Btn ablalarmdan yardm istiyorum

Ben ailem Manisa da,onun ailesi Bursada.Evlenirsek muhtemelen ya İstanbul ya Bursa da olacağız.

Benim ailem herşeyi biliyor ve babamla annem zorla evlendirildiklerinden ^sen sevdiğinle evlen kızım ama biz bu evliliği tasvip etmiyoruz^ diyorlar.Çünkü anlaşamayacağımızı düşünüyorlar,üzüleceğimi düşünüyorlar,hele halalarım...Tamamen karşı onlara göre hiç oluru yok bu işin.

Evet okuldayken kapalı değildim,beni açık sevdi.Açık derken çok açık giyinen biride değilim ama kapalıda değilim.Fakat kapanmazsan evlenemem seninle diyor,ben ilk açık olarak ailesine giremem,doğulu olduğundan sanırım babaya saygı çok fazla,sesi titrer babasıyla telefonda konuşurken ve ben açık bir kızla evlenicem asla diyemez,kaldıki zaten o da kapalı bir eş istiyor.Kapanmak zorundayım,çalışsamda kapanmak zorundayım,kamu kuruluşlarına girerken tabiki açılmak zorunda kalıcam.

Aile ortamını bana en başında anlattı herşeyi biliyordum ama sevdiğim için ayrılamadım ve zaman öylece geçti,şimdi iş ciddiye bineceği için kara kara düşünüyorum.Tek çocuk olduğum için ailemi evliliğimle üzmek istemiyorum ve iyi bir kara vermek istiyorum ama yüreğim ayrılmaktan yana hiç değil sadece beynim beni düşündürüyor..

Yorum yapıp yardımcı olan ablalarıma teşekkür ederim

ablalarım kısmı komiğime gitsede konunun ciddiyeti yüzünden yazıcam
Sen onunla tanıştığında neysen o kalmalısın bu istek bitmezki şu olsun bu olsun
kapanmana karşı değilim yalnış anlaşılmasın bende kapalıyım ama bunu başkası istediği için değil kendin isteğinle yapmalısın bence ...hem sanki biraz kendi ayaklarının üstünde dursan öle evlensen daha erken bu kadar ciddi bi karar için :olmaz:
AİLELER KONUSUNDA ZATEN Bİ KARIN AĞRIM VAR bu konuya değinmicem bile
Abla tavsiyesi istiyosan eğer ailesine adam gibi karşı koyamayan birinden hiçbi kararında yanında olmasını bekleme test edilip onaylanmış bşeydir şahsımda

kapanmak zorundaydım...........lafına takıldım.......
ne demek kapanmak zorunda olmak anlamıyorum..........
kapanmak bir seçimdir.......insanın kendi özgür idaresiyle ve kendi seçimiyle olur.......
birilerin kapan demesiyle olmaz..........
zorla kapanıyorsan zaten kapanmada olmaz......
ayrıca bu kapanmak lafıda hoş bi şey degil.........kişinin özgür tercihidir........

aynen katılıyorum canımm kaydirigubbakcemile5
Ayrıca kapatmayı isteyen zihniyetide anlayamıyorum.. :kızgın:
Dinini bilen anlayan bir insanda bunu istemez zaten. :kızgın:
Dinimizde asla zorlama yoktur...Herkesin kendi tercihidir kendi inancıdır...Birilerinin istemesiyle olacak iş değildir ... kimse kimseden açıl yada kapan gibi bişey isteyemez bence...

Öncelikle herkese,bütün ablalarıma yorum yaptığınız için teşekkür ederim.Ben kararımı kesin olarak vermiş olsam böyle bir konu açıp bana kızılmasına herhalde müsade etmem..

Verdiğim cevaplar korumak için değil,sizlerin daha iyi yorum yapabilmesini sağlamak için.

Akidem abla erkek arkadaşımın annesi ilk okul mezunu babası ise ilk girişinde Boğaziçini kazanmış fakat çalışması gerektiğinden okuyamamış.Ailesinde bayanlardan okuyan yok,abileri ise açık öğretim mezunu..Bu durum neyi gösterir?

Birde ben avukat değil hakim olmayı düşünüyorum,bunu kafama sokdanda babam..Çünkü kardeşim,abim,ablam olmadığından ileride kendimi koruya bilmem için bu mesleğin içinde olmamı istiyor..Belki o da bana zara vericeklerinden korkuyor ve bunu bu şekilde halletmeye çalışıyor..

