayabilecek miyim?Bazı şeylerin özlemini çekecek miyim?Mesela benim aileme gelin gelen birisi kayınpederiyle rahatca oturur sohbet eder,kızım canım sarılır öper.Ama ben herzaman mesafeli olmak zorunda kalıcam veya onun ailesinin evine yemeğe gittiğimizde eşimle aynı sofrada oturup yemek yiyemicem bunun gibi bir sürü örnek verebilirim..Bunlar kaldırması kolay şeyler mi?Bu tip evliliklerde baskı evlendikten sonra artar mı?Eşler çok mu değişir?Yaşamadan bilemiyorum,yaşayıp bilenlerden tavsiye istiyorum..

Yorumlarınız için bütün ablalarıma teşekkür ederim.

Yorumlarınız için teşekkür ederim

Bence çok acı. Ben olsam uyum sağlayamazdım. bunlar da kaldırılması kolay şeyler değil, ikinci sınıf vatandaş muamelesi görmeyi kabul edemezdim. Bİlmem hatırlar mısınız, yıllar önce gazetelerde bir fotoğraf çıkmıştı. Ulaştırma bakanı Bİnali Yıldırım ve karısı başka bakanlarla birlikte yolculuk sırasında yemek molası veriyorlardı. Kadın ayrı bir masada oturtulmuştu. Ben kadın olarak utandım o kareden, yaşayan ben olmadığım halde! Değil ki; o kadının yerinde asla olmazdım!

anlattığın gibi bir aile ise asla yapamazsın canım aslaaa.
yaparsın 1 yıl snrası hüsren bunlardan ayrılmakta zor olur..

Bence sadece erkek suçlanmamalı. Başından herşey açık ve seçik. Kız kabul etmiş ki kalmış erkekle. Değiştirilmeyi kabul etmiş. Olduğun gibi sevsin diyemezsiniz. Ben başını kapamayı değil dini yönden kendini geliştirmeyi tavsiye ediyorum ayrıca sadece din olsa sorun senin de ilerde sıcak bakman mümkün olacağından çözülebilirdi. Ancak kayınpederle yemek yememek gibi birşey konuşuluyorsa, bu din değil kültür farkıdır. O da alışması en zorudur.

Bence sadece erkek suçlanmamalı. Başından herşey açık ve seçik. Kız kabul etmiş ki kalmış erkekle. Değiştirilmeyi kabul etmiş. Olduğun gibi sevsin diyemezsiniz. Ben başını kapamayı değil dini yönden kendini geliştirmeyi tavsiye ediyorum ayrıca sadece din olsa sorun senin de ilerde sıcak bakman mümkün olacağından çözülebilirdi. Ancak kayınpederle yemek yememek gibi birşey konuşuluyorsa, bu din değil kültür farkıdır. O da alışması en zorudur.

çok haklısın canım
bu fikre tamamen katılıyorum

yorumların hepsini okuyamadım yaşımda senden küçük 18 yaşındayım ama ben kesinlikle evlenmezdim. çünkü kapanmak benim içimden gelmeli sevgisinden ölsem bile bunu asla ne annem babam için ne de kocam diyeceegim insan için yaparım. ama sen sevdigin için kapanmayı düşünüyorsun ama onların yaşantısına alışacagını düşünmüyorum senin aile yapın çok çok farklı.. kayınpederinle yemek yememek ne demek.. sadece kapanmak degil yaşadıgın herşey senin için bi ikilem olacak. kaldı ki sen avukat olacaksın senin çalışmanada karısırlar diye düşünüyorum aynı sofrada yemek yemeyen insan erkek içinde de çalıştırmaz. evlilikte birlikte oldugun kadar ailesiylede evleniyosun ve senin eş adayın ailesine cok baglı biri ve sende onların geleneklerine uymak zorundasın evlenirsen.. o yüzden sevgini bi kenara bırakıp geri kalan hayatını bu şekilde sürdürebilir misin onu düşün.. umarım senin için en hayırlısı ne ise o olur..

herhangi bir şeyi şart koşarak aksi halde evlenmemeyi öne süren biriyle sen evlenmek istediğine emin misin? :olmaz: hiç hoş bir yaklaşım değil. ..

Bence her ikinizin AİLESİDE YANLIŞ YOLDA
Senin ailenin kapalı insanlar ve dini inancı geregi bişeyler yaşayan insanlar hakkındaki hal ve hareketleride çok yanlış
Erkek arkadaşınında ailesini dinle başka şeyleri karıştırması yanlış yok babasıyla aynı masada yemek yememek dinen zaten kayınpederle gelin helal oluyo birbirine birini zorla kapatmak falan vs vs..
BENCE SİZ BİRLİKTE OLMALISINIZ VE HER 2 TARAFADA KARŞI TARAFA SAYGILI OLMAYI NE KADAR SAÇMALADIKLARINI GÖSTERMELİSİNİZ...
zaten bu ülke bu saçmalıklar yüzünden 2 ye ayrılmıyomu çok kızıyorum çok yok sağ yok sol ne bu yaa.. kötükedihüso

çok çok iyi düşünmeden kapanma kararı vermeyin bence. sonradan pişmanlığını yaşayan örneklere çok denk geldim. kapa - aç yapılması pek hoş gelmiyor bana.
çok tutucu ailelere, başörtüsüz gelinler de giriyor. bunu sorun yapan da var, yapmayan da. sizin kararınıza anlayış duymayacaklarsa, evlilik işini çok çok iyi düşünün.

sizi olduğunuz gibi kabul etmezlerse çok zorlanırsınız. burada iş arkadaşınıza düşüyor. ailesi ile sizin aranızda dengeyi kurabilmeli. sizi istemediğiniz şeylerde zorlamamalı. gerektiğinde arkanızda durabilmeli. zamanı geldiğinde bunları yapamayacaksa, aşkınız da büyük yara alır. bunları şimdiden konuşun bence.

Kusura bakma ama hemşerim olarak çok kızdım sana.. Çalışmana izin vermiş lütfetmiş, sevgilinin ailesinin gericiliğinden bahsediyosun ama sevgilinde de ailesinin çizgisinden bir adım öteye geçebilmiş değil.. Ailen seni el üstünde büyütmüş, gelin gideceğin ailede kayınpederinle aynı sofrada yemek yemeye bile layık görmeyecekler seni, bir kere bu bile kabul edilemez..
Maalesef evlenince sadece aşığız seviyoruz geçerli olmuyo, sevginin saygının evliliğin sürebilmesi için hayata aynı pencereden bakmak lazım. Üstelik ailesiyle aynı şehirde yaşayabiliriz diyosun.
Nerede yaşayacağınıza kim karar verdi onu da anlamadım? Neden manisa yada izmirde yaşamıyosunuz mesela?
Eylülde mezun olacaksın, yaşın küçük henüz acele etmene hiç gerek yok, tavsiyem diplomanı aldıktan sonra yaşamak istediğin (ve ailenin de istediği) şehirde mesleğine atım atmandır, lütfen önce sen kendi kararlarına saygı duy ve uygula.. Dünyaya sevgilinle evlenmek için gelmedin değil mi? Ya da ailen böyle bir hayat yaşa diye okutmamışlardır eminim seni. Bence silkelen, kendine gel..

canim ben olsam evlenmezdim...
Simdi sana hersey kolay görünebilir ama en fazla bir yil
sonra, sende gercekleri görmeye baslayacaksin, ve hayatindan
nefret edeceksin. herkesin alistigi bir yasam sekli vardir canim unutma....
Amaaannnn birde cocuk yaparsan zaten ayrildiginizda kesinlikle sana birakmazlar
cocugu "acik" ortamda büyümesin diye. Bence herseyi mantiklica düsün
bizlere hak vereceksin.....

Bana en başından evleneceği insanın kapalı olması gerektiğini söyledi.Hatta şöyle bir laf etti 'Mecnun olsam evlenmem'..Ben bana olan sevgisinden asla şüphe etmiyorum hatta yaşadığımız şeylerden ötürü annem babam bile etmiyor ve erkek arkadaşımın bana çok değer verdiğine inanıyorlar,aileside böyle olmasaydı 4 4lük olacaktı diyorlar ama işte dediğim gibi sadece kapalılık değil aileden kaynaklanan başka sorunlarla karşılaşacak mıyım?Mesela şunu diyen büyüklerim oldu:erkek baba parasını yerken babaya pek ses çıkaramaz ama kendi parasını kazanmaya başlayınca gerektiğinde gereken şeyi söylemeye başlar.Bu doğru mudur?Yani hep babasıyla titreyerek mi konuşucak,bir gün beni savunması gerekse ailesine karşı savunabilecek mi?Yoksa bu din ve kültür farklılığı benim ezilmemle mi sonuçlanıcak?
Ve şunuda belirteyim ailesine ben açık bir kızla evlenicem diyemez,baş kaldırı gibi bişey olur bu ailesinde.Ayrıca diyelim dedi ve ailesine zorla kabul ettirdi,o aile beni oğullarıya öyle bir münakaşaya soktuğum için sever mi hayır sevmez.Değil mi?