Ailenin dediklerine kulak ver diyorsunuz ama ailem biz bu vebalin altına giremeyiz,ayrılırsın bizim ailemize daha uygun biriyle evlenir ama mutsuz olursan sizin yüzünüzden onla evlenmedim demeni istemeyiz diyorlar..

Beni bana bıraktılar,bense bu zor kararda sizden yardım istiyorum..Herkese teşekkür ederim

Öncelikle herkese,bütün ablalarıma yorum yaptığınız için teşekkür ederim.Ben kararımı kesin olarak vermiş olsam böyle bir konu açıp bana kızılmasına herhalde müsade etmem..

Verdiğim cevaplar korumak için değil,sizlerin daha iyi yorum yapabilmesini sağlamak için.

Akidem abla erkek arkadaşımın annesi ilk okul mezunu babası ise ilk girişinde Boğaziçini kazanmış fakat çalışması gerektiğinden okuyamamış.Ailesinde bayanlardan okuyan yok,abileri ise açık öğretim mezunu..Bu durum neyi gösterir?

Birde ben avukat değil hakim olmayı düşünüyorum,bunu kafama sokdanda babam..Çünkü kardeşim,abim,ablam olmadığından ileride kendimi koruya bilmem için bu mesleğin içinde olmamı istiyor..Belki o da bana zara vericeklerinden korkuyor ve bunu bu şekilde halletmeye çalışıyor..

Ailenin dediklerine kulak ver diyorsunuz ama ailem biz bu vebalin altına giremeyiz,ayrılırsın bizim ailemize daha uygun biriyle evlenir ama mutsuz olursan sizin yüzünüzden onla evlenmedim demeni istemeyiz diyorlar..

Beni bana bıraktılar,bense bu zor kararda sizden yardım istiyorum..Herkese teşekkür ederim

ailen seçimi sana bırakmış . vebalden korkuyorlarmış.biz de,sana ayrıl yada ayrılma dediğimiz an vebalini çekmeyecek miyiz peki....
aynışey ..
yani sen burada, bizi dinledin ayrıldın başka biri oldu hayatında mutsuz oldun . geldin konu açtın . keşke ayrılmasaydım diye. siz ayrıl dediniz ayrıldım diye yada tam tersi,evlen dedik,sen evlendin mutsuz oldun ,yine biz vebal içine girmeyecek miyiz. ailenle bizler bu durumda aynı vebali yaşayacağız ki. bu bakış açısına göre bu vebali yaşamamak için de sana olumlu yada olumsuz tek bir kelime etmememiz gerekecek.

Bana en başından evleneceği insanın kapalı olması gerektiğini söyledi.Hatta şöyle bir laf etti 'Mecnun olsam evlenmem'..Ben bana olan sevgisinden asla şüphe etmiyorum hatta yaşadığımız şeylerden ötürü annem babam bile etmiyor ve erkek arkadaşımın bana çok değer verdiğine inanıyorlar,aileside böyle olmasaydı 4 4lük olacaktı diyorlar ama işte dediğim gibi sadece kapalılık değil aileden kaynaklanan başka sorunlarla karşılaşacak mıyım?Mesela şunu diyen büyüklerim oldu:erkek baba parasını yerken babaya pek ses çıkaramaz ama kendi parasını kazanmaya başlayınca gerektiğinde gereken şeyi söylemeye başlar.Bu doğru mudur?Yani hep babasıyla titreyerek mi konuşucak,bir gün beni savunması gerekse ailesine karşı savunabilecek mi?Yoksa bu din ve kültür farklılığı benim ezilmemle mi sonuçlanıcak?
Ve şunuda belirteyim ailesine ben açık bir kızla evlenicem diyemez,baş kaldırı gibi bişey olur bu ailesinde.Ayrıca diyelim dedi ve ailesine zorla kabul ettirdi,o aile beni oğullarıya öyle bir münakaşaya soktuğum için sever mi hayır sevmez.Değil mi?