Eğer erkek arkadasınız flört ettiğiniz dönemde size neden kapalı bir eş istediğini anlatmışsa geçen vakti istekleri doğrultusunda değerlendirmişse dürüst davranmış demektir.. öncelikle Allah rızası için kapanmalı insan, sizde aslında cok isteksiz değilsiniz farkkettim =) Rabbim yardımcınız olsun,ben sorunları tek tek ele almaya çalışırdım, örneğin 2 ay araştırmalar yapar, kitaplar okur, tesettür konusunu tanımaya çalışırdım.. sonra kendim bazı mesafeler alabiliyorsam ailemle acık acık konusurdum ..

canım kapanmaya karşı olmamak ile kapanmak aynı şey değil...
zira kapalılığa karşı değilim ama hiç bir zamanda kapanmayı düşünmem...
her insan bir değildir.... dindar ve dinci ayırımını iyi yapmak gerekir... tutup yoldan geçene neden kapalısın demeye kimsenin hakkı yok... tıpkı kimsenin açık bir bayana bizim ailemize girmen için kapanman gerekecek diyemeyeceği gibi..
benim için kayınpeder önemli bir faktördür... eşimin atası sonuçta çocuğumun da atası... kadın çocuk vereceği erkeği ve aileyi seçiyor evlenirken...
kayınpederimle samimi olmak isterim ben... ne önemi var diyebilirsiniz... benim için önemlidir..paylaşım değerlidir..sokaktaki adamdan farkı olmayacaksa ne anlamı varki soyadlarını taşımanın...
tabiki anlaşamayadabilirsiniz eşinizin ailesiyle... çok normal... ancak en azından baştan bile bile lades demezsiniz... ben sanmıyorum ki kadını muhattap alacak bir aile olsunlar... ya da sadece bekleyin ve görün... onların tavırlarına göre hareket edersiniz... her ikinizde ailelerinizin etkisinde kalmadan yürütebilecekseniz olmayacak bir şey yok...

Son düzenleme:
çok zor bi karar
iki aile de çok çok farklı görüşlerde
siz diyelim anlaştınız eşinle
ama aileleriniz birbirlerine ne kadar süre saygı gösterebilirler orası şüpeli
avukat halanın tavrı aynen devam edicek zaman gelicek eşinin ailesine laf sokucak onları incticek
eşinle yeri gelicek aranız acılıcak
sen eşinin ailesinin yanında rahat olamıycaksın zamanla bu sana ağır gelicek
yanı çok yıpranırsınız sağlıklı bi evllik olmaz gibi

ama Allahın işi belli olmaz belkide bu zıt görüşler birbirine ısınır :)...
avukat halan neden bi bayan kapanır bunu öğrenir ön yargılı olmaz ...
yada eşinin ailesi biraz daha modernleşir (tabi babaya saygı olur ama) onu öcü gibi göstermemek gerektiğini öğrenir vs bi sürü şey ...ama tabi bunlar ümit. yani zor arkadaşım
yada "ben seviyorum ve onun sevgisinden eminim...sevgimiz dağları deler kimseyi takmam kulaklarımı tıkarım mesafeli oluruz "dersen iyi düşün derim

Son düzenleme:
öhö öhö öhö bak güzelim seni çok iyi anlıyorum.hatta anlattıklarını bizzat yaşıyorum benimde ailem sol görüşlü ve birlikte olduğum insan senin farklı görüşte.gerçi o benm kapanmamı istemedi benden böle bi beklentisi olmadı fakat diğer konularda benzer yönlerimiz var seninle.bence birlikte olduğun insanın senin görüşlerine saygı duyması herşeyden önemli.tamam aileside önemli ama sen o insanla bi ömür paylaşacaksın.ailesi ile tanışma fırsatın olduysa ve onlar bu ilişkiye sıcak bakmıyorlarsa bende pek olumlu konuşamam açıkcası.ne kadar o insanla evlenecek olursan ol bir nevi aileside hayatınızda olcak.o yüzden ailenin görüşü önemli yani iki taraftan biri sorun çıkarsa dahi bu sizi ilerdede yıpratır.evliliği düşünmeden ömece bu sorunları birlikte halletmeniz gerekiyorki ilerde sizi yıpratmasın dirim ben

bu senin sorunun değil erkek arkadaşının sorunu. sen kendini kabul ettiremezsin, ancak erkek arkadaşın seni ailesine kabul ettirir. al karşına konuş, sen bunu yapabilecek bi adam mısın de. yaparsa amenna. ama kapalı kızla evlenmek isteyip açık kızlara yanaşan erkekleri hiç ama hiç anlamıyorum bunu da diyeyim.

açık kızlara yanaşıp yanaşmama meselesi değil bu gönül meselesi ne zaman kime aşık olacağını sadece dilinde belirlersin ama kalbine bi yere kadar söz gecirirsin.yani eminimki iki tarafta birbirlerini tanımadan önce böle bi ilişkiye sıcak bakmıyorlardır ama diyorum ya kalbe bi yere kadar söz gecer umarım anlatabildim opuyorumnanaktan

Back
X