şu yazdığın cümle benim ilişkimde mesela asla yankı bulmadı ...
tek sorun şu bence güzelim bir erkeğin seni yanına alıp benim kararım bu gelininiz diyebilmesi yoksa para kazanmış kazanmamış hikaye bunlar gerçekten de
Benim birlikte olduğum kişinin şirket ortaklığı var ama yine karşı gelemiyo onlara ama beni yaralasada bu onun mizacıyla alakalı benim yanınma dik durabilmesiyle yani
eğer dediğin kadar seviyosa seni ailesine karşı da savunur .
Ama anlattığın kadar ağır bi kültür farkı varsa da çok iyi düşün derim
Hem çocuğun askerliği olmalı daha okuduğuna göre o zorunlu ayrılık döneminde sende tartarsın kendini ailesiyle tanışırsın bakalım içine siniyomu falan
hayırlısı

Rica ederiz canım ..Sen zaten kesinlikle seviyorum evlenicem diyo olsan buraya bu konuyu açmazdın.İkilemde kaldığına göre çok büyük bir aşkın yok ...
Ailende ne kadar iyi insanlar bak sadece seni düşünüyorlar mutluluğunu..Yinede hayr bu iş olmaz diyemiyorlar.kendi kararını kendinin vermeni istiyorlar ...ama sen ya mutsuz olup bu aileden çok çekersen onların üzüntüsünü düşünebiliyormusun...anneni babanı çok üzmüş olursun ...

Benim için bir fedakarlık yapıp yapmayacağından bahsetmişsiniz..

Evet bir fedakarlıkta bulunucak diyebilirim.En başından ailesinin çalışan bir kızla evlenmesine müsade etmeyeceklerini söyledi.Bende ozaman çalışmayan birini bulursun dedim bu iş olmaz dedim.Ve ayrıldık,4 gün sonra beni aradı ve ailesini ikna etmek için elinden geleni yapacağına söz verdi.Ve zamanla benim ve ailemin emeğini gördüğünden çalışma konusunda bana saygı göstermeyi bildi.

Baştan ben eşimi çalıştırmam diyen kişi şimdilerde ne olursa olsun seni çalıştıracağıma döndü ve öyleki babası çalışamaz derse,ayda 5000tl hesabına yatır sen ozaman diyecekmiş:roflol: tabi bu onu biraz aşar,bence bu lafı sarf edemez ama damarına basıldığında ne diyeceğide belli olmaz,bu konuda ailesini karşısına alıp alamayacağınıda zaman göstericek..

Annesiyle konuşmuş,annesi ise 'ailesi kendisi emek vermiş tabi ki çalışmak istemek hakkı ama baban ne der bilmiyorum' demiş.Kız kardeşleri ise bizim durumumuz iyi ne gerek var çalışmasına demiş,zaten kendileride baba parasına güvendiklerinden okumamışlar sanırım,halbuki insanın ilerde ne olacağı hiç belli olmaz..Ayrıca çalışmayı sadece para için görüyorlar..

Umarım mutlu olursun umarım.. Evlendikten sonrada böyle giderse ne mutlu sana ama sen herşeyi kabul etmişsin pek sorun çıkarmayacaksın bellii...
Birde fedakarlıktan bahseden arkadaşa da söylemek istiyorum herşey karşılıklıdır hayatta hep bir taraf fedakarlık yapamaz ozaman denge nerde kalır bu sömürgeye girer..
Kendin erkek arkadaşının alisinin sana göre çok uç fikirlerde olduğunu yazmışsın ama sende sanki o düşüncelere yakınsın gibi yoksa bize sormazdın zaten restini çekerdin değilmi...:delphin:

canım biz....senini ne yaşadıgını nasıl bir sevgi aşk oldugunu bilemeyiz.......
sen kafandaki sorunları paylaştın bizde yorum yaptık........
ailende sana bırakmış........
o zaman sen kararını verceksin..........sevgilini seviyorsan..........
herşeyin üstesinden geleceksen...sevgilin sana her anlamda sahip cıkıp yanında olcaksa....
ki oldugunu söylüyorsun........
bu aklındaki olumsuzluklarıda sevgilinle konuşup ortak bir yerde buluştunuzsa....
bize bir şey demek düşmez......
karada senin VEBALDE......kimsede yuva kuracak iki kişinin ayrılmasını istemez.......
böylede VEBALİ kusura bakma kimsede çekemez....
senin hayatın senin kararın.....

Size bir şey sorucam..
Erkek arkadaşımın abiside 2 sene açık bir kızla flört etmiş ve sonra kız kapanmış ve kızı almışlar.Yengesiyle ailesi hakkında konuşşam bana bir faydası olur mu?Onu arayıp nasıl bir aile oldukarını,uyum sağlamakta zorluk çekip çekmediğini sorsam bana doğruları söyler mi?

Acil cevap bekliyorum akşam erkek arkadaşımla buluşucam eğer istersem beni yengesiyle konuşturur.Ve konuş derseniz neler olduğunu size akşama bildiririm.

bunlarda adet böyle demekki ailece açık kızlarla flört edip onları kapanmaya zorluyorlar.neden kapalı bir bayanla olmuyorlar anlamadım gitti...

Size bir şey sorucam..
Erkek arkadaşımın abiside 2 sene açık bir kızla flört etmiş ve sonra kız kapanmış ve kızı almışlar.Yengesiyle ailesi hakkında konuşşam bana bir faydası olur mu?Onu arayıp nasıl bir aile oldukarını,uyum sağlamakta zorluk çekip çekmediğini sorsam bana doğruları söyler mi?

Acil cevap bekliyorum akşam erkek arkadaşımla buluşucam eğer istersem beni yengesiyle konuşturur.Ve konuş derseniz neler olduğunu size akşama bildiririm.

ya yenge gidip aile içinde sizi araştırmak için beni arıyor gibi bir laf ederse..
kötü bir duruma düşmüş olursunuz..

hımmmCADIARZU eğerki yengesi şeffaf olup sana gerçekleri anlatıcaksa(iyi/kötü) tabi neden olmasın, çünkü seninle aynı durumda olan kişi o... ama öncelikle bişelerden emin olmalısın canım, wereceğin kararda çok etkili olcak gibi duruyor...

Size bir şey sorucam..

konuş ne kaybeteceksin ki.......
bencede dedigin gibide tutucu degiller gibi geldi sonuşta abisinin konuştugu kızla evlenmesine izin vermişler.........
eger tutucu olsalardı ogullarını görücü usulüyle evlendirirlerdi.......gelin kapanmış oda ayrı bi durum neyse

bide uyum kişilikle ilgilidir...........bazıları sıcakkanlıdır her ortama alışırlar uyum saglarlar....fazlada herşeyi takmazlar...........
bazılarıda hemen kaynaşamaz.soguk durular .....herşeyide sorun yaparlar......
gelinleri anlaşıyorsa ....belki sen anlaşamazsın.......
yada o sorun yaşıyorsa sen yaşamaya bilirsin.......

hem gelinleri çok sorunlular dese sen 4 yıldır çıktıgın ........evlenmeyi düşündügün kişiden vazmı geçiceksin......

ya arkadaşım benim soruma bi cevap versen.......
sevgilinin ailesinin kapalı oldugunu biliyordun ve şimdi sorun yapıyorsun........
neden 4 yıl birlikte oldun..........
acaba sen ayrılmak niyetindesinde mazeretmi arıyosun.......
yada çok seviyorda vazgeçmek istemiyormusun ....?????????bi öyle diyosun bi böyle diyorsun.......şimdide yengeye soruyum diyosun.......
anlıyamadım o yizden soruyorum

cavaplarmısın...lutfen.....

Son düzenleme:
heee tabi şuda bi gerçek, senin yerinde olsam kesinlikle böle bi araştırma yapmazdım bile, beni yıllarca açık kabul edip iş ciddiye binince kendi istediği kalıba sokmaya çalışan biri için bukadar fedekarlığa girmezdim, sewgi emektir ama tek taraflı değildir bu emek:teselli:...

angelocım ne güzel seni düşünen bir aileye sahipsin.ailen vebal altında kalmaktan korktuğu içindeğil sana değer verdiği için bu şekilde konuşmuş.senailenden fikirlerine değer verilmeyi görmüşsün.peki eşinin ailesinde bunu yaşayabilecekmisin?bence sizin aranızdaki sorun açık yada kapalı olma meselesi, değil.yaşam biçimleriniz farklı..erkek arkadaşın babasına karşı fikirlerini söylemekten çekinen biri sanırım.sen ailenin düşüncelerini yapısını bildiğini halde evet ben evlenebilirim diyorsun.ama o kesinlikle mecnun olsam evlenmem diyor.aranızdaki fark burda..
birşeyleri yapabilirim demek farklıdır.yapabilmek farklıdır.evlilikte aşka doyuluyor.ilk zamanlar farklılıklar cazip gelirken zaman ilerleyip gerçek hayata girince sorunlar baş göstermeye başlıyor.şuan ikinizde kendi aileleriniz için istenmeyen tarafsınız.böyle başlayan bir evlilik zor yürür.yürümez değil ama ..
birde iş meselesine takıldım.hakim olmayı düşünüyorsunuz.erkek arkadşınızda çalışmanızdan yana.peki kapandığınız takdirde bunu nasıl başarıcaksınız.bence fazla kalbinizile düşünüyorsuuz

Son düzenleme:
kesinlikle hayır hiç mutlu olamıcaksın cok iddaalı konusuyorum bunlar simdi sana toz pembe ama ilerde hayatının yanlısını yaptıgını anlıcaksın
insanların kaderlerini kendilerinin yazdıklarına inanıyorum sen şimdi evlenirsen bile bile lades olcak son pişmanlıkta fayda etmicek sonra buraya oturup pişmanlıklarını anlatırsın sen egelisin denize girmek acık giyinmek cok normal (benim içinde) bunun yanında haremlik selamlık odalarda oturmak emin ol ilk günden ben ne yaptım olcaksın
her insanın alternatifi vardı 4 seneni ziyan ediyormusun gibi düşünme söle düşünki geri kalan ömrünü dahada ziyan edersin
batı ve dogu kültürü cok farklıdır dogulu arkadaslarım bana kızmasın ama bir diyarbakırlı ve izmirli yanyana cok tezat
erkek arkadasın kendini geliştirmiş olabilir ona diyecek bi lafım yok ama ailesiylede evlendiğiini unutma
ben kesinlikle cok iii düşün derim emin ol seni cok daha fazla sewenlerde olur 4 yıl cok değil

Size bir şey sorucam..

pardon ama siz yengesine nasıl güveniyorsunuz.doğru söyleyeceğine nasıl inanıyorsunuz.yeni tanıdğı birine (yada gelin adayı olan birine)kocasının ailesini şikayet edermi?ben olsam kesinlikle anlatmam.
bence sizin kafanızdaki düşünce az çok belli.keninizi rahatlacak laflar duymaya ihtiyacınız var.genede iyi düşünün derim.allah yardımcınız olsun..

Duygucıkmazı ablam evet kapalı olduklarını biliyordum ama kapanmak bana uzak gelmedi hiçbir zaman onu tanımadan öncede uzak gelmezdi.Şuanda ise dediğim gibi kapanmayı sorun etmiyorum sadece işimi yaparken zorlanacağımı düşünüyorum okadar,birde dayatma olması hiçbir zaman hoşuma gitmedi ve bunu söyledimde kendisine.

Yani ben o aileye girdikten sonra zaten kapanırdım sadece şart olarak sunulması hoş değil.

Son olarak 4 sene her anımda yanımda olmuş,en kötü zamanlarımda ve en iyi zamanlarımda,tabiki ayrılmak kolay değil.Yurtta yangın çıkardım ufak bir kaza dolaplar yandı erkek arkadaşım halletti,eve cıktım,eviyle evim 15 dakika arabayla,akşam bir ihtiyacım olsa sen dışarı çıkma ben getiririm der ve arar ona söylerdim kalkar evinden ne isterse kapıma getirirdi.Keza snv zamanı fotokopide not görse çeker getirirdi bana 'al bunada çalış diye' bazen bana yalvarırdı nolur geç bu dersini çok çalış,benim için çalış tamam mı diye ,bazen notum düşük gelse benden fazla üzülürdü..Benim derslerime benden çok önem verirdi ve ben hasta olsam zorla dr a götürürdü...Birgun arabamla kapının önünde kaldım araba bolzuldu servise götürdü arabayı çalışır vaziyette bana geri getirdi..

Daha okadar çok şey varkii...4 senede neler yaşadım.Bende onun için bazı fedakarlıklarda bulundum tabi,ayrılmak okadar kolay mı?

Ama herşeye rağmen şuan ayrılmak istesem bana anlayış göstericeğini biliyorum.Çünkü bu benim hayatımla ilgili değil sadece 2mizin hayatı,benim mutsuz olmam onunda mutsuz olması demek.

Sadece burda benim durumumda olan ya da bunu yakınında yaşayıp gören ablalarımdan tavsiye istedim.Daha öncede dediğim gibi yüreğim değil beni beynim düşündürüyor.Evet seviyorum ama sonu mutsuz biticekse şuan sevmemin bir anlamı olmayacak..

Bende sizden uyuşup uyuşamayacağımıza dair fikir almak istedim,Benim gibi izmirde yaşamış bir ailenin kızı böyle bir aile ile anlaşabilir mi?Ailenin iyi çıkması halinde de anlaşamaz mı?Herşey iyi insan kötü insan olmaya mı bağlı yoksa kültürel farklılıklar ve din anlayışı farklılığı önemli mi?

bunlarda adet böyle demekki ailece açık kızlarla flört edip onları kapanmaya zorluyorlar.neden kapalı bir bayanla olmuyorlar anlamadım gitti...

mücahid onlar mücahid. açık kızla oluyolar ki daha sora "döndürebilsinler", sonra da "sevaba girebilsinler"

yersen. :kahve:

Duygucıkmazı ablam evet kapalı olduklarını biliyordum ama kapanmak bana uzak gelmedi hiçbir zaman onu tanımadan öncede uzak gelmezdi.Şuanda ise dediğim gibi kapanmayı sorun etmiyorum sadece işimi yaparken zorlanacağımı düşünüyorum okadar,birde dayatma olması hiçbir zaman hoşuma gitmedi ve bunu söyledimde kendisine.

Yani ben o aileye girdikten sonra zaten kapanırdım sadece şart olarak sunulması hoş değil.

Son olarak 4 sene her anımda yanımda olmuş,en kötü zamanlarımda ve en iyi zamanlarımda,tabiki ayrılmak kolay değil.Yurtta yangın çıkardım ufak bir kaza dolaplar yandı erkek arkadaşım halletti,eve cıktım,eviyle evim 15 dakika arabayla,akşam bir ihtiyacım olsa sen dışarı çıkma ben getiririm der ve arar ona söylerdim kalkar evinden ne isterse kapıma getirirdi.Keza snv zamanı fotokopide not görse çeker getirirdi bana 'al bunada çalış diye' bazen bana yalvarırdı nolur geç bu dersini çok çalış,benim için çalış tamam mı diye ,bazen notum düşük gelse benden fazla üzülürdü..Benim derslerime benden çok önem verirdi ve ben hasta olsam zorla dr a götürürdü...Birgun arabamla kapının önünde kaldım araba bolzuldu servise götürdü arabayı çalışır vaziyette bana geri getirdi..

Daha okadar çok şey varkii...4 senede neler yaşadım.Bende onun için bazı fedakarlıklarda bulundum tabi,ayrılmak okadar kolay mı?

Ama herşeye rağmen şuan ayrılmak istesem bana anlayış göstericeğini biliyorum.Çünkü bu benim hayatımla ilgili değil sadece 2mizin hayatı,benim mutsuz olmam onunda mutsuz olması demek.

Sadece burda benim durumumda olan ya da bunu yakınında yaşayıp gören ablalarımdan tavsiye istedim.Daha öncede dediğim gibi yüreğim değil beni beynim düşündürüyor.Evet seviyorum ama sonu mutsuz biticekse şuan sevmemin bir anlamı olmayacak..

Bende sizden uyuşup uyuşamayacağımıza dair fikir almak istedim,Benim gibi izmirde yaşamış bir ailenin kızı böyle bir aile ile anlaşabilir mi?Ailenin iyi çıkması halinde de anlaşamaz mı?Herşey iyi insan kötü insan olmaya mı bağlı yoksa kültürel farklılıklar ve din anlayışı farklılığı önemli mi?

ben sana uzun uzun bunu anlatmaya calıstım cnm
o kadar önemli o kadar önemli ki kültür din farklı olunca sürekli catısma oluyor bak benim eşimin aileside mutasıp ama bizim kusak bütün kızlar acık o halde bile konusulan laf söz cok dikkat cekior
ben senin su anda kapanmaya hevesli olduguna da inanmıyorum bu sadece erk. ark.ını mutlu etmek için sunlar basına gelecek ömür boyu güzelim denize giremiceksin sacına fön cektirip gezemiceksin oje süremiceksin acık kol giyemiceksin burdaki ark.larada diorum özgür olmak cok önemli aklın karısık zaten ii düşün
anlatıyorsun ya bana sunu bunu yaptı bak cok ciddi diorum evlendikten sonra bunlar sana küçük seyler gelecek ve belki sadece sana suratında tebessüm olusturcak
tabi yine soz söz olark sen bilirsin

Back
X